20.05.04, 09:14
Jakie polecacie???

Mam 27 lat, coś za często jestem zmęczona ostatnio, pojawiły się bóle głowy
(koszmarne!)poza tym wypadają mi włosy, łamią się paznokcie, mam klopoty z
cerą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szo Re: Witaminki IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 20.05.04, 09:27
      Ja bardzo polecam swiezo wyciskane soki z warzyw.
      Sama pije je rano - zamiast kawy, ktorej i tak sobie nie odmowie po przyjsciu
      do biura, ale wiem ze nie kazdy ma czas rano sie w to bawic - wiec mozna o
      dowolnej porze. Po 2 tygodniach cera sie poprawia, energii przybywa i ogolnie
      kondycja urodowa jest lepsza.
      Ja mieszam na przyklad tak: 3 marchewki + 2 pietruszki + 1/4 selera + 1/4
      buraka + 1 male jablko. To wszystko najlepiej nie z hipermarketu (z 1 kg
      marchwi tam kupionej udaje mi sie ledwie wycisnac ok. 1.3 szklanki soku ;-)
      tylko z jakiegos bazarku.
      Moja sokowirowka wyciska z tej ilosci warzyw ok. 1/2 litra soku - dodaje do
      tego kilka kropki oliwy z oliwek zeby witaminy sie lepiej wchlonely i popijam
      codziennie. Aptecznych witamin nie biore - czasem tylko uzupelniam magnez i
      potas.
    • vitalia Re: Witaminki 20.05.04, 09:32
      Po pierwsze zadbaj o dietę ,,,uszą się w niej znależć biopierwiastki,które
      wpłyną na poprawę kondycji zdrowotnej jak i skóry włosów i paznokci..A więc
      Wapń,Magnez,selen,Cynk,Fosfor.....Czyli brokuły,ryby,kasze,chude mięso,ciemne
      pieczywo,pomidory,orzechy,płatki owsiane,sery,papryka.....To jest
      najważniejsze.Pozatym aby skóra bła jędrna i się nie wysuszała suplementacja
      NNKT,,,czyli nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3,Polecam Optimum Omega.
      (zawiera dodatkowo wyciąg z czosnku) co zapobiega infekcjom......Omega wpływa
      też na poprawę krążenia.Brak w organizmie NNKT może wpływać na łamliwość
      paznokci ,i matowienie włosów......
    • smerffi Re: Witaminki 20.05.04, 11:14
      A z jakiś gotowych witaminowych preparatów aptecznych???

Ja się naprawdę dobrze odżywiam (chociaż na wyciskanie soków z owoców czasu brak
      • Gość: mere Re: Witaminki IP: 212.191.80.* 20.05.04, 15:37
        to może sie przejdź do lekarza na jakieś badania? może masz osłabiony organizm
        z jakiegos szczególnego powodu. podstawowe badania na pewno nie zaszkodzą. a z
        witaminek vita-fem jest bardzo chwalony
    • Gość: Ula Re: Witaminki IP: 62.233.197.* 20.05.04, 16:09
      Jeżeli chodzi o włosy i paznokcie to mogę polecić Merz Spezial. Dosyć drogie
      (ok. 35 zl) ale mi pomogły (musisz jednak pamiętać że efekt przychodzi dopiero
      po jakimś czasie a nie natychmiast). Skoro jednak piszesz że jesteś przy tym
      bardzo zmęczona i męczą Cię bóle głowy to zdecydowanie polecam wizytę u lekarza
      i podstawowe badania
    • justa_79 Re: Witaminki 20.05.04, 16:12
      polecam ciekawy artykuł, może tu znajdziesz, czego Ci brakuje:
      www.twojauroda.com/witaminy.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka