black_magic_women 30.09.11, 19:45 u kosmetyczki;)Dziewczynie na fotelu obok dermatolog(!) polecił smarowanie się na zmiane "maścią cebulową i tormentiolem".Co wy na to?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 30.09.11, 22:01 Zależy, jakie miała problemy. Jeśli to były świeże, niedogojone ślady, to jak najbardziej należy je potraktować środkami wspomagającymi, a nie utrudniającymi gojenie (jak kwasy). Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 30.09.11, 22:39 cebula jest jak antybiotyk, odkaza, ma duzo siarki i wit.b2 a to leczy, kiedys uzywano do ropni, owdzodzen :) a tormentiol obsusza i zagaja wiec czmeu nie...ja bym polecila jeszcze mycie w krochmalu.. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 01.10.11, 11:07 Rozmowe podsłuchała moja mama i mówi,że dziewczyna chyba nie miala widocznych stanów zapalnych,tylko taką dziobata skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
largecoffe Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 01.10.11, 13:36 Maść cebulowa, nie chce mi się szukać, ale chyba nazywa się Cepan jest właśnie na blizny i nieprawidłowości z nimi związane. Śmierdzi niemiłosiernie i nie działa. Z resztą corntratubex też ma cebulę w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 01.10.11, 13:46 largecoffe napisała: > Maść cebulowa, nie chce mi się szukać, ale chyba nazywa się Cepan jest właśnie > na blizny i nieprawidłowości z nimi związane. Śmierdzi niemiłosiernie i nie dzi > ała. Otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 02.10.11, 13:11 black_magic_women napisała: > Otóż to! Nie każdy lekarz jest autorytetem. Znam dużo takich, którzy gadają takie farmazony, że aż głowa boli. Jak w każdej branży zdarzają się tacy, których wiedza zatrzymała się 20 lat wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 02.10.11, 18:52 largecoffe napisała: > Maść cebulowa, nie chce mi się szukać, ale chyba nazywa się Cepan jest właśnie > na blizny i nieprawidłowości z nimi związane. Śmierdzi niemiłosiernie i nie dzi > ała. Z resztą corntratubex też ma cebulę w składzie. Akurat cebulowych nie stosowałam nigdy (wolę cebulę doustnie ^^) ale w miarę świeże ślady po wypryskach traktuję najpierw Tormentiolem (do wygojenia; to jeszcze na etapie aktywnego stanu zapalnego), potem Tointeksem (maść z heparyną i alantoiną), a dopiero jak nie pomoże, to wytaczam działo armatnie w postaci Isotreksu. Odpowiedz Link Zgłoś
agas301 Re: Co tam kwasy-o bliznach potrądzikowych/podsłu 04.10.11, 11:22 > w miarę świeże ślady po wypryskach traktuję najpierw Tormentiolem (do wygojenia; to jeszc > ze na etapie aktywnego stanu zapalnego) cicabio, cicalfate działa tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba cos o cebuli 04.10.11, 11:32 Śmierdzi, fakt. ale nie śmiałabym sie z cebulowych zaleceń bo: 1. babcia posmarowała mojemu synowi nogi sokiem z cebuli kiedy dostał zapalenia mieszków włosowych. Przeszło po 3 !!! dniach a maści antybiotykowe od dermatologa w ogóle nie działały. 2. zachęcona tym przykładem posmarowałam mu paskudnego pryszcza typu czerwona gula wieczorem kilka razy, rano- ani śladu 3. z innej beczki- kolega na nartach w Szwajcarii złapał przeziębienie lub grypę- katar, gorączka. Lekarz telefonicznie (nie przyjeżdżaja na wizyte w tak banalnych przypadkach) kazał mu trzymac nogi w misce posiekanej cebuli. Kucharz dostarczył i wcale zdziwiony nie był- widać to typowe "leczenie". Rano- zdrów jak ryba poszedł na narty (kolega, czy kucharz to nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś