Dodaj do ulubionych

makijaż permanentny

01.01.12, 22:57
Dziewczyny, mysle o zrobieniu sobie makijazu permanentnego, a konkretniej chodzi mi o kreski nad gorna powieka. Macie jakies doswiadczenia w tym temacie? Czy zabieg jest bolesny i jak dlugo trwa? Czy osoba, ktora go wykonuje, moze mi najpierw takie kreski namalowac kredka, zebym mogla sprawdzic czy jej wizja bedzie mi sie podobac? I jak dlugo taki makijaz sie trzyma? Koszta tez mnie interesuja, ew. osoby, ktore mozecie polecic w Krakowie. Bede wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • catsi Re: makijaż permanentny 02.01.12, 00:54
      www.salonodrodzenie.pl/zabiegi/29/42/informacje-ogolne.html
      polecam ten salon
      • charade Re: makijaż permanentny 02.01.12, 10:36
        Ja sobie ostatnio robiłam, jestem bardzo zadowolona. Odpowiadając na Twoje pytania:

Mnie bardzo bolało, mimo znieczulenia emlą.

Jeśli to kreska tzw. zagęszczenie rzęs, czyli na linii rzęs, to nie bardzo jest możliwość narysowania jej wcześniej kredką. Jeśli to kreska dekoracyjna, to na pewno wcześniejszy rysunek jest konieczny.
    • karooolcia_dwa Re: makijaż permanentny 02.01.12, 10:40
      www.bhclub.pl/Obiekty/Uroda/Kosmetyka/gabinety-kosmetyczne-i-odnowy-biologicznej/Salon-Pieknego-Ciala-w-Krakowie ten salon podobno jest bardzo dobry i doradzą w takich sprawach, ponadto możesz jakieś rabaty mieć z kartą b&h z resztą sama zobacz bo oni takie rabaty oferują bhclub.pl
      • tysia77 Re: makijaż permanentny 02.01.12, 11:07
        Ja robiłam jakiś czas temu,jestem zadowolona z efektu. Mnie bolało,miałam znieczulenie maścią Emla. Wiem od koleżanki,że bardzo duże znaczenie mam kto wykonuje ten makijaż. Teraz robiła u tej samej dziewczyny co ja i mówiła,że było o wiele lepiej niż wcześniej(a był to jakiś renomowany salon). Mniej bolało i oczy jej tak nie spuchły. Nie polecę Ci salonu bo robiłam na Śląsku.
    • panna_mezatka Re: makijaż permanentny 15.03.12, 12:46
      Też się nad tym zastanawiałam w ostatnim czasie:) Wszystko o tym, czy warto czy nie znajdziesz tutaj supersluby.pl/makijaz-permanentny-a2356.html, sama się sugerowałam tym artykułem i powiem Ci, że rozwiał wszelkie moje wątpliwości:) Co do rysowania kresek, to jestem pewna, że istnieje taka możliwość:) Przecież musisz wiedziec w co się pakujesz;p Jeśli chodzi o koszty, to wszystko zależy od salonu w którym będziesz go robiła , jednak moim skromnym zdaniem, lepiej wydać więcej a mieć pewność, że jest to zrobione w sposób profesjonalny:)
    • indzoj Makijaż permanentny 15.03.12, 19:42
      Nie do końca orientuję się jak to wygląda na kreskach, ale jeżeli chodzi o brwi to zdecydowanie polecam metodę piórkową. Oddaje ona naturalny obraz brwi, w przeciwieństwie od innych. Ważne, żeby był wykonywany przez doświadczone linergistki ponieważ jest sporo trudniejszy do zrobienia od zwykłych brwi permanentnych (tych takich plam). Potrzeba tam po prostu pewnej ręki i jakiegoś przynajmniej minimalnego "talentu artystycznego", ponieważ nie są to już tylko proste linie.
    • stylistka_femelo.com Re: makijaż permanentny 16.03.12, 09:13
      Zdecydowanie polecam makijaż permanentny. Boli, ale warto. Ważne jedna, by wybrać sprawdzony salon, gdyż kreska tak na prawdę zostanie na całe życie. Może za 15 lat nie będzie już tak wyraźna, ale jakiś tam ślad zostanie.

Osoba wykonująca makijaż wcześniej wykona kreskę, byś mogła sprawdzić czy kształt zaproponowany Ci odpowiada.

Wykonywałam zarówno kreskę górną jak i dolną. Dolna była zdecydowanie mniej bolesna. Jednak ból jest zdecydowanie do zniesienia.
      • agness850 Re: makijaż permanentny 07.12.12, 21:22
        Jeżeli chodzi o makijaż permanentny to w sieci pojawiło się wiele mitów jak widzę. Sama korzystam z takich zabiegów, kilka lat temu zrobiłam sobie pierwsze kreski na powiece górnej. Spodobało mi się, zrobiłam dolne. A później jeszcze brwi. To niesłychanie wygodna sprawa. Do kompletu pozostały mi jeszcze usta, na które już jestem zapisana :) I makijaż wcale nie musi boleć. Zależy to wydaje mi się od osoby, która go wykonuje oraz aparatu którym jest robiony. Mieszkam w Warszawie i pierwsze kreski robiłam najpierw w Shirley (średnio byłam zadowolona zarówno z obsługi i traktowania, jak i z zabiegu bo rzeczywiście dosyć bolało, a Pani wykonująca jakoś tak się spieszyła), później przeczytałam gdzieś na forum o Agacie Świeckiej o której pisali, że poprawia nieudane makijaże. Mały przytulny salonik na Żoliborzu a w nim urocza właścicielka. Nie dość że lubi swoją pracę, to jeszcze jest w niej ekspertem. Naprawdę jestem bardzo zadowolona z każdego zabiegu, choćby dlatego, że można przy nim najzwyczajniej w świecie sobie o wszystkim pogadać :) Polecam z całego serca p. Świecką osobom które jeszcze nie korzystały z tego zabiegu :)
      • kasha77 Re: makijaż permanentny 07.12.12, 21:32
        jakie całe zycie? parę lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka