10.03.13, 19:39
od kilku lat stosuję na przebarwienia kwasy były to różne zabiegi od TCA po retinol Rzeczywiśce po TCA skóra pięknie się złuszczała i pózniej była jak u niemowalka jednakże przebarwienia poeracały ja bumerang ;/ Retinol skóra jakby znacznie lepiej tolerowała i przebarwienia stały się zdecydowanie mniej widoczne . W tym roku jak co roku zresztą znów zdecydowałam sie na zabieg z kwasami odpowiednimi do mojej cery .Szczerze nie pamiętam jakie to kwasy aczkolwiek całkowicie zaufałam osobie która je wykonała w sumie zna moją skórę i jej potrzeby i doskonale wie czego oczekuję . PO tygodniu kiedy to skóra doszła już do siebie -> przestała się złuszcać a złuszczała się bardzo znikomie i nie na całej twarzy ( choć kwasy były na całej ) jakże wielkie było moje rozczarowanie kiedy to najbardziej widoczne plamki 2 9 1 na czole 2 na policzku )nie zeszły , ba nawet w tym miejscu skóra się nie złuszczała ;(
czy to możliwe ,że skóra przyzwyczaiła się już do kwasów i zupełnie na nie, nie reaguje ?
Z tego co zauważyłam po wcześniejszych latach w tych miejscach 2 plamk "gównych " zawsze ładnie się złuszczała i plamki na jakiś czas były pięknie "wybielone" tym razem jednak się to nie udało i nie ukrywam jestem rozczarowana tym faktem :(

---
www.youtube.com/watch?v=HDE8wOit9S4
Obserwuj wątek
    • leebanka Re: Kwasy 11.03.13, 00:01
      Walka z przebarwieniami to walka z wiatrakami.
      Złuszczasz,jest pięknie,a a za jakiś czas wracają jak bumerang.
      Mam plamę na dekolcie,używałam wszystkiego,zawsze franca wraca i to pomimo stosowania wysokich filtrów.
      Przyzwyczaiłam się,już z nią nie walczę,zasłaniam apaszką,naszyjnikiem,fluidem.
      • lenka.magdalenka Re: Kwasy 11.03.13, 16:47
        ok ja to wszystko rozumiem i wiem ,ze one wracają ale jak już wspomniałam rozczarowana jestem faktem iż bezpośrednio po złuszczaniu nawet w miejscach tych 2 plamek skóra się nie złuszczała zawsze złuszczanie w moim przypadku dawało powiedzmy 4-5 miesięczny spokój z przebarwieniami i cera była nawet ładna a w tym przypadku totalna klapa ;/ Jestem zniesmaczona i chyba trochę rozżalona tą ałą sytuacją wydałam kupę kasy a efektów nie widać żadnych :(
        • rikol Re: Kwasy 11.03.13, 20:04
          Nie wszystkie kwasy dzialaja tak samo na przebarwienia. Nie chodzi tylko o stezenie kwasu, ale tez jego wlasciwosci. Najwyrazniej ten konkretny kwas nie jest dla ciebie.
    • sza-nel5 Re: Kwasy 12.03.13, 11:15
      polecam kwasy w połączeniu z mikrodermabrazja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka