Dodaj do ulubionych

Perfumy jaśminowe ?

IP: 62.148.95.* 23.06.04, 16:52
Jakie znacie ? Takie o delikatnym zapachy jaśminu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mona Re: Perfumy jaśminowe ? IP: *.escom.net.pl 23.06.04, 20:52
      wg mnie Amirage Givenchi.
    • Gość: Zo Re: Perfumy jaśminowe ? IP: 62.148.95.* 24.06.04, 13:55
      Coś jeszcze ?
      • Gość: bleble Re: Perfumy jaśminowe ? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 14:35
        ja mam amarige EDP i balsam ale one wogole nie pachna jasminem, sa dosc mocne i
        troche egzotyczne.

oto nuty zapachowe w amarige:
        Amarige by Givenchy
        Floral-Fruity

Top Notes: Mandarin, neroli, violet leaves, rosewood
        Heart Notes: Gardenia, red fruits, ylang-ylang, acacia farnesiana, mimosa
        Base Notes: Musk, vanilla, tonka bean, woods, ambergris
    • Gość: Zo Re: Perfumy jaśminowe ? IP: 62.148.95.* 24.06.04, 14:52
      No właśnie...A mnie sie marzą jaśminowe perfumki...
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Perfumy jaśminowe ? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 15:37
        Ja kiedyś w USA kupiłam balsam do ciała jaśminowy, zakochałam się i szukała,m
        czegoś jaśminowego w Polsce. Healing Garden ma jaśminową serię, w tym wodę
        toaletową, ale pachnie całkiem inaczej, niż ten balsam. Ale może to o to Ci
        chodzi, więc sprawdź. :)
    • Gość: Zo Re: Perfumy jaśminowe ? IP: 62.148.95.* 24.06.04, 16:56
      Healing Garden to , nistety , nie ta nuta jasminowa.Ja tez wywąchałam kiedys
      piękny zapach jasminowych perfum za granica i nie pamietam co to było !
      • coralin Re: Perfumy jaśminowe ? 24.06.04, 17:10
        Z jaśminem prosto nie jest . Oprócz tego ze istnieje jaśmin i jaśminowiec, to
        jeszcze w zależnosci gdzie jaśmin kwitnie (Europa czy np. Indie) inaczej
        pachnie. Jaśmin francuski jest delikatny, jasmin z Indii odurzajacy mocny,
        trochę przypominajacy ylang ylang. Podobnie z różą - majowa z Grasse strasznie
        droga pachnie jednak inaczej niz marokańska. Zdecydowanie jaśminowe sa perfumy
        z serii Aqua allegoria Flora Nerolia Guerlaina, niby ma w składzie neroli ,ale
        nie czuc go wcale. Króluje jasmin. Tylko nie wiem czy o taki odurzajacy
        pólnocnoafrykański jaśmin Ci chodzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka