Dodaj do ulubionych

Problemy z cerą- POMOCY!!! :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 10:28
Moje cera jest bardzo sucha, nie tylko na policzkach, ale na całej buzi, jest
poszarzała, nieładna. Za to w strefie T, mino tego że tam skóra tez jest
sucha, ma tendencje do błyszczenia i powstawania miliona zaskórników, na
całej twarzy skóra jest szorska i ściągnięta. Absolutnie nie jest to wynik
zaniedbania z mojej strony, tylko może źle dobieram kremy??? :( Poradźcie mi
odpowiednie specyfiki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tunia Re: Problemy z cerą- POMOCY!!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 12:26
      Hej:)moja skora byla tak samo nieznosna jak Twoja-w sumie byla sucha (zima to
      mi nawet schodzila), ale na czole i miedzy brwiami sie luszczyla i
      przetluszczala. Zaskorniki oczywiscie byly na czole (nadal cos tam jest czasami-
      taka skora:/.To jest lojotokowe zapalenie (swiadczy to o tym, ze sie luszczy),
      zreszta niewazne co to. Najwazniejsze, ze wlasciwie pomogly mi na poczatku
      dosyc czesto parowki twarzy (z szalwii, z rumianku)-wtedy usuwalam (po parowce)
      zaskorniki i nakladalam maseczke (najlepiej wlasnorecznie zrobiona-najlepiej z
      siemienia lnianego). Dobry jest do nakladania na taka strefe tlusta kremik
      Acnofan (ok. 7 zl kosztuje)-zaskorniki nie powstaja tak szybko i koloryt skory
      jest jakis lepszy. Poza tym co wg mnie jest wazne - uzywalam Isotrexin -
      niestety na recepte i troche drogi (37 zl), ale opakowania uzywam pare miesiecy
      i jeszcze sie nie skonczylo. Pozluszczal mi naskorek (delikatnie-bez obaw ze
      obudzisz sie rano z czerwona, zluszczona buzia)-i jest o niebo lepiej! skora w
      strefie T jest gladka (wiadomo, ze jak cieplo jest to sie swiece w strefie T),
      ale mam rowny koloroyt, gladka skore i mniej zaskornikow, a pryszcze
      okazjonalnie:)wazna rada: nie przesuszaj skory tam gdzie masz tlusta, bo bedzie
      jeszcze gorzej, musisz ja po prostu zluszczyc!Ja robilam tak, ze przesuszalam
      przec co bylo naprawde zle, dziwne przebarwienia, luszczenie itd. Pozdrawiam!!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka