Dodaj do ulubionych

Sephora zwroty...?

08.02.13, 22:22
Mam takie pytanie: na wielu kanałach na YT,dziewczyny z USA,Kanady i Anglii mówią,że w Sephorach można zwracac nawet otwarty i użyty produkt jeśli nie spełnił ich oczekiwań....spotkałyście się z czymś takim w Polsce?
Obserwuj wątek
    • leebanka Re: Sephora zwroty...? 08.02.13, 22:30
      ja się nie spotkałam i wątpię żeby to było możliwe.
      W Stanach,Kanadzie tak - tam chyba wszystko można zwrócić.
      • kasha77 Re: Sephora zwroty...? 08.02.13, 22:42
        na mój chłopski rozum;) Sephora jako firma międzynarodowa powinna miec tą samą politykę sprzedaży na całym świecie,ale z drugiej strony znam polską "sklepową rzeczywistośc"...zapytam swoją drogą przy najbliższej okazji.
        • rikol Re: Sephora zwroty...? 13.02.13, 21:05
          w Polsce generalnie jest problem z reklamacjami, bo sprzedaz jest stosunkowo mala. W Anglii mozesz spokojnie oddac kosmetyk, ktory ci sie nie podoba.
    • arma.gedon Re: Sephora zwroty...? 09.02.13, 00:13
      To już wiem skąd w sephorze stare wyschnięte tusze,które parę razy miałam przyjemność nabyć za ciężkie pieniądze. Uważam, że to skandal.
    • enith Re: Sephora zwroty...? 09.02.13, 04:12
      Mieszkam w USA. Zwrócić można każdy kosmetyk pod warunkiem, że została przynajmniej połowa jego zawartości. Te kosmetyki NIE SĄ potem wystawiane na sprzedaż, ani nie robią za testery, bo żadna, absolutnie ŻADNA firma tutaj nie zaryzykuje masowych pozwów od klientów, którym taki użyty kosmetyk zaszkodził. Zwroty się wyrzuca, co przy rynku kosmetycznym wartym miliardy dolarów rocznie, naprawdę nie stanowi problemu.
      • enith Re: Sephora zwroty...? 09.02.13, 14:40
        Chciałam jeszcze dodać, że nikt nie pyta o powód zwrotu. Nikogo nie obchodzi, czy dostało się alergii czy mamy akurat fanaberię kosmetyk zwrócić. Prawem klienta w USA jest się rozmyślić, nikt nie będzie dochodzić przyczyn. Kosmetyki się wyrzuca, ciuchy idą na przeceny (bardzo duże, do 95%).
      • rikol Re: Sephora zwroty...? 13.02.13, 21:08
        A skad klient ma wiedziec, ze dany tester byl juz kupiony? Mialoby to tylko taki sens, ze klient np. moze oddac podrobke, a sobie zostawic oryginal. W kazdym razie wielokrotnie widzialam przeterminowane testery drogich marek, rozwarstwione podklady - takze na pewno nie przejmuja sie zdrowiem klientek.
    • cherry-cherry Re: Sephora zwroty...? 09.02.13, 13:53
      We Francji mozna na pewno zwrocic kosmetyk otwarty, i delikatnie napoczety, np. musniety palcem cien do powiek czy puder.
      Aczkolwiek wszystko zalezy od sklepu. W dobrych dzienicach ekspedientki sa bardziej ugodowe niz np. w centrach handlowych blisko dworca kolejowego, gdzie ludzie przychodza bardziej zabic czas niz cos faktycznie kupic. Inaczej tez traktowane sa klientki posiadaczki zlotej karty klienta (Sephora Gold) ktore rocznie wydaja w Sephorze grube sumy, a inaczej zwykla klientka.
      Nie slyszalam nigdy o oddaniu zuzytego do polowy kosmetyku pod pretekstem alergii. Watpie jednak, zeby takie cos przeszlo.
    • olesiam Re: Sephora zwroty...? 11.02.13, 22:13
      W naszych Sephorach taka funkcje spelnia Reklamacja. Jezeli produkt nie spelnia naszych oczekiwan, jest wadliwy, szkodzi i td nalezy zabrac ze soba produkt, paragon (jezeli juz go nie mamy - karte Sephora na ktorej jest historia naszych zakupow, w przypadku jezeli jej tez nie mamy-niestety udac sie wylacznie do pefumerii w ktorej dokonalismy zakupu w celu odnalezienia kopii pragonu) i wypelnic na miejscu krotki formularz reklamacyjny z podaniem przyczyny zwrotu. Termin na rozpatrzenie reklamacji to 2 tygodnie, produkty NIGDY nie zostaja w perfumerii ani jako testery ani nic podobnego, zabiera je PH marki. Z mojego 8 letniego doswiadczenia wynika, ze 90 % reklamacji jest rozpatrywanych na korzysc klienta. Plusem takich reklamacji jest fakt, ze jezeli Dystrybutor otrzymuje wiele niepokojacych sygnalow o wadach produktu, informacja ta zostaje przekazana dalej i produkt lub jego opakowanie ulega zmianie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka