lenka.magdalenka
10.03.13, 19:39
od kilku lat stosuję na przebarwienia kwasy były to różne zabiegi od TCA po retinol Rzeczywiśce po TCA skóra pięknie się złuszczała i pózniej była jak u niemowalka jednakże przebarwienia poeracały ja bumerang ;/ Retinol skóra jakby znacznie lepiej tolerowała i przebarwienia stały się zdecydowanie mniej widoczne . W tym roku jak co roku zresztą znów zdecydowałam sie na zabieg z kwasami odpowiednimi do mojej cery .Szczerze nie pamiętam jakie to kwasy aczkolwiek całkowicie zaufałam osobie która je wykonała w sumie zna moją skórę i jej potrzeby i doskonale wie czego oczekuję . PO tygodniu kiedy to skóra doszła już do siebie -> przestała się złuszcać a złuszczała się bardzo znikomie i nie na całej twarzy ( choć kwasy były na całej ) jakże wielkie było moje rozczarowanie kiedy to najbardziej widoczne plamki 2 9 1 na czole 2 na policzku )nie zeszły , ba nawet w tym miejscu skóra się nie złuszczała ;(
czy to możliwe ,że skóra przyzwyczaiła się już do kwasów i zupełnie na nie, nie reaguje ?
Z tego co zauważyłam po wcześniejszych latach w tych miejscach 2 plamk "gównych " zawsze ładnie się złuszczała i plamki na jakiś czas były pięknie "wybielone" tym razem jednak się to nie udało i nie ukrywam jestem rozczarowana tym faktem :(
---
www.youtube.com/watch?v=HDE8wOit9S4