05.09.11, 08:39
Witam, zapewne powinnam się wybrać do dermatologa i to własnie mi poradzicie, jednak w obecnej sytuacji, zwyczajnie nie mam czasu. Mam 26 lat, nigdy nie miałam żadnych problemów z cerą, nawet w okresie dojrzewania nie miałam nigdy problemów ze swieceniem wypryskami itp. Od jakiegos roku na moim czole pojawiło się pełno krostek, z czasem przeniosły się na skronie. Uzywałam kremów Guinot z serii tradzikowej, wykonałam 10 zabiegów mikrodermabrazji.Nic nie pomagało. Z czasem to nieszczęsne czoło zaczęło się świecić, co jest dziwne bo zawsze miałam skórę suchą. Reszta twarzy nadal była bez zarzutu, gdyby nie czoło nie musiałabym używać makijażu. Poczytałam trochę na Internecie i wyszło, że to może być łagodna forma trądziku grudkowo- krostkowego, polecany na to jest krem Brevoxyl. Uzywam go od tygodnia... I nic, tzn moja skóra się nie łuszczy ( używam tylko na czoło i skronie), nie ma pieczenia, podczas gdy większość używających skarży się na przynajmniej uczucie suchości. Dodatkowo posmarowałam też rejony przy nosi8e i wyskoczyły mi tam jakieś krostki, czy to efekt oczyszczania skóry, czy przeciwnie nie powinno tak być?
Obserwuj wątek
    • korniz Re: Brevoxyl 05.09.11, 13:26
      syn tez używa tego na trądzik młodzienczy i rezultatow jako tako nie ma.Mi natomiast na trądzik po 30-ce (jako nastolatka też nie miałam trądziku)dermatolog przepisała na recepte metronidazol - mialam na brodzie kilka krostek i po tygodniu znikly tzn te plamy po trądzikowe nie ale sam tradzik tak.Lepiej pojsc po cos mocniejszego niz smarowac miesiacami i nic.Brevoxyl ma słabsze działanie.
    • issey_miyake Re: Brevoxyl 05.09.11, 13:32
      peregrine210 napisała:

> Poczytałam trochę na Internecie i wyszło, że to może być łago
      > dna forma trądziku grudkowo- krostkowego, polecany na to jest krem Brevoxyl. Uz
      > ywam go od tygodnia... I nic, tzn moja skóra się nie łuszczy ( używam tylko na
      > czoło i skronie), nie ma pieczenia, podczas gdy większość używających skarży si
      > ę na przynajmniej uczucie suchości.

Brevoxyl sprawy nie załatwi. Kup sobie na początek Skinoren w żelu i stosuj codziennie rano i wieczorem. Możesz to kupić w aptece bez recepty, na całą zajętą okolicę.

Dochodzą do tego jakiekolwiek inne objawy? Swędzenie? Pieczenie? ETC?

> Dodatkowo posmarowałam też rejony przy nosi
      > 8e i wyskoczyły mi tam jakieś krostki, czy to efekt oczyszczania skóry, czy prz
      > eciwnie nie powinno tak być?

oczyszcza się, w większości przypadków z czymkolwiek tak właśnie jest
      • peregrine210 Re: Brevoxyl 05.09.11, 16:54
        Czoło mnie własnie często swędzi, kiedyś skórę na czole miałam tak suchą, że aż się łuszczyła, teraz stopniowo robi się coraz tłustsza, Brevoxyl na tę tłustość akurat pomógł. Czy dokonczyć kurację Brevoxylem i wtedy kupić nowy lek, czy też przerwać stosowanie natychmiast?
        • issey_miyake Re: Brevoxyl 05.09.11, 22:18
          peregrine210 napisała:

> Czoło mnie własnie często swędzi, kiedyś skórę na czole miałam tak suchą, że aż
          > się łuszczyła, teraz stopniowo robi się coraz tłustsza, Brevoxyl na tę tłustoś
          > ć akurat pomógł. Czy dokonczyć kurację Brevoxylem i wtedy kupić nowy lek, czy t
          > eż przerwać stosowanie natychmiast?

nie upatrywałabym do końca tam trądziku, może to być zwykła alergiczna wysypka, która tylko wygląda jak zwykły trądzik. Możesz przesłać zdjęcie na e-mail gazetowy może coś uda się zobaczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka