Dodaj do ulubionych

Jak często można farbować włosy ?

20.12.10, 14:45
Mam na myśli farbowanie domowe. Jakies 3 tygodnie temu farbowałam Syossem ale nie jestem zadowolona z koloru i od pierwszego dnia czekam żeby go zmienić. Czy miesiąc odstępu będzie ok ? Nie zniszczy mi włsów ? Teraz chciałabym kupić Loreala Casting.
Obserwuj wątek
    • enith Re: Jak często można farbować włosy ? 20.12.10, 17:21
      Zależy od farby i stanu włosów. Tonerami bez amoniaku można często, nawet co parę tygodni. Farbami z amoniakiem rzadziej, tym rzadziej, jeśli włosy poddawane były agresywnym zabiegom fryzjerskim już wcześniej. Farb Syoss nie znam, nie wiem jak silny mają oksydant. Ja tonery Goldwella walę na głowę co parę tygodni, włosy intensywnie odżywiam i nie mam problemów.
    • pies-li-kot Re: Jak często można farbować włosy ? 21.12.10, 09:52
      Spokojnie 4 tygodnie o.k., nic z włosami nie powinno stać się złego, zwłaszcza, że jedna i druga to farby drogeryjne.
      A Syoss jakościowo dobry, czy szybko się spłukuje? Bo to stosunkowo nowe farby na rynku, masz jakieś porównanie z innymi?
      • corrina_f1 Re: Jak często można farbować włosy ? 21.12.10, 10:20
        Dzięki :)
        Co do Syossa, to w sumie nie mam porównania, bo zwykle farbuje włosy u fryzjera, w domu zdarza się okazjonalnie, tak jak ostatnio właśnie. Zasadniczo po tym miesiącu prawie kolor jest ok, nie spłukał sie za bardzo a włosy są ładnie błyszczące. Tylko po prostu z samego koloru jestem niezadowolona, dlatego chcę go zmienic :)
    • jarka63 Re: Jak często można farbować włosy ? 21.12.10, 11:45
      Syoss to chyba trwała farba, prawda? A Casting nie zawiera amoniaku i nie jest trwały, wiec może nie chwycić.
      • qual-ity Re: Jak często można farbować włosy ? 13.01.11, 12:37
        Zasadniczo to chyba indywidualna sprawa. Zależy chyba jak szybko nabawisz się odrostów. Ja farbuję Hebatintem trwałaą farbą mniej więcej co 3 miesiące. Ładny kolor - i co ważne farba jest beż tych paskudztw (amoniaku i utleniaczy):)
        • gosia.47 Re: Jak często można farbować włosy ? 14.01.11, 11:48
          jestem podobnego zdania qual-ity!to zależny od indywidualnych potrzeb!Może najlepiej odczekać trochę, a dopiero potem szukać dla siebie koloru!Ja podobnie jak qual-ity używam herbatintu, skłonił mnie również naturalny skład farby!pzdr
    • ladyjm Re: Jak często można farbować włosy ? 21.12.10, 13:16
      imho miesiac odstepu bedzie ok ale ciezko przewidziec rezultat takiego farbowania. na twoim miejscu poszlabym do dobrego fryzjera. no bo jesli znowu ci nie wyjdzie to znow bedziesz chciala poprawiac!!
      • usunelamkonto Re: Jak często można farbować włosy ? 21.12.10, 20:59
        ja farbuje co mniej wiecej miesiac, jak dostaje kase a widze spory odrost. uzywam loreal preference. wlosy odrastaja, mam troche dluzsze (5 miesiecy nie obcinana chlopczyca) a farby ledwo ledwo starcza. kurde..

fryzjer u mnie moze byc ale wyrzucanie co miesiac 60 zl to srednio sie usmiecha , ale w sumie 2 farby loreal to tyle co fryzjer a jaka przyjemnosc, moze sie skusze. chyba ze na odrostach dluzej potrzymam, niz te 45 minut, i po dlugosci tez troche dluzej to ujdzie :)
        • myszmusia Re: Jak często można farbować włosy ? 22.12.10, 05:14
          fryzjer u mnie moze byc ale wyrzucanie co miesiac 60 zl to srednio sie usmiecha

gdzie masz farbowanie po 60 zł?
          • kota_behemota Re: Jak często można farbować włosy ? 22.12.10, 10:31
            Moja dawna fryzjerka bierze za farbowanie 60 pln średnio. Fakt faktem, że farb używa raczej tańszych niż droższych. W innych salonach ceny wahają się od 100 do 150 pln.
    • p_estka1 Re: Jak często można farbować włosy ? 22.12.10, 11:02
      Z racji odrostów jestem zmuszona farbować włosy co trzy tygodnie, ale nieraz wydłużam do 4, max 5. Staram się pokrywać farbą tylko odrosty, ale w domowych warunkach nie zawsze się udaje. Nie widę, żeby coś złego się działo z tego powodu, z tym że używam brązów, a te są znacznie delikatniejsze od farb rozjaśniających.
      Co do cen, jednak zdarzają się niskie. Ostatnio zapłaciłam tylko 58 zł za prawie 3 godziny siedzenia (farba, strzyżenie, ułożenie). Sama byłam zaskoczona, ale moja fryzjerka tak już ma. Majątku to się nie dorobi.
      • usunelamkonto Re: Jak często można farbować włosy ? 22.12.10, 21:44
        ost tj we wrzesniu zaplacilam 105 zl za :
        - farbowanie, bez strzyzenia i modelowania
        - zabieg nawilzajacy na wlosy ( szampon, maska, odzywka + masaz glowy)

(wlosy dlugosci : miesiac czasu nie obcinana krotka chlopczyca)

za podciecie wlosow tj grzywka i kark dalam 10 zl (bez mycia i modelowania)

to nie jest jakis luksowowy salon. owszem w cz-wie znajdzie sie pewnie fryzjer ktory mi policzy 150 zl za farbowanie i bawienie sie 4 godziny moimi wlosami czy moze ten czy ten klaczek podciac, ale ja ide do zwyklego fryzjera

kiedys chyba dalam 70 zl za pasemka i prostowanie - wlosy do lini brody z grzywka
        • minniemouse Re: Jak często można farbować włosy ? 23.12.10, 01:42
          Staram się pokrywać farbą tylko odrosty,

sa specjalne preparaty tylko do odrostow, nie musisz farbowac calych wlosow jak nie chcesz.
          Nice ' easy ma specjalnie na odrosty kolekcje pt Root Touch Up:
          www.clairol.com/niceneasy/roottouchup/
          w roznych kolorach.
          najpierw dobierasz swoj BRAND - firme:
          www.clairol.com/niceneasy/roottouchup/match_your_brand.jsp
          np Prefference
          i SHADE - odcien

Light Brown # 6 - jasny braz # 6
          i klikasz "Go" - idz

i wychodzi

Your perfect Root Touch-Up is:

6 Light Brown

Twoj dokladny Root Touch Up kolor jest jasny Braz # 6
          www.youtube.com/watch?v=2LU3FFSb5hc&NR=1

ale sadze ze spokojnie mozna tez po prostu zafarbowac same odrosty przy uzyciu tej samej metody i dodajac troche szamponu do farby ktora zwykle uzywasz..

A tu jak szybko zrobic touch up uzywajac po prostu mascary wkolorze towich wlosow :

www.youtube.com/watch?v=26LCJkusy4c&feature=related
          czarne wlosy - czarna
          brazowe - brazowa
          itd...

Minnie
          • p_estka1 Re: Jak często można farbować włosy ? 27.12.10, 11:12
            Niestety, za dużo nie zrozumialam, nie znam anngielskiego. O co chodzi z szamponem? Dolewa się do pozostałej części farby, którą pokrywa się włosy po całej długości ?
            • minniemouse Re: Jak często można farbować włosy ? 28.12.10, 02:48
              Niestety, za dużo nie zrozumialam, nie znam anngielskiego. O co chodzi z szamponem?

fryzjerki czasami dolewaja troche szamponu jak wlosy sa np zniszczone - przykladowo na pelna butelke tak z cm szamponu aby farba byla delikatniejsza,
              lub mniej "ostro" lapala,
              wiec jak chcesz zafarbowac same odrosty to nie uzywaj pelnej ilosci tylko odlej sobie tyle farby ile potrzebujesz na same odrosty i dodaj do niej troche szamponu
              jest szansa ze w ten sposob unikniesz drastycznej roznicy pomiedzy swieza farba na odrostach a stara na koncach.

jesli chodzi o link po ang to w zasadzie chcialam pokazac tylko jak wyglada opakowanie i reszte potlumaczylam jak moglam
              ale znalazlam to:
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt-26767-opis-Clairol-Nice-n-Easy-Root-Touch-Up-Farba-na-odrosty.htm
              mysle ze jak sie popraktykuje to sie nauczy jak sprytnie dobierac kolory.
              sadze tez ze na probe mozna smialo zmieszac z odrobina koloru z farby ktora zwykle farbujesz
              i zafrabowac z tylu glowy przy skorze, i zobaczyc jak wyjdzie, a nuz widelec...

Minnie
              • p_estka1 Re: Jak często można farbować włosy ? 28.12.10, 12:03
                Mam wątpliwości, czy dodanie szamponu w pełni pokryje odrosty (mocno siwawe).
                Przekonam się przy najbliższej okazji.
                W kwestii farbowania nie chodziło mi o dobranie właściwego koloru pod odrosty, raczej technikę. Podpatrywalam wprawdzie fryzjerki, ale samej z tyłu nie jest łatwo i chyba za duży pędzel mam.
                • myszmusia Re: Jak często można farbować włosy ? 28.12.10, 14:04
                  Podpatrywalam wprawdzie fryzjerki, ale samej z tyłu nie jest ł
                  > atwo i chyba za duży pędzel mam.
                  bardzo bardzo długo robiłam wyłacznie u fryzjerki ale od jakiegos czasu musze sama, no i (tylko prosze sie nie smiac;-)) bardzo dobrze sprawdza sie do nakładania farby nie pędzel tylk oszczoteczka do zębów;-) o wiele precyzyjniej mozna nakładac
                • minniemouse Re: Jak często można farbować włosy ? 28.12.10, 23:01
                  Mam wątpliwości, czy dodanie szamponu w pełni pokryje odrosty (mocno siwawe).
                  Przekonam się przy najbliższej okazji.
                  W kwestii farbowania nie chodziło mi o dobranie właściwego koloru pod odrosty, raczej technikę. Podpatrywalam wprawdzie fryzjerki, ale samej z tyłu nie jest łatwo i chyba za duży pędzel mam.

To zrob dwie proby - najpierw pokryj pasmo bez szamponu, zostaw troche farby w butelce, dolej szamponu i pokryj drugie pasmo. zmyj, wysusz, i porownaj.
                  poza tym nie musisz robic tego sama, kolezanek, rodziny nie masz :)

a nawet gdyby to mozna takze dobrac pasma z boku chodzi o to zeby byl spod,
                  tak zeby wlosy z wierzchu przykryly te spod spodu i juz dobrze.

Poza tym, dodanie szamponu nie powinno miec wplywu na jego efektywnosc per se- tylko na odcien, a konkretnie na jego intensywnosc a jeszcze dokladniej to chodzi o to
                  zeby farba nie niszczyla wlosow.

tez mysle ze poczciwa szczoteczka do zebow dobrze spelnia swoja role ale specjalny pedzel do farbowania tez jest bardzo dobry:
                  imghost.indiamart.com/data/0/J/MY-492553/Applicator-Brushes-2_250x250.jpg
                  zaznaczam, ze sa one roznej dlugosci:
                  www.cachebeauty.com/color_appl_brushes_1095.jpg
                  a nawet roznia sie katem:
                  images.nittanyweb.com/scs/images/products/81/large/spilo_hair_color_tint_dye_brush_purple_p23931.jpg
                  jest to wiec czesto kwestia dobrania wlasciwego pedzla.
                  sadze, ze do odrostow dobry bylby srednio twardy, krotki pedzel.

Ale biorac pod uwage ze kupujac zwykla farbe do wlosow nie masz wtedy pojemnika zeby odlac taka ilosc farby jaka ci jest potrzebna na same odrosty, i nie masz pedzla,
                  to kupno takiego kitu do odrostow jak Nice'nEasy Root Touch Up to dobra inwestycja bo potem zostaje ci i osobna butelka i pedzel na przyszlosc - takie jest moje zdanie?

Minnie
    • myszmusia to moze ktos "rozbierze" 27.12.10, 10:08
      pełen skład :
      Pełny skład Nutricolor Pomarańczowej

KREM KOLORYZUJĄCY

SKŁADNIKI: Woda, kwas stearynowy, amidy koksowe, aminoetanol, alkohol cetylowy, gliceryna, kwas stearynowy, alkohol stearylowy, kwas askorbinowy, kwas palmitynowy, Ditionian sodu, glikol propylenowy, N,N-bis(2-hydroksyetylo)glicynian sodu, nitrylotrioctan trisodu, olej arganowy, Tetradekanol, Siarczan sodu, 4,4-dimetyloksazolidyna, kwas adypinowy, hydrolizaty proteinowe kiełków pszenicy, hydrolizaty proteinowe soi, hydrolizaty proteinowe owsa, hydrolizaty proteinowe ryżu, kwas 1,2,3-propanotrikarboksylowy, kwas propanowy, 2-hydroksy-, salicylan tridecylu, Perfumy/substancja zapachowa, alfa-izometylojonon, limonen, gliceryna, linalol (1,6-oktadien-3-ol, 3,7-dimetyl-). (+/-): 1,4-fenylenodiamina, 4-aminofenol, Siarczan (p-amoniofenylo)bis(2-hydroksyetylo)amoniowy, 2-METYLO-P-FENYLENODIAMINA, N-(4-aminofenylo)anilina, 1,3-benzenodiol, 4-chloro-, ,3-benzenodiol, 2-metylo-, siarczan bis[etylo(4-hydroksy-o-tolilo) amonu], Siarczan (3-amono-4-metoksyfenylo)(2-hydroksyetylo)amoniowy, 3-AMINOFENOL, 2,4-DIAMINO2-FENOKSYETANOL hcl, 5-amino-o-krezol, 2-amino-6-chloro-4-nitrofenol, Naftaleno-1,5-diol, 4-metylaminofenol, 6-amino-m-krezol, 1-naftol, SIARCZAN BIS(8-HYDROKSYCHINOLINIOWY), 4-Amino-m-krezol, hydroksy-3-nitro-4-(3-hydroksypropyloamino)-benzen.

EMULSJA NUTRIFIX

SKŁADNIKI: woda, woda utleniona, alkohol cetearylowy, 2-[2-[2-(dodecyloksy)etoksy]etoksy]etanol, hexyldecyl laurate, C16-18 alkohole, etoksylowane (20 mol EO średni stosunek molowy), 2-heksylodekan-1-ol, kwas fosfonowy, siarczan bis(8-hydroksychinoliniowy). Zawiera wodę utlenioną

ODŻYWKA W SZAMPONIE PO FARBOWANIU WŁOSÓW

SKŁADNIKI: woda, alkohol cetylowy, glukozyd decylowy, alkohol stearylowy, glikol propylenowy, salicylan tridecylu, butanodiowy kwas, hydroksy-, bis-(C12-C13-alkilo) estry, kwas propanowy, 2-hydroksy-, gliceryna, dokozan-1-ol, olejek eukaliptusowy, wyciąg z liści rozmarynu (Rosmarinus Officinalis), quaternium-80, 2-fenoksyetanol, diwodoroetylenodiaminotetraoctan disodu, alkohole, kokosowe, produkty reakcji z glukozą, wyciąg z ziaren prosa zwyczajnego, hydrolizaty proteinowe kiełków pszenicy, 1- heksadekanoaminium, benzoesan sodu, N-(hydroksymetylo)glicynian sodu, siloksany i silikony, di-me, zakończone grupą hydroksy-, etoksylowane propoksylowane, kwas cytrynowy, perfumy/substancja zapachowa.

i druga z biokapu:
      Pełny skład Nutricolor Zielonej DELICATO

KREM KOLORYZUJĄCY bez fenylodwuaminy

SKŁADNIKI: woda, kwas stearynowy, amidy koksowe, aminoetanol, alkohol cetylowy, gliceryna, kwas stearynowy, alkohol stearylowy, kwas askorbinowy, kwas palmitynowy, ditionian sodu, glikol propylenowy, N,N-bis(2-hydroksyetylo)glicynian sodu, nitrylotrioctan trisodu, olej arganowy, tetradekanol, siarczan sodu, 4,4-dimetyloksazolidyna, kwas adypinowy, hydrolizaty proteinowe kiełków pszenicy, hydrolizaty proteinowe soi, hydrolizaty proteinowe owsa, hydrolizaty proteinowe ryżu, kwas 1,2,3-propanotrikarboksylowy, kwas propanowy, 2-hydroksy-, salicylan tridecylu, perfumy/substancja zapachowa, alfa-izometylojonon, limonen, gliceryna, linalol (1,6-oktadien-3-ol, 3,7-dimetyl-). (+/-): 4-aminofenol, Siarczan (p-amoniofenylo)bis(2-hydroksyetylo)amoniowy, 2-METYLO-P-FENYLENODIAMINA, N-(4-aminofenylo)anilina, 1,3-benzenodiol, 4-chloro-, ,3-benzenodiol, 2-metylo-, siarczan bis[etylo(4-hydroksy-o-tolilo) amonu], Siarczan (3-amono-4-metoksyfenylo)(2-hydroksyetylo)amoniowy, 3-AMINOFENOL, 2,4-DIAMINO2-FENOKSYETANOL HCl, 5-amino-o-krezol, 2-amino-6-chloro-4-nitrofenol, Naftaleno-1,5-diol, 4-metylaminofenol, 6-amino-m-krezol, 1-naftol, SIARCZAN BIS(8-HYDROKSYCHINOLINIOWY), 4-Amino-m-krezol, hydroksy-3-nitro-4-(3-hydroksypropyloamino)-benzen.

EMULSJA NUTRIFIX

SKŁADNIKI: woda, woda utleniona, alkohol cetearylowy, 2-[2-[2-(dodecyloksy)etoksy]etoksy]etanol, hexyldecyl laurate, C16-18 alkohole, etoksylowane (20 mol EO średni stosunek molowy), 2-heksylodekan-1-ol, kwas fosfonowy, SIARCZAN BIS(8-HYDROKSYCHINOLINIOWY). Zawiera wodę utlenioną

ODŻYWKA W SZAMPONIE PO FARBOWANIU WŁOSÓW

SKŁADNIKI: woda, alkohol cetylowy, glukozyd decylowy, alkohol stearylowy, glikol propylenowy, salicylan tridecylu, butanodiowy kwas, hydroksy-, bis-(C12-C13-alkilo) estry, kwas propanowy, 2-hydroksy-, gliceryna, dokozan-1-ol, olejek eukaliptusowy, wyciąg z liści rozmarynu (Rosmarinus Officinalis), quaternium-80, 2-fenoksyetanol, diwodoroetylenodiaminotetraoctan disodu, alkohole, kokosowe, produkty reakcji z glukozą, wyciąg z ziaren prosa zwyczajnego, hydrolizaty proteinowe kiełków pszenicy, 1- heksadekanoaminium, benzoesan sodu, N-(hydroksymetylo)glicynian sodu, siloksany i silikony, di-me, zakończone grupą hydroksy-, etoksylowane propoksylowane, kwas cytrynowy, perfumy/substancja zapachowa.

bo mnie to na naturalne nie wyglada
      • znana.jako.ggigus rola kremu koloryzujacego 27.12.10, 12:12
        nie jest naturalna.
        To farby do wlosow, zupelnie normalne farby z amoniakiem - wlosy maja byc jasniejsze.
        A czego oczekiwalas?
        nie ma naturalnych farb do wlosow, ktore rozjasnia, naprawde rozjasnia ciemne wlosy.
        100% esencja rumiankowa ( o ile cos takiego istnieje) tez by nie dala rady.
        ze ktos oczekuje ehm naturalnego kremu koloryzujacego, co to rozjasni wlosy silami natury -za duzo reklam sie naogladalo w zyciu, niestety. Reklamy klamia, dodam.

dawno, dawno temu, kiedy byl jeszcze magazyn Jestem, mieli tam fantastyczny przepis na mycie wlosow - najpierw ziola, a potem szampon, gotowanie ziol jakies 40 miut, scisle orkeslone mieszanki.
        robilam i do wlosow ciemnych i do jasnych, mam taki mysi kolor naturalny. Do wlosow ciemnych to byla re-we-la-cja, piekne, blyszczace wlosy, do wlosow jasnych tez rewelacja, piekne wlosy, ale zadnych efektow reozjasniajacych, chociaz i rumianek byl. I nawet swego czasu stosowalam i wode rumiankowa i kapiele sloneczne.
        eh, kiedys to sie mialo czas na takie rzeczy.
        • myszmusia ja te składy wkleiłam 27.12.10, 13:33
          znana.jako.ggigus napisała:

> nie jest naturalna.
          > To farby do wlosow, zupelnie normalne farby z amoniakiem - wlosy maja byc jasni
          > ejsze.
          > A czego oczekiwalas?

ja te składy wkleiłam w odpowiedzi na czyjs post polecajacy farby biokap jako naturalne - chyba tamten post został usunięty bo go nie widze.
          • znana.jako.ggigus Re: ja te składy wkleiłam 27.12.10, 14:16
            oki, sorek
            moze tamten post uznano za reklame
          • p_estka1 Re: ja te składy wkleiłam 27.12.10, 14:16
            Tak, rano był post reklamujący ww. farby, a przy okazji przestrzegający, a nawet straszący osoby często farbujące włosy przed nowotworem. Nie było to zagranie fair, ale do myślenia dało.
            • nessie-jp Re: ja te składy wkleiłam 27.12.10, 15:32
              Tak rano to ja nie kasuję ;) Ale posty z odsyłaczami treści "kupujcie tylko na stronie xxx.com.pl, bo wszystkie inne grożą śmiercią" niestety zawsze będą znikać.

Myszmusia, dzięki za wklejenie składów, zaraz się w nie wgryzę.
            • nessie-jp Re: ja te składy wkleiłam 27.12.10, 15:49
              p_estka1 napisała:

> Tak, rano był post reklamujący ww. farby, a przy okazji przestrzegający, a nawe
              > t straszący osoby często farbujące włosy przed nowotworem. Nie było to zagranie
              > fair, ale do myślenia dało.

Wobec tego trzymaj się z daleka od tych fałszywek Biokapu. Po składach wklejonych przez Myszmusię widać, że to po prostu oszustwo
              • myszmusia nessie 27.12.10, 16:06
                > Naturalne farby, które można stosować bez ograniczeń, tak często, jak się chce,
                > bo działają jako odżywka, to indygo i henna. Hennę można kupić nawet w kremie
                > (firma Eld
                • znana.jako.ggigus Re: nessie 27.12.10, 18:35
                  naturalne farby z amoniakiem:)
                  hehe
                  jak osiagnelas ciemny braz normalnymi farbami, to z henna moze Ci sie nie udac
                  farby roslinne maja fajna zalete - sa tanie, ponoc nie niszcza wlosow, ale musisz sciac losy nimi zafarbowane, zeby uzyc innej farby.
                  no i po latach farbowania henna u mnie np. ona przestala dzialac.
                  pociesz sie, ze do ciemnego brazu nie trzeba amoniaku
                  • myszmusia Re: nessie 27.12.10, 21:12
                    > jak osiagnelas ciemny braz normalnymi farbami, to z henna moze Ci sie nie udac

ja swoje własne mam bardzo ciemno brazowe;-) a farbuje, własciwie na własny kolor bo mnie moje kilka siwych wkurza;-)skubane sa akurat w najwidoczniejszym miejscu
                    • znana.jako.ggigus Re: nessie 27.12.10, 21:19
                      kurcze, ale henna chyba i tak nie pokrywa siwulcow

(kiedy jej uzywalam, nie mialam tego problemu, teraz mam, ale jestem blond)
                      ale farby ciemne i tak nie zawieraja amoniaku, jakies inne swinstwa pewnie tez, ale po ciemnych farbach to i wlos blyszczy, co mozna sobie po tlenieniu wybic z glowy
                      tyle w formie pocieszenia:)
                      siwulce rosna tak, zeby je bylo widac, dranie!
                      • nessie-jp Re: nessie 27.12.10, 21:58
                        znana.jako.ggigus napisała:

> kurcze, ale henna chyba i tak nie pokrywa siwulcow

E tam, moje pokrywa jak ta lala.

Farbuję "po hindusku", czyli namaczam roztartą na proszek hennę na 12 godzin w zimnym soku z cytryny, tuż przed farbowaniem dodaję indygo zmieszane z letnią wodą i solą.

Wcale nie trzeba też ścinać włosów ufarbowanych roślinnie przed zafarbowaniem chemicznym, no chyba że się marzy o przejściu z ciemnego brązu na platynowy blond
                        • znana.jako.ggigus Re: nessie 27.12.10, 22:02
                          oki, ja mieszalam henne z woda i na cala noc. Ale wtedy bylam bez siwych.
                          Obserwacje opieram na starszych kobietach, ktore maja wyraznie robione henna i widoczne siwe nitki.

tak, chcialam z ponad roczna henna byc blondynka, nie wyszlo, chcialam byc ciemna blondynka, nie wyszlo, jasna szatynka - nie wyszlo tez.
                          Warstwa wlosow w kolorze rudego psa wychodzila po slonecznym dniu.
                          O dziwo wlosy mi nie wyszly, ale moja fryzjerka zwijala sie ze smiechu, kiedy mnie farbowala.
                          • nessie-jp Re: nessie 27.12.10, 23:04
                            > Obserwacje opieram na starszych kobietach, ktore maja wyraznie robione henna i
                            > widoczne siwe nitki.

A, to o to chodzi. Niestety, z siwych włosów farba szybciej się wypłukuje. Chemiczna też, ale roślinna zdecydowanie szybciej. Siwe włosy trzeba farbować znacznie częściej, niż "zwykłe", bo mają inną strukturę i źle przyjmują farbę.

Rudy pies mnie rozłożył :)
                            • znana.jako.ggigus Re: nessie 28.12.10, 00:34
                              mialam wczesniej psa z dokladnie tym kolorem siersci.
                              10 lat!

ale taki szok na glowie to fajny test na takt znajomych, generalnie wiekszosc byla na haha, farba nie wyszla (zapowiedzialam szystkim, ze bede blondynka). Albo teksty -co ci sie stalo z wlosami?
                              jakbym sama nie wiedzialöa, ze cos sie stalo.
                              tylko jeden znajomy prowaduil rozmowe, jakbym nie miala wlosow koloru sierci mojego sp. psa, ulicznego kundelka, na glowie.
                              • myszmusia Re: nessie 28.12.10, 06:46
                                no ja sie własnie takiego koloru boje. I uczciwie mówiac przeraza mnie takie bawienie sie z tym jak to robi nessie:-( poza tym ja mam włosy za ramiona (no prawie do łopatek juz:-) ciac na krótko nie zamierzam i jak kiedys policzyłam koszt takiego farbowania (patrzyłam na stronei w necie, która wtedy dawno była polecana) to mnie przeraziło - wychodziło sporo drozej niz normalne a nie kupuje najtańszych tylko w sklepach fryzjerskich

teraz farbuje tym:
                                www.pactuk.com/purepact
                                nie moge znalesc składu ale włosy po niej wygladaja bardzo ładnie. MOze znacie ta farbe? ona w polsce od bardoz niedawna jest do kupienia. Na stronie nie moge znalesc farb jako takich
    • bruise_easily Re: Jak często można farbować włosy ? 13.01.11, 14:02
      Moim zdaniem półtorej miesiąca jest w porządku, ale sama farbuję raczej co dwa miesiące. Zdarza mi się też rzadziej, jak np. teraz, ale to dlatego, że jestem wyjątkowo zadowolona z farby i mój kolor naturalny jest dość podobny do tego, na który farbuję, także odrosty nie są tak bardzo widoczne.
      • angie_765 Re: Jak często można farbować włosy ? 14.01.11, 10:04
        ja osobiście zostawiam to fryzjerowi, robię balejaż i mam 3 miesiące spokoju z odrostami :)
        Na Francuskiej 22 jest fajna fryzjerka, tak dopasuje że naprawdę 4 razy w roku wystarczy farbowania
        • angie_765 Re: Jak często można farbować włosy ? 14.01.11, 10:06
          angie_765 napisała:

> ja osobiście zostawiam to fryzjerowi, robię balejaż i mam 3 miesiące spokoju z
          > odrostami :)
          > Na Francuskiej 22 jest fajna fryzjerka, tak dopasuje że naprawdę 4 razy w roku
          > wystarczy farbowania

pisałam o Warszawie ;)
          • black_magic_women Re: Jak często można farbować włosy ? 14.01.11, 11:30
            "Najlepsze",że te farby bio cośtam reklamowane są jako apteczne ,czyli osoby,które lecą na haczyk"apteczności" nabiorą się i na to

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka