iskierka4 12.06.04, 10:50 Ratunku!!! Ciagle wypadaj mi wlosy. moze to wina diety albo zaburzen hormonalnych (odstawilam pigulki). Co zrobic? Co pomaga?? Lepsze sa tabletki (jakie?) czy jakies odzywki specjalistyczne do wcierania w skore glowy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hennessy1 Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? 12.06.04, 11:02 Odżywka do włosów Henna Wax. Można ją kupić w aptekach. Słoiczki są o pojemności chyba 250 i 500 ml. O ile dobrze pamiętam jest wersja uniwersalna i do włosów blond (ja używałam tej pierwszej). Naprawde polecam. Cena chyba ok. 25zł za duze opakowanie. Jest polecana nawet dla osób po chemioterapii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble henna wax IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 11:03 ponoc henna wax treatment jest dobra, to taka maseczka, mozna kupic w aptece. ja nie probowalam ale ponoc jest rewelacyjna. moze ktos ci powie jak dziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: henna wax IP: 62.233.181.* 12.06.04, 11:51 Smarujesz nią skórę głowy i włosy,okręcasz folią,zakładasz czapkę i podgrzewasz to suszarką przez około 30-60 minut.Na mnie WAX kompletnie nie działa,a wręcz odstręcza mnie zapachem i watpliwym działaniem.Sądzę,że jest niezle przereklamowany,ale dlaczego,to już nie wiem.Polecam żelazo prolongatum do łykania,a na głowę domową maskę z oleju lnianego,zółtka i witaminy A+E ,ponadto smarowanie skóry głowy "Biostyminą " 3 razy w tygodniu(pachnie jak herbata ziołowa:) no i oczywiście plukanie w wywarze z pokrzywy i chmielu.Z rzeczy chemicznych dobra jest maska do wlosów "Cosmetici Dora" i topolecam zamiast tego paskudnego wosku WAX. Odpowiedz Link Zgłoś
hennessy1 Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? 12.06.04, 12:21 Ja używałam wax i bardzo mi pomógł. Nie trzeba wcale okręcać głowy żadną folią, ani podgrzewać suszarką, a napewno już nie trzeba tego trzymać na głowie przez godzinę. Nie wiem skąd masz takie informacje. Może dlatego Ci nie pomógł, bo zamordowałaś sobie te włosy suszarką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klarysa Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? IP: 62.233.181.* 12.06.04, 13:13 Moje włosy trudno zamordować :) On mi po prostu kompletnie na nic nie pomógł,ani nie zaszkodził,równie dobrze mogłabym posmarować się pastą BHP. Przeczytaj sposób użycia tego wosku(zawarty na opakowaniu) - ciepło przyspiesza działanie- niektórzy okręcają sobie głowę ciepłym ręcznikiem,o wiele praktyczniej jest podgrzać to suszarką .I raczej nie sposób zniszczyć 3 razy ogrzewajac głowę w folii i czapce:) Myślę,że 3/4 działanie tej ,skądinąd czystej chemii ,to autosugestia:) A "Cosmetici Dora" to maska regeneracyjna z bambusem:około 35 zł w aptekach A)ładnie pachnie ,w przeciwieństwie do wspomnianej pasty BHP b) nieżle działa c)niezle nabłyszcza d)posiada datę ważności -BTW - czy firma produkująca WAX uważa ,że ich produkt nigdy się nie psuje i dlatego nie zamieszcza czasu przydatności do użycia... Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? 12.06.04, 12:31 A co to jest to Cosmetici Dora. Gdzie kupic i za ile?? Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawita Re: Co pomaga na wypadajace wlosy??? IP: *.autocom.pl 12.06.04, 17:35 mam ten problem co Ty każdej jesieni i co roku oprócz silnej odżywki zażywam tabletki drożdżowe ze skrzypem ( w wysokich dawkach). Po 3-4 tygodniach kuracji włosy przestają wypadać. Przy okazji poprawiają wygląd skóry i paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś