smerffi 20.05.04, 09:14 Jakie polecacie??? Mam 27 lat, coś za często jestem zmęczona ostatnio, pojawiły się bóle głowy (koszmarne!)poza tym wypadają mi włosy, łamią się paznokcie, mam klopoty z cerą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szo Re: Witaminki IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 20.05.04, 09:27 Ja bardzo polecam swiezo wyciskane soki z warzyw. Sama pije je rano - zamiast kawy, ktorej i tak sobie nie odmowie po przyjsciu do biura, ale wiem ze nie kazdy ma czas rano sie w to bawic - wiec mozna o dowolnej porze. Po 2 tygodniach cera sie poprawia, energii przybywa i ogolnie kondycja urodowa jest lepsza. Ja mieszam na przyklad tak: 3 marchewki + 2 pietruszki + 1/4 selera + 1/4 buraka + 1 male jablko. To wszystko najlepiej nie z hipermarketu (z 1 kg marchwi tam kupionej udaje mi sie ledwie wycisnac ok. 1.3 szklanki soku ;-) tylko z jakiegos bazarku. Moja sokowirowka wyciska z tej ilosci warzyw ok. 1/2 litra soku - dodaje do tego kilka kropki oliwy z oliwek zeby witaminy sie lepiej wchlonely i popijam codziennie. Aptecznych witamin nie biore - czasem tylko uzupelniam magnez i potas. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Witaminki 20.05.04, 09:32 Po pierwsze zadbaj o dietę ,,,uszą się w niej znależć biopierwiastki,które wpłyną na poprawę kondycji zdrowotnej jak i skóry włosów i paznokci..A więc Wapń,Magnez,selen,Cynk,Fosfor.....Czyli brokuły,ryby,kasze,chude mięso,ciemne pieczywo,pomidory,orzechy,płatki owsiane,sery,papryka.....To jest najważniejsze.Pozatym aby skóra bła jędrna i się nie wysuszała suplementacja NNKT,,,czyli nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3,Polecam Optimum Omega. (zawiera dodatkowo wyciąg z czosnku) co zapobiega infekcjom......Omega wpływa też na poprawę krążenia.Brak w organizmie NNKT może wpływać na łamliwość paznokci ,i matowienie włosów...... Odpowiedz Link Zgłoś
smerffi Re: Witaminki 20.05.04, 11:14 A z jakiś gotowych witaminowych preparatów aptecznych??? Ja się naprawdę dobrze odżywiam (chociaż na wyciskanie soków z owoców czasu brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mere Re: Witaminki IP: 212.191.80.* 20.05.04, 15:37 to może sie przejdź do lekarza na jakieś badania? może masz osłabiony organizm z jakiegos szczególnego powodu. podstawowe badania na pewno nie zaszkodzą. a z witaminek vita-fem jest bardzo chwalony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Witaminki IP: 62.233.197.* 20.05.04, 16:09 Jeżeli chodzi o włosy i paznokcie to mogę polecić Merz Spezial. Dosyć drogie (ok. 35 zl) ale mi pomogły (musisz jednak pamiętać że efekt przychodzi dopiero po jakimś czasie a nie natychmiast). Skoro jednak piszesz że jesteś przy tym bardzo zmęczona i męczą Cię bóle głowy to zdecydowanie polecam wizytę u lekarza i podstawowe badania Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Witaminki 20.05.04, 16:12 polecam ciekawy artykuł, może tu znajdziesz, czego Ci brakuje: www.twojauroda.com/witaminy.php Odpowiedz Link Zgłoś