Dodaj do ulubionych

Przebarwienia

23.09.11, 10:55
Witam.Kochani po ostatnim sezonie letnim zrobiły mi się przebarwienia pod nosem, na górną wargą.Wygląda to tak jakbym miała wąsiki.Najgorzej było latem teraz moze troszkę zjaśniały.Dodam ze byłam nad morzem i tam najbardziej mi się uwidoczniły a przed wyjazdem kilka razy w solarium.Sama nie wiem co mogłoby jakoś drastycznie rozjaśnić te plamki.Kupiłam w aptece nizoral- szampon bo gdzieś wyczytałam moze minimalnie zjaśniały.Nie stać mnie na kosztowne wizyty u kosmetyczki.Kochani moze polecicie jakieś skuteczne środki- sposoby na pozbycie się tych przebarwień.Na allegro jest do kupienia coś takiego jak kwas kojowy - wiecie jak to działa - moze by to pomogło, czy jakiś inny krem.Czekam na podpowiedzi.Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Przebarwienia 23.09.11, 11:58
      parę wątków ponieżej już jest podobny temat.
    • aaksiaa Re: Przebarwienia 23.09.11, 16:45
      Może Ci pomoże? kobieta.interia.pl/news/jak-usunac-przebarwienia,1648137
      • malowane.szminka Re: Przebarwienia 23.09.11, 21:53
        Krem intensywnie wybielający na noc z Pharmaceris, do tego kup sobie filtr SPF 50+, bo bez niego po kuracji tym kremem nie wolno wychodzić na zewnątrz.
        • b-b1 Re: Przebarwienia 24.09.11, 10:48
          Ja również wróciłam z wakacji z "wąsikiem"-ale zostały po nim już tylko kilkumilimetrowe plamki.
          Na peeling skoncentrowanym kwasem u kosmetyczki bałam się iść(bo środek lata)-więc zastosowałam krem bandi z kwasem migdałowym , który powolutku, ale skutecznie przebarwienie usuwa.
          • joanna9629 Re: Przebarwienia 24.09.11, 12:53
            Gdzie można zakupić ten krem bandi i ile kosztuje, czy stosować na noc? Proszę o odpowiedż.
            • b-b1 Re: Przebarwienia 24.09.11, 14:10
              Stosuję na noc-koszt ok 60zł i kupuję na Allegro-nie ma go w aptekach stacjonarnych.(Bandi z 5% kwasem migdałowym).
              Zastanów się, czy jednak nie lepiej przyoszczędzić i wybrać się do kosmetyczki na peeling też kwasem migdałowym, ale silniej skoncentrowanym.(ja tam boje się sama robic mieszadła na twarz-ale dziewczyny jak czytam daja radę) Teraz już słonko tak nie grzeje-można iść.
              Podejrzewam, że będzie szybciej-bo naskórek od razu zejdzie i przebarwienia też.
              Z kremem powolutku-najpierw zniknęły przebarwienia na czole, potem na brodzie, najgorzej właśnie z wąsikiem (stosuję krem ponownie od połowy sierpnia, mimo, że na lato chciałam zrobić przerwę(wcześniej tez stosowałam) bo wg wskazówek Issey można go stosować non stop całorocznie-i ....miała rację:-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka