Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRONZING?

IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 05.07.04, 10:41
Na stronie Dermiki przeczytałam o metodzie opalania bez promieniowania UV.
Polega ona na natryskiwaniu na ciało preparatu który ma spowodować w krótkim
czasie opaleniznę. Zainteresowało mnie to, bo obiecują fantastyczne efekty.

Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z was ma już doświadczenia z tą metodą i
czy rzeczywiście jest to taka rewelacyjna metoda uzyskania opalenizny.

Czy naprawdę warto z tego korzystać?
Jaki efekt mozna uzyskać po jednym "opalanu"?
Jak długo można cieszyć się opalonym ciałkiem?
Czy nie występują przebarwienia na skórze?

Proszę o radę jest to dla mnie ważne gdyż, zastanawiam się nad takim
opalaniem, ale może ktoś to już przetestował i chce się podzielić swoją
opinią.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: 195.245.217.* 05.07.04, 11:58
      Ja równiez jestem zainteresowana
      • Gość: Re Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: 62.148.95.* 05.07.04, 14:19
        Widziałam moja kosmetyczkę , która jest chodząca reklama tego zabiegu. Podobno
        Kayah w Opolu była tym "zrobiona " -w wersji z nabłyszczaczem.
        Są 2 warianty - zwykły i z połyskiem . Kosztuje ok. 150 zł. Podobno starcza na
        tydzień. To co widziałam na własne oczy to efekt bardzo naturalnej, głębokiej
        opalenizny ( a la Karaiby ). Wygląda super - bardzo "zdrowo ".
        • Gość: kaloo Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:56
          eeeeee tam......zostawia takie same zacieki jak samoopalacz,splukuje sie tak
          samo szybko i poza tym wychodzi maxymalnie drogo bo trzeba po paru dniach
          powtarzc a ja za jeden zabieg zapłaciłam 120 zl..
          • Gość: patrywi Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.pl 05.07.04, 17:55
            a mozna wiedziec w ktorym salonie bylas? jutro ide do dermiki i mam wielkie
            nadzieje z tym zwiazane, bo chce zrobic sobie ten zabieg ponownie przed slubem,
            blagam nie zalamujcie mnie ze to nie daje lepszego efektu od samoopalania
            domowymi sposobami.
            • Gość: Kasia Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: 195.245.217.* 05.07.04, 18:05
              Ja tez jestem zainteresowana tym "zabiegiem".Z niecierpliwoscia czekam na
              wrazenia z wizyty.
              POWODZENIA!
            • Gość: kati Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 06.07.04, 07:12
              Patrwi, koniecznie napisz o efektach i jak przebiega taki zabieg opalania.
              Czekam niecierpliwie.
            • Gość: kaloo Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:22
              Ja byłam w Instytucie Kosmetycznym dr.Irena Eris w Konstancinie pod Warszawą,i
              robiła mi ten zabieg pani Ania.Pierwsza wizyta to 120zl,następne w ciągu kilku
              dni czy jakoś tak podobno 100zl,ale mówię wam dziewczyny-miałam takie same
              zacieki jak po samoopalaczu(mimo,że zrobiłam przed samym zabiegiem peeling)i
              tak samo szybko zszedł,a porównajcie ceny z samoopalaczami...Poza tym nie można
              moczyć ciała przez następne 6 godzin,a 2dni pózniej pod prysznicem robi się
              brązowa woda.Poza tym jak sie wczytałam to jest dokładnie to samo co
              samoopalacze(DHA)-ta sama substancja i tak samo działa,więc czego wymagać...;)
              Pozdrawiam i życzę wam dużo naturalnego/BEZPIECZNEGO!/słońca...!;)
              • Gość: kati Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 06.07.04, 10:01
                Jeśli ma to być taki bubel, to czy Dermika i Eris nie boją się, że przez te
                zabiegi stracą klientów? Dziwne.
                • Gość: Daggie Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.csbnet.se 18.07.04, 16:06
                  Nie boja sie. Raczej lansuja nowy sposob opalania w Polsce. Na zachodzie to
                  jest bardzo modne. Nawet w 10 serii Przyjaciol Ross byl w gabinecie i
                  spryskiwal sie tym. Widzialyscie to?
                  Chyba zrobie sobie to w Polsce, bo u mnie kosztuje to okolo 200-300 zl... A tez
                  starcza tylko na tydzien.
                  Wydaje mi sie ze jest to metoda na specjalne okazje, slub, bal, sylwester,
                  urodziny; a nie do cotygodniowego stosowania...
      • Gość: plamka Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.waw.pl 09.07.04, 18:23
        Wiatm. właśnie tydzień temu wyszłam z zabiebu brush air (www.wilanowska.com) .
        Byłam po pilingu całego ciała. opalenizna była zachwycająca. Cóż szkoda że ten
        zniewalający efekt trwał tylko 2 dni.!!!!!!!. Jestem strasznie wściekła. czuje
        się ozukana !!!. MIało być pięknie do 10 dni. A dzisiaj patrzę w lustro w widzę
        zebrę albo dziecko które dopadło samoopalacza mamusi.Tragedia. Ide pod prysznic
        się szorować. Upał a ja muszę się ubrać od stóp do głowy bo straszny opciach z
        tymi plamami wyjść miedzy ludzi.Plamy wyskoczyły w drugiej dobie po zabiegu
        mimo ciągłego nawilżania skóry. Przestrzegam Was. Nie dajcie sie nabrać.
        PLAMKA>
        • Gość: patrywi Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.pl 09.07.04, 18:56
          Plamko, jestem zaskoczona, bo u mnie efekt trzyma sie juz czwarty dzien.
          wiem ze jesli sie robi 2 zabiegi, w odpowiednim odstepie czasu, opalenizna moze
          sie utrzymac do 10 dni, ale po jednym to raczej do 5 dni. moze zamiast szorowac
          sie, kup sobie np. krem nivea po opalaniu z dodatkiem samoopalacza. zawiera on
          dha- ten sam skladnik ktory jest w tym sprayu, moze w ten sposob wyrownasz
          sobie koloryt skory?
    • mankalita Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON 05.07.04, 18:51
      A czy ktoś może korzystał z czegos takiego: www.smart-tan.pl/index.htm ?
      Czym to się różni od omawianego wyżej Spray Bronze?
      • Gość: patrywi Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.pl 05.07.04, 19:24
        to to samo
        • Gość: Re Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: 62.148.95.* 06.07.04, 10:55
          Może schodzi ale ta moja kosmetyczka wygląda rewelacyjnie....
          • agunia38 Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON 06.07.04, 11:54
            to jest robione samoopalaczem z dha, więc efekty uboczne (smród i zacieki) są
            takie same. moja koleżanka robiła na nowym świecie, była bardzo niezadowolona,
            bo cena jest kosmiczna, a efekt - jakby się sama posmarowała.
    • Gość: patrywi Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.pl 06.07.04, 17:49
      bylam, jestem b. zadowolona. mialam najpierw peeling calego ciala (niektore
      klientki robia go w domu), po tem pani spryskala mnie delikatna mgielka od stop
      do glow. na razie jestem zachwycona, ludzie mi sie przygladaja, nigdy nie bylam
      tak ladnie opalona, mimo ze uzywalam roznych samoopalaczy!
      • Gość: Kasia Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: 195.245.217.* 06.07.04, 18:15
        Suuuuper! Byłaś w salonie Dermiki? Ciekawa jestem jak długo utrzyma sie ten
        cudny efekt :-) Wszystkie czekamy na relacje!
        Pozdrowienia
        • Gość: sm Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 20:03
          aha! moja siostra byla w jozefowie pod warszawa i to ja kosztowalo 100zl, przed
          zabiegiem zamiast peelingu byla w saunie, naprawde do 2 dniach wygladala super,
          nie wiem jak teraz wyglada(5dzien), jak sie od niej dowiem to napisze. jak
          czytam wasze opinie to mysle,ze chyba musze isc w piatek, zebym ladnie
          wygladala, bo w sobote mam wesele:/ prosze odpiszcie. a gdzie Ty bylas patrywi
          (miejsce)????
      • Gość: toflerek Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 18:15
        Patrywi napisz nam jutro jak wyglądasz na drugi dzień po tym opalanu, dzisiaj
        pewnie kolor zawdzięczasz barwnikowi. Ciekawa jestem jak szybko będzie się
        zmywać ta opalenizna, czy dostałaś jakiś preparat dla podtrzymania koloru. Ile
        zapłaciłaś, jak długo trwa takie opalanie, w jakim ubraniu trzeba iść na taki
        zabieg aby nie powycierać tej świeżej warstwy. Czy ubranie się brudzi? Czy
        włoski-meszek na skórze nie przeszkadza?
        • Gość: Kasia Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: 195.245.217.* 06.07.04, 18:24
          Na stronie www.smart-tan.pl jest napisane:
          "Kolor zmywa się po 36 godzinach i wtedy klientka powinna wybrać się ponownie
          do gabinetu na odnowienie koloru. Po tym zabiegu kolor utrzymuje się od 7 do 10
          dni".
          Powiedziała Ci o tym kosmetyczka?
        • Gość: patrywi Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.pl 06.07.04, 19:31
          bylam w luznym ubranku lniane spodnie i bawelniana bluzka, nie sa brudne a
          myslalam ze bede b. farbowac. wczoraj zrobilam sobie depilacje, meszek nie
          przeszkadza. zabieg trwa 30 min. wczesniej spedzilam 30 min. na peelingu.
          • Gość: patrywi Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.pl 06.07.04, 19:33
            a i jeszcze a propos podtrzymania: w gabinecie mozna kupic specjalny balsam ale
            za 150 zl (pol litrowy), jednak kosmetyczka poradzila mi ze po prostu trzeba
            posmarowac sie czyms dobrze nawilzajacym
    • Gość: anika Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.kabel.telenet.be 06.07.04, 18:41
      poddalam sie tejze metodzie za granica(35euro)i wiecej nie chce tego
      brazu.Przez 2dni mialam piekna czekoladowa opalenizne,a pozniej zostaly zacieki
      ja po tanim samoopalaczu:(Osobiscie odradzam
      • Gość: patrywi Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.acn.pl 06.07.04, 19:28
        poszlam tam swiadoma ile moze sie trzymac efekt, tak naprawde zalezy to od
        skory, od tego czy byl peeling, czy beddziesz sie odpowiednio nawilzac po.teraz
        poszlam tylko raz, nie bede powtarzac zabiegu, bo chce sie przekonac ile sie
        bedzie trzymac opalenizna.
        • Gość: toflerek Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:26
          Pisz w tym wątku jak zachowuje się ta opalenizana z każdym kolejnym dniem.
          Musimy wreszcie rozpracować to cudo!
          • Gość: patrywi na drugi dzien IP: *.acn.pl 07.07.04, 11:03
            wczoraj wieczorkiem, po szesciu godzinach wzielam prysznic, barwnik sobie
            splynal a dzis moge sie zachwycac efektem jaki daje samoopalacz. No i coz...
            nie moge sie na siebie napatrzec, bo nigdy w zyciu tak cudnie nie wygladalam,
            wybaczcie dziewczyny ten samozachwyt ale mam jasna wrazliwa skore, na sloncu
            dostaje babli, solarium jest szkodliwe i nie opala mi nog, wiec to jak na razie
            jedyny sposob dla mnie.
            nie mam zadnych zaciekow, kolor jest naturalny, zaden samoopalacz dal mi
            takiego efektu. nawet jak szybko zejdzie to warto bylo.
            przed slubem wezme dwa zabiegi.
            pozdrawiam
            • Gość: Monia Re: na drugi dzien IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 07.07.04, 12:14
              Prosze podaj mi adres gdzie poszlas i ile dokladnie zaplacilas, lacznie z
              pilingiem tam u nich, no i ile by to kosztowalo (pwenie juz wiesz bo
              przeliczylas sobie) tak przed slubem te dwa zabiegi ze wszsytkim bo chce z
              ciebie wziac przyklad. Pozdrawiam. Nie wiem czy mi sie da namowic mojego
              przyszlego... ale kto to wie
            • szczekuszka Re: na drugi dzien 07.07.04, 12:45
              A skora pachnie tak jak po samoopalaczu???
              • Gość: patrywi Re: koszty i zapachy IP: *.acn.pl 07.07.04, 18:04
                razem z peelingiem zaplacilam 170 zl. wiec za 2 zabiegi wyjdzie 270,
                oczywiscie tylko przed pierwszym peeling, drugi powtarzam po jednodniowej
                przerwie. po 2 zabiegach efekt ma sie utrzymac ok 10 dni.
                bylam w salonie dermiki w wawce na ulicy zajaczka, budynek skanska, maja dlugie
                terminy.
                wacham sie i nie czuje smrodku charakterystycznego dla samoopalacza mimo ze
                spryskiwaly mnie czyms z DHA, a ten skladnik wydziela zapaszek. jednak w tym
                preparacie smrodek zostal zneutralizowany.pozdrawiam
                • Gość: toflerek Re: Czy są jakieś minusy tej metody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 21:12
                  Patrywi, a co się dzieje z wewnętrzną stroną dłoni i stopami. Jaki mają kolor?
                  Domyślam się że podczas natryskiwania powierzchnia stóp dostaje większą dawkę
                  preparatu od innych części ciała (stopy są na dole i w dodatku poziomo). Jak
                  zachowuje się skóra na kolanach, łokciach i twarzy. Czy dermika może
                  zagwarantować efekt dla każdego rodzaju skóry np. na te magiczne 10 dni po
                  dwóch opalanich za 270zł.

Patrywi wiem, że jesteś zachwycona, ale chciałabym byś znalazła przynajmniej
                  jeden minus tej metody bo tak naprawdę nie ma rzeczy doskonałych :-)

Zdaję sobie sprawę że wydając 170zł + 100zł trudno o obiektywizm. Kwestia
                  psychologii.
                  • Gość: patrywi jestem obiektywna!!!! IP: *.acn.pl 08.07.04, 09:26
                    po pierwsze wydalam teraz 170 zl, 70 za peeling, a 100 za zabieg. po tym jak
                    przeczytalam niektore posty jest mi naprawde troche glupio,ze u mnie to sie tak
                    sprawdzilo ale co ja poradze ze NAPRAWDE MOGE BYC ZYWA REKLAMA TEGO ZABIEGU!!!!
                    nie mam zadnych zaciekow, powtarzam zadnych. a propos wewnetrznych stron:
                    wreszcie jestem rownomiernie opalona po wewnetrznej stronie rak, zazwyczaj po
                    samoopalaczu mialam zacieki i dawal on zolty kolor.
                    mam tez opalone stopy (chyba pierwszy raz w zyciu) i wyglada to NATURALNIE.
                    podczas zabiegu kosmetyczka smaruje kremem paznokcie i wewnetrzna strone dloni.
                    tak w ogole to mam biala karnacje, rude wlosy, piegi. od 3 dni czuje sie
                    swietnie, wszyscy mnie podziwiaja.
                    sa do wyboru 2 odcienie tego sprayu. ja wybralam braz, jest jeszcze zblizony do
                    brzoskwiniowego podobno.
                  • Gość: patrywi Re: Czy są jakieś minusy tej metody? IP: *.acn.pl 08.07.04, 09:28
                    2 zabiegi mam zamiar zrobic za 4 tyg. przed slubem, teraz byl jeden.
                    • sniegotka Re: Czy są jakieś minusy tej metody? 08.07.04, 10:23
                      Patrywi - a co z twarza???? Ja tez pryskuja??? Nie robia sie po tym pryszcze?

• Gość: patrywi twarz IP: *.acn.pl 08.07.04, 10:27
                        ja poprosilam o spryskanie twarzy, ale oczywiscie nie musisz jak nie chcesz.
                        tak w ogole to mozna wybraz wersje 2: twarz plus dekolt albo cale cialo.
                        nie wyszly mi zadne krosty. na glowie mialam papierowy czepek, buzka byla
                        spryskiwana razem z uszami.
                        • Gość: Re Re: twarz IP: 62.148.95.* 08.07.04, 11:54
                          Jak ktoś ma wątpliwości to polecam obejrzeć p. Monikę w salonie Milorda na ul.
                          Waszyngtona w Warszawie....
                          • Gość: patrywi dzien czwarty IP: *.acn.pl 09.07.04, 13:39
                            nadal jestem brazowiutka, samoopalacz jeszcze ze mnie nie schodzi, ale
                            zaznaczam ze rano i wieczorem smaruje sie balsamem nawilzajacym
                            • Gość: Dafnia Re: dzien czwarty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:00
                              Patriwi prosze napisz jak tam Twoja opalenizna? schodzi juz? co sie z nia
                              dzieje? napisz jeszcze czy przy tryskaniu ciala mialas cos na sobie (bielizne)?
                              • Gość: patrywi Re: dzien czwarty IP: *.acn.pl 11.07.04, 19:28
                                w trakcie spryskiwania mialam na sobie papierowe majtki, mozna oczywiscie
                                wystapic nago, to jedynie od ciebie zalezy.
                                dzis mija dzien szosty o ile sie nie myle i coz, przyznam ze nie wytrzymalam i
                                wczoraj kupilam sobie nawilzajacy balsam do ciala z dodatkiem samoopalacza,
                                ktorym to namietnie sie smaruje i dzieki temu podtrzymuje opalenizne. mialam
                                pozwolic jej zejsc samej (powinna sie trzymac do 5 dni po jednym zabiegu), zeby
                                sie przekonac ile tak naprawde potrwa. Jednak tak mi sie spodobal efekt ze po
                                prostu nie chce byc z powrotem biala!!! ogolnie zauwazylam wczoraj ze schodzi
                                mi ze stop i dloni, mam juz o wiele jasniejsze plecy. w ostatnim tyg. lipca
                                ide na podwojny zabieg i juz nie moge sie doczekac.
                                pozdrawiam
                                • Gość: Daggie Re: dzien czwarty IP: *.csbnet.se 18.07.04, 16:25
                                  Zadam glupie pytanko - mylas sie w przeciagu tych 6 dni? Mi zawsze schodzi
                                  kolor po samoopalaczu w trakcie kapania sie...
                                  • Gość: patrywi Re: dzien czwarty IP: *.acn.pl 19.07.04, 08:56
                                    mylam sie codziennie bez zadnych ograniczen, nie masowalam sie jedynie rekawica
                                    po kapieli.pozdrawiam
    • Gość: sm Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 19:52
      moja siostra na tym byla i naprawde jest opalona. najlepszy efekt byl po 2
      dniach, pierwszego dnia nie wygladalo to zbyt ciekawie. nie ma plam ani nic.
      wyglada jakby wrocila z jakis cieplych krajow. ja na to ide w srode. wiem, ze
      sa 2 salony w warszawie i jeden pod. a czy wiecie czy jest moze jakis w Lodzi??
      • masia27 Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON 18.07.04, 19:39
        Gość portalu: sm napisał(a):

> moja siostra na tym byla i naprawde jest opalona. najlepszy efekt byl po 2
        > dniach, pierwszego dnia nie wygladalo to zbyt ciekawie. nie ma plam ani nic.
        > wyglada jakby wrocila z jakis cieplych krajow. ja na to ide w srode. wiem, ze
        > sa 2 salony w warszawie i jeden pod. a czy wiecie czy jest moze jakis w
        Lodzi?

www.smart-tan.pl/showroom.htm
        • Gość: mysia2000 Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON IP: *.icpnet.pl 19.07.04, 19:45
          ech gdyby jeszcze towarzystwo dermatologiczne w ramach kampanii antyopaleniowej
          dopłacało za zabieeg:))) ech...:P
    • martahelena Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON 19.07.04, 20:00
      chciałabym to zrobic ale gdzie i za ile na Śląsku?
      • masia27 Re: Co sądzicie o opalaniu natryskowym SPRAY BRON 19.07.04, 20:10
        martahelena napisała:

> chciałabym to zrobic ale gdzie i za ile na Śląsku?

do znudzenia...
        www.smart-tan.pl/showroom.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka