10.07.04, 12:43
Przeczytałam kiedyś, że można używac tego preparatu na skórę pięt. W moim przypadku byłoby to chyba idealne wyjście, bo pomimo systematycznej pielęgnacji skóra jest ciągle "za gruba". Może to nadprodukcja kolagenu? Nie wiem. Farmaceutka nie potrafiła mi jednak powiedzieć, jak stosować xerial? Moge prosić o jakieś wskazówki jego użytkowniczki?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Xerial 50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 13:35
      Moja Droga, używałam Xerial 50 ... Jeśli masz zamiar w najbliższym czasie
      odsłaniać pięty czy to na plaży czy w sandalkach, klapkach etc. wstrzymaj sie z
      zastosowaniem tej masci... Ona straszliwie niszczy skore a proces gojenia trwa
      ok 2-3 tygodni. Skora jest zmacerowana, rozpulchniona, masakra po zanurzeniu w
      wodzie lub dluzszym chodzeniu w obuwiu ... radze Ci uzywac rekawiczek do
      ewentualnej aplikacji to mnie,mimo iż myłam ręce zaraz po nalozeniu Xerialu
      strasznie się zniszczyły i porobiły małe wżerki...jesli uwazasz, ze jest za
      gruba ( ja mam nadal ten problem) zastosuj tarkę Scholla , obecnie wypuscil na
      rynek taka dwustronna, uzywa sie ja na sucho, pomaga na jakis czas, no ale
      potem narasta. Przetrzymaj wakacje z tarką a pozniej zrob kuracje Xerialem...
      Ja tez tak zrobie.... Ja ponadto mam taki problem ze skora robi sie biała w
      tych miejscach gdzie była scierana - mam cale biale piety i duze paluchy, wstyd
      isc na basen czy na plaze ..
    • Gość: Irish Re: Xerial 50 IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.04, 19:19
      ja mam inne doswiadczenia z ta mascia.Xerial 50 SVR zapisala mi dermatolog do
      smarowania twarzy punktowo - pojawiły mi się malutkie bezbarwne 'coś' jakby
      brodawki na twarzy-po 3 tyg wszystko zeszło,nakładałam rękoma-nic się im nie
      stało.podczaskuracji skóra na twarzy łuszczyła się i była w tych miejscach
      lekko zaczerwieniona,ale wszystko minęło po jej odstawieniu.Poszłam na kontrole
      i lelarka poradziala mi tą maść smarować takze pięty i łokcie jeśli mają
      zgrubiłą skórę.A że z piętami faktycznie walcze to zaczęlam smarowac faktycznie
      skóra sie zrobila mięciutka i juz tak szybko nie narasta ani nie grubieje(nie
      mialam dolegliwości przy chodzeniu ;) ) Ale zgadzam sie ze to dość mocny
      specyfik,trzeba uważać z wrażliwą skórka(lepiej pewnie wstrzymac sie latem) i
      najważniejsze to smarować cieniutką wartwą.
      pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka