Dodaj do ulubionych

Lowcy skor - handel informacja

IP: *.tor.aei.net 24.01.02, 02:57
Kazda infornacja ma swoja cene i moze byc do kupienia lub sprzedania.
Informacja o zgonie ma tez swoja cene i w tym wypadku byla sprzedawana zakladom
pogrzebowym. Rodzina zmarlego ma prawo wyboru zakladu pogrzebowego dopoki nie
podpisze umowy o serwis organizacji pogrzebu z jednym z tych zakladow. Wsrod
ofert zakladow pogrzebowych zawsze mozna wybrac najkorzystniejsza. Wyjsciem
jest odrzucic oferte zakladu pogrzebowego ktory sie zglasza bez uprzedniego
kontaktu. W najnowszej histori Polski mielismy mnostwo przypadkow sprzedawania
i kupowania informacji. Przykladem jest byly senator Gawronik. Tylko i
wylacznie dzieki takiej informacji mogl w chwile po ogloszeniu ustawy o obrocie
walutami otworzyc siec kantorow wzdloz zachodniej granicy. Nikt za to nie
siedzi w wiezieniu. Takich przypadkow mozna przytaczac w nieskonczonosc. I w
kazdym wypdku kto pierwszy ten lepszy. Pracownicy pogotowia z racji
wykonywanego zawodu najczesciej jako pierwsi sa posiadaczami takiej informacji.
Najprawdopodobniej, gdyby dyrektor szpitala lub minister zdrowia, nie mowiac
juz niektorych o naszych poslach, posiadali taka informacje pierwsi, sytuacja
wcale nie bylaby inna. Handel informacja istnieje od zarania wiekow. Tu jest
bardziej handel informacja niz handel zmarlymi.
Natomiast, kazdy przypadek spowodowania lub przyspieszenia smierci przez
personel pogotowia ratunkowego, nieudzielenie pomocy osobie umierajacej jest
bardzo powaznym przestepstwem kryminalnym i kazdy taki przypadek powinien byc z
cala surowoscia karany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Włodek Re: Lowcy skor - handel informacja IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 09:37
      Zwyrodnienie, zezwierzęcenie, karygodne, hieny, brudne pieniądze, itp. – takie
      słowa padają z różnych stron – Prezydent, Premier, Minister Zdrowia.
      I co?
      Lekarze znów zaśmieją się nam w twarz! A oto scenariusz:
      Odsunie się tych kilku łódzkich lekarzy pogotowia na parę tygodni od
      pełnienia obowiązków służbowych, później powrócą, albo otworzą prywatną
      praktykę, przeczekają cały ten zgiełk, a następnie kilka lat poczekają na
      wyrok – NIE SĄDU – lecz jakiejś naczelnej izby lekarskiej, aptekarskiej czy jak
      ją zwał. Oczywiście SWÓJ obroni SWEGO, i znowu będą brać dolę za „skórę” –
      tylko większą, bo inflacja, stracone lata itp. wiecie, rozumiecie.
      Moim zdaniem problem tkwi w tym, że w kilku ważnych społecznie
      zawodach: lekarza osądza lekarz, adwokata – adwokat, notariusza – notariusz,
      prokuratora – prokurator, itp. w postaci bliżej nie sprecyzowanych IZB
      zawodowych.
      Apeluję zatem: Niech Sejm rozwiąże im te izby. Niech powoła np. w
      ramach bezrobotnego dziś Trybunału Stanu oddział zajmujący się rozpatrywaniem
      skarg obywateli zmuszanych płacić solidne łapówki lekarzom, notariuszom,
      urzędnikom ministerialnym, aby ich szybki wyrok skutkował 5-cio, 10-cio letnim
      czy dłuższym zakazem wykonywania zawodu, aby pokrzywdzeni mieli się przed kim
      wypowiedzieć i aby zobaczyli w miarę szybko efekty.
      Włodzimierz Jerzak
    • Gość: brzytwa Re: Lowcy skor - handel informacja IP: *.pcz.czest.pl 24.01.02, 10:00
      Gość portalu: Karol napisał(a):

> Kazda infornacja ma swoja cene i moze byc do kupienia lub sprzedania...

>Handel informacja istnieje od zarania wiekow. Tu jest
      > bardziej handel informacja niz handel zmarlymi.

No prosze, co za "pragmatyzm". Nie dziwmy sie pozniej, ze dochodzi do takich
      sytuacji jak w łódzkim pogotowiu. Własnie od takiego "pragmatyzmu" sie to zaczyna.
      Ten zwierzecy ped do kasy, upadek wszelkich norm w kazdej dziedzinie zycia
      zawsze tlumaczony jest "pragmatyzmem". Konczy sie tak jak tam. Nawet jednak
      gdyby chodzilo wylacznie o, jak to nazywasz, "handel informacja", to w dalszym
      ciagu jest to rzecz moralnie naganna (znacie jeszcze takie okreslenia).
      Poza tym moj drogi nie chodzi tutaj tylko o handel informacja tylko o okradanie
      rodzin zmarlych (gorszy pogrzeb za wieksze pieniadze, bo trzeba
      doliczyc "prowizje"). Tfu.
    • Gość: yeti Re: Lowcy skor - handel informacja IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 10:12
      Chyba się zgadzam. Mam tylko kilka pytan.
      Od wczoraj GW trąbi na cały kraj że jej dziennikarze wykryli aferę.
      Jednocześnie jest podawana informacja że prokuratura od kilku miesięcy prowadzi
      tę sprawę. To w końcu kto ją wykrył?
      Po drugie - może czyta to jakiś prawnik lub student prawa. Jaki paragraf łamie
      lekarz informując zakład pogrzebowy o zgonie pacjenta? Moim zdaniem żadny. Jest
      to temat ew. dla skarbówki a nie prokuratury.
      Po trzecie. Właśnie ze wszystkich pracowników pogotowia zrobiono w mediach
      złodziei i morderców. Moja 90 letnia babka wczoraj się modliła o szybką śmierć,
      byle nie wzywać do niej pogotowia. Jeśli ktoś pomagał pacjentom przenieść sie
      na tamten świat to jest to morderstwo. Ale to trzeba najpierw przed sądem
      udowodnić.Dziennikarze jak widzę już wydali wyrok.
      • Gość: Ala Re: Lowcy skor - handel informacja IP: *.7bulls.com 24.01.02, 11:23
        Ja bardzo przepraszam, ale może pohamujmy się z tym usprawiedliwianiem ludzi
        (lekarzy, sanitariusz, etc.), którzy z całą pewnością nie są w porządku.
        Takiego postępowania nie da się usprawiedliwić w żaden sposób.
        Podam przykład, który mam nadzieję, że nikomu z nas się nie zdarzy.
        Nigdy nie zapomnę sytuacji, gdy wezwałam do tracącej co chwilę świadomość mojej
        matki karetkę. Po 50 minutach przyjechał lekarz z pogotowania. Stwierdził, że
        on tu nic nie może i że trzeba zawieść mamę do przychodni, bo to nie jest nagła
        sytuacja (była sobota rano). Oboje z moim ojcem po dwudziestu minutach
        szamotania się i próby nawiązania kontaktu z mamą włożyliśmy ją do samochodu i
        pojechaliśmy do przychodni. Była kolejka i jedynie moja bezczelność
        spowodowała, że weszliśmy bez kolejki do lekarza. Okazało się, że to zawał i
        blok III stopnia. Przyjechała karetka reanimacyjna i odwiozła ją do szpitala.
        Tam była na intensywnej terapii, ale lekarz do momentu poważnej rozmowy ze mną
        nie zajął się nią. Dopiero po odpowiedniej interwencji zaczął ją ratować. Mama
        żyje jedynie dzięki woli Boga i mojemu uporowi. Do lekarzy nie mam zaufania.
        Moim zdaniem część z nich odrabia pańszczyznę, a nie leczy.
        • Gość: yeti Re: Lowcy skor - handel informacja IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:00
          ja wcale nie usprawiedliwiam przestępców. Chodzi mi tylko o to że przestępstwo
          lub zanichanie trzeba udowodnić. W tej chwili stawia się pod scianą wszystkich
          lekarzy i pracowników pogotowia. Czy gdybyś opisała przypadek Twojej matki w
          liści do GW to by coś dało? Nie. Wszyscy wiedzieli że kwitnie handel
          informacjami o zgonach od lat. I co ? I nic. Afera wybuchła dopiero wtedy jak
          GW postanowiła ją rozdmuchać. Ze to oni, dzielni dziennikarze na nią wpadli i
          dzięki nim dowiedzieliśmy się o niej. Powinniśmy dziękować Bogu za takich
          nieustraszonych mistrzów pióra. Bez nich żylibyśmy w nieświadomości. To jest
          szczyt hipokryzji. jestem czytelnikiem Wyborczej od lat ale czegoś tak
          pskudnego dawno nie widziałem. Nawet Trybuna sie chowa.
          • Gość: Ala Re: Lowcy skor - handel informacja IP: *.7bulls.com 24.01.02, 15:46
            Ja wcale nie chcę nikogo prowadzić na stos i zgadzam się, że trzeba
            przestępstwo udowodnić, a potem wyznaczyć dopiero karę i ją wykonać. Jest
            również prawdą, że nic nie dałby mój list do redakcji Wyborczej w tej sprawie,
            nawet gdybym go wysłała wcześniej przed tą publikacją. Nie zgodzę sie jednak,
            że nie trzeba nic robić, być potulnym oraz cicho przytakiwać, bo nie mając się
            do kogo zwrócić przyczyniamy się do propagowania korupcji,
            przestępstw, "nietykalnych", etc. Tu ukłon skierowałabym do prokuratury,
            policji, etc. To ich zadanie i powinni dbać o porządek oraz praworządność.
            Dziennikarze Wyborczej nie powinni też dostać po głowie, że wyciągnęli tą
            sprawę dopiero teraz, bo dobrze, że ją kiedykolwiek wyciągnęli. Powiem więcej,
            powinno zachęcić się ich do dalszego ujawniania afer, błędów, korupcji, etc.
            skoro nie możemy liczyć na wymiar prawa, a naszą skargę możemy skierować póki
            co w większości spraw jedynie do Pana Boga.
        • Gość: lekarz Re: Lowcy skor - handel informacja droga strona IP: 213.134.168.* 26.01.02, 19:13
          Gość portalu: Ala napisał(a):

Po 50 minutach przyjechał lekarz z pogotowania
          Współczuje, ale obawiam sie że moze trzeba bedzie czekac jeszcze dluzej - gdy
          zaczynalem prace w pogotowiu ok. 5 lat temu bylo kilka karetek wiecej niz teraz,
          po 2 latach zlikwidowano jedna stacje - (wzgledy ekonomiczne, rentownosc,
          reforma, bardziej racjonalne rozdysponowanie srodkow i inne temu podobne bzdury)
          a ludzi nie ubywa, samochodow przybywa i dojazd do pacjenta staje sie coraz
          dluzszy. W duzych miastach - pracuje w krakowie na stacjach centralnych bywaja
          dyzury ze nie wysiada sie z karetki, nie ma kiedy sie wysikac nie mowiac o
          zjedzeniu w przyzwoitych warunkach a nie na kolanie w karetce kielbaski z
          grzegorzeckiej. Sam mialem wezwania "do nieprzytomnego" - na gwisdkach z
          wywieszonym jezykiem na ktores pieto a w drzwiach usmiechnieta babcia wskazuje na
          siedzacego dziadka z goraczka - to ten nieprzytomny, tak tylko powiedzialam
          zebyscie szybciej przyjechali
          Stwierdził, że
          > on tu nic nie może i że trzeba zawieść mamę do przychodni, bo to nie jest nagła
          >
          > sytuacja (była sobota rano). Oboje z moim ojcem po dwudziestu minutach
          > szamotania się i próby nawiązania kontaktu z mamą włożyliśmy ją do samochodu i
          > pojechaliśmy do przychodni. Była kolejka i jedynie moja bezczelność
          > spowodowała, że weszliśmy bez kolejki do lekarza. Okazało się, że to zawał i
          > blok III stopnia. Przyjechała karetka reanimacyjna i odwiozła ją do szpitala.
          > Tam była na intensywnej terapii, ale lekarz do momentu poważnej rozmowy ze mną
          > nie zajął się nią. Dopiero po odpowiedniej interwencji zaczął ją ratować. Mama
          > żyje jedynie dzięki woli Boga i mojemu uporowi. Do lekarzy nie mam zaufania.
          > Moim zdaniem część z nich odrabia pańszczyznę, a nie leczy.

• Gość: Skin Re: Lowcy skor - handel informacja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 09:58
      Za tym procederem stoją Żydzi!!!!
      • Gość: snajper Re: Lowcy skor - handel informacja IP: 213.134.143.* 25.01.02, 15:12
        Gość portalu: Skin napisał(a):

> Za tym procederem stoją Żydzi!!!!

A w jakiej roli ? Pielęgniarzy, grzebalników czy skór ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka