Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

IP: *.play-internet.pl 30.10.11, 19:39
Mam takie pytanie. Zauważyłam, że bardzo mi wypadają włosy, największe przerzedzenie jest na czubku głowy. Kiedyś miałam gęste włosy, a teraz została chyba połowa z tego. Dodam, że od paru lat biorę leki przeciwbólowe (codzienne), które są z takich mocniejszych na receptę, a z powodu bóli kręgosłupa nie wytrzymałabym bez leków przeciwbólowych. Chciałam zapytać czy może te leki powodują wypadanie włosów i co zrobić, żeby sobie pomóc, ponieważ zauważyłam, że włosy zaczęły wypadać jakiś czas po tym jak zaczęłam łykać te tabletki, a nie chcę całkowicie wyłysieć. Dlatego chciałabym poprosić o jakieś wskazówki co zrobić z włosami, żeby może jakoś odrosły czy coś (dodam, że nie stać mnie na jakieś drogie kuracje)
Obserwuj wątek
    • marta.sar-pomian Re: wypadanie włosów 01.11.11, 19:58
      Witam! Opis Pani problemu z włosami może przemawiać za kobiecą postacią łysienia androgenowego. Pacjentki zwykle skarżą się wówczas na przerzedzenie włosów najbardziej widoczne na wierzchołku głowy lub zauważalne poszerzenie przedziałka (rzadko dochodzi u kobiet do przerzedzenia włosów w okolicach skroniowych). Łysienie androgenowe u kobiet spowodowane jest predyspozycją genetyczną i/lub zaburzeniami hormonalnymi.
      Jednak, aby dokładnie określić rodzaj występującego u Pani łysienia, a także ustalić znaczenie przyjmowanych przez Panią leków i chorób współistniejących konieczna jest konsultacja lekarska z wykonaniem badań. Pozdrawiam.
      • honek11 Re: wypadanie włosów 19.05.12, 11:37
        Ni jestem taka pewna czy u pani występuje łysienie androgenowe. W łysieniu androgenowym kobiet wyraźnie ulega poszeżeniu przedziałek i postępuje po menopauzie. Tutaj może występować łysienie telogenowe, czyli w wiekszości wystepują włosy w stanie spoczynku. Dochodzi do tego po 2-5 miesiącach od wystąpienia czynnika powodujacego przejście włosów w fazę spoczynku (telogenu) np: wysoka goraczka, wstrząs emocjonalny lub pourazowy, choroba zakaźna. Przyczyn wypadania może byc wiele: po porodzie, po przebytej chemioterapii. Nie będę sie rozpisywać. jednakże jest to poważny problem. Leczenie odbywa sie tak samo jak w przypadku łysienia androgenowego. Minoksydyl (loxon) przyspiesza odrastanie włosów. Obecnie dostepny jest na rynku traminodil (novoxidyl) we wcierkach i szamponie. Traminodil jest pochodna minoxidylu, ale jest to nowsza cząsteczka, skuteczna i stosowanie jest bezpieczniejsze. Przespiesza odrastanie włosów, dłużej przytwierdza włos w fazie spoczynku, przez co hamuje wypadanie. Dodatkowo zalecane jest zarzywanie preparatów żelazowych oraz wielowitaminowch. Z włosami nalezy obchodzić się ostrożnie, nalezy używać odżywek do rozczesywania włosów, nakładać maski porawiajace kondycję włosów np biovax.
        • daniella.ella Re: wypadanie włosów 01.06.12, 17:29
          W aptece można kupić wosk do włosów firmy henna, biało- brązowa puszka- baaardzo polecam!
          Druga rada dużo warzyw. Kiedys z mężem jedlismy bardzo często ryż z porcją mięsa i ok. 1 kg warzyw- mix z mrozonek, gotowałam je, przyprawiałam, albo wrzycałam na podsmażoną już cebulkę zeby dodać smaku. Po kilku miesiącach dobrego odżywiania moje włosy były jak u szczeniaczka, aż nie chciało się przestać nimi bawić. Powodzenia.
    • bea369 Re: wypadanie włosów 07.06.12, 12:34
      Myślę, że warto wybrać się do lekarza dermatologa, który określi, czy Pani problem ma podłoże chorobowe i ewentualnie dobierze jakieś leki.
      Aczkolwiek przyczyn może być dużo, między innymi leki (o których Pani pisze), zła dieta, stres, przemęczenie, farbowanie włosów i tp.
      Polecam ampułki RECEPT - 5 szt. kosztuje około 11 zł, a także inne produkty z tej serii zapobiegające wypadaniu włosów.
      Można również je wzmocnić środkami z serii RADICAL wyprodukowanymi na bazie rzepy.
      Osobiście wypróbowałam w/w ampułki + Serum Radical oraz odzywka i spray do odbudowania struktur włosa z AVON.
      W moim przypadku - zauważalna zmiana.

---------------------
      nowabea.wordpress.com
      • dolar2012 Re: wypadanie włosów 12.06.12, 18:42
        ktoś korzystał z dnc coś tam coś tam ? nie wiem czy to badziew, czy dobry produkt.
    • morgianguis Re: wypadanie włosów 14.06.12, 15:55
      wejdź na ziolawlosy.pl i poczytaj tam na ten temat.
    • patrycjak888 Re: wypadanie włosów 16.02.13, 19:03
      Witam.
      Znam bardzo dobry sposób na Pani problemy z wypadaniem włosow. Zajmuję się medycyną naturalną, współpracuję z lekarzami i deitetykami. Obecnie pojawily się preparaty w 100% roslinne, wytwarzane bardzo nowoczesna technologią, dzieki czemu są w 98% przyswajalne do organizmu, przez co również skuteczne. Nie wiem z jakich przyczyn cierpi Pani na swoje silne bóle, jednak na to również znalazłby się sposób, gdyz preparaty działają na poziomie komórkowym, działają na przyczyny , a nie na objawy, dzięki czemu po dłuższym czasie stosowania przynoszą ekekt uzdraiwający. Nie jest to być może tania kuracja, lecz moim zdaniem warta swej ceny. Koszt opakowania na miesiąc to 104 zł. jednak efekty są widoczne bardzo szybko, u każdego.
      Jeżeli chciałaby się Pani dowiedzieć więcej proszę napisać- paktrycjak.s.7@wp.pl
    • mayu123 Re: wypadanie włosów 16.04.13, 10:41
      Może spróbuj jakiegoś wzmocnienia wewnętrznego? Ja stosuję vitero.pl/pl/p/Beauty-Formula-90-tabl./213 bardzo mi to pomogło bo włosy wypadały mi garściami :/ całe szczęście dzięki tym ziołom stan moich włosów poprawił się
    • podrozniczka73 Re: wypadanie włosów 21.04.13, 18:59
      cześć, problem wypadania włosów jest dość częstym problemem. Sama próbowalam pozbyc sie problemu, ale bez skutecznie. W koncu znajoma fryzjerka poleciła mi ten szampon i problem znikł po 2 umyciach :) naturalnie24.pl/sklep,14,84,silk-&-shine-shampoo-_250ml_
    • Gość: olwejek2 Re: wypadanie włosów IP: *.chelm.mm.pl 29.11.13, 15:26
      Mogę się podzielić z Tobą moim ostatnim odkryciem a mianowicie serią Bioxsine - świetne kosmetyki, bardzo wysokiej jakości. Ziołowa seria do pielęgnacji wypadających włosów. Z tego co wiem jest bardzo popularna za granicą gdzie stanowi alternatywę dla operacji przeszczepu do włosów.
      Nie wiem czy jest dostępna w Polsce ale możesz poszukać.
      • Gość: Daria Re: wypadanie włosów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.13, 14:10
        www.centrummedic.pl/ tu podobno leczą wypadanie włosów.
        • Gość: gloria Re: wypadanie włosów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.13, 16:06
          jest bardzo wiele klinik w całej Polsce, które stosują najnowocześnmiejsze metody transplantacji włosów. Ja byłam w krakowskiej Dermedzie, gdzie zrobili mi przeszczep metodą safer - mają nowoczesne urządzenia i dobrych specjalistów, więc masz pewnośc, ze oddajesz swoje włosy w dobre ręce.
          • Gość: Antoninka Re: wypadanie włosów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.13, 20:35
            ale metoda safer jest przeznaczona dla wszystkich czy są jakieś przeciwskazania? Bo mąz sie nad tym zastanawia, ale boje sie, że to nie dla niego.,..
            • Gość: JackPP Re: wypadanie włosów IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.12.13, 12:11
              najlepiej jak spytasz trychologa, bo tu wiesz, każdy niby znawca, ale trzeba sie słuchac lekarzy! safer nie wygląda groźnie ale z tego co wiem dostajesz znieczulenie ogólne?
              • Gość: mERRRI Re: wypadanie włosów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.14, 11:45
                ultraslim.pl/ tu są informacje szczegółowe
      • Gość: Wojtek Re: wypadanie włosów IP: *.static.chello.pl 13.03.14, 15:38
        z mojej strony rzeczywiście polecam wypróbowanie Bioxsine. ja wygrałem zestaw na ich Facebooku i jestem bardzo zadowolony. na pewno kupię następny.
        pozdrawiam
        • Gość: Ola Re: wypadanie włosów IP: *.static.chello.pl 13.03.14, 15:40
          Tak, widziałam, że robią sporo konkursów. Chyba muszę się przyczaić :) Długo już używasz Bioxsine?
          • Gość: Wojtek Re: wypadanie włosów IP: *.static.chello.pl 13.03.14, 15:41
            Od 2 m-cy. Serum i szampon. Jestem bardzo zadowolony. Zresztą nie tylko ja - moja żona też :)
    • Gość: Maciek Re: wypadanie włosów IP: *.static.chello.pl 15.05.14, 10:33
      rzeczywiście firma Bioxsine robi dużo konkursów na Facebooku. Serio ten produkt jest taki dobry?
    • Gość: Monika33 Re: wypadanie włosów IP: *.static.chello.pl 15.05.14, 10:37
      Po 3 miesiącach stosowania Bioxsine (serum + szampon) muszę przyznać, że widać efekty. Włosy nie łamią się i są mocniejsze, na szczotce jest ich znacznie mniej - oczywiście wypadać, wypadają ale w mniejszej ilości. No i rosną w zawrotnym tempie. ;)
      • Gość: wika74 Re: wypadanie włosów IP: *.play-internet.pl 17.08.14, 23:01
        Miałam ogromny problem z wypadaniem włosów, od około 10 lat nie mogłam się z nim uporać.Nic nie pomagało.Aż wreszcie poszperalam w internecie i znalazłam metodę mezoterapii iglowej. Jestem po serii 4 zabiegów u pani doktor Kacprzak i widzę ogromną poprawę.Włosy przestały wypadac i na dodatek zaczęły rosnąć nowe.troche się bałam,że to będzie bolało, ale jest to praktycznie nie bolesne.
    • 5michal.zielinski Re: wypadanie włosów 05.09.14, 23:12
      Cześć !
      Polecam konkurs na kanale Inspiracje Domsi.
      Zasady konkursy są proste : należy zasubskrybować kanał Inspiracje Domsi oraz w komentarzu opisać swoją metodę na piękne włosy.

W konkursie do wygrania są kosmetyki o wartości 200 zł. Produkt do wygrania to zestaw ampułek wspomagających porost włosów oraz specjalny szampon Bioxsine.

Link do konkursu :
      www.youtube.com/watch?v=ylBJVgwHfIY&list=UUcVWKmVjpohiRCR0y9AHyfQ
    • pawel_949 Re: wypadanie włosów 05.11.14, 10:23
      Ja na początku problemu z wypadaniem włosów zacząłem stosować Szampon Novoxidyl (polecili mi go u fryzjera do którego mam spore zaufanie bo wiem że zna się nie tylko na obcinaniu włosów ale ogólnie posiada wiedzę w tym temacie). Głównie przekonało mnie to że oparty jest on na triaminodil-u (info ze strony producenta www.novoxidyl.pl/triaminodil). Po chyba 1,5 miesiąca stosowania zauważyłem całkiem niezłe efekty, gdzieś chyba nawet miałem zdjęcia przed i po kuracji ale nie mogę znaleźć w tym momencie. Ogólnie problem z wypadaniem zmniejszył się o jakieś 60-75%, tak mogę podsumować.
    • kasojan Re: wypadanie włosów 16.08.15, 18:38
      -najnowsze metody przedłużania włosów,

najnowocześniejszy profesjonalny sprzęt dla salonów fryzjerskich

i najlepszej jakości naturalne pasma włosów

oraz szkolenia z zakresu przedłużania i zagęszczania włosów

www.facebook.com/pages/Klinika-W%C5%82os%C3%B3w-Beauty-for-You/418165411585206

Sprawdź koniecznie!

Informacje i konkursy! ? Bądź na bieżąco :)
    • kasojan Re: wypadanie włosów 16.12.15, 16:48
      Witam, wczoraj znajomy opowiedział mi o fajnym produkcie 3DHair . Podobno rewelacja, oglądałem dużo filmików na internecie, poczytałem ulotki i powiem że wygląda to zachęcająco, ale szukam teraz opinii od Was.

On korzysta z kliniki włosów w Krakowie. Tu znalazłem opis www.beauty-for-you.com.pl/services/3dhair/
      Znajomy ma faktycznie fajne włosy po tym produkcie, ale on ma ciemne. Nie wiem jak to wygląda na blondach. Macie jakieś zdjęcia, opinie? Chętnie się dowiem więcej!

Pozdrawiam
      • wieblonka Re: wypadanie włosów 17.12.15, 16:09
        Dobrze by było zacząć od podstawowych badań. Później można działać. A na czas kiedy włosy są w kiepskiej formie, przerzedzone, polecam wypróbowany przeze mnie kosmetyk drhair.de/. To bardzo fajny, innowacyjny preparat, którym wystarczy tylko spryskać włosy aby uzyskać efekt ich zagęszczenia i pogrubienia.
    • wieblonka Re: wypadanie włosów 18.12.15, 08:21
      Dobrze by było zacząć od podstawowych badań. Później można działać. A na czas kiedy włosy są w kiepskiej formie, przerzedzone, polecam wypróbowany przeze mnie kosmetyk drhair.de/. To bardzo fajny, innowacyjny preparat, którym wystarczy tylko spryskać włosy aby uzyskać efekt ich zagęszczenia i pogrubienia
    • kasojan Re: wypadanie włosów 16.01.16, 12:36
      .

Witam, wczoraj znajomy opowiedział mi o fajnym produkcie 3DHair .

Podobno rewelacja, oglądałem dużo filmików na internecie, poczytałem ulotki i powiem że wygląda to zachęcająco, ale szukam teraz opinii od Was.

On korzysta z kliniki włosów w Krakowie. Tu znalazłem opis www.beauty-for-you.com.pl/services/3dhair/
      Znajomy ma faktycznie fajne włosy po tym produkcie, ale on ma ciemne. Nie wiem jak to wygląda na blondach. Macie jakieś zdjęcia, opinie? Chętnie się dowiem więcej!

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka