Dodaj do ulubionych

Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac

29.06.12, 16:29
Zrobiłam i jestem srodze zawiedziona, bo, nie ukrywam, oczekiwania miałam spore. Od lat mówiłam, że ktoś w końcu powinien wymyślić połączenie lakieru z żelem utwardzanym w lampie. Gdy w końcu się pojawiły (Shellac, Gelish, Opi Gel), poczekałam na opinie, aż w końcu niedawno się skusiłam, bo opinie są bardzo pozytywne, zwłaszcza te dotyczące trwałości. No i niestety, u mnie mani hybrydowy okazał się porażką. Mam krótkie paznokcie, wszystkie prace domowe wykonuję w rękawicach, w ziemi palcami nie ryję (tzn. generalnie ryję, bo jestem ogrodniczką, ale akurat wtedy nie ryłam:-). No i po niecałym tygodniu efekt był już bardzo taki sobie, a po dwóch doczekać nie mogłam się wizyty u manikiurzystki, żeby toto z paznokci zdjąć. Na pewno użyto oryginalnych produktów Shellac, natomiast lampa była chyba jakiejś pośledniejszej firmy, na pewno nie CND (producent Shellac). Nie sądzę jednak, by wypłynęło to negatywnie na jakość manikiuru. Macie jakieś pomysły, dlaczego na moich paznokciach Shellac się nie sprawdził? Czy warto próbować innego produktu z tej kategorii (Gelish, OPI)?
Obserwuj wątek
    • catsi Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 30.06.12, 01:39
      Bardzo ważne jest zamykanie wolnego brzegu paznokcia zarówno bazą, kolorem i top coatem.
      • enith Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 30.06.12, 16:40
        Tak zrobiono i lakier na wolnej krawędzi trzymał się świetnie, za to odchodzić zaczął od strony macierzy paznokcia. I już w niecały tydzień po zabiegu wyglądał niefajnie, czyli trwałość ma dokładnie taką samą na moich paznokciach, jak klasyczny manikiur. Wziąwszy pod uwagę, że Shellac kosztuje dokładnie dwa razy tyle, co zwykły manikiur, zmatowiono mi do niego paznokcie oraz usuwa się go nasączając paznokcie i skórki 100% acetonem, co na pewno nie pozostaje bez negatywnego wpływu na ich kondycję, jestem jednak na nie. Nie zdecyduję się więcej na ten zabieg.
        • kasha77 Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 30.06.12, 17:49
          nie wiem czy to prawda,ale gdzies czytałam/słyszałam,że nie na każdym paznokciu sie trzyma hybrydowy....może akurat masz taki rodzaj paznokcia.
          • catsi Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 01.07.12, 08:17
            Nie wiem czy to robiłaś ale mogłaś majstrować ze skórkami i uszkodzić hybrydę przy wale paznokciowym. Hybryd również nie należy piłować bo uszkadza się wolny brzeg.
    • kbjsht Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 06.07.12, 21:50
      mi się trzyma po 3 tygodnie, zmień może salon czy coś;)
      • enith Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 07.07.12, 18:05
        Nie zrobię więcej hybrydowego, bo po dwóch tygodniach noszenia żeli mam zniszczone paznokcie. Nie mogę uwierzyć, jak bardzo pogorszyła się ich kondycja w tak krótkim czasie. Rozdwojone mam wszystkie 10 paznokci, a ich regeneracja zajmie mi pewnie miesiącie. Powinnam jednak nie ignorować opinii użytkowniczek, którym Shellac też tak załatwił paznokcie. Cóż, człowiek nejlepiej jednak uczy się na swoich własnych błędach.
        • miniaturka0000 Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 18.07.12, 09:24
          enith napisała:

> Nie zrobię więcej hybrydowego, bo po dwóch tygodniach noszenia żeli mam zniszcz
          > one paznokcie. Nie mogę uwierzyć, jak bardzo pogorszyła się ich kondycja w tak
          > krótkim czasie. Rozdwojone mam wszystkie 10 paznokci, a ich regeneracja zajmie
          > mi pewnie miesiącie. Powinnam jednak nie ignorować opinii użytkowniczek, którym
          > Shellac też tak załatwił paznokcie. Cóż, człowiek nejlepiej jednak uczy się na
          > swoich własnych błędach.

Witam
          Jest coś nie tak z tym postem, a mianowicie, albo sprzedajesz produkt konkurencyjny do shellac-a i dlatego piszesz takie dyrdymały, albo chodzisz do koleżanki, która zajmuje się pielęgnacją dłoni tylko hobbystycznie, nie przeszła żadnego kursu i być może nie używała oryginalnych produktów. Przede wszystkim ani shellac ani żaden inny produkt z wyższej półki nie niszczy paznokci, może to zrobić niedoświadczona manikiurzystka lub tak jak wspomniałam jakaś koleżanka. Produkty typu shellac nie mają żadnego negatywnego wpływu na płytkę paznokcia, to złe piłowanie, matowienie i tak jak wspomniałaś poprzednio aceton ma negatywny wpływ na płytkę. Piłowanie oraz matowienie zależy tylko od osoby, która wykonuje zabieg a na aceton jest rada: oliwka, oliwka i jeszcze raz oliwka.
          Dziewczyno, gdyby takie przypadki jak Twój, rozdwojone paznokcie i odpryski, zdarzały się często, produkt nie byłby tak popularny.
          A co do tego odpryskiwania, to sądzę, że ktoś albo niedokładnie odtłuścił produkt, niedokładnie odsunął skórki, lub zrobił to nieodpowiednimi preparatami.
          • kosmetyczka_01 Re: Trwałość manikiuru hybrydowego Shellac 07.01.13, 10:16
            Czytałam Wasze komentarze i powiem szczerze, że jeśli chodzi o Shellac to opinie przeważnie są pozytywne, jeśli narzekacie na trwałość to manicure był po prostu źle zrobiony.
            Ja używam hybryd Cuccio Veneer Colour i trzyma sie rewelacyjnie- mogę polecić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka