gribek1 Moja małżonka ma idealną cerę 17.05.04, 12:30 a osiągnęła to nie za pomocą kremów. Sposób jest banalnie prosty- należy co wieczór spuszczać się na twarz kuracjuszki i wklepywać aż do wchłonięcia. Z taką maseczką należy położyć się spać. Zabieg należy stosować regularnie 3-4 razy w tygodniu - efekt murowany. Moja małżonka ma 45 lat i o niebo delikatniejszą cerę niż nasza 18 letnia córka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Moja małżonka ma idealną cerę IP: *.quarknet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 12:03 Myślę, że Pan też powinien spróbpwać takiej kuracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroka Re: Moja małżonka ma idealną cerę IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 01.06.04, 10:22 Walnij sie w czolo kutasie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: dobre polskie kremy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:39 Polecam AA Oligo. Dla mnie - rewelacja. Mam cerę suchą, wrażliwą i te kremy (na dzień i na noc) to dla niej naprawdę coś. Cena rozsądna. Nawet mój 15-letni brat zauważył, że mam "ładną buzię". Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
xmila Re: dobre polskie kremy 17.05.04, 12:52 Mam cere tlusta i do tego problemy z naczynkami. Stosuje kremy z serii Pharmaceris, ale nie do konca jestem zadowolona z rezultatow. Czy ktos ma podobne doswiadczenia? Jakie kremy i inne kosmetyki byscie polecily? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dobre polskie kremy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.04, 13:07 Mam pytanie: zna ktos naprawdę skuteczny krem pod oczy likwidujący cienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:ela cienie pod oczami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.04, 13:09 Mam pytanie: zna ktos naprawdę skuteczny krem pod oczy likwidujący cienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: dobre polskie kremy IP: *.telnet / *.stanet.pl 17.05.04, 14:26 Polskie kremy... ja w sumie nie wiem co jest dobre Mam klopoty z trądzikiem ale nie ropnym ale podskórnym moja skura jest mieszana... policzki suche a nos i broda tluste Używałam kremów Erisa (poniżej 20) 0%tłuszczu ultranawilżający, clean & clear o podwojnym dzilaniu, normaderm Vichy... i skutki byly marne Uzywam pianek do mycia twarzy i tonikow nawilżających do cery trądzikowej, Kiedyś używałam doskonałego kramu Nivea Visage CREME D'ENERGIE Rewelacja...!!!!! odżywia, regeneruje... ROZPIESZCZA NASZĄ SKÓRE ale oczywiście dalej miałam stany zapalne Myślałam że to wina podładów, twardej wody w kranie.... itd Teraz myje twarz tylko wodą mineralna niegazowana i zmieniłam podklad na PUPA CRYSTAL FLUID jest rewelacyjny ...uywałam wielu... Lancome... clinique, YERS ROCHER... Pupa jest najleprza!!! W zasadzie tak odzywia moja skure ze juz nie potrzebyje zadnych kremow ma swietna konsyststencje, jest wolna od tłuszczu Moja mama ma 40 lat i tez jej używa i jest zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matisa Re: dobre polskie kremy IP: *.wspiz.edu.pl 17.05.04, 15:16 Różne kremy, różnych firm- ale uważam, że rodzimej pprodukcji są bardzo dobre. Przykładem może być DERMESA- bardzo długo miałam problemy z suchą skórąi żadne kremy, maści itp zchodnich sąsiadów nie pomagałay lub były marne efekty. Używam Demresy od 2 miesięcy- świetne efekty, skóra na piętach już po chyba 1.5 tygodnia zrobiła się super, wszystkie pęknięcia znikneły. Podobnie z szamponami Joanny.Tem mi dobrze służą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulek Re: dobre polskie kremy IP: *.com.pl 17.05.04, 17:06 Ja właśnie odkryłam rewelacyjny krem pod oczy- jestem zachwycona kremem Dermiki z linii SPA pod oczy i na powieki. Mimo że wszystkie moje dotychczasowe doświadczenia z produktami tej firmy nie były zbyt zachwycające warto było jednak próbować żeby odkryć takie cudo! Właśnie udało mi się też dostać te nowe maseczki - wyglądają interesująco, wybrałam dla siebie Energię - energizująco- nawilżającą, Perfekcję- oczyszczającą i oczywiście Oczarowanie-maseczkę polecaną przed randką błyskawicznie poprawiającą wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: dobre polskie kremy IP: *.icpnet.pl 17.05.04, 18:28 Dobrymi kremami sa kremy firmy Kolastyna Mat Comfort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: dobre polskie kremy IP: 195.136.45.* 17.05.04, 20:54 Mam 32 lata i od dawna walcze z cera mieszana, tradzikowa i wrazliwa. Od dawna uzywam kosmetykow Eris, a polecam krem ultranawilzajacy 24h. Bardzo dobra jest seria AA do cery tradzikowej z echinacea - polecam. Zauwazylam, ze na moje problemy wlasnie echinacea jest najlepsza, teraz uzywam fluidu Eris - nawilzajacego wlasnie z echinacea. Polecam rowniez, ale do kupienia tylko w aptekach lub sklepach zielarskich kosm. firmy Apis z mineralami z Morza Martwego. Swietna jest maseczka z glinka zielona, kosztuje tylko 11 zl i starcza na ok. 4 miesiace. Na plamy na skorze i brudne paznokcie - zwykla cytryna. Wywabi wszystko - nikotyne, ziemnaki, tusz itd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: dobre polskie kremy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.04, 08:52 Renatko- tą cytryną uratowałaś mi życie, nie sądziłam, że taka skuteczna, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: dobre polskie kremy IP: *.acn.pl 18.05.04, 14:33 Zupełnie nie rozumiem nagonki na kremy zagranicznych firm. Mam 28 lat. Jak miałam 17-19 lat to używałam polskich kremów i żałowałam, że wtedy nie było mnie stać na droższe. Polskie kremy nie chciały wchłaniać się - mazały się, zero efektów. W czasach studenckich przerzuciłam się na kremy apteczne: Vichy thermal S1, tonik, pianka z serii Purete Thermale - świetne, niezły był też La Roche Posay i Avene. Dziś stosuję tylko kremy z tzw. wyższej półki. Moi ulubieńcy to: Lancome - Hydra Zen na dzień i na noc oraz Vinefit; Estee Lauder - Idealist; Guerlain - Issima Hydramythic; Biotherm - Age Fitness z trochę tańszych mogę polecić krem firmy Thalgo - Soin Confort Creme Hydratante (ok. 88 zł.). Kremy tych najdroższych firm kosztują dużo, bo nad ich recepturą pracuje cały sztab naukowców zatrudnionych w laboratoriach badawczych danej firmy. Opracowanie skutecznej receptury trwa czasem lata. Nie można też zapomnieć o kosztach związanych z reklamą, niestety... Ktoś napisał tutaj, że rewelacyjny jest krem firmy Oceanic Zen... A to nic innego tylko marna kopia Hydra Zen Lancome. Rozumiem kobiety używające polskich kremów, może im akurat odpowiadają, ja już raczej nie skuszę się i zawsze będę bronić kremów z tzw. wyższej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawita Re: dobre polskie kremy IP: *.autocom.pl 18.05.04, 17:27 nie wątpię, że kremy z wyższej półki są dobre, ale chciałabym zapytać ich użytkowniczki, czy różnica w skuteczności jest proporcjonalna do różnicy w cenie? Pytam bo naprawdę nie wiem, czy warto wydać 100 zł za krem, czy też jest to tylko snobizm. Chętnie kupię drogi krem, ale o ile NAPRAWDĘ warto. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dobre polskie kremy 18.05.04, 17:50 Spokojnie można porównywać jakość kremów Lancome'a , Estee Lauder, Clinique do kremów niektórych polskich firm. Piszę to z całą odpowiedzialnoscią i po wielu próbach. Przywykło się traktować te firmy jako nie wiadomo co a niestety to nie jest prawda. Może kremy za 1000-1500 zł (to nie literówka -tysiąc) mają kosmiczne składniki i właściwości. Póki co Lancome , EL za 200-300 jest równie dobry jak nasz za 50. Ale czasem gorszy. Miałam czas z 3-4 lata temu gdy używałam tylko Lancastera, EL, Lancome. Zastanowienie przyszło po bublu za 300 zł Lancastera. Przestałam wierzyć w te banialuki z babskich pism i reklamy, a zainteresowałam się składem kosmetyków. Na dzień nie kupuję polskich kremów, bo dbam by w kremie były najlepsze filtry więc stawiam jednak na La Roche Posay (choć Iwostin też ma coraz lepsze). Po domu i na noc lubię Daxa, Dermikę, Flos lek. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: dobre polskie kremy 01.06.04, 16:54 o jakiej wyższej półce muwisz wymieniając biotherm i lancoma. kupowanie tych kremów, czyli wszystkiego co wyszło z koncernu Loreal to wywalanie kasy w błoto równie dobrze możesz kupic garniera za 20 zł bo baza tych kosmetyuków jest taka sama i nie jestem pewna czy Garnier to tańszy Lancome, czy raczej LAncome to garnier dla snobów. gdybym miała kasę to owszem wydawałabym na kremy z górnej półki-czyli Decleor, phytomer, Valmont, itepe. A co do zachwytów nad ziają, czy naprawdę wierzycie w retinol w kremie za 7 zł, jeśli sie trochę znacie na chemii poczytajcie etykiety, tłuszcze parafina i ewentualnie jakis super- skomlikowany ekstrakt jak np.rumianek;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izalbela Mam coś dla WAS IP: *.telnet / *.stanet.pl 19.05.04, 09:45 Jeśli macie problemy z cera... Niewiecie jaki kosmetyk wybrac?? Co jest dla was najlepsze STRONA WWW: www.wizaz.pl Tutaj jest wszytsko: Porady kosmetyczek Różne recenzje cena produktu Wady i Zalety Zabiegi itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroka do gribek1 IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 01.06.04, 10:25 Walnij sie w czolo kutasie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: dobre polskie kremy IP: 62.233.185.* 19.05.04, 21:40 A sa jakieś dobre polskie matujące kremy? Próbował ktoś krem matujący Eris Lirene do cery mieszanej albo żel matujący Iwostin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: dobre polskie kremy IP: *.man.rsk.pl 21.05.04, 22:55 eris z nowości z foliacyną, ja oprócz tego używam kosmetyków bielendy seria BOTOKS EFEKT i całkiem niezły ten "efekt"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: dobre polskie kremy IP: *.242.81.adsl.skynet.be 22.05.04, 10:11 Z tego co widze jest mnostwo polskich kremow, ktore mozna polecic. Dlaczego jednak kolorowka nie wychodzi tak dobrze polskim firmom - ani opakowania, ani sklad, nie mowiac o efektach??? O ile bedac w Polsce kupuje mnostwo kremow, maseczek, balsamow to na przyklad podklady Privi czy inne mnie odrzucaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: dobre polskie kremy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 10:24 z kolorówki jest chwalone np. Pierre Arthes, Eveline czy właśnie Privi. ale ja np. nie mogę się przekonać do podkładów czy tuszy do rzęs za ok. 10 zł, to jednak nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
seria Re: dobre polskie kremy 01.06.04, 10:58 Ostatnie odkrycie to jak dla mnie rewelacyjny krem regenerujacy Lirene z spf 6 i folacyna. Swietnie sie wchlania i uelastycznia skore. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ana-ana2 Re: dobre polskie kremy 10.02.14, 17:54 Właśnie dzisiaj kupiłam krem URODY Kwiaty polskie - słonecznik. To jest krem tłusty. Chciałam taki bardziej odżywczy bo mam suchą cerę. Krem kosztował 9zł i po pierwszym posmarowaniu widzę,że jest dobry. Fajnie i szybko się wchłonął, twarz wcale nie jest po nim tłusta, za to miękka, odżywiona, skóra nie ściąga się. Do tego ma przyjemny zapach. Z tej serii są jeszcze inne kwiaty i myślę,że po tym kremie także je wypróbuję. Pamiętam,że wiele lat temu używałam Chabra, i pamiętam że także bardzo mi wtedy pasował, tylko nie jestem pewna czy obecny krem ma ten sam skład czy coś się zmieniło. Oprócz tego kremu lubię także bardzo kremy firmy Eris, AA i Ziaja (ale tylko niektóre mi pasują). Soraja także jest dobra z tym że używałam jej ostatnio już dosyć dawno i pamiętam że wtedy zapach mi nie odpowiadał. Ale jako krem sprawdziła się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś