Dodaj do ulubionych

Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje porady

13.06.04, 15:20
moja znajomosc spraw paznokci ogranicza sie do podstaw, ale sprawy żeli
akryli
itp to dla mnie czarna magia.ostatnio słyszałam od mojej fryzjerki ze na
swoich
paznokciach ma żel. Zastanawiam sie nad tym ale nie wiem o co chodzi. czy to

tipsy zelowe czy tylko zel polozony dla utwardzenia pzanokci. Chciałabym
sobie
zrobić taki żel:) ale nie taki któryby mi przedłużyl paznokcie tylko który by
je utwardził i sprawił ze same mogą urosnoąc dłuższe. Czy to jest możliwe?
Chciałabym zeby panokcie wygłądały naturalnie i nie były niebotycznie długie.
Ewentualnie prosze napiszcie ile takie cos kosztowałoby u manikiurzystki. Z
góry
dziekuje, buziaczki
Obserwuj wątek
    • iskierka4 Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora 13.06.04, 15:59
      Witam. Mozna przedluzac paznokcie na tipsach, szablonach albo wlasnie utwardzac
      je zelem. Wiec jest mozliwe zeby miec rtylko zel. W kazdej z tych metod wcale
      nie musisz miec niewiadomo jak dlugich paznokci -po prostu sama dobierasz
      dlugosc. Paznokcie wygladaja naturalnie. Kto sie nie zna nie pozna ze to nie sa
      Twoje paznokcie. Po ok. 4 tygodniach paznokcie tzreba uzupelnic. Ja osobiscie
      polecam zel, bo sama takie nosze. Ceny? hmmm a skad jestes??? U mnie zalozenie
      tipsow kosztuje 70 zl, a sam zel juz taniej. Kontakt do mnie na GG to 3963789
    • ksantypa30 Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora 13.06.04, 17:40
      Iskierka już chyba wszystko napisała :0 z tym że z mojego doświadczenia wiem (
      nosiłam i żelowe i akrylowe) że akryl jest mocniejszy i wytrzymalszy. Więc
      jeżeli np tak jak ja masz małe dziecko i dużo robisz w wodzie, wiadomo
      zmywanie, kapanie, pranie ....to polecam akryle. Zelowe po około tygodniu
      zaczęły mi się odklejać a akryle uzupełniam raz w miesiącu.
      • iskierka4 Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora 13.06.04, 18:41
        Wiesz to zalezy oid plytki. Ja mam zelowe i naprawde ciagl o cos sie obijam,
        takie dluygie mam te pazurki. Zdarza sie ze tak sie uderze iz boli mnie
        paznokiec caly dzien. Osattnuio nawet w nocy przykryc koldra sie nie moglam,
        taki bol :-) Ale paznokcie wygladaja super. Nie widac ze sa tluczone i nic nie
        odpryskuje. Musisz sama sparwdzic na sobie. Wiesz to tez raczej zalezy od
        jakosci zelu. No ale i od Twojej plytki. Ty musisz zadecydowac :-)
        • kinder.bueno Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora 13.06.04, 19:47
          Jestem z Krakowa:) A Ty Iskierko?tzn ze mozna sam zel i np wtedy bedemogla
          sobie zapuscic swoje dluzszepaznokcie bo nie bede sie tak lamac i rozdwajac?
          super:) ja raczej nie chce tipsów.
          Bardzo dziekuje za wyjasnienia:)
          Buziaczki, pozdrawiam
          • Gość: bleble Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 20:36
            ja nie mialam sztucznych jeszcze, ale z tego co sie zdarzylam zorietowac to po
            zelu czy akrylu paznokcie wlasne moga sie bardziej zniszczyc, niz bez, zalezy
            to od tego jakie sie ma swoje paznokcie i od tego jak nam je zaloza.

a ja i tak chce zelki :)
    • iskierka4 Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora 13.06.04, 21:16
      Ja jestem z Poznania.
      No wlasnie paznokcvie niekoniecznie Ci sie wzmocnia. Po prostu wizualnie beda
      wygladaly swietnie. ja uwazam ze jak nie chcesz miec zelu na stale tzn. juz na
      zawsze to nie ma sensu. Bo po co nakladac i za miesiac czy dwa rezygnowac i
      niszczyc swoje paznokcie. Osattnujio jak soebie naklejalam nowego tipsa bo
      mialam uszkodzonego moj naturalny paznokiec byl w fatalnym stanie. Byl barzdo
      miekki i nawet nie moglam go pilowac bo sie nie dalo, a cghcial stworzyc
      normalna prosta linie. M<usisz sie zastanowic. Mi na pewno zel nie odzywia ale
      za to jak go mam moje dlonie wygladaj a naprawde pieknie, lakier tzryma sie
      caly czas i nie musze sie martwic ze mi sie paznokcie rozdwajaja. :-)
    • stylistka Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora 14.06.04, 00:52
      Czesc
      Oczywiscie ze mozna utwardzic paznokcie akrylem lub zelem bez potrzeby
      przedluzania ich ja to robie na codzien akrylem i wyglada bosko a klientki sa
      zachwycone bo lakier trzyma sie az do starcia (nie odpryskuje)ja prowadze swoje
      Studio w Warszawie mam bardzo atrakcyjne ceny na wszystkie szalenstwa akrylowe
      z uwagi na promocje z okazji otwarcia koszt utwardzenia to 60zł,nie wiem skad
      Ty piszesz z jakiego miasta i nie moge Ci podac dokladnych cen.

Jesli jestes z Warszawy to zapraszam

Pozdrawiam
      Buziaczki
      Helenka
      • stylistka Re: Nieznająca sie na PAZNOKCIACH potrzebuje pora 14.06.04, 01:13
        Odpowiadam sama sobie hihi
        Wlasnie przeczytalam wszystkie posty i juz wiem skad piszesz:)
        Oj zaspana i slepa juz jestem:)a ty pisania ze szok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka