Dodaj do ulubionych

ktora z blondynki stala sie brazowowlosa?

28.07.04, 11:51
Jakie wrazenia, jakie farby?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sylwuska22 Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? 28.07.04, 12:20
      Hej! Ja jakieś 4 lata temu przefarbowałam włosy z jasnego blondu na ciemny
      brąz. w dodatku zrobiłam to 3 godziny przed imprezą. Efekt był taki, że miałam
      włosy niemal czarne (ale kolor po jakimś niedługim czasie się wypłukał i były
      brązowe), a mój chłopak gdy jechaliśmy na impreze niemógł skupić sie na
      prowadzeniu samochodu bo miał wrażenie jakby siedziała koło niego inna
      dziewczyna. Gdy weszliśmy już na imprezkę to moim znajomym szczęki poopadaly
      gdy mnie zobaczyli. Ciemne włosy mialam przez ponad rok potem stopniowo je
      rozjaśnialam pasemkami i 3 kolorowym baleyagem i znowu jestem blondynką!
      Farbowałam PALETTE a potem GARNIEREM!Pozdrawiam!!!
    • asia19 Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? 28.07.04, 12:29
      Ja również użylam palette ale szamponu ktory ponoc po 6 myciach mial sie zmyc.
      Efekt byl taki ze wlosy mialam parwie czarne po 3 miesiacach dopiero lekko
      zbrazowialy..i dopiero teraz (po roku) sa blond.Mnie sie ten kolor bardzo
      podobal ale szybko sie znudzil. Wiec dobrze to przemysl, bo potem na prawde
      ciezko powrocic do jasnych wlosków. Pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? IP: 213.134.139.* 28.07.04, 13:49
      Ja mam włosy w kolorze jasny bląd i postanowiłam zrobić ciemno brązowy balejaż.
      Wygląda to bardzo ładnie. Ogólnie włosy wydają się ciemniejsze.
      Nie wiem tylko dlaczego okropnie zaczeły mi się przetłuszczać?
    • Gość: virtuallady Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? IP: *.rev.vline.pl 28.07.04, 14:40
      jestem naturalną blondynką, przed farbowaniem na brąz miałam jeszcze bardzo
      jasny balejaż więc zmiana była drastyczna. No, ale mnie się efekt bardzo
      podobał i większości moich znajomych też.. więc nie żałuję. farbowałam się w
      salonie fryzjerskim więc nie wiem dokładnie jaką farbą.
    • zazita Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? 28.07.04, 16:05
      Zrobilam to juz trzy razy:-) A w zasadzie cztery ale pierwszy sie nie liczy bo
      nie wyszedl...:-) Ale po kolei:
      Odkad pamietem rozjasnialam wlosy (sredni blond) na jasny blond (z reguly
      najjasniejszymi dostepnymi farbami). W czasach liceum postanowilam przyciemnic
      wlosy na braz i kupilam stosowna farbe - niestety farba miala popielaty odcien
      i na moich jasnych wlosach wyszedl kolor ZIELONY!!! No ale potem udalo mi sie
      rozjasnic te zielen i wrocilam do blondu.
      Potem dlugo nosilam jasny blond az stwierdzilam ze koniec rozjasniania i
      przyciemniam na naturalny kolor: przyciemnianie robilam w salonie fryzjerskim.
      Pierwsze przyciemnianie wyszlo ok - naturalny ladny kolor ale ja postanowilam
      dalej kombinowac i w efekcie z naturalnego sredniego blondu zrobil sie jakis
      burgund (koszmar). Wrocialm wiec do blondu. Potem znow sie przyciemnilam
      (jakims balejazem w Hescie)) ale bylo niezbyt ladnie, krotko nosilam ten kolor,
      wrocilam do blondu. Potem znow przyciemnialm czekoladowymi pasemkami -
      wygladalam jak ryczaca 40:-))
      Teraz jestem swiezo po zmianie koloru wlosow (z jasnego blondu na ciemny blond)
      i jestem zachwycona!! Robilam to w salonie, uzyta farba nr 6 jakiejs palety
      L'oreala. Kolor wyszedl bardzo naturalny, moje rysy twarzy zaostrzyly sie,
      twarz jest bardziej wyrazista a poniewaz dodatkowo zmienialm uczesanie ponoc
      odmlodzilam sie o ladnych pare lat:-)
      Takze tym razem jestem bardzo zadowolona i mysle ze dlugo czasu minie zanim
      znow wroce do blondu (o ile wogole wroce).

Generalnie polecam taka zmiane, moze sie okazac ze ten blond w ktorym zawsze
      sie dobrze czulismy niedostatecznie podkresla nasza urode. Poza tym
      rozjasnianie bardzo niszczy wlosy a przyciemnianie mniej (teraz juz zreszta nie
      musze klasc kolejnej farby - wystarczy tonowanie szamponem koloryzujacym w
      salonie). lepiej jednak oddac sie w rece fryzjera by uniknac zieleni, etc:-)
      • roxi_hart Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? 28.07.04, 16:11
        Mialam juz brazowe wlosy ale niestety krotko sie trzymaly a farba jakos nie mam odwagi. Buzia byla jakas gladsza no i te oczy...braz pieknie podkresla niebieskie oczy. Chyba pojde do fryzjera.....
        • babeczkaa ja tez mam ochote!!!! 28.07.04, 17:39

własnie od jakiegos czasu chodzi za mna taka chęć, mam farbowane na blond włoski,które po wielu zabiegach zaczęły mi wypadać i zastosowałam kurację tablteczkami. Teraz mam już nowe odrastające włoski w moim naturalnym kolorze (jakies 4 cm) no i odrosty (ogromne), mój naturalny kolor to ciemny blond i mam ochote sobie taki zafundować na całej długości. Czy którejś z Was udało sie to uzyskac na farbowanych włoskach? dzieki za odpowiedzi,pozdrawiam
          Babeczkaa
          • Gość: ktoś Re: ja tez mam ochote!!!! IP: *.udn.pl 29.07.04, 17:42
            ja takze mam naturalne wloski ciemne blond 2 lata temu mialam bardzo jasne
            blond postanowilam jednak zafarbowac na ciemny teraz jestem zadowolona wlosy
            mam o wiele zdrowsze bo nie mam potrzeby farbowania i niszczenia ich farbami z
            rozjasniaczem, poza tym odrostow nie widac, nie to co u farbowanych
            blondii....pierwszej farby uzylam firmy loreal, ale bron boze ferie (badziewie
            na polskim rynku) wiem ze sa drozsze loreala ale to jest drastyczna zmiana dla
            wlosa....potem natea garniera farbowalam teraz powrocilam po pol oku nie
            farbowania do ciemnego brazu loreal excellence (ja takze polecam na pierwszy
            raz) staram sie uzywac jak najmniej farb - wiekszosc Polek nie wie ze a one
            rakotworcze i to w bardzo wysokim stopniu, no ale akurat to wiedza tylko
            Francuski czy Angielki gdzie powraca sie do natury.....pozdrawiam
            wybaczcie ten wyklad ;-P zachecam do ciemnych wloskow dodaja pazura jak mowi
            moj kolega i wyrazistosci blondynki tylko naturalne sa naprawde
            piekne....odrosty paralizuja facetow.....ps. doradzam na pierwszy raz kolor
            ciemny szatyn, lub braz bardzo ciemny ale nie czarny!!!!!! no chyba ze ktos
            chce miec zielone wloski
            • babeczkaa Re: ja tez mam ochote!!!! 29.07.04, 18:45

ale mi narobiłaś ochoty, chyba jutro polecę do fryzjera. Mniam, mniam, dzięki za sugesie dziewczyny,pzdrawiam
              Babeczkaa
    • justa_79 Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? 29.07.04, 16:50
      ja się stałam, włosy ciemny blond, rozjaśnione na jasny blond i zamarzył mi się
      brąz. ale nie zdecydowałabym się robić tego sama, nie wiadomo, czy by cokolwiek
      wyszło i co by wyszło. robiłam u fryzjera, kolor wyszedł ładny, naturalny, ale
      i tak zaczął się zmywać. a po jakimś czasie chciałam przyciemnić na czekoladowy
      brąz Palette i wyszedł czarny. tak więc domowe eksperymenty odradzam. teraz
      powracam do kolorów zbliżonych do naturalnego, bo jednak stwierdziłam, że takie
      mi najbardziej pasują - tylko trochę ciemniejsze od naturalnego, nie
      kontrastujące z kolorytem cery, a nieco bardziej wyraziste.
      • Gość: Martusia Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 29.07.04, 18:14
        Kurcze ja też ciągle robiłam pasemka, później męczyłam się z odrostami,ale
        teraz mam swoje, naturalne włoski koloru cimno-blond wpadający w rudy(ze
        względu na rozjaśnienie słońcem).
        Tyle że mam ochotę na jakieś brązowe pasemeczka ... I chyba się skuszę :)
    • Gość: Sand-rell Re: ktora z blondynki stala sie brazowowlosa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 18:43
      Kiedys z uporem maniaka tlenilam naturalnie ciemne wlosy na platynowy blond. Po
      2 latach przedluzania, prostowania i rozjasniania moje wlosy oglosily strajk :)
      Wiec zeby nie wylysiec przefarbowalam je na ciemny braz. Zmywal sie troche, co
      dawalo taki zielonkawy odcien. Teraz juz jest ok, ale zawsze wybieram brazy
      wpadajace w czern, bo inaczej wychodza rude. Aha, wszelkie manewry na moich
      wlosach wykonuja fryzjerzy :) I nie polecam eksperymentow ze znacznymi zmianami
      w domu.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka