Dodaj do ulubionych

krem z filtrem +50

08.01.11, 18:49
Jestem właśnei po eselanie, pozbyłąm się tych cholernych przebarwień. Teraz muszę używać kremów z wysokim filtrem, anjlepiej +50. Czy możecie polecić jakies konkretne??? Zrobię wszystko, aby te plamy odeszły ode mnei raz na zawsze...
Obserwuj wątek
    • kota_behemota Re: krem z filtrem +50 08.01.11, 19:38
      Testowane przeze mnie:
      Pharmaceris 50 spf - zachowuje się jak normalny krem, zero problemów z rozsmarowaniem, nie bieli, tylko się świeciłam jak żarówka. ;)
      Anthelios spf LRP - solo przesuszał i wchłaniał się u mnie do matu, na serum z witaminą C dawał radę.
      Ducray 50 spf - nie bieli, świece się, nie nawilża.
      Przede mną Bioderma Photoderm do cery mieszanej/tłustej.
      Poproś w aptece o próbki i jazda bo nie ma chyba jednego uniwersalnego filtru który pasowałby każdemu.
    • justy1 Re: krem z filtrem +50 08.01.11, 20:50
      najwyższą ochronę zapewniają: SVR Ultra Max Ecran SPF 50+ PPD 41, Bioderma Photoderm Max creme SPF 50+ PPD 38, La Roche Posay Anthelios XL Fluide extreme SPF 50+ PPD 38. z tym, że te o najwyższej ochronie są przyjemne w użyciu (ja bym obstawiała anthelios- opinie znajdziesz na wizażu i tu, na forum)

uwaga- nawet "najmocniejszy" krem nie zadziała dobrze, jeśli będziesz nakładała go za mało. przebarwienia mogą wrócić, jeśli nie będziesz używać filtrów codziennie.
      • justy1 Re: krem z filtrem +50 poprawka 08.01.11, 20:51
        >ochronie nie zawsze są przyjemne w użyciu
        • wasil_ka Re: krem z filtrem +50 poprawka 08.01.11, 22:12
          oprocz kremów z filtrem powinnas uzywac od czasu do czasu kremow wybielajacych przebarwienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka