Dodaj do ulubionych

GlycoA dziwne...hmmm

17.01.12, 17:00
wczoraj pierwszy raz od jakis 5-6 mcy nałożyłam GlycoA z myślą,że znowu będzie szczypało...a tu nic...leciuteńkie szczypanie przez parę sekund i tyle.krem jest nowiutki wiec to nie to.możliwe,że skóra mi się zahartowała i tak jej zostało;)? więc może coś silniejszego zakupic po skończeniu tej tubki? jakies sugestie?
Obserwuj wątek
    • jut-ra Re: GlycoA dziwne...hmmm 17.01.12, 17:38
      A ile opakowań zużyłaś w sumie? Ja męczę drugie - szczypie wciąż, stosuję co trzeci wieczór, bo podrażnia. Generalnie nie widzę jakiejś poprawy i chyba wrócę do Triacnealu.
      • kasha77 Re: GlycoA dziwne...hmmm 17.01.12, 17:47
        opakowań chyba z 5 albo 6.na początku dosc mocno mi podrażniało,szczypało podczas nakładania i miałam takie czerwone podrażnione placki,teraz nakładam na całą noc i rano buzi gładziutka:)
        • issey_miyake Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 00:37
          kasha77 napisała:

> opakowań chyba z 5 albo 6.na początku dosc mocno mi podrażniało,szczypało podcz
          > as nakładania i miałam takie czerwone podrażnione placki,teraz nakładam na całą
          > noc i rano buzi gładziutka:)

ciesz się :), to się często zdarza, u niektórych po 2 opakowaniach, u innych po 5, a u kolejnych po 12. Nie chciałabyś przejść na mocniejsze stężenie kwasu glikolowego?
          • malwina79 Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 00:43
            Ja używałam na zmianę Triacneal z GlycoA i nic, a nic mnie nie szczypało, nie miałam wysypu itp
          • kasha77 Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 08:36
            no właśnie się nad tym zastanawiam...jakies sugestie Issey?
            • issey_miyake Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 10:50
              kasha77 napisała:

> no właśnie się nad tym zastanawiam...jakies sugestie Issey?

możesz kupić większe opakowanie NeoStraty - Mleczko AHA 10% (jest lżejsze niż krem), (jeśli będzie dobra tolerancja tego opakowania, czym prędzej przed latem przejść na 15% (np. krem).
              • kasha77 Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 11:18
                krem też NeoStraty?
      • issey_miyake Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 00:42
        jut-ra napisała:

> Ja męczę drugie - szczypie wciąż, stosuję co tr
        > zeci wieczór, bo podrażnia. Generalnie nie widzę jakiejś poprawy i chyba wrócę
        > do Triacnealu.

Przy Glyco A jest inaczej niż przy Triacneal. Ten drugi szybciej przynosi widoczne dla oka i skóry efekty, co nie znaczy, że lepsze. Warto przeczekać z Glyco A.
        • jut-ra Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 08:54
          Mówisz? Może więc jeszcze pomęczę się trochę.
          • kasha77 Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 10:38
            mogę Ci tylko powiedziec,że u siebie widzialam efekty dopiero kiedy skóra się przyzwyczaiła i kiedy zaczęłam nakładac na całą noc(czyli chyba jakos ok.3 tubki).
            • issey_miyake Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 10:54
              kasha77 napisała:

> mogę Ci tylko powiedziec,że u siebie widzialam efekty dopiero kiedy skóra się p
              > rzyzwyczaiła i kiedy zaczęłam nakładac na całą noc(czyli chyba jakos ok.3 tubki
              > ).

Są osoby, które zaczynają od pierwszego opakowania, od razu na całą noc i tolerancja jest extra. :)
          • issey_miyake Re: GlycoA dziwne...hmmm 18.01.12, 10:56
            jut-ra napisała:

> Mówisz? Może więc jeszcze pomęczę się trochę.

Jak najbardziej. Możesz też spróbować z inną postacią kwasu glikolowego.
            • kasienika1 Re: GlycoA dziwne...hmmm 20.01.12, 10:21
              A co myślisz o SVR Hydracid Peel? Zastanawiam się czy nie zamienić na niego Glyco A. Oprócz 15% kwasu glikolowego (pH 3,8) ma tez w składzie retinol (10 000Ul/g) - nie wiem tylko co to oznacza, czyli jakie jest właściwe stężenie retinolu w tym produkcie?
              • issey_miyake Re: GlycoA dziwne...hmmm 20.01.12, 15:44
                kasienika1 napisała:

> A co myślisz o SVR Hydracid Peel? Zastanawiam się czy nie zamienić na niego Gly
                > co A. Oprócz 15% kwasu glikolowego (pH 3,8) ma tez w składzie retinol (10 000Ul
                > /g) - nie wiem tylko co to oznacza, czyli jakie jest właściwe stężenie retinolu
                > w tym produkcie?

Ujdzie, ale możesz też zainwestować w dwa produkty (np. retinoid na receptę + kwas).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka