ciciul
16.04.12, 15:32
Hej!
Mieszkam poza Polska i przez ostatnie 2 lata mam duzo problemow ze skora twarzy. Prosze o porade jakie kosmetyki kupic (i gdzie?) bo bede w Polsce pierwszy raz od wielu lat.
Pracuje cale dnie , praca siedzaca, pomieszczenie klimatyzowane, duzo stresu, czasem praca nocna. W domu o 18 i wtedy chetnie bym padla ale mam 2 dzieci w wieku przedszkolnym.
Mam niedoczynnosc tarczycy z powodu Hasimoto po ciazy. Biore eutyrox. Kiedys mialalm alergie pokarmowa ale z niej wyroslam?:)
Skore mam szara zmeczona, spora zmarszczka od marszczenia nosa, ciut na czole. Popekane naczynka mimo elektrokoagulacji na nosie i policzkach. W strefie T skora sucha , czasem wrecz luszczaca sie.
Na czole czesto wysyp grudek, przed menstruacja, co swedza i moga byc lekko bialawe. Na brodzie zdazaja sie jakby podskorne bolace krosty.
Nie pale, 1 szkl wina na miesiac, litr herbaty dziennie.Waga w normie. 1 pass godzinny treningu na tydzien.
Stosowalam wiele preparatow , nivea, dax, cos z biodermy z owsa?(nie pamietam) avene na skore z naczynkami( nic nie pomagalo a skora sie swiecila)vichy z lipidami- ( troche lepiej ale zadnych wielkich effektow) biotherm nawilzajacy- ( ani pozytywnie, ani negatywnie) kanebo, smoothing krem + maseczka + peeling, przez 4 tygodnie wspaniale z wygladzeniem (choc tez swiecenie sie) a potem uczucie sciagniecia, zaczerwieniona skora, swedzenie. Teraz mam Neurocalm lancome- wydaje sie ze troche lagodzi ale skora sie potwornie swieci. Latem mialam SPF faktor 40 chyba biotherme, taki w zoltym opakowaniu co ladnie pachnial.
Podsumowujac :
Rano myje lrp effaclar?(bardzo sciaga) potem przecieram tonikiem purethe vichy. Krem neurocalm + makijaz med taint miracle lancome.
Wieczorem- zmywam mleczkiem do demakijazu nivea, lub jakimis probkami lancome a pozniej lrp + neurocalm.
I tyle.Rany, jak mi wstyd. Jak to czytam to sama rozumiem ze z cera mam klopoty.
Nie wiem ile wydac na kosmetyki. Jesli beda sporo kosztowac to bede kupowac na raty. Mi zalezy na wersji dla najbardziej leniwych lub zapracowanych)