Dodaj do ulubionych

Wlosy na brodzie

30.08.11, 10:57
Help.
Na brodzie juz jakis czas temu pojawily mi sie cholerne (bardzo)jasne wlosy. Jedne dluzsze drugie krotsze. Z daleka moze nie widac, ale z bliska tak.
Zaczelam wyrywac pojedyncze wloski penseta. Skutek jaki tego jest wiadomo - odrastaja mocniejsze i ciemniejsze. Wyrywam nadal.

Nie chce depilowac bo mi szybko odrastaja wlosy wiec dojdzie do tego, ze sie bede musiala golic jak facet kazdego ranka.

Co z tym robic?
LASER??? Ponoc skutkuje, ale tylko jesli chodzi o ciemne wlosy. Moje sa bardzo jasne.

Pomozcie bo ostatnio moje 4-o letnie dziecko w sklepie w kolejce do kasy mowi do mnie na caly glos:
'Mamo! Ty masz wlosy na brodzie!' ;)
Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: Wlosy na brodzie 30.08.11, 17:11
      Laserem można robić tylko ciemne i grube włosy, więc się nie łudź, że w ten sposób się ich pozbędziesz. A tak w ogóle wydaje mi się, że z leksza przesadzasz. A kto nie ma włosów na brodzie czy wąsa? Jeżeli są jasne to nawet bym sobie głowy nie zawracała. Jeżeli koniecznie już chcesz wyrywać, do wosk pozostaje.
      • magda1306 Re: Wlosy na brodzie 31.08.11, 08:45
        Na prawde widac. Nie tylko moje 4-o letnie dziecko w sklepie na caly glos mi to powiedzialo. Nawet moja stara, ledwo widzaca tesciowa.
        • kasha77 Re: Wlosy na brodzie 31.08.11, 09:45
          sorry,ale musialam NAPRAWDĘ a nie na prawdę.
          • finka9 Re: Wlosy na brodzie 31.08.11, 10:15
            Depilacja woskiem .
    • dalenne Re: Wlosy na brodzie 31.08.11, 10:32
      Z mojego doświadczenia.
      Laser pomaga, ale okresowo. Włosy odrastają po kilku m-cach, słabsze, jaśniejsze, tym samym laser ma problem z ich "trafieniem".
      Wosk u mnie daje taki sam efekt jak penseta.
      Można jeszcze rozjaśniać,ale włosy przecież odrastają i wychodzi efekt "odrostu" jeśli taki dłuższy włosek się przytnie.
      Niestety, nie ma idealnego rozwiązania :(
    • claratrueba Re: Wlosy na brodzie 31.08.11, 11:43
      Najpierw to zbadaj hormony.
    • keepersmaid Re: Wlosy na brodzie 31.08.11, 12:58
      Elektroliza - powiedziala moja pani od depilacji laserowej.
      Na jasne lub siwe wloski na niewielkich powierzchniach najlepsza jest elektroliza, czyli wytłukiwanie ich pojedynczo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka