Dodaj do ulubionych

puszące się włosy

22.03.11, 19:51
Macie może jakieś sposoby na puszące się włosy? Moich nawet nie można uczesać bo mam falowany puch. Ostatnio ściełam (do ramion) i jest trochę lepiej, ale i tak się puszą. Polecacie jakieś kosmetyki i fryzury?
Obserwuj wątek
    • rozka26 Re: puszące się włosy 23.03.11, 16:56
      Witam. Ja posiadam również na maxa puszące się włosy np zaraz po ich umyciu a do tego są falowane,ale nie kręcone. Dla mnie najlepszy sposób to jedwab z firmy delia,jest bardzo wydajny mam go już pół roku,ma dość dużą buteleczkę i ładnie pachnie i nie obciaża włosówchoć daje go dość dużo,a inne mi przetłuszczały włosy i były nie wydajne,ostatnio spróbowałam kremu wygładzającego z avonu i tak: owszem włosy się fajnie układały i były nawet nawilżone,ale co z tego jak miałam matowe i niemiłe w dotyku siano fuuj,tak samo niezbyt dobrze zadziałał na nie spray dodający blasku bo były lepkie obciążone, no chyba że tylko raz psikniesz no to ok.
      • kasia1270 Re: puszące się włosy 23.03.11, 17:55
        A jakie masz włosy po tym jedwabiu? Też falowane tylko się nie puszą? ;)
        • rozka26 Re: puszące się włosy 26.03.11, 11:55
          tak,po jedwabiu mam falowane ale nie puszące się,fale mi się tak ładnie układają,aż niektórzy pytali czy kręcę sobie włosy he he. To jest jedwab w białej takiej większej butelce z firmy DELIA. Mam dlatego takie ładne fale ponieważ miałam wcześniej mocno ścieniowane włosy,a teraz mi odrastają
          • kasia1270 Re: puszące się włosy 26.03.11, 12:53
            Ja kupiłam wczoraj jedwab z firmy JOANNA i bardzo mi się podoba ;) włosy się nie puszą i teraz muszę iść do fryzjera żeby jakoś ładnie wycieniować i grzywkę ściąć :) Dziękuje za rady!
    • arnika80 Re: puszące się włosy 23.03.11, 21:23
      szczerze polecam: cement termiczny kerastase i krem do długich włosów welli, leave it long sie chyba nazywa z tego co pamietam, po obu kosmetykach stosowanych razem moje mocno puszace sie i lekko krecone wlosy byly gladkie, bez odstajacych w duzej ilosci pojedynczych wlosow, bylam bardzo zadowolona z efektu i planuje ponowny zakup obu kosmetykow.
      • flawina Re: puszące się włosy 28.03.11, 21:23
        cement kerastes o ile pamietam jest na zniszczone wlosy...
        pytanie cz autorka watkuma puszace sie wlosy bo sa przesuszone farbowaneim np. lub stosowaniem kosmetykow do stylizacji czy naturaly taki ich urok...

Jak maja taki urok to cement im nie pomoze a kase konkretna kosztuje :-)

Ja uzywalam kiedys serii Matrixa ( taka pomaranczowa) do puszacych sie wlosow.
    • magda19831 Re: puszące się włosy 24.03.11, 16:33
      kupiłam dziś odżywkę do włosów wella - WELLA PRO SERIES ODŻYWKA DO WŁOSÓW REPAIR - i już po pierwszym zastosowaniu widzę że włosy są gładsze i mniej puszące.
      • biedrona999 Re: puszące się włosy 28.03.11, 20:31
        John Frieda Frizz Ease
        • fiorilavoie Re: puszące się włosy 28.03.11, 21:17
          Polecam szampom nivea straight and easy. Miałam ten sam problem a włosy po kilku myciach przestały się puszyć
    • dzikus0099 Re: puszące się włosy 28.03.11, 21:22
      musisz sie bardzo przestraszyc-wtedy sie odpusza....!
    • qlala Re: puszące się włosy 28.03.11, 23:29
      Ja bardzo sobie chwalę jedwab Biosilk. Naprawdę świetny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka