20.09.24, 11:24
Któraś tu pisała że to jeden z tych zabiegów co warto zrobić. Więc właśnie jestem po, jeszcze czuję znieczulenie. Sam zabieg trwał nie dłużej jak 20 min. Muszę się pochwalić że pani doktor stwierdziła że mam cerę 35-latki wink więc może te różne smarowidła coś tam jednak dają radę. Ale i na oczyszczaniu ostatnio mi kosmetyczka powiedziała że u mnie za bardzo nie ma co robić.
Tylko że jak sobie włączyłam na tt filtr i miałam tam taką piękną gładką cerę bez piegów, śnieżnobiałą prawie, to wiem że wcale dobrze nie wyglądam. Teraz potrzebuję coś na przebarwienia. wink
Obserwuj wątek
    • grruu2.0 Re: Sculptra 20.09.24, 11:29
      A ile masz lat? Pytałam się lekarza o sculptre, ale powiedział że jego zdaniem nie ma sensu zaczynać od tak intensywnego stymulatora w moim wieku i przy tym stanie skóry i zrobiliśmy profhilo. A piegi są super smile
      • eagle.eagle Re: Sculptra 20.09.24, 11:37
        Mam 45 lat. No wiem l, że piegi są ok, widać je głównie latem, bo nie jestem wstanie się wtedy smarować czymkolwiek, bo już minutę po posmarowaniu jestem mokra.
        Powoli zaczynają się robić u mnie chomiczki stąd pomysł na ten zabieg.
        • presens Re: Sculptra 20.09.24, 14:12
          No dobrze, ale nie napisałaś jak oceniasz skuteczność tego zabiegu, jest zmiana? Jaka?
          • ivaz Re: Sculptra 20.09.24, 23:10
            Efekt zobaczy przynajmniej za miesiąc
      • enia17 Re: Sculptra 20.09.24, 14:29
        Ile powtórzeń profilo?
        • grruu2.0 Re: Sculptra 20.09.24, 14:38
          Dwa zabiegi, na razie miałam jeden, drugi pod koniec września
          • taje Re: Sculptra 20.09.24, 20:50
            Według mnie Profilho nic nie daje. Zdecydowanie lepsze stymulatory w rodzaju Radiesse czy Sculptry.
            • grruu2.0 Re: Sculptra 20.09.24, 20:52
              Mnie chodzi o nawilżenie i profilaktykę bardziej, bo jako prawdziwa ematka nie mam żadnych zmarszczek jeszczesmile
              • taje Re: Sculptra 20.09.24, 21:04
                Profhilo moim zadaniem dawał efekt napuchnięcia, a potem całkowicie znikał. Radiesse za to dawał efekt trwały, a jednocześnie bardzo naturalny.
                • grruu2.0 Re: Sculptra 20.09.24, 21:07
                  Nie mam żadnego opuchnięcia, mam nadzieję, że po drugim tez nie będzie.
                  Radiesse to wypełniacz a ja że względu na czekającą mnie operację twarzy nie chcę żadnych wolumetria, wypełniaczy itp. tylko zabiegi poprawiające stan skóry
                  • taje Re: Sculptra 20.09.24, 21:13
                    Profhilo zaraz po podaniu powodowało u mnie efekt opuchnięcia twarzy, bardzo nieciekawy efekt. Potem się wchłaniało i żadnego efektu nie było. Natomiast Radiesse to stymulator, on się całkowicie wchłania, nie działa wolumetrycznie, tylko stymuluje produkcję kolagenu.
                    • andace Re: Sculptra 21.09.24, 01:30
                      Radiesse to wypełniacz ze stymulatorem, dlatego daje lepszy efekt. Nie zdecydowałam się na Radiesse bo używałam już wypełniacza pod oczami i mimo świetnego efektu, nie chciałam kolejnego.
                      Też miałam Profhilo, 2 zabiegi, nie byłam opuchnięta, czeka mnie jeszcze 3 zabieg więc ostateczny efekt będzie widać za ok 2 miesiące.
                      Na razie z efektu jestem zadowolona, zmniejszyły mi się bruzdy wargowo-nosowe, skóra jest bardziej napięta. W połączeniu z botoksem na „kurze łapki” wyglądam jakbym była wyspana i bardzo wypoczęta (to opinia znajomych i współpracowników).
                      • taje Re: Sculptra 21.09.24, 10:32
                        Ale Radiesse to nie jest wypełniacz w rodzaju kwasu hialuronowego, po kilku tygodniach się całkowicie wchłania a efekt wolumetryczny jest skutkiem zwiększonej produkcji kolagenu. On przede wszystkim daje efekt bardzo naturalny a jednocześnie trwały. Profhilo to u mnie przez 3 dni wygląd na opuchniętą meliniarę, potem wygląd ładny i wypoczęty ale po 4 tygodniach zero żadnego efektu 🤷‍♀️ I to samo w serii - nie za bardzo chce mi się bawić w koszty bez realnych efektów, nie mówiąc o tym, że to jednak preparat na bazie kwasu hialuronowego, do którego nie mam wielkiego zaufania.

Jakbym miała z perspektywy czasu stwierdzić, które zabiegi dają u mnie dobry efekt to na pierwszym miejscu Radiesse, potem laser Cutera i IPL Lumecca, a na trzecim miejscu ex aequo Linerase i dermapen z czynnikami wzrostu. No i oczywiście kobido.

Nie polecam tak chwalonego Morpheusa bo nie dość, że ekstremalnie, ale naprawdę ekstremalnie, boli i jest drogi to wielkich efektów nie widziałam. Moja lekarka i owszem, patrząc na zdjęcia w powiększeniu, ale ja się kieruję tym co widać na pierwszy rzut oka - więc tu efekt estetyczny moim zdaniem był niewielki.
                        • andace Re: Sculptra 21.09.24, 10:51
                          To inny rodzaj wypełniacza i nie wchłania się po kilku tygodniach, teoretycznie rozpuszcza się po 12-18 miesiącach, przynajmniej takie są medyczne informacje o produkcie.
                          W odróżnieniu od wypełniaczy opartych na usieciowanym kwasie hialuronowym, nie da się go rozpuścić, jeżeli będą problemy.

Nie jestem przeciwna wypełniaczom, ale mam chorobę autoimmunologiczną i wolę preparaty które nie zostają w skórze na dłużej.

Długo nie chciałam botoksu, ale żałuję że tak długo się opierałam - poza kurzymi łapkami mam też wstrzykniętą małą ilość w łuki brwiowe, żeby spróbować podnieść lekko opadające powieki i tu efekt też jest super.
                  • enia17 Re: Sculptra 21.09.24, 10:58
                    Miala 2 * profilo
                    I spektakularnych efektów brak

Juz chyba tylko face lift pozostal
                • dni_minione Re: Sculptra 21.09.24, 10:11
                  Ja rozważam Radiesse, czy wystarcza jeden zabieg, czy warto w serii? Jeden to chyba ok 2k (tyle mi pokazuje w cennikach z netu).
                  • taje Re: Sculptra 21.09.24, 10:12
                    Wystarczy jeden. Z tego co wiem powtarza się ewentualnie dopiero po 18 mies, jeżeli jest potrzeba. To nie jest preparat do zabiegów w serii.
      • redcharlottex Re: Sculptra 20.09.24, 14:53
        Aż się specjalnie dla tego wątku zarejestrowałam wink super, że autorka zrobiła Sculptrę, sama dwa lata temu robiłam serię Profhilo, a potem serię Nucleofill Strong - pieniądze wyrzucone w błoto niestety.
    • pffpffpff Re: Sculptra 20.09.24, 14:25
      Tylko przyłóż się do rozmasowywania.
      • eagle.eagle Re: Sculptra 20.09.24, 16:35
        Szczęka mnie boli crying

Mam rozmasowywać dwa razy dziennie po 5 min policzki ruchami do góry . Tylko na tym to polega ?

A czy coś widać ? Może trochę, bardziej kwadratowa jestem. wink
        • pffpffpff Re: Sculptra 20.09.24, 17:23
          Ja po pierwszym zabiegu siedziałam i pół dnia rozmasowywalam grudki (nie wiem jak Ci podawali preparat, bo są dwie metody i przy tej mojej to jest kilkadziesiąt pojedynczych punktów). Lekarz kazał mi tak robić i solidnie się przyłożyć.
          Przy kolejnych zabiegach już nie musiałam tak się do tego przykładać, bo grudki się nie tworzyły aż tak. Ale też efekt najlepszy był po tym pierwszym razie.
          • eagle.eagle Re: Sculptra 20.09.24, 19:41
            Kaniulą miałam podane, więc (chyba więc) nie mam grudek. Mało się maluję więc bez problemu mogę się masować i kilka razy dziennie bez obawy że zniszczę sobie makijaż.

Jak często robisz sculptre?
            Masz coś na przebarwienia ? Robiłam w tamtym roku kwasy, retinol shot vit C , łuszczyłam się ze trzy razy i jakoś nie widzę u siebie poprawy crying
            • pffpffpff Re: Sculptra 20.09.24, 20:18
              Przebarwienia to nie moja specjalność. Nie mam skłonności. Zaniedbałam tylko dekolt, ale tu pomogły 3 zabiegi dermapenem i przyłożenie się do pielęgnacji na równi z ryłem.
              Sculptre robiłam dwa razy w seriach po 4 zabiegi co chyba 3-4 tygodnie. Ostatnio jakoś na przełomie roku. Tylko po pierwszej serii efekt był wow, a za drugim razem nic specjalnego. Nawet miałam wątpliwości czy aby na pewno podano mi ten sam preparat.
              Ale moj organizm jest dziwny. Szybko się przyzwyczaja wink
              • halokato Re: Sculptra 20.09.24, 20:55
                A czy któraś z Was robiła Radiesse? Lub delikatną wolumetrię?
                • taje Re: Sculptra 20.09.24, 21:02
                  Tak, ja robiłam Radiesse i moim zdaniem zdecydowanie warto. Dużo lepszy efekt niż Profhilo a nawet Linerase. Nie ma w ogóle efektu napompowania, tylko odmłodzenia.
              • eagle.eagle Re: Sculptra 20.09.24, 20:59
                Mi powiedziała że u mnie nie trzeba powtarzać zabiegu, że byłoby to już na wyrost.
    • ivaz Re: Sculptra 20.09.24, 23:09
      Pamiętaj rób masaże kilka razy dziennie bo bez masowania robią się grudki, ja się tego bałam i i zrobiłam Lenisnę, to też kwas polimlekowy, ale nie trzeba masować, generalnie super stymulator. Co do przebarwień u mnie najlepiej z nimi radzi sobie laser.
      • eagle.eagle Re: Sculptra 21.09.24, 09:02
        Napuchłam, a dokładnie to jedno oko crying Po nocy się tak stało.

Mam już co prawda steryd, jak się nie poprawi to od jutra mam go zacząć brać.

A te grudki to grudki grudki czy np wyczuwalna masa kwasu? Co prawda może to co wyczuwam to było wcześniej tylko się na tym nie skupiałam.
        Jak już wspomniałam wcześniej, przeważnie się nie maluję więc bez problemu w czasie dnia będę się masować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka