Dodaj do ulubionych

Kolagen w tabletkach

03.08.13, 23:08
Witajcie dziewczyny.
Slyszlam ostatnio o cudownych wlasciwosciach preparatow z kolagenem. Ma niby wygladzac cere, poprawiac koloryt, pozytywnie wplywac na jedrnosc skory, wlosy, paznokcie. Wiadomo, ze trzeba do tych rewelacji podchodzic z dystansem ale ciekawa jestem czy ktoras z Was stosowala, czy sa jakies efekty a moze jakies przeciwwskazania (czytalam na internecie opinie, ze obciaza watrobe).
Z gory dziekuje za opinie i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Kolagen w tabletkach 05.08.13, 22:48
      stosowałam,ale nie jako tabletki na poprawę kondycji skóry tylko jako suplement na stawy dla osob uprawiających sport-nie zauważyłam różnicy jeśli chodzi o paznokcie czy cerę.jak dla mnie kwasy omega to jedyny suplement który działa.
    • zosiulaa Re: Kolagen w tabletkach 06.08.13, 09:20
      Nigdy czegoś takiego nie stosowałam, nie brałam choć faktycznie słyszałam o super działaniu takich produktów. Jednak jestem negatywnie nastawiona do łykania wszelkiej maści tabletek, suplementów i innych rzeczy które rzekomo mają zdziałać cuda w naszym organizmie. Nie chcę się uzależnić od czegoś takiego :( A w rodzinie miałam uzależnionych, co prawda nie od leków, ale uzależnienie to uzależnienie :(
      • angazetka Re: Kolagen w tabletkach 06.08.13, 09:38
        I pewnie dlatego jesteś przewrażliwiona. Zażywanie jakichś tabletek nie równa się uzależnieniu od nich.
        • janka1223 Re: Kolagen w tabletkach 11.12.13, 13:59
          Ja bardzo jestem za tym żeby wspomagać organizm suplementami, obecnie stosuje kolagen w tabletkach z kwasem hialuronowym (noble health) i naprawdę nawilża. Zniknęły mi suche miejsca na czole, których nie mogłam się pozbyć kremami albo od tych tłustych świeciłam się jak bombka:/
    • gugul11 Re: Kolagen w tabletkach 27.04.15, 16:53
      Bardzo trudno odnaleźć opinie osób, które suplementowały kolagen, ale po poszukiwaniach znalazłam kilka uwag osób, które jak ja używały kolagenu naturalnego i uznają, że to im zaszkodziło (przyjmowaliśmy także naturalną witaminę c). Zauważyłam u siebie, męża i mamy następujące negatywne skutki uboczne:
      - wszyscy gwałtownie przytyliśmy od 3-6 kg w ciągu 3 miesięcy,
      - pogorszyło nam się samopoczucie,
      - poprawa stanu skóry nie nastąpiła
      - mieliśmy poczucie nieustannego wzdęcia
      - wszyscy odczuwaliśmy piętrzącą się flegmę- na nią też nic nie pomagało.
      Przez ten czas widząc, że waga idzie w górę, mimo lekkiej diety, każde z nas ograniczało jedzenie- nic. Mimo, że jestem wysportowana, próbowałam zrzucić kilogramy bardziej zaawansowanymi ćwiczeniami- nic. A waga i samopoczucie coraz gorzej. Nasze wyniki tarczycy przed były dobre, wyniki krwi idealne. Po przyjmowaniu- nie wiem.
      Po odstawieniu kolagenu wracamy do siebie. Po tygodniu wolności zaczynam chudnąć, flegmy niemal nie ma, mama jest 7 cm chudsza w pasie.
      Nie wiem, czy istnieją osoby, którym to pomaga. Ja teraz muszę uporać się z efektami suplementacji kolagenu, by wrócić do dawnej równowagi. Nie polecam, chyba że ktoś chce przybrać na wadze bez powodu.
      • elzbietamos Re: Kolagen w tabletkach 30.04.15, 13:07
        troche dziwne ze kolagen negatywnie zadzialal na dwie osob i to te ktore mieszkaja w jedny domu. Mysle ze kolagen oraz witamina C nie maja na to wplywu.
        • ella1666 Re: Kolagen w tabletkach 24.06.15, 14:34
          rzeczywiście to dziwne. ja stosuję kolagan od noble health i przyznam, że na mnie działa odchudzająco. czuje się po nim znakomicie a skóra, włosy i paznokcie rewelacja. polecam
      • malgosiawernicka Re: Kolagen w tabletkach 30.03.21, 16:02
        Ja tez przytylam i poza kolagenem w proszki ktory przyjmuje juz 2 mies nic nowego nie przyjmuje. Postanawiam odstawic
    • alquen Re: Kolagen w tabletkach 02.07.15, 17:34
      Brałam kiedyś przez pewien czas w związku z kontuzją kolana, jakichś super efektów nie było.
      • rob.ertos Re: Kolagen w tabletkach 02.09.15, 15:35
        dla mnie też dziwnym jest, ze dwie osoby utyły i źle sie czuly po przyjęciu kolagenu. Zrozumieć mogę złe sampoczucie - jako np. brak tolerancji ktoregoś ze składników ale tycie ma się tu nijak. Chyba, że zakupiona została podróbka kolagenu.
        • ciociuqpik Re: Kolagen w tabletkach 05.09.15, 00:42
          a ja znów słyszałam, że warto stosować, ale od pewnego wieku, gdyż jeśli zaczniesz w stosunkowo młodym wieku łykać kolagen i kiedyś go odstawisz, to twój organizm - przyzwyczajony i rozleniwiony takim suplementem - sam już nie będzie tak efektywnie syntezować go samodzielnie.
          • rob.ertos Re: Kolagen w tabletkach 20.09.15, 12:19
            To prawda - za każdym razem, kiedy przez dłuzszy czas przyjmujemy jakieś witaminy w tabletkach, to "uczymy" nasz organizm, że ma podane na tacy i nie musi się wysilać aby pozyskać dane witaminy, czy inne związki, z pokarmu.
    • agnieszka_92321 Re: Kolagen w tabletkach 21.09.16, 10:47
      Kolagen w proszku jest też świetny, w smaku okropny (to właśnie świadczy o jego dobrym składzie) sprawdzie w rosmanie firmę noble health ;)
    • carameleq Re: Kolagen w tabletkach 19.05.21, 12:34
      Tabletki beda slabe w skutecznosci, kolagen powinien sie wchlaniac bezposrednio w skóre
    • yollie Re: Kolagen w tabletkach 08.06.21, 10:23
      Ja stosowałam, efekty były calkiem ok, ale przy np. włosach o wiele lepiej poradziły sobie u mnie produkty z keratyną w formie szamponów jak taki delpos. Długi czas piłam też kolagen w formie tych shotów, ale jakos nie widzialam super efektów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka