Gość: nelli IP: *.chello.pl 21.07.04, 18:44 moje stopy sa szorstkie i twarde.Jak o nie dbac?uzywam kremow,peelingow,pumeksow i nic.:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sugarhoney Re: jak dbac o stopy????? 21.07.04, 19:15 Nos wygodnie, nie powodujące otarć, przewiewne obuwie. Po każdej kąpieli używaj tarki do stóp, kremu złuszczajacego (bardzo dobry jest Foot Works Avonu), i balsamu. Na noc możesz nałożyć gruba warstwę tłustego kremu, na to skarpetki - rano stopy będa miękkie. Taką terapię trzeba stosować takz tydzień najmniej. Możesz też wybrać się do kosmetyczki na zabieg parafinowy - bardzo fajna sprawa. Jeżeli zrogowaciałego naskórka jest bardzo dużo, kosmetyczka może go usunąć omegą, albo frezarką. Niektóre osoby kupują sobie frezarki na własny użytek, ale nie polecam tego, bo nie mając wprawy można zrobić sobie krzywdę. Najlepiej jak wybierzesz się do kosmetyczki i ona zajmie się zrogowaceniami a potem bedziesz pielęgnować efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
chilloucik Re: jak dbac o stopy????? 22.07.04, 18:43 no najprostszy sposob znany juz od... łuuuu!!! daaaawna - goraca woda, do tego zeskrobane szare mydlo, posiedziec w tym (same nozki oczywiscie) jakies 15 - 20 minut (ja zawsze siedze dluzej bo jest to przyjemne), potem zetrzec miekka skore pumeksem, albo tarka, potem wytrzec stopki, natrzec kremem (osobiscie uzywam footcare z oriflame i jestem zadowolona, ale jasne ze moze byc inny), ewentualnie na noc gruba warstwe kremu, na to jakas folia, na to skarpetki i spanko. powtarzaj mniej wiecej raz na tydzien, na poczatku mozesz czesciej:))) u mnie - efekty sa rewelacyjne i trwale:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: jak dbac o stopy????? IP: 212.244.249.* 23.07.04, 09:17 Chociaż to rzeczywiście działa, w te upały nie założyłabym skarpetek na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
chilloucik Re: jak dbac o stopy????? 23.07.04, 12:10 fakt - skarpetkek to ja juz nie widzialam od jakiego tygodnia na swoich stopach,a co dopiero zakladanie ich na noc:)) ale punkt ze skarpetkami mozna swobodnie ominac a efekty i tak beda bardzo zadowalajace:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak dbac o stopy????? IP: *.tele2.pl 22.07.04, 18:51 raz na miesiąc pedicure ( oczywiście tylko frezarkowy ). pomiedzy można zaglądnąć do gabinetu na pedicure SPA - pielęgnacja stóp z pilingiem, maską i masażem lub na zabieg parafinowy. do domu zestaw preparatów firmy GEHWOL - to linia PRO na której pracują dobre gabinety pedicure - w wersji detalicznej . właściwy zestaw powinna dobrac pedicurzystka po zdiagnozowaniu problemu. aha i oczywiście wszystkie modne buty w odstawkę! Odpowiedz Link Zgłoś
chilloucik Re: jak dbac o stopy????? 22.07.04, 20:26 ano oczywiscie:))) tylko wygodne buciki:))) adidaski i sandalki:))) zadnych obcasow:) szczegolnie jak sie ma 178 cm;p Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: jak dbac o stopy????? 23.07.04, 14:05 a przede wszystkim: nie ścierać tarką zbyt często i mocno skóry bo będzie się szybciej odnawiać, w dodatku grubsza i twardsza. chyba lepiej oddac sie w rece fachowca raz w miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg ok, dalej IP: 81.210.83.* 23.07.04, 14:29 a co w takim razie na pocenie nóg polecacie?? używałam 'szola' i etiaxil-nie pomoglo. zimą mam wilgotne skarpety, latem w butach jezioro;) nie wiem co mam robic.. Odpowiedz Link Zgłoś
anne20 Re: jak dbac o stopy????? 23.07.04, 14:41 Z ta tarka trzeba uwazac kiedys co drugi dzien moczylam nogi tarlam tarka a stopy byly coraz twardsze gdzies znalazlam artykul ze wlasnie od takiego ciaglego scierania stopy twardnieja przestalam i po miesiacu stopy byly coraz mieksze tarki nie uzywalam od wiekow stosowalam peeling do stop i bylam zadowolona ja mam inny problem nie mam zrogowacialego naskora na stopach ale moje stopy cale sa twarde i podeszwy maja odcien rozowo -czerwony nie cierpie tego nie widzialam zeby ktos mial takie stopy ja jakos dziwnie chodze stopy mi uciekaja na bok przez co naciskam na zew strone stop i buty nawet sie scieraja nie od wew strony a od zew ale tylko w okolicy piet moze dlatego te stopy sa takie ukrwione twarde smaruje je ciagle kremem i nic Odpowiedz Link Zgłoś