wessna 02.07.04, 11:22 dziewczyny jak to jest z henną na rzęsy? czy będą dłuższe? moje naturalne są czarne ale krótkie. na ile wystarcza taka henna i ile kosztuje? dzięku za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: henna na rzęsy 02.07.04, 11:36 henna tylko przyciemnia rzęsy, więc jeśli masz czarne, to nie ma sensu. wydłuża jedynie optycznie - jasne rzęsy wydają się dłuższe, bo po hennie ich końcówki są ciemniejsze i lepiej widoczne. do użytku domowego kosztuje ok. 2 zł i utrzymuje się np. u mnie ok. 1,5 tygodnia. u kosmetyczki pewnie ok. 10 zł i podobno starcza na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
j-p Re: henna na rzęsy 02.07.04, 12:34 Po hennie rzesy niestety nie stana sie dluzsze. Wystarcza na ok 2-3 tygodni. Ja robie sobie henne rzes i brwi+depilacja i kosztuje to 15 zl. Latem warto przyciemnic sobie rzesy,bo nie trzeba ich tuszowac. Jesli bedziesz ja robila pierwszy raz to kosmetyczka musi ci zrobic probe zeby sprawdzic czy nie jestes uczulona. Odpowiedz Link Zgłoś
aiszka4 Re: henna na rzęsy 02.07.04, 12:47 A moje rzęsy "wydłużają" się po hennie. Jestem ciemną szatynką, ale rzęsy mają jasne końcówki (podobnie niefarbowane włosy na głowie). Henna zabarwia rzęsy równomiernie na całej długości, więc u mnie efekt jest spektakularny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: henna na rzęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 15:43 A czy henna na dłuższą metę nie rozjaśnia rzęs? Przecież rozrabia się ją wodą utlenioną... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: henna na rzęsy 02.07.04, 16:05 hmm a tochyba niszczy rzęsy...? Nie chcę, żeby mi powypadały. :/ Czy henna w domu jest łatwa? I jaka kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunia Re: henna na rzęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 16:14 Hej:)bylam raz na hennie u kosmetyczki, ale szczerze mowiac wolalam robic sobie sama w domu, chociaz prawda taka, ze nie trzyma tak dlugo jak robiona przez fachowca:)mam ciemne rzesy i zrezygnowalam z uzywania, niestety rzesy troszke wypadaja jesli robi sie to regularnie-wiadomo w koncu to chemia!jelsi masz ciemne to nie ma sensu-lepiej kup jakas fajna odzywke bezbarwna-tez podkresli rzesy:)pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiddo Re: henna na rzęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 22:19 <jelsi masz ciemne to nie ma sensu-lepiej kup jakas fajna odzywke bezbarwna-tez podkresli rzesy:)pozdrowionka!> no właśnie, jakie możecie polecić bezbarwne odżywki do rzęs? Bo ja mam raczej dlugie & ciemne rzęsy i chciałabym je jakoś zaakcentować, a nie lubię używać tuszy. I pliis o podanie ceny:) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: henna na rzęsy IP: *.futuro.pl 02.07.04, 17:00 Byłam wczoraj u kosmetyczki i zapłaciłam 15 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: henna na rzęsy IP: *.4web.pl 03.07.04, 13:58 i jak wyglądają Twoje rzęsy? dłuższe? bardziej widoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Missy Re: henna na rzęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 19:54 Jeśli masz ciemne rzęsy nie opłaca się Tobie robić henny bo i tak nie będzie widać efektu, a henna nie przedłuża rzęs. Jeśli natomiast byś chciała mieć je podwinięte jak zalotką to zrób trwałą na rzęsy, ale to jest większy wydatek i też nie na długo (ok. 60-70złotych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: henna na rzęsy IP: 62.233.185.* 04.07.04, 14:25 A jakiej firmy henny używacie? Słyszałam, że Venita jest dobra i trwała. Ta z Rossmana jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: henna na rzęsy IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.04, 16:21 henna przyciemnia,nie pogrubia. po niej niestety szybko jaśnieją (od wody utlenionej). Ja w domu nie robie bo jestem antytalent :) za to kosmetyczka jak zrobi to cudo, brwi i rzęsy podkeślone dodają smaku twarzy.Wiecej makijażu mi nie potrzeba. Tylko trzeba latać minumum raz w miesiącu,(jestem blondynką) i jak brwi wyjasnieją to... okropieństwo , mi jasne nie pasują. Pozdrawiam, Ps. najlepsza henna to taka w tubce wyciskana, nie trzeba rozrabiać z wodą utlenioną bo juz ma gotową konsystencję, nie wysycha i starcza na bardzo długo, można kupić w salonach fryzjerskich, kosztuje ok 20 zł; Odpowiedz Link Zgłoś