monikaaa1978 05.12.10, 16:47 czesc jestem po mikrodermabrazji i kwasie mlekowym 90%. Jak dbać o skórę po kwasach tzn. jakiego kremu uzywac na mróz , czy bioderma spf 50 jest ok? a po domu nawilzajacy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: krem po kwasach 05.12.10, 19:33 monikaaa1978 napisała: > czesc jestem po mikrodermabrazji i kwasie mlekowym 90%. Jak dbać o skórę po kwa > sach tzn. jakiego kremu uzywac na mróz , czy bioderma spf 50 jest ok? a po domu > nawilzajacy? na mróz jakiegoś treściwego, albo takiego który nie ma wody w składzie. Taki z faktorem wysokim może być jak najbardziej. Po domu nawilżający - apteczny. Jeśli brak jest podrażnienia, to z kwasami. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaa1978 Re: krem po kwasach 06.12.10, 19:14 Issey jesli chodzi o podrażnienie to strasznie mnie swędzą i pieką powieki a pod oczami mam czerwonawe punkciki, nie jest to straszne ale mimo wszystko podrażniło mi okolice oczu, zresztą miałam wrażliwe zawsze bo każdy krem pod oczy mnie uczula (mogę tylko nivea). Nie wiem czy muszę z tych kwasów zrezygnować (miałam 2 zabiegi i przede mną jeszcze 2). Co myslisz? czy dotrwać do końca a potem leczyć okolice oczu? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem po kwasach 06.12.10, 21:37 monikaaa1978 napisała: > Issey jesli chodzi o podrażnienie to strasznie mnie swędzą i pieką powieki a po > d oczami mam czerwonawe punkciki, nie jest to straszne ale mimo wszystko podraż > niło mi okolice oczu, zresztą miałam wrażliwe zawsze bo każdy krem pod oczy mni > e uczula (mogę tylko nivea). Nie wiem czy muszę z tych kwasów zrezygnować (miał > am 2 zabiegi i przede mną jeszcze 2). Co myslisz? czy dotrwać do końca a potem > leczyć okolice oczu? Myślę, żeby pozostać przy robieniu zabiegów, to świetna rzecz. Odstaw Nivea pod oczy - mimo tego, że Ciebie nie uczula, to g. jakich mało. Kup sobie svr z serii topialyse krem pod oczy 10ml. Radzi sobie naprawdę dobrze. Okolice oczu możesz leczyć już teraz. Jeśli to duży dyskomfort poproś osobę wykonującą, by zabezpieczyła Tobie te miejsca wazeliną przed nałożeniem kwasu (ominięcie). Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: krem po kwasach 07.12.10, 05:27 > strasznie mnie swędzą i pieką powieki a po > d oczami mam czerwonawe punkciki, możesz to potraktować wazeliną z apteki. można nią też zabezpieczać skórę przed mrozem (a na to filtr). jeśli wazelina na powieki wydaje się dziwnym pomysłem, możesz podgoić skórę maścią okulistyczną z witaminą A o nazwie VitA-POS. Odpowiedz Link Zgłoś
monicka.m Re: krem po kwasach 07.12.10, 13:01 ...albo olejkiem rycynowym, tak, tak, wklepać po kropli wokół oczu a nawet na powieki i rzęsy, podleczy skórę, nawilży i na 100% nie podrażni. Wiedziałyście, że olejkiem rycynowym można wyleczyć jeczmień. Kroplę wpuścić do spojówki i powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: krem po kwasach 07.12.10, 13:36 > Wiedziałyście, że olejkiem rycynowym można wyleczyć jeczmień. Kroplę wpuścić do > spojówki i powinno pomóc. Chyba oszalałaś. Olej rycynowy NIE ma prawa mieć żadnego kontaktu z okiem i workiem spojówkowym. Wprawdzie apteczny olej rycynowy jest dokładnie rafinowany, ale zdecydowanie nie zaleca się kontaktu z oczami. A nie daj boziu trafić na niedokładnie rafinowany to w ogóle można postradać wzrok (rącznik zawiera toksyny uszkadzające nerw gałki ocznej). Odpowiedz Link Zgłoś
monicka.m Re: krem po kwasach 08.12.10, 16:43 Oczywiście, że apteczny. Olejek rycynowy nie ma prawa uszkodzić oka. Wklepuję ten olejek dzień w dzień w twarz nie omijając okolicy oczu od dłuzszego czasu i wierz mi, jeszcze nigdy nic mi nie podrażnił wręcz uleczył chorą trądzikową skórę tak jak żaden przeciwtrądzikowy lek. Dodatkowo mam super nawilżoną skórę i żadnej ale to żadnej nawet mimicznej zmarszczki pomimo przekroczenia 30 już kilka lat temu. Tez byłam zaskoczona leczniczymi właściwościami olejku rycynowego (nie mylić z rycyną, silnie trujacą substancją). W Polsce znany jest tylko z tego, że stosuje się go na rzęsy lub w celach przeczyszczających (nie polecam tego sposobu). Ma on jednak znacznie więcej możliwości, trzeba tylko szukać informacji najlepiej na zagranicznych stronach internetowych. Jego angielska nazwa to castor oil. Poniżej wklejam link o tym jak wykorzystać olejek rycynowy do oczyszczania cery: www.theoilcleansingmethod.com/ Odpowiedz Link Zgłoś