Dodaj do ulubionych

Idealne brwi

10.06.11, 15:55
Chce z nimi cos zrobic a jednoczesnie sie boje :) moja mama miala piekne brwi, a po wyskubaniu ich w mlodosci ma 2 cienkie kreski... nie chce, zeby ktos zrobil mi krzywde ;p jak dbacie o brwi? same? u kosmetyczki? Marza mi sie takie ktore wydobywalyby urode, nadawaly piekna oprawe oczom... Zazdroszcze gwiazdom i celebrytkom, ktore siadaja na fotelu u ekspertow, ktorych nie trzeba sie bac :P macie sprawdzona kosmetyczke w wawie? A moze slyszalyscie o salonie beauty4ever? dzieki!!
Obserwuj wątek
    • urodowewe Re: Idealne brwi 10.06.11, 17:47

• lonely.stoner Re: Idealne brwi 10.06.11, 19:02
        ja mam naturalnie brwi jasniutkie, rzadkie i ogolnie takie dosc srednie, wiec musze im poswiecic wiecej czasu, sama robie sobie henne, depilacje (bo wbrew pozorom takie rzadkie jasne brwi tez trzeba uporzadkowac) i na co dzien przyciemniam je kredka do brwi albo cieniem. Wiem ze wszyscy gdacza o tym ze naturalne brwi najpiekniejsze i ze powinno sie wyrywac tylko niesforne wloski, ale ja moim lubie nadac taki ksztalt wygiecia w luk. Wyglada super!!! Ksztalt brwi ogolnie warto dobrac do twarzy, widuje kobiety z takimi zbyt wydepilowanymi brwiami, a i widuje takie z wydepilowanymi troche ale nadal maja taki przysadzisty ksztalt ze cala twarz znieksztalcaja. Jesli sama sie boisz to idz do dobrego salonu i zrob sobie nie wielka korekte, henne i depilacje.
        • batutka Re: Idealne brwi 10.06.11, 21:03
          ja mam ciemne brwi, dosyć gęste i mocne
          sama sobie wyskubuję pęsetką i tylko sobie ufam;-)
          zawsze mam ładnie zrobione brwi i nie potrzebuję do tego kosmetyczek
          • furryfriday Re: Idealne brwi 28.06.11, 15:02
            Ja całe szczęście mam ciemną oprawę oczu i nic nie muszę nakładać, gorzej jest z kształtem - żeby ładnie wyglądały muszę je skubać co drugi dzień, bo rosną gęsto jak szalone. Gdybym miała coś ryzykować, to spróbowałabym sposobu, o którym słyszałam od mojej koleżanki z UK - wyrywanie brwi nitką. Wychodzą wtedy w idealnie równej linii i to wygląda bardzo profesjonalnie, nie mogłam się napatrzeć na jej łuki brwiowe :) No i może jeszcze makijaż permanentny - zrobiłabym sobie kreski nad górną powieką (mam już nawet sprawdzony gabinet, Esteticę w Krakowie, finansowo też nie wychodzi tak źle).
    • amarantus77 Re: Idealne brwi 28.06.11, 16:37
      A ja po prostu idę do kosmetyczki i mówię: tylko niech mi pani nie zrobi cienkich kresek, żebym nie wyglądała, jakbym miała nad oczami zdechłą wronę :) I zawsze robią ok :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka