Dodaj do ulubionych

Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA?

IP: *.zreo.compaq.com 16.07.04, 09:41
Dziewczyny , dowiedzialam sie wlasnie od lekarza ze depilacja woskiem albo
depilatorem pod pachami moze byc grozna dla zdrowia w zwiazku z uszkodzeniem
gruczolow potowych ..co wy na to ? bo ja nie chce golic maszynka :(
Obserwuj wątek
    • Gość: orgovana Re: Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA? IP: *.zreo.compaq.com 16.07.04, 11:32
      up
    • Gość: Ania Re: Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA? IP: *.tele2.pl 16.07.04, 11:45
      to chyba wogóle się nie można depilować bo gruczoły potowe są na całym ciele?!
      a poważnie to może chodziło o węzły chłonne?
      jeżeli rzeczywiście chodzi lekarzowi o gruczoły potowe to podaj jego adres i
      nazwisko żeby nikt tam nie chodził. poza tym skąd wyszła sprawa depilacji pach
      u lekarza?
      • Gość: orgovana Re: Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA? IP: *.zreo.compaq.com 16.07.04, 11:56
        bo zauwazyl jak mnie badal ze jestem wydepilowana pod pachami, fakt o wezlach
        chlonnych tez wspomnial tylko mi wylecialo z glowy , sorry za to, no i sama nie
        wiem . A ak na marginesie Aniu ja sie pytalam grzecznie i nie prosilam o
        krytyke.
        • Gość: Ania Re: Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA? IP: *.tele2.pl 16.07.04, 12:05
          nie krytykuję ciebie tylko lekarza który coś takiego powiedział.
          jeżeliby się zastosować do jego zaleceń nie wolno by depilować całego ciała
          ponieważ cała nasza skóra pokryta jest gruczołami potowymi ( pragnę zauważyć że
          golenie również podrażnia skórę - czasami bardziej niż fachowo przeprowadzona
          depilacja woskiem). jednakże w żaden sposób nie są one połączone z mieszkami
          włosowymi. mogę się zgodzić że po żle wykonanej depilacji woskiem lub przy
          depilatorach mechanicznych może wystapić podrażnienie gruczołów łojowych - na
          ciele objawia się to stanami zapalnymi które zwykle traktowane są jako
          uczulenie na depilację - oczywiście błędnie. pod pachami rzeczywiście sprawa
          jest delikatnej natury i ew. podrażnienie takie może się zakończyc
          poważniejszymi konsekwencjami. ale to się zdarza rzadko - jeżeli depilacja
          wykonana jest fachowo.
          pozdrawiam
          • Gość: orgovana Re: Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA? IP: *.zreo.compaq.com 16.07.04, 12:08
            Dzieki , bo sie narpawde wystraszylam , wiesz on na mnie po prostu nakrzyczal
            ze jestem nieodpowiedzialna itp itd Pozdrawiam
            • Gość: Ania Re: Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA? IP: *.tele2.pl 16.07.04, 12:18
              właśnie dlatego napisłam o nazwisku i adresie, żeby taki douczony lekarz nie
              straszył innych dziewczyn
              pa pa
              • hairx Re: Depilacja pach - grozna dla ZDROWIA? 19.07.04, 16:28
                nie sadze, zeby lekarz byl "niedouczony", sluszalam juz takie opinie. Mimo to
                depiluje sie nadal, moje ryzyko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka