Dodaj do ulubionych

Depilacja pasta cukrową

IP: *.pl 27.05.04, 20:53
Które warszawskie salony przeprowadzają tzw. cukrowanie? Wiecie może ile to
kosztuje? Czytałam, ze skuteczniejsze od wosku, mniej boli itp. Bedę
wdzięczna za jakieś konkretne namiary.
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 13:39
      Hm.. mnie tez to interesuje , slyszalam , ze jest mniej bolesne i b.efektywne
      od wosku. Jestem ze Szczecina , czy ktos ma namiary na cukrowanie w Szczecinie?
      ew. cennik ?
      • Gość: ali Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.tvn.pl 29.05.04, 13:54
        ja mogę powiedziec co najwyżej gdzie w Krakowie;) sama nie robiłam w gabinecie
        tylko tzw domową robotą co wygląda troche inaczej niż w gabinecie ale tez
        sprawdza sie doskonale i potwierdzam - mnie prawie nie boli, róznica jest taka
        że wosk przykleja sie do włosów i do całje powierzchni skóry, a cukier - tylko
        do włosów nie obdziera więc ze skóry;), w porównaniu z woskiem np to niebo a
        ziemia;))) tylko że z tego co wiem w gabinecie jest to ok 2xdrozsze do wosku;(
        • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 14:03
          Ali... robilas to domowym sposobem ?? tzn ? czy to jest jakas specjalna gotowa
          pasta? opisz jak mozesz , jak to sama zrobilas . Hm.. moze tez sie
          zdecyduje .Czy to jest ten brązowy cukier ?? bede wdzieczna za wszelkie info :-)
          • niebieskaa1 Re: Depilacja pasta cukrową 29.05.04, 14:08
            ja probowalam w domu i nie bylam zadowolona.
            tak samo jak przy wosku, jak dla mnie zero roznicy,
            tyle, ze wosk kupuje i mam spokoj, a mazidlo cukrowe
            trzeba przygotowac, stac i miachac w garze.
          • Gość: ali Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.tvn.pl 29.05.04, 14:10
            ja recepte na to coś tez znalazłam kiedyś na forum i wypróbowałam i działa, a
            robi się to tak jesli dobrze pamiętam, szklanka cukru (zwykłego), 1/4 szklanki
            miodu i sok z ok połowy cytryny, wszystko wymieszać, zagotować i gotowe -
            ostudzić do takiej temperatury żeby sie nie poparzyć, mnie zdarzyło sie że przy
            studzeniu zgęstniało i miałam problem z nakładaniem, ale dodałam wtedy jeszcze
            trochę soku z cytryny i było ok, nakłada sie na nogi jak wosk i tak też
            stosuje - cinką warstwą, przykladasz jakis pasek najlepiej taki jak do wosku i
            zrywasz pod włos, nic nie kosztuje trochę paprania jest ale najwazniejsze że
            działa no i w porównaniu z woskiem prawie nie boli
            • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 14:16
              musze sprobowac , tylko skad wziac te paski do depilacji... mam jeszcze woska w
              plastrach ... ale nie mam pojecia skad wziac czyste , czego Ty uzywalas?
              • Gość: ali Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.tvn.pl 29.05.04, 14:22
                podpbno można kupić takie czyste paski fizelinowe(?) do depilacji ale nie wiem
                niestety gdzie, ja uzywałam zwykłej pociętej na paski ścierki;) niezbyt to
                wygodne i chyba odpowiednie bo jak potniesz to sie strzępi itd ale nic lepszego
                do tej pory nie wynalazłam
                • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 14:28
                  Dziekuje :-) kupie fizeline :-) dostepna jest chyba w pasmanterii lub w
                  sklepach z materiałami krawieckimi :-) wyprobuje mam nadzieje ze bedzie efekt
                  bo juz mam dosc... wczesniej stosowalam : najpierw maszynke , potem kremy i
                  pianki , potem kupilam depilator - uzylam go raz ! bol niesamowity, potem znow
                  maszynka... potem wybralam sie na woskowanie.. porazka babka tak mi zrobila ze
                  mialam podrazniona skore przez tydzien i brzydkie krosty., pozniej zrobilam
                  sobie sama , bolało mniej ale jednak bardzo... no i znow zaczelam golic
                  maszynka. Teraz wybieram sie na wakacje na 2 tyg. i chcialabym miec skorke
                  gladka :-) A efekt ? ile sie utzrymuje ? tak jak z woskiem ? , usuwa dokaldnie
                  jak wosk? Na jakie partie ciała mozna go stosowac ????? rece,bikini, nogi...???
                  • Gość: ali Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.tvn.pl 29.05.04, 15:16
                    wiesz co ja tez już wszystko przerobilam;) ostatnio się zaoarłam i chodzę na
                    wosk, nie zadowala mnie jednak przynajmniej jak na razie efekt;( bo choć nogi
                    wyglądają gładko, a włoski odrastają jasne, to w dotyku niestety klapa... ale
                    nie wiem jeśli to jakoś nie poprawi się to załamka;( a z tym cukrem wszystko ok
                    i naprawdę u mnie przynajmniej dobrze działa, troche kłopotliwe jest tylko
                    zrobienie sobie tego samej, przynajmniej ja się papram jak dziecko;) czasu mi
                    przy tym schodzi i cała się kleję to jedyny minus, raz próbowałam bikini i też
                    było ok, żadnych wybroczyn jakto miewałam po woski, rak nie depiluję, ale
                    przymierzam się żeby spróbować pachy, gdyby nie ta cena chętnie wybrałabym sie
                    do kosmetyczki bo wolę jak ktos mi robi takie rzeczy;) no nie wiem, w każdym
                    razie nie pddam się i już never never nie ogolę nóg;) może jak te wloski
                    osłabną to spróbuje na powrót depilatorem? bo mnie też sprawiał ból nie do
                    zniesienia... powodzenia w każdym razie
                    • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 20:15
                      dzieki :-) zapuszczam i probuje :-)
                    • Gość: Eda Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 19:04
                      Mam pytanko.Czy po tej cukrowej depilacji nie wrastają włosy jak to się dzieje po wosku?
    • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 08:29
      Mandyyyyyyyyyyyyyyy. te paski z włosem czy pod włos zrywac ??? :-)))))
    • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 17:35
      hmmmmmmmmmmmm........... jeszcze sie nie brałam za to ( nie ma czasu ) , ale
      mam pytanie .. ---> Z WŁOSEM ?? CZY POD WŁOS ?? zrywac plastry ???
    • kinder.bueno Re: Depilacja pasta cukrową 04.06.04, 18:03
      Mnie tylko interesuje jedno! jakim cudem depilacja pasta cukrowąmniej boli niz
      depilatorem??? Jak to jest mozliwe skoro i to i to musi wyrywac te włosy!!??:)
    • mroofka2 Re: Depilacja pasta cukrową 04.06.04, 20:52
      a co z krostkami?bo ja po wosku miałam krostki, no i włoski wrastaja, cz nie?
      • Gość: K Re: Depilacja pasta cukrową IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 09:02
        pasta cukrowa przykleja sie do włoskow a nie do skory , tak pisza
        , i dlatego nie szarpie skory.

www.wizaz.pl/images/beata/depilacja/depilacja.php

troszke wgłag tekstu i jest o cukrowaniu

POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka