Dodaj do ulubionych

Issemyake-koleżanko z forum

11.02.11, 23:30
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i znlazłam ciekawy wątek dla siebie apropo kwasów i kuracji przeciwzmarszczkowej, a jako że ty jesteś bardzo obeznana w temaci i sympatyczna mam nadzieję ,że zechcesz mi odpowiedzieć na pytanie. Co to jest ta kuracja kwasami gdzie się to kupuje , lub coś innego przreciwzmarszczkowego aby u mnie zadziałało może być rozłożone w czasie.JA o tych kwasach pomimo ,że czytalam wątek nie mam pojęcia coś tam jest o stężeniu skąd ja mam wiedzieć jakie dal mnie i czy kupię to w aptece i czy potrzebna jest recepta.
MOja cera jest mieszana, czoło nos i broda tłusta , reszta raczej sucha, naczynkowa, i mam trochę wągrów, czasami wypryski. Lat mam 35 i poproszę jeszcze o radę jakieo kremu stosować do twarzy i jakiego pod oczy. Z góry dziękuję za rady mój mail to warta15@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Issemyake-koleżanko z forum 12.02.11, 01:37
      warta15 napisała:

> Co to jes
      > t ta kuracja kwasami gdzie się to kupuje , lub coś innego przreciwzmarszczkoweg
      > o aby u mnie zadziałało może być rozłożone w czasie.

Kuracja kwasami/retinoidami - to proces złuszczania, oczyszczania, nawilżania, regenerowania skóry, który polega na stosowaniu w konkretny sposób poszczególnych kosmetyków. Możesz prowadzić taki proces w momencie trwania problemu, albo do końca życia.

> JA o tych kwasach pomimo ,ż
      > e czytalam wątek nie mam pojęcia coś tam jest o stężeniu skąd ja mam wiedzieć j
      > akie dal mnie i czy kupię to w aptece i czy potrzebna jest recepta.

Kremy z kwasami dobierane są w zależności od problemu z jakim się zmagamy, rodzaju skóry, niezależnie od wszystkiego warto zaczynać od niewielkich stężeń, czyli 5% (mieszanki kwasów). Sukcesywnie co kolejne opakowanie przechodzimy na mocniejsze stężenia.

> MOja cera jest mieszana, czoło nos i broda tłusta , reszta raczej sucha, naczyn
      > kowa, i mam trochę wągrów, czasami wypryski. Lat mam 35 i poproszę jeszcze o ra
      > dę jakieo kremu stosować do twarzy i jakiego pod oczy.

Możesz rozpocząć stosowanie od 5% kremu z kwasem migdałowym i polihydroksykwasami Bandi, dodatkowo łagodne zmywanie twarzy, nawilżanie i koniec.
      • audytor_energetyczny Re: Issemyake-koleżanko z forum 13.02.11, 22:07
        Slicznie dziEkuje ,ale czy ten kwas też podziała przeciwzmarszczkowo.
        Czy możesz mi wysłać na maila marki i nazwy kremów których powinnam używać, zależy mina tym.
        Dziękuję
        • audytor_energetyczny Re: Issemyake-koleżanko z forum 13.02.11, 22:09
          Aha to ja warta 15 piszę pod innym nickiem chwilowo
        • issey_miyake Re: Issemyake-koleżanko z forum 13.02.11, 22:14
          audytor_energetyczny napisała:

> Slicznie dziEkuje ,ale czy ten kwas też podziała przeciwzmarszczkowo.

Najlepszym kremem przeciwzmarszczkowym jest krem z wysokim filtrem stosowany o każdej porze roku. Dodatkowo kwasy wiele dają, ale nie ten w/w. Ten jest po to, by bezpiecznie rozpocząć kurację kwasami.

> Czy możesz mi wysłać na maila marki i nazwy kremów których powinnam używać, zal
          > eży mina tym.

wysyłam na audytor_energetyczny@gazeta.pl
    • dzieciuszek Re: Issemyake-koleżanko z forum 12.02.11, 08:16
      Warta15 dobrze Ci radzę - idź do kosmetyczki, skoro nie masz zielonego pojęcia co i jak, bo sobie krzywdę zrobisz.
      • kasha77 Re: Issemyake-koleżanko z forum 12.02.11, 11:44
        małe jest prawdopodobieństwo,żeby bandi z migdałowym zrobic sobie krzywdę-to chyba najdelikatniejszy z kwasów.
        • coralin Re: Issemyake-koleżanko z forum 12.02.11, 12:07
          Zgadzam się. Polecanie kosmetyczki ma sens, ale w przypadku tych sprawdzonych i kompetentnych. Za kaprys wizyty u kosmetyczki kiedyś zapłaciłam zastosowaniem 3 różnych antybiotyków. Teraz chodzę tylko na pedicure, ale i tak jak się przyglądam wtedy kosmetyczkom to są dla mnie antyreklamą tych "salonów". Większość "wyedukowana" na ulotkach reklamowych produktów, które sprzedaje, z przebarwieniami na twarzy.
          • jarka63 Re: Issemyake-koleżanko z forum 12.02.11, 20:45
            coralin napisała:

> Teraz chodzę tylko na pedicure, ale i tak jak się przyg
            > lądam wtedy kosmetyczkom to są dla mnie antyreklamą tych "salonów". Większość "
            > wyedukowana" na ulotkach reklamowych produktów, które sprzedaje, z przebarwieni
            > ami na twarzy.

Hm, a ja zawsze moim kosmetyczkom serdecznie zazdroszczę nieskazitelnej, nieomal anielskiej cery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka