Dodaj do ulubionych

Co robie zle? Pomocy

16.02.13, 17:12
Witam, mam 36 lat, duzo sie ruszam , cwicze, odzywiam sie zdrowo ale nie moge stracic nic na wadze( chce zgubic 2kg max 3) . Nie jestem gruba ale od roku wszytkie ciuchy za ciasne... Podam moj jadlospis i bardzo prosze moze ktos oceni co zle robie bo ja juz sama nie wiem

Sniadanie- pita tostowana ze serem albo kielbasa albo samym maslem
Za 3 godz jem przekaske np jogurt albo cos slodkiego(mama ilosc)
Obiad-kurczak z warzywami i ryzem albo jakies miesko i ziemniaki(ziemniaki doslownie 2 albo1) duzo warzyw
Podwieczorek-przekasaka
Kolacja- chlebek wasa albo zupa albo mala porcja ryzu z miesem i warzywami

Wszystko jem w malych ilosciach, nie jadam po 6.30
Pije tylko wode

Obserwuj wątek
    • keepersmaid Re: Co robie zle? Pomocy 16.02.13, 19:48
      a. co to znaczy "mala ilosc"
      b. probowalas przeliczyc na kalorie? ryz bialy czy brazowy, jakie tluszcze?
      c. co to znaczy "duzo sie ruszam"?
      d. jaki masz wzrost i wage? (sorry, ale osoba majaca 1,50m i 50 kg ma spalanie spoczynkowe inne niz ktos, kto ma 1,80 i 80 kg)
      e. ta pita z kielbasa... nie da sie zamienic na cos typu platki owsiane?
      f. mieska z ryzem i warzywka - a sosy do tego?

Ogolnie - za malo informacji. Opisz sama dla siebie DOKLADNIE caly tydzien, ilosci, dodatki, odstepstwa, itp. Znajdz w jakiejs tabeli swoje spalanie spoczynkowe.
      • paniwaz Re: Co robie zle? Pomocy 16.02.13, 22:55
        Każdy z Twoich posiłków zawiera węglowodany - pita, ziemniaki, jogurt, przekąska, słodycze, pieczywo. Pewnie pijesz też herbatę/kawę z cukrem i masz odpowiedź gotową.

Pani Wąż
        • miki242 Re: Co robie zle? Pomocy 17.02.13, 01:49
          Dziekuje bardzo za pomoc
    • lonely.stoner Re: Co robie zle? Pomocy 17.02.13, 11:38
      ja bym sniadanie zmienila- dodala wiecej bialka i jakis warzyw/owocow. Moze dalej jedz ta pite - tylko dodaj do niej np. cos bialkowego (raczej nie kielbase), typu zgrilowany kurczak, albo jakas ryba, albo sojowy kotlet albo kawalek tofu. A do picia rob sobie shake: np. moj ulubiony ostatnio - pol szklanki mrozonego szpinaku (ja kupuje taki z biedronki co jest w takich kulkach i wrzucam 2 - 3 kulki do blendera), 1 banan, 3/4 szklanki mleka. To moja podstawa. Ale tez dodaje do tego jagody (mrozone), pomarancze (wtedy bez mleka) albo jablko. No i pije takiego drinka co rano. Lepsze to niz wmusic w siebie porcje szpinaku, calego bana i garsc jakis mrozonych owocow ;) naprawde pyszne.
      Przekaske- jogurt tylko naturalny z dodatkiem miodu, nie kupuj slodzonych gotowych jogurtow bo to w sumie sam cukier. Ewentualnie np. zjedz cale avocado, albo jakies owoce.
      Obiad w sumie ok. Nie zapomnij zeby miec z tym jakis tluszcz- np. oliva do warzyw (niektore wit tylko z dodatkiem tluszczy sie wchlaniaja). Gotowane ziemniaki nie sa tuczace.
      Kolacje bym zostawila jak jest, ale zamiast chlebka wasa bym wolala prawdziwa grahamke, zupa to najlepiej jakis krem- czyli ugotowane i z blendowane warzywa.

Wez pod uwage ze moze wazysz nieco wiecej- bo w koncu miesnie waza wiecej niz tluszcz! i skoro cwiczysz to mozliwe ze tluszcz zmienil sie w mase miesniowa i dlatego waysz niby wiecej, najlpiej patrz jak wyglada twoje cialo.
      • miki242 Re: Co robie zle? Pomocy 17.02.13, 11:45
        Dziekuje, super pomysl z shake. Niestety tluszcz jak jest to jest(oponka) ale zmienie jadlospis jak sugerujecie i mam nadzieje ze bedzie ok. Nareszcie wiem co zle robie
        • ofelia1982 Re: Co robie zle? Pomocy 17.02.13, 14:31
          Świetny pomysł z tym shake ze szpinakiem. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić połączenia szpinak+banan+mleko, ale spróbuję zrobić:)
          • lonely.stoner Re: Co robie zle? Pomocy 17.02.13, 18:34
            mi smakuje, dzis zrobilam: szpinak-banan-jagody-mleko.

A tluszcz nie szkodzi- oczywiscie ten dobry tluszcz- ten z olivy to mnostwo omega 3, glupie jest tez jedzenie zupelnie odtluszczonych jogurtow, mleka czy serkow- po pierwsze maja zerowa wartosc odzywcza, a poza tym zamiast tluszczu jest w nich inny syf.
            W koncu oliva ktora sie poleje salatke to nie jest ten sam tluszcz co np. smazony kotlet czy bekon.
            Tak samo ziemniaki- ziemniaki sa bardzo zdrowe, o ile nie zrobi sie z nich frytek albo nie zjada w tlustym sosie.
    • kluk88 Re: Co robie zle? Pomocy 18.02.13, 01:02
      Hmm, radzę odstawić pieczywo, ziemniaki, ryż itp. Może akurat tego nie toleruje Pani organizm, tak jak mój ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka