Gość: Agnieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 20:32 Mam okropne blizny na twarzy i troszkę na szyi po ropnym, grudkowym tradziku. Poradzcie, proszę co mam zrobiż zeby się ich pozbyć? Z góry dziekuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 20:35 Zapomniałam dodać, że są okropne przebarwienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefani Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 12:56 mnie bardzo pomogl krem z kwasami effaclar k(la roche posay) i masc skinoren,tez mialam okropne przebarwienia a teraz juz nie ma prawie w ogole ! aha jak nie masz bardzo wrazliwej skory to polecam najpierw smarowac na cala twarz effaclar a potem na to jeszcze tam gdzie masz przebarwienia skinoren-to poleczenie dala u mnie bardzo szybko efekty!powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata CENY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:00 Dzieki Agnieszko za rozpoczęcie tego wątku!!! CZy mogłybyście podac ceny Effaclaru k, skinorenu, tointexu i acne dermu , może się powatarzam ale bardzo proszę o powtórkę !! Dzięki z góry!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: CENY!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 11:54 skinoren kosztuje ok. 45 zł i zawiera te sama substancje czynna do acne-derm (16 zl za 20g), acne derm jest lekki, ale za to wysusza. do tej rodzinki nalezy takze hasco-derm (ok. 30 zl za 30g), ale nie polecam - strasznie tlusty i zatyka pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 03.05.04, 15:49 U mnie podzialalo zluszczanie twarzy kawasami u dermatologa. Mysle, ze w przypadku blizn to najlepsze, jak nie jedyne, rozwiazanie. Polecam ci blue peel, niestety bardzo drogi - ok. 1000 PLN No i wylaczy cie z zycia na jakis tydzien na pewno, bedziesz musiala ten czas spedzic w domu. Sa lagodniejsze zabiegi, ale nie splycaja one blizn wystarczajaco, dobrze natomiast dzialaja na przebarwienia. Ja co pol roku robie sobie serie twoch trzech zabiegow easy peel, nawet dla odswiezenia cery. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 18:52 Bardzo Wam dziękuję za rady. Najpierw spróbuję tak jak radzi Stefani łagodnie je potraktować smarując effaclarem i skinorenem. Czy skinoren mozna kupić bez recepty? Ciekawa tez jestem ceny kremu la roche posay, jak mozesz to proszę napisz mi Stefani. Monisiu, o peelingo kwasami tez juz myślałam, jak mi nie pomogą te środki do smarowania, to chyba sie zdecyduję, ale przeraza mnie cena (1000 zl to cały koszt serii peelingów?). Więc jutro ide do apteki i kupuję kremy. Bardzo serdecznie Was pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivy Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 18:59 skinoren mozna kupic bez recepty, a effeclar kosztuje cos ponad 40 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 19:39 Dzięki Ivy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo krem perła inkow ponoc na to jest IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 03.05.04, 20:36 ale czy jest skuteczny nie wiem- za to jes drogi bo 65 zł! probował juz ktos?? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: krem perła inkow ponoc na to jest 03.05.04, 20:40 był parę dni temu wątek na temat tego kremu. w skrócie: drogi bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 04.05.04, 08:10 Z tego co wiem, to blue peel wystarczy zrobic raz - a jeden kosztuje az 1000 PLN. Co do reszty, czyli np. blue peelu to ja robie sobie po dwa co pol roku, jeden kosztuje okolo 300PLN. Bardzo odswieza skore, pomaga tez ma moja tlusta cere. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 05.05.04, 09:43 Maść "Tointex" na receptę. Jest przeznaczona do leczenia bliznowców po trądziku Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 05.05.04, 09:49 Tointex jest całkowicie bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
neferet Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 05.05.04, 10:11 Justy a co sądzisz o skuteczności tej maści? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 05.05.04, 10:18 skład mi się podoba (100 g zawiera: 2,0 g alantoiny, 5 000 j.m. heparyny, 2,0 g Azucalenu). można ja stosować na rozstępy, blizny, pękające usta, siniaki, nadmierne rogowacenie. no i nie czuc go cebulą Odpowiedz Link Zgłoś
roksana11 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 05.05.04, 15:39 A ile kosztuje ta maść, proszę napiszcie jeśli ktoś wie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 16:00 Dziewczyny, czy tointex albo jakies inne smarowidlo pomoze takze na blizny po tradziku na ramionach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 05.05.04, 21:34 na ślady po pryszczach, przebarownia- może byc skinoren, tointex, no, cepan też. ale na "dołki" i głębsze blizny to juz tylko złuszczanie- kremy z kwasami np. neostrata lub zabiegi złuszczające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty a pomoże na... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 22:23 ślady/plamy po zapaleniu mieszków włosowych? Powinno mi to dawno zniknąć, ale mam taką skórę, że mi takie rzeczy baaaardzo uparcie się trzymaja.Plamki mają albo dość jasny kolor albo są różowe czy czerwone, ale czasem(np. pod wpływem zimna)stają się sine/fioletowe i wyglądają wstrętnie. Myślę nad tym i nad Cepanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: a pomoże na... IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 05.05.04, 22:29 tointex, tak? powinien pomóc np. na sinawe przebarwienia, zaczerwienienia itp. nie poradzi sobie z wgłębienami, głebszymi bliznami- tu już potrzeba silniejszych metod. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: a pomoże na... 06.05.04, 00:12 no jeszcze jest mikrodermabrazja, jeden zabieg ok 200zł, -w zalenosci od blizn od 4-do 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: a pomoże na... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 08:18 Właśnie o to mi chodzi - płaskie blizny, dokładnie przebarwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: a pomoże na... IP: 195.205.163.* 06.05.04, 14:03 Dzięki dziewczyny, biegnę dzisiaj do apteki. Żeby tylko pomogło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: a pomoże na... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 18:06 Dopiero teraz włączyłam się do waszej dyskusji.Ja bym poleciła AcneDerm.To polski odpowiednik zachodniego preparatu.Kosztuje ok 15 zl.Mam nadzieję, że pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika POMOCY!!! IP: *.icpnet.pl 15.05.04, 22:41 ja mam niestety ten sam problem... wyciagalam wloski igla i stad blizny, przebarwienia... raczje ciemno- brazowe... ktory z tych smarowidel wydaje sie najlepszy na cos takiego? blagam, odpowiedzcie mi!!! z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
api3 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 11.05.04, 18:36 Czy stosując tointex nalezy unikac słońca? Czy można używać go latem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 11.05.04, 21:44 stosując tointex nie ma konieczności szczególnej ochrony przed słońcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: api3 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 13:37 Justy- dziękuję Ci za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 19:15 Witam, jestem kosmetyczką i chętnie podpowiem, że bardzo skutecznie na trądzik i ślady po nim (blizny, przebarwienia, czerwone ślady) działa seria kosmetyków ATW z serii For Students oraz kremy na bazie arniki górskiej. Z moich doświadczeń w pracy w tym temacie blizny przestają być widoczne po okresie około 1-2 miesięcy, grudki, blizny i zgrubienia nieco wcześniej. Zachęcam do poczytania na ten temat na stronach www.malgorzata.serwer.net.pl lub do kontaktu ze mna, chetnie podpowiem co i jak robic gg 4442941. Pozdrawiam, Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
dixi a cepan?? 13.05.04, 19:30 czy stosowalyscie?? jezeli byly efekty, to po jakim czasie?? chcialam kupic tointex po lekturze tego watku, ale farmaceutka poradzila mi cepan wlasnie, ze niby bardziej skuteczny; uzywam okolo 2 tyg na dosc swieze, ok 3 tygodniowe blizny na twarzy (obdarcia po kontuzji rowerowej) i nie widze zadnej poprawy, w ogole bez tapety na twarz nie moge sie ludziom pokazac i ze strachem mysle o upalach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: a cepan?? IP: *.aine.pl 13.05.04, 19:37 a ile kosztuje skinoren??i acne derm?i ktory jest skuteczniejszy??dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: a cepan?? IP: *.agh.edu.pl 13.05.04, 19:45 Stosowałam chwilę Cepan, robiłam sobie opatrunki okluzyjne na noc, ale szybko się zniechęciłam, bo ten smród cebuli był dla mnie nie do wytrzymania. Efektów chyba nie było, ale kto wie - może gdybym sobie zatkała nos i stosowała go dłużej? :))) Teraz smaruję się Tointexem, ale krótko, nie wiem, czy są efekty. Jak patrzę do lusterka, wydaje mi się, że tak. Ale mąż mówi, że zaglądam co chwila i już po pierwszym posmarowaniu podobno twierdziłam, że cera mi się poprawia :))) Pozdrawiam i życzę wytrwałości :) Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: a cepan?? 13.05.04, 20:04 Gość portalu: anka napisał(a): ale szybko > się zniechęciłam, bo ten smród cebuli był dla mnie nie do wytrzymania. a ja mam wlasnie najpaskudniejsze blizny wokol nosa :)) ale do smrodu cebulowego chyba sie juz przyzwyczailam, na poczatku byl nie do zniesienia a teraz czuje tylko pare minut po nalozeniu, gdyby jeszcze bylo widac efekty to do przezycia... Efektów > chyba nie było, ale kto wie - może gdybym sobie zatkała nos i stosowała go > dłużej? :))) > Teraz smaruję się Tointexem, ale krótko, nie wiem, czy są efekty. Jak patrzę do > > lusterka, wydaje mi się, że tak. to ja jutro nabede toinex i tez sprobuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betka Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:46 POczytaj na : www.pwsz.krosno.pl/~henroz/PRYSZCZE2002_kosmetyki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re:CENY!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 22:38 AcneDerm to polski odpowiednik Skinorenu.Kosztuje on 15-16 zł, a Skinoren ok 40- 42. Cepan według mnie nadaje się bardziej na blizny po oparzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEA Re:CENY!!!!!!!!! IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 09:42 Ja używam teraz skinorenu - ok. 3 tyg. Pomaga mi, przebarwienia powoli ustępują. Używam go 2, a czasami 3 razy dziennie. Teraz trochę się boję, bo słońce, a zdania na temat reakcji na słońce są podzielone. Na początku byłam rozczarowana, po prostu oczekiwałam, że stanie się cud i szybko stan mojej twarzy się porawi. A to jednak wymaga czasu i cierpliwości. No i po 3 tyg. widzę efekty. Co prawda czasami pojawiają się następne krostki i z tego czerwone plamy, ale mam nadzieję,, że nie będzie tego dużo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roksana11 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 14.05.04, 10:09 Ja jednak polecam tointex, zapłaciłam za ten krem okolo 7 zł i od czasu gdy go używam znacznie poprawił się mój stan cery. Niby taki mały kremik a jednak działa. Świetnie matuje. Nawet blizny stały się mniej widoczne. Gorzej troszkę z czerwonymi plamkami, nadal są co prawda widoczne (choć już nie tak jak przed używaniem tego kremu), ale używanie jakichkolwiek kremów wymaga dużej cierpliwości. Ja jestem cierpliwa i mam nadzieję, że wkrótce i plamki znikną. Troszkę się opaliłam na buzi, a dodam, że używałam tointex właśnie podczas słońca i moja cera jest znacznie lepsza. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: 195.205.163.* 14.05.04, 15:41 Lecę dzisiaj szybko do apteki po Tointex, dam wam znać jki przyniósł efekt. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: 195.205.163.* 14.05.04, 15:44 Jeszcze jedno pytanko, czy można stosować ten krem na dzień pod podkład. Stosuje się go 2x dziennie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 14.05.04, 15:55 mialam czesto takie pezypadki ze wyciskalam sobie pryszcze i nastepnie zostawaly mi okropne slady po tym(slady ropne, krwiaki itp.),bardzo trudno sie to goio wiec moja ciotka polecila mi masc " FIBROLAN SALBE ".po trzech dniach uzywania tej masci zaistanialy diametralne zmiany w kierunku,oczywiscie,poprawy mojej skory.przyzanm ze uzywam tej masci prawie codziennie gdy tylko zauwaze jakies zmiany na skorze.polecam ten srodek bardzo goraco!w Twoim przypadku tez powinien poskutkowac!jest tylko jerden maly problem .ten lek byl niemiecki,nie jestem pewna czy jest dostepny rowniez w polsce,lecz nie zaszkodzi pojsc do apteki i podac jego nazwe!mam nadzieje ze Ci sie uda zwalczyc problem!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.05.04, 16:05 W Polsce jest preparat o nazwie Fibrolan- na receptę. Zawiera enzymy i zalecany jest raczej w przypadku źle gojacych sie ran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 15:57 właśnie, jak często trzeba ten tointex stosować, aby coś się zaczęło dziać??? i jaka jest jego pojemność??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutelcia Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 16:14 koniecznie wybierz sie do dermatologa on poleci ci odpowiednie pilingi(bardzo glebokie kilka serii) one na pewno pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
roksana11 Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy 14.05.04, 17:11 Tointex używam również po podkład, bo ten kremik bardzo dobrze matuje. Chcąc wyleczyć moją cerę nie nakładam fluidu zbyt dużo, tylko na pojedyncze przebarwienia i czasem jak wyskoczy jakiś syfek, gdyż nie chcę wyglądać jak potwór wychodząc na ulicę bez makijażu (mam niestety liczne przebarwienia i muszę to czymś zakryć). Krem ten ma 20 g. Ograniczam się naprawdę do bardzo delikatnego, naturalnego makijażu. Twarz przemywam również tonikiem rumiankowym własnej roboty no i robię codziennie parówkę. naprawdę działa pod warunkiem że robi się ją systematycznie, nie przerywając choćby jednego dnia. Ogólnie rzecz biorąc świetnie działają na moją cerę zioła, ale powtarzam trzeba dużo cierpliwości i systematyczności. ponadto polecam opalić lekko buzię, wówczas przebarwienia staną się mniej widoczne, no i mozna zrezygnować z podkładu w lecie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachaaaa Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 21:52 ja stosuje maść SCALDEX. to jest wprawdzie na trudno gojące się rany, oparzenia róznego rodzaju, również na słoneczne. kosztuje tak do 20 zł. smaruje tym świeże blizny i naprawdę pomaga! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Co polecacie na blizny po tradziku na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:57 Jesli chcesz wierz jesli nie to trudno,jestem konsultantem kosmetycznym firmy Faberlic jestesmy firmą która specjalizuje sie w kosmetyce tlenowej.Na twoje przypadłosci polecam ci maseczke B6 ,ja moge ci napisac duzo na jej temat ale najlepiej bedzie jesli sobie poczytasz ten link www.faberlic.friko.pl/SERIA_B.htm jesli bedziesz miec jakies pytania to chetnie odpowiem na nie na gg 2797555 lub na maila jaroslaw1968@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś