Dodaj do ulubionych

Vitamin C peptide Serum

07.04.11, 10:34
Ktoś uzywa? Zachęcona tym wątkiem
forum.gazeta.pl/forum/w,211,122688298,122688298,Poprosze_o_opinie_o_tym_serum.html
zamówiłam sobie w Silk Naturals. Skóra po wchłonięciu serum robi się ściągnieta i sucha, jak po myciu wodą z mydłem. W dodatku dzis, po drugim użyciu, pojawiły mi się na twarzy czerwone plamy, po paru minutach zniknęły. Nie wiem, czy to normalna reakcja na działanie preparatu, czy powinnam odstawić?
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: Vitamin C peptide Serum 07.04.11, 19:01
      Ja też zamówiłam i czekam właśnie na dostawę. A używasz go pod krem pielęgnacyjny?
      • hankaanka11 Re: Vitamin C peptide Serum 07.04.11, 19:35
        Jak uzywałam Flavo C, albo serum z BU, to kładłam na to tylko filtry, a teraz muszę nałozyc krem nawilżający i dopiero potem filtr. Być może ze względu na skład tego nowego nalezy go troche inaczej stosowac, nie mam pojęcia. Na razie doczytałam, ze zalecają tylko kilka kropli, a ja bardzo hojnie smarowałam twarz i może stąd silniejsza reakcja :)
    • issey_miyake Re: Vitamin C peptide Serum 07.04.11, 23:09
      hankaanka11 napisała:

> zamówiłam sobie w Silk Naturals. Skóra po wchłonięciu serum robi się ściągnieta
      > i sucha, jak po myciu wodą z mydłem. W dodatku dzis, po drugim użyciu, pojawił
      > y mi się na twarzy czerwone plamy, po paru minutach zniknęły. Nie wiem, czy to
      > normalna reakcja na działanie preparatu, czy powinnam odstawić?

Standard na początku :). Nakładaj niewielką ilość, na dobrze osuszoną i oczyszczoną skórę, możesz po czasie wchłonięcia aplikować na to lekki krem nawilżający, lekko łagodzący, np Cerkopil - by złagodzić objawy towarzyszące na początku.
      • hankaanka11 Re: Vitamin C peptide Serum 08.04.11, 12:29
        Dzięki, Issey :)
        Dziś rano nałożyłam rozsądną ilość preparatu tzn kilka kropel :). Wszystko było super, żadnych podrażnień, nawet nawilżacz nie był potrzebny. Czyli fałszywy alarm, z czego bardzo się cieszę, bo sprowadziłam sobie od razu dwa opakowania :)
    • greentea2 Re: Vitamin C peptide Serum 08.04.11, 13:32
      Uzywam od kilku tygodni. Bardzo fajnie napina skore, ale nie wysusza moim zdaniem (mam ten z DMAE). Mnie wysuszal krem Perricone MD nakladany na to serum, tez zakladalam watek na ten temat. Odstawilam krem na troche i po powrocie jest juz ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka