Dodaj do ulubionych

Co pomaga na wypadajace wlosy???

12.06.04, 10:50
Ratunku!!! Ciagle wypadaj mi wlosy. moze to wina diety albo zaburzen
hormonalnych (odstawilam pigulki). Co zrobic? Co pomaga?? Lepsze sa tabletki
(jakie?) czy jakies odzywki specjalistyczne do wcierania w skore glowy???
Obserwuj wątek
    • hennessy1 Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? 12.06.04, 11:02
      Odżywka do włosów Henna Wax. Można ją kupić w aptekach. Słoiczki są o
      pojemności chyba 250 i 500 ml. O ile dobrze pamiętam jest wersja uniwersalna i
      do włosów blond (ja używałam tej pierwszej). Naprawde polecam. Cena chyba ok.
      25zł za duze opakowanie. Jest polecana nawet dla osób po chemioterapii.
      Pozdrawiam.
    • Gość: bleble henna wax IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 11:03
      ponoc henna wax treatment jest dobra, to taka maseczka, mozna kupic w aptece.
      ja nie probowalam ale ponoc jest rewelacyjna.
      moze ktos ci powie jak dziala :)
      • Gość: Klarysa Re: henna wax IP: 62.233.181.* 12.06.04, 11:51
        Smarujesz nią skórę głowy i włosy,okręcasz folią,zakładasz czapkę i podgrzewasz
        to suszarką przez około 30-60 minut.Na mnie WAX kompletnie nie działa,a wręcz
        odstręcza mnie zapachem i watpliwym działaniem.Sądzę,że jest niezle
        przereklamowany,ale dlaczego,to już nie wiem.Polecam żelazo prolongatum do
        łykania,a na głowę domową maskę z oleju lnianego,zółtka i witaminy A+E ,ponadto
        smarowanie skóry głowy "Biostyminą " 3 razy w tygodniu(pachnie jak herbata
        ziołowa:) no i oczywiście plukanie w wywarze z pokrzywy i chmielu.Z rzeczy
        chemicznych dobra jest maska do wlosów "Cosmetici Dora" i topolecam zamiast
        tego paskudnego wosku WAX.
    • hennessy1 Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? 12.06.04, 12:21
      Ja używałam wax i bardzo mi pomógł. Nie trzeba wcale okręcać głowy żadną folią,
      ani podgrzewać suszarką, a napewno już nie trzeba tego trzymać na głowie przez
      godzinę. Nie wiem skąd masz takie informacje. Może dlatego Ci nie pomógł, bo
      zamordowałaś sobie te włosy suszarką.
      • Gość: klarysa Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? IP: 62.233.181.* 12.06.04, 13:13
        Moje włosy trudno zamordować :) On mi po prostu kompletnie na nic nie
        pomógł,ani nie zaszkodził,równie dobrze mogłabym posmarować się pastą BHP.
        Przeczytaj sposób użycia tego wosku(zawarty na opakowaniu) - ciepło przyspiesza
        działanie- niektórzy okręcają sobie głowę ciepłym ręcznikiem,o wiele
        praktyczniej jest podgrzać to suszarką .I raczej nie sposób zniszczyć 3 razy
        ogrzewajac głowę w folii i czapce:) Myślę,że 3/4 działanie tej ,skądinąd
        czystej chemii ,to autosugestia:)

A "Cosmetici Dora" to maska regeneracyjna z bambusem:około 35 zł w aptekach
        A)ładnie pachnie ,w przeciwieństwie do wspomnianej pasty BHP
        b) nieżle działa
        c)niezle nabłyszcza
        d)posiada datę ważności -BTW - czy firma produkująca WAX uważa ,że ich produkt
        nigdy się nie psuje i dlatego nie zamieszcza czasu przydatności do użycia...
    • iskierka4 Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? 12.06.04, 12:31
      A co to jest to Cosmetici Dora. Gdzie kupic i za ile??
      Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje
      • Gość: rawita Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? IP: *.autocom.pl 12.06.04, 17:35
        mam ten problem co Ty każdej jesieni i co roku oprócz silnej odżywki zażywam
        tabletki drożdżowe ze skrzypem ( w wysokich dawkach). Po 3-4 tygodniach kuracji
        włosy przestają wypadać. Przy okazji poprawiają wygląd skóry i paznokci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka