Dodaj do ulubionych

perfumy,które wybrać ?

21.07.04, 16:04
Cześć!
Mam zamiar kupic sobie ( po raz pierwszy w zyciu ) markowe, dobre perfumy i proszę Was o pomoc w wyborze. Nie orientuje sie za
bardzo w markach perfum i jestem trochę zagubiona w ilości ślicznie pachnących i wyglądających buteleczek :). Byłam dzis w kilku
perfumeriach ale teraz trochę pomyliły mi sie wszystkie zapachy:).
Zastanawiam sie nad :
- Cool water, Davidoff
- Ultraviolet
- Ultraviolet intense
- Hugo Deep Red
- Boss Women
- Pleasures Estee Lauder

Proszę, napiszcie co Wy sądzicie o tych zapachach, które Wam się najbardziej podobają i który radziłybyście mi wybrac!
Obserwuj wątek
    • magdzie Re: perfumy,które wybrać ? 21.07.04, 16:39
      ultraviolet pacco rabane, jak dla mnie bez dwoch zdan. mam jeszcze pół flakonu,
      a wlasciwie kuli. butelka bardzo oryginalna...no ale mialam o perfumach
      pisac...;) zapach intensywny, bardzo zmyslowy.
    • Gość: monia Re: perfumy,które wybrać ? IP: *.u.mcnet.pl 21.07.04, 16:58
      odradzam zapachy estee lauder, sa tandetne. hugo boss jest bardzo modny i
      pasuje na kazda okazje, moze to?
      • elve Re: perfumy,które wybrać ? 21.07.04, 20:15
        estee lauder tandetna? dziewczyno, skąd te rewelacje? jeśli coś z tego
        towarzystwa jest tandetne i oklepane w dodatku, to zdecydowanie jest to
        polecany przez Ciebie Hugo Boss.
        Moniu, ciężko coś doradzić, sama musisz zdecydować testując perfumy na własnej
        skórze - koniecznie! nie wąchaj z papierka, poczekaj jeszcze kilka dni,
        poodwiedzaj w tym czase perfumerie i bierz sobie po jednym zapachu na
        nadgarstek. odrzucając po kolei te, które mniej Ci się podobają w końcu
        wybierzesz takie, które naprawdę Cię zachwycą. nie ma sensu się spieszyć, jeśli
        chodzi o perfumy, zwłaszcza te pierwsze, które często zostają z nami na lata i
        kształtują cały zapachowy gust. warto wybrać takie idealnie współgrające z
        własnym zapachem, chemią i osobowością. a na to trzeba czasu - choć pewnie już
        nie możesz się doczekac :)
        życzę powodzenia... a z Twojej listy zdecydowanie wyrzuciłabym oba zapachy
        bossa, i chyba cool water również. ale mówię tylko za siebie, Ty zrób jak Ci
        własny nos podpowie :)
    • gocha221 Re: perfumy,które wybrać ? 21.07.04, 17:03
      trudno cos doradzic, zwlaszcza ze pewnie nie ma osoby, ktora by te wszystkie
      zapachy miała i moze je porównac. a bierz pod uwage ze takie porównanie i tak
      bedzie subiektywne.
      ja np. nigdy bym nie brala pod uwage pleasures, nie znosze tego zapachu, ale z
      drugiej strony jest spore grone osób, które je lubi.
      zastanow sie czy maja byc to perfume dzinne, takie do pracy czy szkoły czy moze
      cos bardziej na wieczory i wyjscia.
      aha! i najlepiej poswiec troche czasu i przetestuj je kolejno na skorze z
      testerów w perfumeriach.
      czasami zapach w buteleczce jest inny, niz ten na naszej skorze,, czesto dużo
      gorszy. poza tym, moze sie okazac ze po dłuzszym czasie perfumy powoduja u
      Ciebie ból głowy.
      przy testach na skórze sprawdzisz tez ich trwałość i nie wydasz 200 zl na cos co
      znika po godzinie.
      ja np. ostanio testowalam Ralpha, pomijam fakt ze zapach mi nie odpowiada, to
      okazalo sie ze znika po ok 1godz. a kosztuje sporo..
      pozdr-goska
      • seria Re: perfumy,które wybrać ? 21.07.04, 17:59
        Pleasures sa akurat przyjemne i niezwykle trwale. Ja bym te polecala, nie
        ulotnia sie po godzinie jak inne drogie a nietrwale.
        • gocha221 Re: perfumy,które wybrać ? 21.07.04, 18:41
          no wlasnie chodzi mi o to, ze perfumy to jednak rzecz baaardzo indywidulna.
          Zgadzam sie ze pleasures sa trwałe,ale ja ich przyjemnymi nazwac nie moge, bo
          mnie akurat draznia.
          jesli chodzi o trwałosc (z ktora u roznych osob roznie bywa) to na mnie trwale
          sa tez Boss Woman i Hugo Woman.
      • Gość: Evka Re: perfumy,które wybrać ? IP: *.udn.pl 22.07.04, 10:40
        czy mówisz o zapachu Ralpha Laurena - Ralph? Co do zapachów, jeśli jesteś młoda
        energiczną osóbka a zarazem romantyczną dziewczyna polecam estee lauder
        zapaszek jest śliczny i odpowiedni na ta pore roku, co do Huga powiem tyle ze
        jest to ciezki zapach i na ta pore roku odradzam, chyba ze na wieczory -
        zgadzam sie takze z tym ze pachnie nim juz pol Polski, zachęcam do zapoznania
        sie z paleta zapachów perfum escady ... jeszcze jedna wazna rzecz chyba nawet
        najwazniejsza ... jakie lubisz perfumy czy tez wody słodkawe czy swieze?
    • Gość: magdi Re: perfumy,które wybrać ? IP: 194.150.96.* 21.07.04, 21:36
      Przede wszystkim musisz wiedzieć, że na każdej skórze perfumy pachną inaczej.
      Na każdej skórze sa mniej lub bardziej trwałe. wg mnie doradzanie w sprawie
      perfum jest troche nietrfane. sama musisz wypróbować, dobrać je do własnego
      charakteru i sposobu bycia. Pamiętaj również, że każdy tester utrzymuje sie na
      skórze dłużej i ma bardziej intensywny zapach niż perfumy, które możesz
      zakupić. Nie bądź więc później zaskoczona, że wydałaś sporo pieniędzy,. a
      zapach szybciej sie ulotnia od tego, który testowałas w perfumerii. Powodzenia!
      • Gość: rawita Re: perfumy,które wybrać ? IP: *.autocom.pl 21.07.04, 23:23
        odradzam Cool Water. Oklepany i chyba żadne inne perfumy nie są podrabiane tak
        często i tak dobrze. Mój faworyt z Twojej listy - ultraviolet
        • charade Re: perfumy,które wybrać ? 22.07.04, 09:36
          W zasadzie to wszystkie zapachy z tej listy są hmmm, dość popularne, może z
          wyjątkiem Ultravioletu. Uważaj jednak na niego, bo mimo że to bardzo ładny i
          oryginalny zapach, to potrafi nieźle zemdlić. Mnie się to właśnie z
          Ultravioletem przytrafiło - bardzo mi się podobał, ale nie mogłam go nosić, bo
          niedobrze mi się od niego robiło. Ma w sobie systetyczna nutę, która być może
          jest za to odpowiedzialna.

Tak samo jak wszystkie prawie dziewczyny odradzam z całego serca Cool Water i
          też optuję za Pleasures (chociaż do fanek tych perfum też się nie zaliczam).
          • Gość: piagizela Re: perfumy,które wybrać ? IP: *.szczecin.mm.pl 22.07.04, 11:49
            Dziewczyny, bardzo dziekuje Wam za rady i opinie.
            Chyba najbardziej podoba mi sie jednak ten Ultraviolet tylko obawiam się że to zapach raczej na wieczór i może byc troszke ża "ciężki". Spotkałam się też z opiniami, że jest troche mdlący ( pojawił się chyba w wątku " zapachy powodujące ból głowy" :)). Ale mimo wszystko to mój faworyt.
            Chyba wolałabym żeby wybór był mniejszy to nie miałabym tylu problemów: jest tyle slicznych zapachów, że ciężko się zdecydować:).
            Do mojej listy zapomniałam dodac jeszcze "Truth" Calvina Kleina - też całkiem fajny zapach.

Mam jeszcze prośbę do dziewczyn polecających i uzywających Ultravioletu : czy używacie tych zwykłych Ultraviolet czy Ultraviolet Intense? Bo róznica w cenie jest dosyć spora i zastanawiam się czy Intense są dużo bardziej trwałe?

Jeszcze raz dziękuję za wpisy i pozdrawiam,

• magdzie Re: perfumy,które wybrać ? 22.07.04, 11:55
              używam Ultraviolet. nie moglam sie przekonac do Intense, pani w perfumerii
              odradzalami go. pamietaj, ze trzeba uwazac aby nie przesadzic z jego nadmiarem,
              na dzien raczej umiarkowanie ( ja przy zakupie dostalam taki 'nabój'
              kieszonkowy wraz z piecioma testerowymi perfumami, wkladam go do torebki (
              wielkosci zapalniczki) i wystarczy pare malych psikniec. a na wieczor mozesz
              uzyc troche wiecej niz zwykle. jest zapachem niesamowicie trwalym...
              • magdzie Re: perfumy,które wybrać ? 22.07.04, 11:56
                oczywiscie wielkosci zapalniczki jest nabój, nie torebka.
                pozdrawiam;)
                • Gość: piagizela Re: perfumy,które wybrać ? IP: *.szczecin.mm.pl 22.07.04, 12:42
                  Dzięki, tak myslałam, że zwykłe Ultraviolet będą lepsze, Intense są jednak ZBYT intensywne. Dziś testowałam obie wersje i Intense były zbyt duszące i mocne, dopiero teraz ( po lekkim wywietrzeniu:))ładnie pachną.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka