Dodaj do ulubionych

synchrovit c - do Issey

05.03.11, 23:35
Czytajac Twoje posty zauwazylam ze duzo piszesz o kremach z kwasami iseruk z vit c.
Kolezanka polecala mi to serum. Nie wiem czy moge sie kierowac jej opinia ona ma sucha cere ja mieszana. Mam 39 lat.
Z gory dziekuje za odpowiedz i ewentualna podpowiedz co byloby dobre na dzien i noc
Mieszna, 39 lat,
Obserwuj wątek
    • konwalia55 Re: synchrovit c - do Issey 06.03.11, 22:23
      ja uzywam Synchrovit C, tez mam cere sucha i wrazliwa i dla mnie jest super. koncze pierwsze opakowanie (6 fiolek + 2 gratis), uzywam na noc i widze calkiem mile efekty: mam mocno wygladzona cere, lekko rozjasnione przebarwienia (ale mam leciutkie) i ogolnie twarz jest ladniejsza. moja kolezanka smaruje buzie Synchrovitem od kilku mcy i naprawde efekty sa zaskakujace, bedac pod duzym wrazeniem tez kupilam swoj pakiet ;)
      wada jest natomiast cena, jak dla mnie dosc kosmiczna, niestety, wole ja przeznaczyc na fajny podklad.

teraz, po "reklamach" tu i tam zamowilam serum z witamina C z Biochemii Urody.

Issey Ci napisze, ze sa lepsze specyfiki niz Synchrovit, calkiem niedawno zalozylam podobny watek ;)
      • aagaa11 Re: synchrovit c - do Issey 07.03.11, 10:21
        Dziękuje za informacje. Nie moge sie doczekac jak zaczne stosować - chyba ten tańszy jak lepszy :)
        • issey_miyake Re: synchrovit c - do Issey 07.03.11, 10:39
          aagaa11 napisała:

> Nie moge sie doczekac jak zaczne stosować - chyba ten t
          > ańszy jak lepszy :)

Dokładnie, Konwalia zakładała ostatnio podobny wątek z podobnym pytaniem.

forum.gazeta.pl/forum/w,211,121669028,121671452,Re_Synchrovit_C_jakie_efekty_.html
          Na dzień witamina C + krem z filtrem + makijaż
          Na noc - kwasy, retinoidy.
          • konbea Re: synchrovit c - do Issey 11.03.11, 21:42
            > Na dzień witamina C + krem z filtrem + makijaż
            > Na noc - kwasy, retinoidy.
            >

na noc kwasy, retinoidy.. stosowac i to i to? naprzemiennie czy jak? czy wybrac jedno z tego? Jezeli wybrac, to co lepsze na cere normalna, mieszana z rozszezonymi porami?
            pozdrawiam
            • issey_miyake Re: synchrovit c - do Issey 11.03.11, 22:58
              konbea napisała:

> na noc kwasy, retinoidy.. stosowac i to i to? naprzemiennie czy jak? czy wybra
              > c jedno z tego? Jezeli wybrac, to co lepsze na cere normalna, mieszana z rozsze
              > zonymi porami?

rozszerzone pory najlepiej zwalczysz retinoidami, ale ciężko je zaakceptować od pierwszego podejścia, dlatego warto (by zanadto nie podrażnić sobie twarzy), rozpocząć od kwasów, adekwatnych stężeń do tolerancji.
              • konbea Re: synchrovit c - do Issey 11.03.11, 23:17
                dziekuję bardzo za odpowiedz, jeszcze prosze tylko o informacje jaki krem kupic z retinoidami. Sprobuje, raczej moja skóra z tych grubych:)
                • issey_miyake Re: synchrovit c - do Issey 11.03.11, 23:55
                  konbea napisała:

> dziekuję bardzo za odpowiedz, jeszcze prosze tylko o informacje jaki krem kupic
                  > z retinoidami.

jeśli na receptę - zacznij od Differin krem
                  jeśli nie na receptę - Triacneal ( z domieszką kwasów), Diroseal, Ystheal
                  • konbea Re: synchrovit c - do Issey 13.03.11, 14:43
                    > jeśli nie na receptę - Triacneal ( z domieszką kwasów), Diroseal, Ystheal

na poczatek kupie Triacneal . Jak dobrze bede tplerowac to przejde na te na recepte.
                    Proszę, powiedz mi jeszcze ,czy ten Triacneal ,moze byc uzywany tez pod oczy, czy omijac?
                    dziękuje i pozdrawiam
                    • issey_miyake Re: synchrovit c - do Issey 14.03.11, 11:23
                      konbea napisała:

> Proszę, powiedz mi jeszcze ,czy ten Triacneal ,moze byc uzywany tez pod oczy, c
                      > zy omijac?

Może, ale ostrożnie, najlepiej niewielką ilość i co drugi dzień - na początek.
      • kena1 Re: synchrovit c - do Issey 12.03.11, 10:08
        No tak, może i są lepsze, ale serum z BU podrażniło mi skórę do tego stopnia, że w ciągu nocy szlag trafił pozytywne efekty stosowania kwasów. Serum Aurigi jest drogie i nie ma próbek, jak mam wydać ponad 100 zł i stwierdzić, że to też mnie podrażnia - dziękuję bardzo. Synchrovit C można kupić w fiolkach po 5 ml (ok. 35 zł) - więc w przypadku porażki to nie byłby taki dramat. Ale na szczęście jest OK, nie podrażnia mojej skóry i wchłania się bardzo szybko, nie zostawia oleistej powłoki na twarzy. Teraz czekam na dostawę serum z Silk Naturals, które zamówiłam po rekomendacji z forum, mam nadzieję, że będzie dobre dla mojej twarzy, bo finansowo lepiej się opłaca niż Synchrovit.
        • issey_miyake Re: synchrovit c - do Issey 12.03.11, 21:55
          kena1 napisała:

> Serum Aurigi je
          > st drogie i nie ma próbek,

są próbki

> że będzie dobre dla mojej tw
          > arzy, bo finansowo lepiej się opłaca niż Synchrovit.

miejmy nadzieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka