Dodaj do ulubionych

Zmarniało to forum

20.05.12, 11:00
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że forum Uroda to nie to, co kiedyś. Właściwie są tu 3 rodzaje wątków: pytania do issey, ogłoszenia o glossybox i wymianie kosmetyków tudzież durnowate wątki w typie "jak schudnąć albo pozbyć się pryszczy w tydzień" lub kolejne kwękania dziewczyn oszukanych przez gabinety wystawiające się na grouponach. Kiedyś było to żywe forum, a teraz te same wątki są na górze forum przez parę dni. Wiem, że jak mi nie pasuje to mogę się wynieść, ale mam wrażenie że sympatyczniejsza atmosfera (bez naukowego zadęcia i patrzenia z góry ani odwrotnie - infantylizmu) jest chociażby na Lobby Kosmetycznym.
Pozdrawiam "stare" forumowiczki i powodzenia dla nowych!
Obserwuj wątek
    • romanticca Re: Zmarniało to forum 20.05.12, 19:17
      Pytania do Issey są w jednym przyszpilonym wątku, więc ok.
      Ale do Twojej listy dodam denerwującą mnie nowość: zamiast napisania opinii - odsyłanie do swojego bloga.
      • rocambolesca Re: Zmarniało to forum 20.05.12, 20:05
        Też to zauważyłam. Do tego linki do blogów słabej jakości i słabych merytorycznie. Poza tym, spodziewałam się lawiny krytyki po moim pierwszym poście, a tu tylko jedna z dziewczyn (którą pozdrawiam) się dopisała. ;-)
    • red_boots Re: Zmarniało to forum 20.05.12, 20:38
      forum rzeczywiście zmarniało. kiedy kilka m-cy temu zaglądnęłam tu po kilku latach niezaglądania nie mogłam uwierzyć, że to to samo forum.
      mnie najbardziej denerwują regularnie powtarzające się wątki o tej samej tematyce, czasami w odstępie 2-3 dni. niektórym nie chce się nawet skorzystać z wyszukiwarki i produkują kolejny wątek na ten sam temat. i o dziwo, znajdują osoby chętne pisać po raz setny to samo.
    • iwonagos Re: Zmarniało to forum 20.05.12, 21:56
      to prawda:(
    • issey_miyake Re: Zmarniało to forum 21.05.12, 14:21
      Forum przeżywa kryzys od jakiś 4-6 miesięcy.

To prawda, wciąż te same tematy, linki do blogów typowe dla spamu (żeby kto się jeszcze jakoś szczególnie wysilił, to jedno zdanie i pach).
      Masa reklam - nieusuwana systematycznie (chyba moderator bywa tu niezwykle rzadko).
    • p_estka1 Problem dotyczy nie tylko forum urody 22.05.12, 09:53
      Myślę, że przyczyn jest kilka. Wzorem innych forów przychodzi nowe (młode) odbierające na innych falach, z innymi oczekiwaniami; tworzą się towarzystwa wzajemnej adoracji i przenoszą gdzie indziej; zmieniają się priorytety, z wiekiem człowiek nie zawraca sobie głowy szczegółami typu jeden pryszcz, a forumki znające się na rzeczy, z dobrym piórem przenoszą na własne blogi. Rzeczywiście problemem są spamy do tego stopnia, że z nieufnością podchodzi się do zalinkowanych kosmetyków. Co do powtarzalności wątków, mi aż tak bardzo nie przeszkadzają, każdy coś nowego wprowadza, ale zaznaczam, nie zaliczam się do stałych bywalczyń.
    • malwina79 Re: Zmarniało to forum 22.05.12, 12:49
      Sama jeszcze kilka miesięcy temu nie wyobrażałam sobie dnia bez forum Uroda, teraz jestem tu baaaaardzo rzadko bo rzeczywiście mało się dzieje :(
      I jestem właśnie jedną z tych, które wyżywają się teraz na blogu :)
      • issey_miyake Re: Zmarniało to forum 23.05.12, 17:19
        malwina79 napisała:

> Sama jeszcze kilka miesięcy temu nie wyobrażałam sobie dnia bez forum Uroda, te
        > raz jestem tu baaaaardzo rzadko bo rzeczywiście mało się dzieje :(
        > I jestem właśnie jedną z tych, które wyżywają się teraz na blogu :)

To się nazywa kulturalna informacja - info w stopce :), a nie w każdej treści :)
      • kasha77 Re: Zmarniało to forum 24.05.12, 13:25
        też mnie wkurzają co chwilę te same tematy,nie mówiąc juz o postach o podobnej treści..nikt chyba nie czyta poprzedniego postu.do tego reklamy i spamowanie które nie są usuwane.może wyjściem byłoby założenie zamkniętego forum...
        • black_magic_women Re: Zmarniało to forum 24.05.12, 19:45
          kasha77 napisała:

.może wyjściem byłoby założenie zamkniętego forum...

Niestety mam wrażenie,że zamkniete fora szybko obumierają:(
    • maggi9 Re: Zmarniało to forum 24.05.12, 19:54
      Forum Moda tak samo.Nic się nie dzieje, nudy.
      • black_magic_women Re: Zmarniało to forum 25.05.12, 11:17
        Może to kwestia pokoleniowa?Kiedys nie było np FB i wtedy wirtualne życie towarzykie toczyło się na czatach ,gg i forum.Dzisiaj albo się bloguje(często li -tylko dla reklam) ,albo pisze na fejsie...
        • kasha77 Re: Zmarniało to forum 25.05.12, 11:22
          racja:)
          • kamahi Re: Zmarniało to forum 25.05.12, 13:12
            Swięta prawda - mówię to jako stara (dosłownie i w przenośni :-))) czytelniczka.
            Gdzie te czasy, kiedy i tu i na Forum Moda szalała niejaka "parisienne" (do dziś nie wiadomo czy to prawdziwy, czy wymyśony stwór forumowy). I jeszcze pamiętam ciekawe wątki zakładane przez niejaką 'helenę' czy 'annexę' - teraz dostępną tylko na prywatnym forum...
            Ech, złote lata... to se ne wrati...
            • kasha77 Re: Zmarniało to forum 25.05.12, 15:06
              jak na potwierdzenie naszej tezy,namnożyło się wątków spamowych,admin chyba już całkiem olał i nic nie kasuje;/ jest jakas mozliwosc zmiany admina???
              • nessie-jp Re: Zmarniało to forum 25.05.12, 19:33
                kasha77 napisała:

> jak na potwierdzenie naszej tezy,namnożyło się wątków spamowych,admin chyba już
                > całkiem olał i nic nie kasuje;/ jest jakas mozliwosc zmiany admina???

Możesz napisać na Forum o Forum albo Forum o Moderacji
            • konwalia55 Re: Zmarniało to forum 25.05.12, 20:39
              oj tak, tak, potwierdzam w calej rozciaglosci ;-)
              • beatakowska Re: Zmarniało to forum 26.05.12, 07:55
                To nie sprawa fb, ja np nie używam, nic ciekawego tam nie ma, a o kosmetykach czytam min tu i jeszcze na kilku serwisach.
                Widziałam tu często dziewczyne anuszke co chyba do swojego bloga odsyła coś tam anuszka1979 na blogspot, a reszta to chyba normalne linki jak wszędzie.
                Forum dawniej rozwijało się jak nie było obowiązku logowania, mogli pisac goście, potem zaczął się spam ale taki nie odsyłający tylko śmieciowy, jakieś roboty się rejestrowały chyba.
                Jak ograniczyli przez obowiazek logowania to troche siadło to forum bo nie każdy chce się logować żeby o cos zapytac, napisać.
                Ja tez zagladam tu rzadko, czasami mam wiecej czasu to zagladam a jak nie to siedze gdzie indziej. I nie jest to facebook...;) ani twitter, ani nk.
                Pozdrawiam wszystkie forumki:)
                • kasha77 Re: Zmarniało to forum 26.05.12, 11:51
                  jeśli nie używasz FB to skąd wiesz,że nic ciekawego tam nie ma;)? moim zdaniem wręcz przeciwnie jesli chodzi o firmy kosmetyczne,kometarze ludzi itd bardzo dużo się tam dzieje,pomijam już fakt konkursów i akcji z wysyłaniem próbek lub produktów.więc nie masz racji:)
                  • nessie-jp Re: Zmarniało to forum 26.05.12, 21:29
                    kasha77 napisała:

> jeśli nie używasz FB to skąd wiesz,że nic ciekawego tam nie ma;)? moim zdaniem
                    > wręcz przeciwnie

Też jestem tego zdania. Na FB znacznie łatwiej znaleźć grono osób, z którymi po prostu CHCĘ pogadać, nie tylko o kosmetykach, ale o zwierzakach, butach, co mi się zachce. A że sama sobie dobieram te osoby (bo na takiej zasadzie działa Fejs) to nie ma mowy o natykaniu się na kogoś niesympatycznego, obcych spamiarzy itp. Łatwo takich wyeliminować.

Fora obumierają, bo to jednak dinozaury Internetu. Kiedyś też były takie łzy, jak gasły newsgrupy i zamykano kolejne serwery.
    • rocambolesca Re: Zmarniało to forum 04.06.12, 20:43
      Najlepsze, że moderator chyba sobie nie radzi z usuwaniem spamów.
      • nessie-jp Re: Zmarniało to forum 05.06.12, 11:58
        rocambolesca napisała:

> Najlepsze, że moderator chyba sobie nie radzi z usuwaniem spamów.

Dziewczyno, no to zamiar cmokać usteczkami i kiwać główką, weź się za coś, skoro cię tak uwiera los forum. Zgłoś się jako moderatorka, zacznij wycinać spam, zakładaj wątki dyskusyjne. Myślisz, że samo się zrobi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka