Dodaj do ulubionych

zwalcz pryszcza! hehe;)

IP: *.icpnet.pl 06.07.04, 12:46
czujesz, ze buduje sie pod skora, jest bolesne i z trwoga myslisz o poranku
kiedy przebudzisz sie z bialym, wstretnym gadem na srodku czola!!!
dziewczyny:( czym takie paskudztwo posmarowac zeby cholerstwo zniknelo w
ciagu kilku? kilkunastu? godzin...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiddo Re: zwalcz pryszcza! hehe;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:55
      ehh, taki pryszcz jak ma sie pojawić, to i tak sie pojawi..
      Ale można spróbować np. pasty do zębów albo jakiegoś punktowego żelu
      antybakteryjnego
    • missundaztood Re: zwalcz pryszcza! hehe;) 06.07.04, 12:58
      Ja polecam punktowo zastosować glinkę zieloną.
    • Gość: justa Re: zwalcz pryszcza! hehe;) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 12:58
      wątek był już wiele razy, poszukaj po hasłach" punktowe preparaty na pryszcze.
      polecam olejek herbaciany.
      • edytaiola Re: zwalcz pryszcza! hehe;) 06.07.04, 13:40
        maść do oczu
    • roksana11 Re: zwalcz pryszcza! hehe;) 06.07.04, 13:57
      Cześć dziewczyny! Wypróbowałam już kilka sposobów na zwalczenie pryszcza(y) i
      mam pewną radę. Żaden olejek herbaciany, żaden sztyft oraz maść nie pomoże,
      może jedynie usunąć zaczerwienienie wokół pryszcza! Ważne jest też jak taki
      pryszczyk wygląda, czy jest to guzek, czy krostka z ropą. Jeśli to pierwsze to
      pomóc może rzeczywiście taki olejek czy np. żel bezance - wysusza, i likwiduje
      obrzęk zaczerwienienia. Natomiast jeśli chodzi o krostkę z ropą, najlepiej jest
      ją "wydusić". Należy zrobić to bardzo fachowo, za pomocą chusteczki zwilżonej
      olejkiem, pryszcz wyduszamy "do końca", nawet jeśli boli, ropa musi całkowicie
      wydostać się na zewnątrz, włącznie z krwią. Czerwone miejsce nalezy dobrze
      zdezynfekować np. wodą utlenioną. Dodatkowo po takiej czynności możemy zrobić
      okład z cebuli aby całkowicie wygoić ranę. Pozdr.
    • Gość: len Re: zwalcz pryszcza! hehe;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 14:07
      Ja w takich sytuacjach używam maści o nazwie Akneroxid. Na ogół pomaga.

Pozdrawiam!
      • Gość: len ps. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 14:11
        Akneroxid do kupienia w aptece, nie pamiętam, ile dokładnie kosztuje,
        kilkanaście złotych. Maść jest wydajna, nie zużywa się jej dużo. Jej polskim i
        tańszym odpowiednikiem jest chyba Benzacne, o którym było wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka