Dodaj do ulubionych

Zimowy krem dla cery tłustej

18.11.11, 06:54
Proszę o pomoc. Jaki krem zapewni właściwą ochronę jesienią i zimą cerze mieszanej/tłustej?
Na noc i na dzień stosuję od kilku dni Effaclar K ( nie wychodze z domu, utknęłam z chorymi dziecmi ). Zastanawiam się nad kupnem Photoderm AKN MAt SPF30 z Biodermy. Wystarczy, czy skóra będzie potrzebować czegoś treściwszego? Jesli tak, to czy możecie coś polecić? Skórę mam bardzo wrażliwą na zapychanie.
Dziekuję ślicznie!

Obserwuj wątek
    • flawina Re: Zimowy krem dla cery tłustej 18.11.11, 19:15
      Tez mam skore tlusta i wrazliwą (naczynka tez troszke) wiec chetnie wlacze sie do dyskusji i dowiem czegos nowego :-)
      Moje doswiadczenie wskazuje na to ze bledem bylo stosowanie preparatow matujacych zima... To zbytnio wysuszalo skore.

Teraz kupilam sobie bio-ochronny zimowy krem Flosleku z serii winter care. Wyczytalam na etykiecie ze jest dedykowany do cery wrazliwej wlasnie inadaje siedo kazdegorodzaju cery (a nawet dla niemowlat)
      • gooralka Re: Zimowy krem dla cery tłustej 18.11.11, 22:52
        A malujesz się po nałożeniu tego kremu?
        • problemaderm Re: Zimowy krem dla cery tłustej 18.11.11, 23:39
          Ja używam Biodermy AKN MAT - słabo matuje, dobrze nawilża. Na to nakładam podkład i puder sypki. Bioderma sprawia, że podkład jest o ton jasniejszy, muszę parę minut odczekać aż się wchłonie, w przeciwnym wypadku ciężko rozprowadzić podkład. Mam cerę mieszaną i do tego trądzikową. Mam wrażenie, że przy dłuższym stosowaniu Bioderma powoduje u mnie zaskórniki.
          Effaclar K - jedynie na noc, ewentualnie na dzień - w domu - nie nadaje sie pod podkład, gdyż skóra sie po nim mocno świeci, podkład spływa...
    • skrytapiromanka Re: Zimowy krem dla cery tłustej 19.11.11, 00:37
      floslek beeco głęboko nawilżający - dla mnie cudo, tylko trzeba odczekać co najmniej 10 min przed nałożeniem podkładu czy pudru. niby szybko się wchłania, ale jednak kolejny kosmetyk nałożony zbyt szybko lubi się rolować. aha, jak dla mnie ten krem świetnie matuje, mimo że producent tego akurat nie obiecuje:) jeśli chodzi o zapychanie, na początku zrobiło mi się kilka krostek na czole, ale to chyba jednak nie z powodu tego kremu (choć nie gwarantuję), bo po dłuższym stosowaniu nie było już tego problemu.
    • wredna.zmija Re: Zimowy krem dla cery tłustej 22.11.11, 17:23
      up. Co polecicie?
      • issey_miyake Re: Zimowy krem dla cery tłustej 22.11.11, 19:15
        wredna.zmija napisała:

> up. Co polecicie?

jeśli ochrona ma być naprawdę dobra, np. na minusowe temperatury, mroźny wiatr i powietrze, musi to być krem, który nie ma w składzie wody. Jest tłusty niczym maść, ale tylko taki da prawidłową ochronę. Powinno się mieć dwa - jeden na spacery, długie nasiadówki na powietrzu, drugi na przejścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka