Dodaj do ulubionych

czy stosujecie podklad codziennie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 16:44
Od kilku lat nauczylam sie i przyzwyczailam stosowac podklad codziennie.
Mialam swoje wyprobowane kolory i firmy i bez podkladu czulam sie fatalnie.
Moj chlopak twierdzi jednak, ze nie powinnam uzywac go codziennie, bo to
niszczy cere i ze ladniej wygladam bez. Moje tlumaczenie, ze sie zle czuje,
ze sie czerwienie jak mi goraco itd nic nie dalo, bo on twierdzi, ze ladniej
mi jak mam zdrowy i naturalny kolor skory i ze rumience sa sliczne. Zaczelam
sie rozgladac w miescie i w tramwajach ile dziewczyn ma podklad i wydaje mi
sie teraz, ze nie duzo. A co Wy sadzicie na ten temat? Powinno sie
codziennie, czy nie?
Obserwuj wątek
    • buterfly1 Re: czy stosujecie podklad codziennie? 07.06.04, 16:45
      Ja tez stosuje codziennie . A jaka masz cere?
      • Gość: bleble Re: czy stosujecie podklad codziennie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 17:02
        ja tez co dzien, chyba ze siedze w domu, wtedy nie.

mysle ze duzo osob stosuje ale dzis jest w sprzedazy duzo podkladow
        transparentnych, i dobrze dobranych wiec prawie niewidocznych na buzi.

prawda jest taka o podkladach jezeli podklad jest dobrze dobrany to wtedy moze
        przyniesc tylko zyski, nawilza, ma warste ochronna, liftinguje, chroni prze
        promieniami slonecznymi i uv przed zanieczyszczniami. dobre podklady pielegnuja
        cera a nie ja niszcza!!!!!!!! faceci sie nie znaja. po co cie przekonuje skroro
        ty lubisz cos. moze nie lubi makijazu i tyle. szczegolnie ze ty sie bedziesz
        czula niekomfortowo bez. rob jak ty sie czujesz, nie ktos! trzeba byc w zgodzie
        z samym soba, a nie robic rzeczy pod faceta. jak ktos kocha to akceptuje nas
        calkowicie nasze wady i zalety oraz slaboci :)
    • Gość: Livia Re: czy stosujecie podklad codziennie? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 07.06.04, 17:21
      A ja rozumiem Twojego chlopaka.Mezczyzni naprawde wola naturalne buzie.Moj
      twierdzi, ze buzia bez makijazu po prostu... lepiej smakuje :)Używam podkladu
      codziennie, ale tylko do pracy.Natychmiast po powrocie zmywam go, bo wtedy cuje
      sie bardziej naturalnie i swierzo.Niedawno odkrylam znakomitego "zastepce"
      podkladu. To krem Nivea Visage - tonujacy krem nawilzajacy, w odcieniu
      naturalnym. Buzia jest po nim gladka i ma ladny, zdrowy kolor. Trzema jedynie
      uwazac, by nie przesadzic z iloscia. Ja klade pod niego jeszcze odrobine
      nawilzajacego kremu. Nie protestuj tak bardzo przeciw temu, co mowi Twoj
      mezczyzna.Jego slowa dowodza, ze wlasnie KOCHA CIE TAKA JAKA JESTES I AKCEPTUJE
      BEZ ZASTRZEZEN!!! Docen to. Jesli twa w pelni naturalna buzia tak mu odpowiada,
      to dlaczego mu nie ustapic? Pozdrawiam.
      • Gość: magda010 Re: czy stosujecie podklad codziennie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 13:41
        A ten krem Nivea Visage do jakiej cery jest? Bo ja mam sucha i sklonna do
        alergii. Brzmi ciekawie. I to jest krem w kolorze naturalnym, a nie podklad?
        • Gość: Miang Re: czy stosujecie podklad codziennie? IP: *.webside.com.pl / *.webside.com.pl 08.06.04, 15:38
          według mnie ten krem jest po prostu lekkim podkładem mimo że nie ma tego w
          nazwie. używałam go kiedyś, był całkiem niezły jak na tą cenę ale wymagał pod
          spód jakiegoś nawilżającego kremu
        • Gość: Livia Re: czy stosujecie podklad codziennie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.06.04, 23:33
          Ja tez mam na policzkach sucha cere, i dlatego uzywalam razem z opisywana
          nivejka kremu nawilzajacego (zreszta tez z serii nivea visage - lubie te
          kosmetyki). Jest on naprawde delikatny i nie sadze, by zrobil ci krzywde.
          Dostepny jest w dwu odcieniach: naturalnym i opalonym. Ja uzywam tego
          pierwszego i jestem BARDZO zadowolona.Buzia jest gladka i zdrowo wygladajaca.
          Nivea visage to seria, ktora chyba jako jedyna naprawde pomaga mojej cerze i
          nie podraznia jej. Po wielu probach i bledach zawsze do niej wracam.
    • gocha221 Re: czy stosujecie podklad codziennie? 07.06.04, 17:49
      ja też właściwie używam codziennie, choc najczesciej zmywam od razu po powrocie
      do domu. Używam raczej lekkich podkładów, teraz np. hydralight, cienką warstwą.
      Też czuję się lepiej z podkładem i tyle. I nie zauważyłam jakichs szkód
      wielkich, porów pozapychanych nie mam, za to zimą zawsze jest dodatkowa warstewka.

Jeżeli chodzi o fecetów, to pewnie część rzeczywiście lubi taką 100%
      naturalność, ale na 100% nie wszyscy, bo jakos ogladaja się często za tymi
      "zrobionymi" dzieczynami.
      Ja myślę, ze we wszystkim musi być wyczucie i delikatny podkład+tusz+ładny
      błyszczyk na codzień nikomu nie zaszkodzi i nie zrobi nam z twarzy nienaturalnej
      maski.
      a kładzenie sobie codziennie megatapety na twarz to juz zupelnie co innego i to
      mi się tez nie podoba.
      • charade Re: czy stosujecie podklad codziennie? 07.06.04, 18:11
        Do Magdy - zastanów się, dlaczego Twój chłopak woli Cię bez podkładu. Może
        dlatego, że masz go na twarzy za dużo, może jest widoczny, może masz źle
        dobrany odcień ?

Odpowiadając na pytanie - ja na przykład należę do kobiet, które nie nakładają
        podkładu, jakoś zupełnie nie widzę potrzeby, poza tym czuję się w nim jak w
        masce. Za to używam pudru w kamieniu.
        Ja z kolei widzę, że bardzo dużo kobiet nosi pokład.
    • dafni Re: czy stosujecie podklad codziennie? 08.06.04, 14:23
      Ja staram się dawać skórze wolne, np. w weekendy. I nie sądzę, żeb podkłąd
      wychodził skórze na dobre. Najlepiej przekonuję się o tym w czasie wakacji,
      kiedy używam tylko kremów. Po miesiącu wracam do domu z cerą jak nastolatka.
      • Gość: pink Re: czy stosujecie podklad codziennie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:06
        wracasz zapewne z miejsca, gdzie nie ma miejskiego kurzu i zanieczyszczeń, a
        moim zdaniem glówną ochroną przed tym jest właśnie podkład.
    • madzia773 Re: czy stosujecie podklad codziennie? 08.06.04, 15:42
      zasada nr 1-jeśli się maluję to całościowo a więc fluid jest obowiązkowy. Nigdy
      nie maluję tylko oczu, albo tylko ust, albo całość albo nic

zasada nr 2 -maluję się tylko do pracy więc 5 dni w tygodniu używam fluidy,
      weekendy skóra ma wolne
    • wojtow Re: czy stosujecie podklad codziennie? 08.06.04, 16:47
      Ja natomiast latem nie używam podkładu, zimą i późną jesienią koniecznie.
      • mazi27 Re: czy stosujecie podklad codziennie? 08.06.04, 22:59
        Zima i jesien - podklad obowiazkowo. Ale juz na wiosne odstawiam. Za to
        zwiekszam dawke lekkich kremow ochronnych z filtrami. W ciagu dnia w pracy
        przemywam 2 razy twarz tonikiem (mam cere mieszana, wrazliwa).
        Po zimie cera jest szara i na poczatku bez podkladu wyglada kiepsko. Ale
        miesiac regenracji (najpierw 1-2 wizyty u kosmetyczki, w domu peelingi i
        maseczki)przywraca jej blask. Teraz jest nawilzona i swieza jak u nastolatki.
        Tylko pozostaja te nieszczesne poduszeczki pod oczami...
        • Gość: Liva Re: Do Mazi27 IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.06.04, 23:36
          Czy zdrawdzisz, co jakie zabiegi wykonuje ci kosmetyczka,żeby twarz ladnie i
          promiennie wygladala po zimie?
    • envi Re: czy stosujecie podklad codziennie? 09.06.04, 00:56
      ja stosuję codziennie,nie widać że go mam na twarzy,po prostu chodzi o o to
      żeby był dobrany.Po za tym uważam,że jak się mieszka w takim zasyfionym
      spalinami mieście jak ja,to stosowanie go jest zdrowsze niż narażanie nagiej
      twarzy na różne świństwa w powietrzu.Moje kumpele też stosują podkład i go noie
      widać.Dobry podkład jest niewidzialny na twarzy i już.Może dlatego myślisz że
      wiele kobiet nie używa bo go po prostu niwe widać?
    • janis4 Re: czy stosujecie podklad codziennie? 09.06.04, 07:15
      Może powinnaś zmienić kolor podkładu, skoro twój chłopak jest w stanie go
      zauważyć i ocenić czy masz podkład na twarzy czy nie? Dobry podkład jest
      niezauwazalny, tylko cera lepiej wygląda.
    • maga102 Re: czy stosujecie podklad codziennie? 09.06.04, 09:57
      Ja podkład stosuje codziennie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, zeby iść
      bez podkładu na twarzy do pracy.
      W lecie zastepuję podkład kremem tonujacym,na który nakładam jeszcze puder.
      A czy dużo dziewczyn chodzi w podkładach? Czasami jak sie rozglądnąć to
      niewiele, ale zapewne część z nich stosuje dopbre podkłady,których po prostu
      nie widac na skórze i wydaje się że dziewczyna ma piekną cerę.

maga
      • Gość: minci Re: czy stosujecie podklad codziennie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:54
        Ja chciałabym na lato zrezygnować z podkładu i zastąpić go kremem koloryzującym
        np sopot, ale co zrobić aby twarz nie błyszczała
        czy jakiś niewidoczny puderek aby nie przykryć"opalenizny"po sopocie
        czy macie jakieś rady?
    • mandalay00 Re: czy stosujecie podklad codziennie? 09.06.04, 11:12
      Co tez Twoj chlopak opowiada, ze niszczy cere:) Kiedys moze tak,teraz jest
      mnostwo lekkich podkladow, albo kremow nadajacych delikatny koloryt. Uzywam
      codziennie delikatnego Vichy Aera Teint, ktory pozwala podobno skorze oddychac:)
      Teraz mysle o kremie Lumineuse (czy jak to sie pisze:)moze byc dobry na lato.
      Zgadzam sie z dziewczyanmi - dobrze dobrany podklad jest niewidoczny, stad nie
      widzisz go u innych dziewczyn. Wazne, abys Ty czula sie dobrze, wiec stosuj tak
      jak chcesz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka