Dodaj do ulubionych

twarz- pomocy!

13.09.11, 11:00
Witam! opiszę mój problem z nadzieją, że ktoś mi pomoże. Mam 25 lat i zawsze miałam skłonności do wyprysków. Teraz dodatkowo zaczynają mi się tworzyć zmarszczki, cera jest przesuszona, ziemista i nieładna. jakie kosmetyki mam stosować na te wszystkie przypadłości na raz, aby jeszcze bardziej sobie nie zaszkodzić?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: twarz- pomocy! 13.09.11, 13:20
      nestea1 napisała:

> Witam! opiszę mój problem z nadzieją, że ktoś mi pomoże. Mam 25 lat i zawsze mi
      > ałam skłonności do wyprysków. Teraz dodatkowo zaczynają mi się tworzyć zmarszcz
      > ki, cera jest przesuszona, ziemista i nieładna. jakie kosmetyki mam stosować n
      > a te wszystkie przypadłości na raz, aby jeszcze bardziej sobie nie zaszkodzić?

złuszczające, nawilżające, apteczne, ochronne - na początek np. Acne Derm, Skinoren.
      • nestea1 Re: twarz- pomocy! 16.09.11, 07:51

dziękuję bardzo za odpowiedz, Sinorenu już używam od dłuższego czasu. do mycia twarzy używam żelu Avene, zielonego do cery trądzikowej. a co stosować pod oczy i nawilżającego? Dziękuję i pozdrawiam!
    • li_lah Re: twarz- pomocy! 16.09.11, 22:27
      na ziemistą skórę z wypryskami polecam retinoidy zewnętrznie np Atrederm 0,025% plyn, pod warunkiem, ze to nie jest trądzik rozowaty

plyn zacznij stosowac jednak gdy bedzie jesien, bo mozna dostac przebarwień.
      jest to srodek silnie zluszczający, leczący trądzik, przebarwienia, blizny, splycający zmarszczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka