26.05.12, 07:02
Poszukuje filtra, ktory by nie zapychał. Ten o składzie ponizej zapychał dlatego poszukuję czegoś innego. Jakieś pomysły ktoś może inne ma ? I pytanie jeszcze jedno - szukam rowniez nawilżenia. Stosowałam Cetaphil DA Ultra z marnym skutkiem - rowniez zapychał, co moglabym stosowac innego? Skórę mam mieszaną, dosc szybko sie przetluszczającą a jednoczesnie przesuszoną. I żeby cenowo nie zabiło...
Dziękuję.

Skład: Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Octocrylene, Glycerin, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Palmitate, Potassium Cetyl Phosphate, Cetyl Alcohol, PVP / Eicosene Copolymer, Stearyl Alcohol, Chlorphenesin, Decyl Glucoside, Disodium EDTA, Magnesium Aluminum Silicate, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Sorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Tribehenin, Xanthan Gum. (28.09.2010)

Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: Filtr 27.05.12, 08:22
      A jaki to filtr, bo na składach to się nie znam.... Cethapil cię zapychał???? Jak to się objawiało?
      • wredna.zmija Re: Filtr 27.05.12, 13:06
        To Ducray Melascreen.
        A Cetaphil...mały wysyp , ze tak powiem "niedoskonałości"
        • aurinko5 Re: Filtr 27.05.12, 18:04
          Nie chce zasmiecać forum kolejnym wątkiem, więc pozwole sobie tutaj zapytać. Jaki krem z filtrem nadaje się na plaże ? Taki krem jak na codzień z filtrem czy stricte do opalania ? Przyznaje, że chce troche twarz opalić.
          • issey_miyake Re: Filtr 29.05.12, 17:37
            aurinko5 napisała:

> Nie chce zasmiecać forum kolejnym wątkiem, więc pozwole sobie tutaj zapytać. Ja
            > ki krem z filtrem nadaje się na plaże ? Taki krem jak na codzień z filtrem czy
            > stricte do opalania ? Przyznaje, że chce troche twarz opalić.

Krem z filtrem każdy który ma spf 50+ i ppd/ipd/uva/pa++/pa+++.
    • romanticca Re: Filtr 27.05.12, 18:25
      Do nawilżania polecam Excipial. Mi służył lepiej niż Cetaphil. Leciutki, skuteczny i tani.
      Z filtrów nie zapychała mnie Bioderma Photoderm AR 50+ (barwiony), ale niestety tani nie jest, dlatego teraz kupiłam Pharmaceris Sun Protect spf 30 (50ml za 34 zł), ale za krótko używam, by się wypowiedzieć - na wizażu ma bardzo dobre opinie, na tym forum też był często polecany.
      • kasha77 Re: Filtr 27.05.12, 18:33
        ja też wolę Excipial od cethapilu jakos tak bardziej czuje,że nawilża;)a Biodermę własnie mam zamiar zakupic na wakacje,mam nadzieję,że mnie nie zapacha...
        • gosia.badowska Re: Filtr 27.05.12, 20:53
          także planjuę zakup Biodermy
          • iwonagos Re: Filtr 30.05.12, 11:34
            a wrzućcie linka do tego Excipialu/la
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka