Dodaj do ulubionych

szorstkie ramiona

IP: *.jasien.net 26.07.04, 01:04
na moich ramionach odkad pamietam sa male krosteczki cos jakby kaszka,
czasami nasilajo sie i jest ich wiecej, czasami sa niemal niewidocznie. czy
ktos z was orientuje jak sie tego pozbyc(takie same ma moja mama i moj brat)?
jakies kremy, lekarstwa itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: szorstkie ramiona IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 26.07.04, 08:23
      pewnie nadmierne rogowacenie okołomieszkowe.
      doustnie wit.a+e, robić pilingi np. solą, smarować preparatami typu Xerial 30,
      Hasceral, Propylacticare, AHA, BHA. często dolegliwość sie zmniejsza pod
      wpływem słońca.
    • magraft Re: szorstkie ramiona 26.07.04, 09:40
      Ja jednak nie polecam zbyt intensywnego "peelingowania" ponieważ, to może
      wzmocnić efekt zaburzenia rogowacenia okołomieszkowego, polecam natomiast
      sprawdzony na sobie i wielu moich klientkach preparat dostępny bez recepty w
      aptece dający bardzo szybki i skuteczny rezultat: Propy-LactiCare firmy
      Stiefel. Najczęściej stosuje się go w intensywnej pielęgnacji przez 15 dni, 1-2
      razy dziennie (polecam raczej na noc). Zawiera m.in: kwas mlekowy i glicerynę.
      • mikams75 Re: szorstkie ramiona 26.07.04, 10:20
        Ile kosztuje ten preparat? I na czym polega jego dzialanie?
        • Gość: justy Re: szorstkie ramiona IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 26.07.04, 10:33
          złuszcza i nawilża.
          ok.31zł
          • mikams75 Re: szorstkie ramiona 26.07.04, 10:51
            Dzieki!
            Czyli na jedno wychodzi - zwykly peeling + dobry balsam nawilzajacy.
            • Gość: justy Re: szorstkie ramiona IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 26.07.04, 10:54
              no, niezupełnie. jednak kwas mlekowy w propylacticare moznaby
              nazwać "regulatorem rogowacenia". peeling mu raczej nie dorówna.
              • Gość: justy Re: szorstkie ramiona IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 26.07.04, 10:57
                dodatkowo propylacticare zawiera jeszcze jedne (główny właściwie) skłądnik
                złuszczający- glikol propylenowy w bodajze ponad 40% steż- trudno go zastąpić
                pilingiem.
                ale oczywiście najlepiej zaczać od najprostrzych metod i dopiero jeśli
                piligng+baslam nie wystarczą- rozejrzeć się za czymś droższym.
                • mikams75 Re: szorstkie ramiona 26.07.04, 11:00
                  No wlasnie nie wystarczaja peelingowe metody - stad moje zainteresowanie.
                  Slonce pomaga, wiec teraz jest ok, ale wiem ze zima problem wroci :-(
                  Dzieki za odpowiedz!
    • Gość: ja też Re: szorstkie ramiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 14:44
      Ojoj mam ten sam problem i to od zawsze. U mnie to sa małe krostki tylko takie
      które da sie wycisnać. No i ja głupia je sobie wyciskałam i zdaje mi sie ze sie
      jeszcze bardziej "rozsiały".Peeling odpada bo jak juz mówiłam boje sie że sie
      rozsieja. Mi czasem pomaga maśc cynkowa, ale prosze o porady. Znacie moze jaieś
      domowe sposoby. :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka