Dodaj do ulubionych

Produkty Avonu których nie polecacie

IP: *.zamosc.mm.pl 03.08.04, 18:03
Napiszcie prosze produkty Avonu, które według Was są niewarte kupienia. Ja
zaobserwowałam, że produkty takie są szybko wycofywane. Ja nie mam takiego
tragicznego kosmetyku, natomiast rewelacyjna nie okazała się odżywka do
paznokci z wyciągiem z kaktusa. Mam też pytanie - z jakich błyszczyków tej
firmy jesteście zadowolone(a z których nie). Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: WE Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 18:05
      JEST TYLKO JEDNA RZECZ Z KTÓREJ BYŁAM ZADOWOLONA, A BĘDĄC ICH KONSULTANTKA
      UŻYWAŁAM RÓŻNYCH KOSMETYKÓW. FAJNY BYŁ TYLKO SPRAY DO OPALANIA FAKTOR 2. POZA
      TYM - KICZ
      • Gość: LePrincess Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:38
        Kolorowe tusze z kolor trend. MASAKRA!! WIekszosc osob uczulaja, a pozatym nie
        da sie tego dziadostwa wogole zmyc, niczym, nawet specjalnymi mleczkami.
        Zdecydowanie NIE polecam
        • Gość: Sineira Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:35
          Dziwne... Mam srebrny i śliwkowy, nie uczulają, zmywają się bez problemu.
      • sol_bianca Re: Produkty Avonu których nie polecacie 03.08.04, 19:41
        Hmmmm jako konsultantka polecasz (albo "polecałaś", nie wiem czy jeszcze się tym
        zajmujesz) różne produkty klientkom, wątpię żebyś wtedy szczerze mówiła, że to
        kicz...
        • Gość: WE Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 20:40
          będąc konsultantką nie masz obowiązku rozprowadzać produktów klientom - możesz
          brać tylko na własny użytek
      • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 03.08.04, 22:52
        Jak mozesz byc konsultantka jesli nie odpowiadaja ci te produkty?? Jak mojej
        kolezance nie odpowiadały to zrezygonowała i nigdy nie mówiła ze jest
        konsultantka, nawet sie tak nie tytułowała.

Ja bedąc konsultantka wiem ze AVON ma wiele rewelacyjnych produktów, nie mówie
        ze wszystkie, osobiście nie w tej firmie dła mnie podkładu i to tak w
        konsystencji jak i kolorystyce, używam L'Oreal Ideal Balance - 22 oraz szmponów
        L'Oreala, ale po prostu je uwielbiam a nie dlatego ze te w AVON są kiepskie, bo
        wiem ze nie są i sprzedaja sie rewelacyjnie w kazdej grupie "zamożności"

pozdraiwm cieplutko
      • Gość: ania52 Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 09:05
        Moim zdaniem bardzo dobry, dobrze nawilża i bardzio ładnie pachnie jest balsam
        do ciała winogronowy:):) naprawde polecam:)
        • Gość: gość Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.core.lanet.net.pl 03.09.04, 01:19
          ???
      • Gość: gość...Ania Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.jtb.pl 13.08.04, 19:09
        Ja z AVONU polecam błyszczyki=>to czysta przyjemność malować nimi usta!!
        Uwielbiam też żele pod prysznic, balsam ujędrniający do ciała! I szampon do
        włosów z łupiną orzecha i soją! Osobiście uważam że podkład
        rozświetlający-antystresowy jest rewelacyjny! I uważam,że produkty AVON-u nie są
        kiczowate tak jak niektóre osoby sądzą! A dlaczego nikt się nie wypowie na temat
        produktów innych firm?? Np. fima konkurencyjna AVONU...
    • Gość: Sitc Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:05
      Chyba największym osiągnięciem w dziedzinie tandety jest podkład liftingujący,
      czy tam liftingująco-nawilżający (w granatowej okrągłej tubce) z Avonu. Fakt
      zwykle używam podkładów z wyższej półki, a ten kupiłam za namową koleżanki.
      Rozprowadzenie równo go na twarzy graniczyło z cudem, gdy choć na chwile
      przyłożyłam rękę do twarzy pozostawał jaśniejszy "placek" na którym nie było
      już ani grama podkładu. Nieco lepszy zrobił się na samym końcu używania, może
      dlatego że ja, jako mały flejtuch zostawiałam tubkę otwartą i wyparował z niego
      nadmiar wody.
      • Gość: Sandra Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 03.08.04, 20:09
        Jest garstka fajnych, ktore kupuję ciągle, natomiast na pewno nie polecam
        ZADNEJ maseczki ani tuszu do rzes, bo wyprobowlaam wszystkie ;-)
        • Gość: Emi Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:30
          Najfantastyczniesz pod słoncem są błyskawiczne maseczki Solutions chłodząco -
          nawilżająca i oczyszczajaco - rozgrzeająca!!!! Co do tuszy to Stylista (cudnie
          podkreca wydłuża i pogrubia - niestety nie mofge go uzywac nad czym boleje - mam
          bardzo wrazliwe oczy), ponadto wygłużajacy i podkrecajacy tez sa superowe!!!
        • Gość: asia Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.migutmedia.pl 16.08.04, 12:02
          A Ja używam maseczek i pealingów i jestem zadowolona - nie polecam balsamów do
          ciała - wypróbowałam wszystkie :)
    • Gość: every you every me Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:45
      Nie polecam:
      1. Balsalmu opozniajacego odrastanie wlosow.
      2. Dezodorantow w kulkach.
      3. Lakierów do paznokci.

Polecam:
      1. Żele pod prysznnic.
      2. Kosmetyki z serii SPA (szczegolnie peeling do ciala - pachnie krowkami:)
      3. Odzywki do paznokci
      4. Szampon Naturals do rudych włosow.
      • Gość: walek83 Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 21:45
        Moim zdanie wszystkie produkty avonu są o kant d..py rozbić tandeta jakich
        mało, testowałam dużo rzeczy i żadnej nie zamówiłam drugi raz.
      • Gość: Emil Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:20
        Balsam na odrastanie to rewela, nawet po goleniu (moja kumpela raz uzyła) na
        nastepny dzien skóra wciąż była gładziudka, jesli sie depiluje to skora jest
        gładka baaardzo gługo!!!!

W linii naturals nie ma szamponów!!! Zapewne chodzi co o Herbal Care

pozdrawiam
        • Gość: mama Re: Polecam Balsam przeciw odrastaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 09:44
          Jest świetny, jako balsam i rzeczywiście zapobiega szybkiemu odrastaniu - wiem
          comówię, bo mam straszne klopoty z owlosieniem...
      • Gość: ilecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.cust.tele2.it 04.08.04, 01:06
        a moim zdaniem wlasnie dez. w kulce sa super. a przynajmniej far away(moj
        ulubiony zapach z avonu)nie mialam dotad lepszego antyperspiranta. polecam
        jeszcze ten sam zapach zelu pod prysznic i kremu do ciala albo talku...
        • Gość: Ness Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 01:16
          Zgadzam się, że dezodoranty są jedną z niewielu z dobrych rzeczy Avonu, które
          regularnie zamawiam. Szczególnie lubię ten w kremie bezzapachowy OnDuty. Miłe są
          też zestawienia dezodorant + woda toaletowa, pozwala to uniknąć efektu
          'gryzienia się' zapachów :) Lubię zapach Pur Blanca.

Lubię jeszcze kolorówkę z serii Sheer: podkład rozświetlająco-antystresowy w
          szklanej buteleczce (zapłaciłam 22 zł, jak za tę cenę, dobry) i szminki
          nawilżające też z serii Sheer (Watermelon, mniam :) Ceny nie pamiętam, ale jakoś
          niedużo w promocji.

Krem brzoskwiniowy z serii Naturals stosuję do stóp i jest do tego celu świetny :)

• Gość: Ness Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 01:17
            Eh, tego, nie przeczytałam dokładnie tytułu wątku i zapędziłam się z polecaniem
            zamiast odradzaniem. Nie umiem skasować powyższego postu. Pardą. :)
    • Gość: Sitc Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:50
      Zapomniałam o maseczkach naturales, kiedys w przypływie fantazji kupiłam trzy,
      mam je i używam, ale dla samego faktu że lubie robić sobie maseczkę, bo efektów
      to nie widze. Za to bardzo lubie żele pod prysznic naturales, mnie bardzo
      pasują. Tusz stylista mnie rozczarował, ale był tak miły i gdzies mi zginął
      więc jest pretekst żeby kupić sobie nowy tusz :-)
    • justa_79 Re: Produkty Avonu których nie polecacie 04.08.04, 10:31
      tusze, które się osypują i rozmazują
      kredka wielofunkcyjna Arabian Glow, która usta wysusza, a z powiek spływa
      • olivka27 Re: Produkty Avonu których nie polecacie 05.08.04, 19:59
        Tak,zgadzam się,ta kredka to syf!Nie polecam tez samoopalaczy-są bardzo ciemne,trudno równo rozprowadzić,bleee...
    • Gość: agni Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.tele2.pl 04.08.04, 12:31
      czego nie polecam (uwaga, będzie to subiektywne, mówię po prostu co mnie
      uczuliło albo w inny sposób nie odpowiadało, to nie musi znaczyć że to jest
      całkiem do de...)
      krem mleczno-miodowy z naturalsów - potwornie piecze mnie po nim skóra
      linia avon bronze - drażniący, dziwny zapach
      color trend - dość słaba seria, właściwie nadają sie tylko cienie i słodkie
      błyszczyki ( o nich później), tusze kiepskie, szminki takie sobie, lakiery po
      jednym dniu się osypują
      tusz stylista - to juz bardzo subiektywne, on nawet jest dobry, mnie osobiście
      drażni ta mała szczoteczka i to, że za szybko, jeszcze podczas malowania, na
      rzęsach wysycha
      nowy balsam na usta mango - ma w sobie cos drażniącego, moje usta wyglądały po
      nim na poparzone wręcz (szkoda, bo słodki)
      krem na noc hydrofirming - potworna, klejąca, ciężka substancja, w ogóle sie
      nie wchłaniająca i wywołująca ciężkie przetłuszczenie cery
      nowy tonik matujący - matuje nawet nieźle, to mu przyznam, ale ostry jest jak
      cholera
      co do błyszczyków - lubie wszystkie które są słodkie. wycofali niestety z
      color trendów takie w tubeczkach (arbuzowy był do zakochania wręcz, zżerałam go
      na litry), lekko barwiły, dobrze nabłyszczały i trzymały się, teraz color trend
      ma takie w pudełeczkach (ananas, melon i brzoskwinia, smakowo słodkie i
      jadalne, ale poza tym kiepskie, chyba ze ktoś perłowe refleksy lubi, ja akurat
      nie), pojawił się tez malinowy z brokatem w buteleczce - nie próbowałam jeszcze
      ( czy słodki, he, he)
      w avon color jest taki w tubce (nie mylic z "promiennym" z color trend, tez
      perłowym i gorszym) - ładnie nabłyszcza, trochę barwi, trzyma sie, ale trochę
      klei ( i niesłodki!)
      najbardziej chyba poronionym pomysłem są te najdroższe, za to najmniejsze (
      futurysta już chyba wyleciał, jest jeszcze taki obrotowy) - nie wiem czy ktoś
      je kupuje
      glazewear, ten mocno barwiący, właśnie wyleciał, ale w następnym katalogu
      będzie w nowym opakowaniu - on w porządku jest nawet

• maja101 do agni 04.08.04, 13:30
        Ja mam ten arbuzowy błyszczyk i go nie używam. Zostało ok 3/4 tubki. Jak chcesz
        mogę Ci go dać za darmo. Daj znać na amila gazetowego jakbyś była chętna.
        • Gość: agni Re: do agni IP: *.tele2.pl 04.08.04, 14:26
          dzięki, bardzo chętnie, tylko nie wiem, jak to technicznie przeprowadzić...
          wychodzi moja ignorancja... gdzie mam napisać do Ciebie?
          • Gość: agni Re: do agni IP: *.tele2.pl 04.08.04, 14:32
            czy wystarczy, jak kliknę na Twojego nicka? coś mi się tam wtedy otwiera...
            sorry za ignorancję... od niedawna się dopiero nauczyłam głos na forum
            zabierać...
            • Gość: maja101 Re: do agni IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 15:00
              napisz na maila:
              maja101@gazeta.pl
              i podaj adres na który mam Ci wysłać błyszczyk.
              a moze jesteś z Warszawy? Wtedy mogłybyśmy się spotkać osobiście.
    • Gość: Kamila Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:53
      Ostatnio się trochę nacięłam na serum liftingujące - nic nie liftinguje. W
      sumie jako nawilżające "coś" może służyć. "Coś" bo jest to całkiem bezpłciowe.
      Ni to żel ni to krem. Rzadka zupka.
    • ewr Re: Produkty Avonu których nie polecacie 04.08.04, 20:56
      Fatalny jest krem Poranny Blask - ściagająca twarz sucha maska oraz podkład
      niezmywalny. Gwarantuje cudny wygląda mumii egipskiej...
    • Gość: mała Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.zwierzyniec.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 16:35
      nie wiem, czy produkt, który wymienię, nie jest już wycofany, bo szczerze
      mówiąc to dawno miałam kontakt z avonem (teraz zdecydowanie wybieram oriflame -
      dużo lepsze kosmetyki są, choć trochę droższe) ale jakbyście gdzieś trafiły na
      korektor antybakteryjny, to zdecydowanie odradzam - jest tak twardy, że wogóle
      nie można go nałożyć, nie mówiąc już o tym, żeby to zrobić w sposób równy i
      żeby nie było zbyt widać... najgorszy bubel, na jaki kiedykolwiek trafiłam;
      poza tym odradzam też tusze do rzęs, wprawdzie nie używałam wszystkich, ale po
      trzech stwierdziłam, że chyba wszystkie mają tą samą wadę - za cholerę nie
      można ich zmyć!! niczym!! musiałam zdrapywać z rzęs, a i tak rano się budziłam
      z czarnymi mazaki pod oczami... pozdrawiam!!
      • asia_22 Re: Produkty Avonu których nie polecacie 05.08.04, 16:49
        -tusze
        -krem brzoskwiniowy
        -maseczka z miodem i mlekiem
      • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 05.08.04, 21:42
        Tusze super sie zmywaja - nawet woda, bo to jedyny kosmetyk do demakijazu oczu
        jakiego moge uzywac: WODA. Do tego są to jedyne tusze na rynku które starczaja
        na 2 lata!!! Reszta ledwie na pół roku, wiec jaka oczednosc, rewelacyjnie sie
        trzymaja i nie osypuja. Nie uzywam innych!!!!

pozdrawiam
        • cytryna76 Re: Produkty Avonu których nie polecacie 05.08.04, 23:34
          Regularnie zamawiam z katalogu Avonu od ponad roku. Moim zdaniem większośc
          produktów jest dobra lub bardzo dobra. Zwłaszcza tusz pogrubiający( wcześniej
          testowałam różne - żaden mi tak nie odpowiada jak ten) i podkład aksamitny -
          może nie jest takiej jakosci jak podkłady z górnej połki, ale jeden z kolorów
          wyjątkowo pasuje do mojego odcieniu skóry. Poza tym dobrze się rozprowadza.
          Także kolorowe tusze z serii trendy sa ok. Ten nowy krem nawilżajacy to
          rewelacja - super konsystencja i czuję, ze naprawdę nawilża.

Niestety parę razy naciełam się też na buble. Zdecydowanie nie polecam
          wszelkich cieni i kredek do powiek - kolory są w rzeczywistosci duzo
          ciemniejsze niż w katologu, wyglądają bardzo ciezko na oku. Najgorsze
          dziadostwo do wycofywane już kredki w plastikowej obudowie - malowałam,
          malowałam błekitną i śladu nie było na powiece. Od razu do zwrotu. Ale juz
          konturówki zdaniem mojej siostry sa rewelacyjne.
          Przejechałam się tez na jakims smierdzacym papierosami balsamie do ciała (tez
          już wycofany) , kremie relaksujacym ( skóra jakby posklejana, nie da się
          nałożyć podkładu) i peelingu - scrubie czekoladowym ( niemal kaleczy skórę).
          Poza tym jestem zadowolona.
          • Gość: modern Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.tele2.pl 06.08.04, 10:50
            • Gość: modern_witch Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.tele2.pl 06.08.04, 10:54
              cos mi siadło w komputerze, nawet mnie nie zalogowało do końca :-)
              krem relaksujący jest dziwny, lepszy jet chyba na noc i trzeba się do niego
              przyzwyczaić. w połowie pierwszego słoika go nienawidziłam, uważałam że
              śmierdzi i jest słony w smaku - a teraz zużywam chyba piąty słoik, on
              faktycznie relaksuje skórę...
          • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 06.08.04, 10:56
            nie ma srubu czekolaowego, zapene chodzi ci o scrum z maslem shea. Cienie jak
            dla mnie sa rewelacyjne, nakładaja sie cientka delikatna warstwa, bardzo
            subtelne i aby wzmocnic, wystarczy nałozyc wiecej, aby osiagac optymalne efekty
            polecam pedzelki, chociaz aplikatory sa dobre i tez spełniaja swoje zadanie,
            ponadto cienie rewelacyjnie trzymaja sie na powiece przez cały dzien -
            oczywiscie te z linii Avon Colour, bo linia Color Trend, ma nieco gorsza jakosc,
            ale tez sa całkiem dobre. Już wkrótce beda z ulepszona formuła w 5 zestawach
            "trio" i 7 zzestawach "duo", bardzo ciekawa kolorystyka.
            co do konturowek mam naeutralne zdanie
            lubie Saturn Grey do powiek.
            • Gość: agni Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.tele2.pl 09.08.04, 10:23
              zapomniałabym o konturówkach - o ile te do brwi są trafione w 10, te do powiek
              są, przynajmniej dla mnie, koszmarnie twarde (mam właśnie saturn grey, a
              chciałabym jeszcze ciemnozieloną, ale się waham ze wspomnianego powodu), mam
              wręcz wrazenie, że mi kaleczą skórę powiek...
              • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 09.08.04, 11:06
                A ja włsnie uwielmiam konturówke Saturn Grey, a własciwie to mam prawie
                wszystkie kolory tych konturówek, z wyjatkiem brązowej, ale w katalogu 11 na
                pewno kupie sobie fioletowa
                pozdrawiam
        • justa_79 Re: Produkty Avonu których nie polecacie 06.08.04, 10:34
          na 2 lata??? no to mnie zdziwiłaś. nie wiem, czy otwarty tusz jest aż tak długo
          ważny ;) mi tusze Avonu gęstnieją i zaczynają się osypywać tak po miesiącu,
          podczas, gdy wszystkie inne wyrzucam po 3 miesiącach. i żadne inne mi się nie
          osypują ani nie rozmazują, tylko te. no, ale myślę, że tylko tego można
          oczekiwać za taką cenę, to fakt.
          • Gość: titli Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 19:39
            faktycznie, tusze sa fatalne, wszystkie (przetestowane :( ); sypią się,
            rozmazują, a mnie w dodatku uczulają, wiec dramat..
            nie polecem kosmetyków z miodem, miałam maseczkę i krem - dramat. wysypka u
            mnie, siostry i mamy. wylądowały w koszu.
            kremy jakby się nie wchłaniały- zostawiają tylko coś tłustego na skórze, zero
            nawilżenia.
            polecam żele (choc mało wydajne) i balsamy do ciała naturals, zwłaszcza migdały
            i lilię (kiedyś był cudny, żuawinowy..). mango mnie znów uczula..
            dobre są tez konturówki, idealne dla mnie i korektor pod oczy w tubce - bardzo
            wydajny.

a szminek nie kupie, bo dla mojej konsultantki ich próbki są nieosiągalne, więc
            nie mogę dobrać koloru.. choć moja mam raz "trafiła" i jest zachwycona.

pozdrawiam.
            • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 07.08.04, 22:00
              A ja nadal bede bronic tuszy i moje klientki sa zadowolone. Dochodze do wniosku:
              zalezy od indywidualnych predyspozycji skóry oczu. Jedne maja taki skład
              wydzieliny, a ine z nas odmienny, ten spływa na rzesy i wchodzi w rekacje z
              tuszem i u jednych sie trzyma, a u innych nie.
              Tusz do oczu wrazliwych, moj ulubiony 2 opakowania uzywałam przez 4 lata - ideał
              nie podrazniła moich oczu, ogólnie rewela, niestety rok temu został wycofny, a
              znam osobe u której ten tusz wywoływał reakce aleginczna, a wydłuzajacy nie.
              Wystarczy uczulenie na jeden składnik i juz. Ja łzawiłam i swedziły mnie oczy po
              tuszu "Guerlan". Cóż. Każdy z nas ma inne prdyspozycje skórne.
              A jesli uczukaja ciebie kosmetyki do pielegnacji cery Natural przerzuc sie na
              ENTRY, albo na badziej zaawansowane - Solutions i zmien konsultantke, albo
              popros zeby ci zamowiła próbki wybranych pomadek i ty za nie zaplacisz, jesli
              dla niej to problem. Gorzej z kremami.
              pozdrawiam
          • Gość: pikaczu Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.dial.pl 09.08.04, 16:55
            Ja raz w życiu kupiłam tusz z avonu i powiem, że nie wyróżniał się niczym
            spośród tych za 9 zł w drogerii... rozmazywał się, nie przekonał mnie więc do
            dalszego kupowania. Kiedyś kupowałam też żele zapachowe do kąpieli (najczęściej
            migdałowy), ale odkąd nabawiłam się grzybicy unikam takich specyfików jak
            ognia.
    • Gość: PAULINA Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 10:58
      GORĄCO POLECAM WAM BALSAM Z SERJI NATURALS MIGDAŁOWY.SPEŁNIŁ MOJE
      OCZEKIWANIA.NIE POLECAM ZAŚ SZAMPONÓW NP.HERBAL CARE KASZTANOWIEC I CZARNA
      OLIWKA DLA WŁOSÓW CIEMNYCH,OGÓRKOWA ODŻYWKA + SZAMPON W JEDNYM.ŁUPIEŻ MUROWANY
      (PRZYNAJMIEJ M MOIM PZRYPADKU). 3 W 1 SZAMPON I ODZYWKA ADWANCE TECHNIQUES DO
      WSZYSTKICH RODZAJÓW WŁOSÓW TEZ NIE ŻADNA REWELACJA...JEDYNY SZAMPON KTÓRYM SIE
      ZACHWYCIŁAM-HERBAL CARE POMARAŃCZA.POZDRAWIAM WSZYSTKICH:)
      • Gość: Free do pauliny ;) IP: *.tele2.pl 12.08.04, 17:39
        herbal care do ciemnych mi sie podoba, bardzo ladnie pachnie. a łupiez mialam
        po msr. potters, ale to taka dygresja.
        i szampon do cienkich i tlustych Advanced Techn. mi sie podobał, ladnie
        pachnial, b. dobrze sie pienił i wlosy sie nie przetluszczaly za bardzo.
        a balsamy naturals z tego co pamietam za dobrze nie nawilzały.
    • Gość: PAULINA ZGADZA SIE KTÓRAŚ ZE MNĄ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 10:59
      ???
    • Gość: emi Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: 212.244.180.* 09.08.04, 10:53
      Avon POLECAM:
      1. maseczka rozgrzewająca, seria solutions
      2.kremy z serii solutions-na dzień na noc, pod oczy
      3.rewelacyjna seria migdałowa-balsam, krem do rąk, żel pod prysznic
      NIE POLECAM
      tuszy do rząs, lakierów do paznokci

Firma ok, biorę od nich kosmetyki od 2 lat, główna zaleta Avonu dla mnie to
      fakt, że nie muszę chodzić po sklepach i zastanawiać się nad wyborem sposród
      tysiecy specyfików. Ale rozumiem Te z was, której takiego sposobu kupowania
      kosmetyków nie akceptują. Pozdrawiam
      emi
      • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 09.08.04, 11:10
        Dla mnie migdałowa jest beznadziejna, głownie ze wzgledu na ten obleznie słodki
        zapach, ale winogronkowa i melonowa, to juz cos innego
        Tusze sa super, rewelacyjnie sie trzymajka i z wyjatkiem stylisty nie powoduja u
        mnie uczulenia, kakiery tez super, aktulanie mam na paznokciach real red (od
        tygodnia, a zjadłam własnie prawie cały olprzymi słonecznik <ok 30 cm srednicy>
        i nic!!!! lakier jest tam gdzie był, czyli na paznokciach)
        • kaprysia Re: Produkty Avonu których nie polecacie 09.08.04, 11:28
          Avonu od dłuższego czasu nie kupuję, chociaż wieki temu byłam "konsultantką"
          (cóż za szumna nazwa, hehe), oczywiście tylko na swoje potrzeby. NAjwiększte
          niewypały to były a) lakiery do paznokci, b) płyny do demakijażu (jedyne w
          życiu, które mi drażniły oczy!), c) cienie do powiek w sztyfcie. Jeden jedyny
          kosmetyk Avonu wspominam miło - krem na noc w granatowym opakowaniu, oczywiście
          już wycofany, zamieniony na "ulepszony", jednym słowem do dupy obecnie:)
        • nikasob Re: Produkty Avonu których nie polecacie 09.08.04, 15:30
          Ja uwielbiam migdałową serię Naturals, natomiast jestem kompletnie rozczarowana
          tuszem BC.
        • Gość: emi Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: 212.244.180.* 10.08.04, 15:53
          naprawdę nie mogę się z Toba zgodzić!
          zapach migdałowy-ok, moze się nie podobać,
          ale tusze Avonu naprawdę są kiepskawe, pewnie, że znalazłabym gorsze na rynku,
          ale AVON robi coś co cięzko sie zmywa i strasznie kruszy,
          co do lakierów-tak zachwalasz, że jestem skłonna jeszcze raz spróbować (choć
          trudno mi zdradzić Inglota),
          pozdrawiam
          • Gość: Mango Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 18:56
            Błyszczyk za ok. 30 zł - sama wazelina (pisałam o nim w innym wątku), maseczki- nawilżająco-chłodząca i rozgrzewająca,lakiery do paznokci i paski do frencza.Na więcej kosmetyków kolorowych nie dałam się nabrać. Natomiast bardzo polubiłam krem dotleniający z linii Anew.Ogólnie - marka raczej kiepska, choć zdarzają się fajne rzeczy. Pozdrawiam!
            • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 10.08.04, 19:24
              ho ho ho
              wszystkie najlepsze produkty firmy AVON są wg ciebie beee, coz tak bywa, ogólnie
              o gustach sie nie dyskutuje!!!
              a rozgrzewajaca maseczke to ja juz uwielbiam!!!!, lakier trzyma ssie tydzien, a
              ANEW jest najlepiej sprzedajaca sie linią!!!!
              • nikasob Re: Produkty Avonu których nie polecacie 11.08.04, 08:49
                O lakierach to już nie wiem co mysleć. Na moich pazurkach trzyma się
                rzeczywiście tydzień. Ale znam dziewczynę której ten sam lakier nie wytrzymał
                nawet dwóch dni. Być może zależy to od "predyspozycji" paznokci.
                • emilia.kosecka Re: Produkty Avonu których nie polecacie 11.08.04, 09:35
                  Cóz nowe lakiery maja miec system intuicyjny, ktory rozpoznaje strukture
                  paznokcia, tak aby trzymac sie 10 dni.... hmmmmm zobaczymy

Fakt fakte, kazdy ma inne paznokcie, jedni twardsze inni miekkie, a kady lakiet
                  trzyma sie o wiele lepiej na twardych...
                  pozdrawiam
                  • Gość: Vienera Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:51
                    POLECAM:
                    -maseczke Skin Refining Mask
                    -korektor antybakteryjny (rewelacja)
                    -wszelkie dezedoranty antyperspiracyjne w kulce
                    -krem do rak glicerynowy

NIE POLECAM:
                    -tuszow
                    -wszelkich cieni do powiek
                    -lakierow do paznokci i odzywek do paznokci
                    • kmonia Re: Produkty Avonu których nie polecacie 11.08.04, 11:12
                      Po przeczytaniu wszystkich postów z częścią się zgadzam a z częścią wcale, ale
                      to moje subiektywne odczucie jak Ktoś już tu wspomniał.
                      kremy takie jak :brzoskwiniowy, ogórkowy, z miodem i itp z serii naturals dla
                      mnie są oki, choć wiem, żże potrafią uczulać,
                      Tusze odpadają kilku próbowałaz z niepowodzeniem;
                      balsamy naturals -oki ale pod warunkiem, że dobierze się zapach dla siebie;
                      szampony herbal care, prawie wszystkich używałam (przyczyną tego jest mój -
                      naturalnie - brązowy kolor włosów)polecam;
                      te zaawansowane odpadają po ostatniej zmianie,nie tylko opakowań ale i
                      widocznie składu chemicznego, bardzo lubiłam odżywkę w spray`u niestety ta
                      teraźniejsz jest "do kitu";
                      antyprespiranty są oki (nie używałam tych bez zapachowych);
                      wody toaletowe z reguły nie trwałe ale nie zapomnę millenium i oczywiście nadal
                      far away;
                      kremy do rąk - najlepszy ten "aksamitny" do rąk i paznokci, glicerynowy na
                      bbbardzo zniszczone inaczej pozostawia niezbyt miłe wrażenie;
                      cieni do powiek nie polecam twarde, a te w płynie z gąbeczką do nakladania po
                      chwili "robią" kreski w zagłębieniach powiek;
                      pomadki oki ale szczególnie nie polecam podamki lekko koloryzukącej z
                      drobinkami czegośtam w zielonej obudowie - po nich moje usta zachorowały,
                      pojawiły się na nich pęcherzyki i ogólnie swędzenie,poratowała mnie neutrogena;
                      odżywka zielona do paznokci jakby w ostatnim wydaniu się popsuła ale wcześniej
                      była oki;
                      co tam jeszcze...
                      płyny do kąpieli rewelacyjnie pachną bardzo dobrze się pienią!
                      a tak przypomnialo mi się coś z aromatyzowanych balsamów mnie zapach
                      przyprawiał o bezsenność przyspieszone bicie serca i w konsekwencji był to
                      najgorszy kosmetyk z Avonu dla mnie coś z pomarańczą i jakąś przyprawą brrr za
                      to moja kumpela nic z tych rzeczy więc nie trafił do kosza;
                      kosmetyki z filtrem słonecznym są oki, ulubieniec mój uv2 w spray`u, dla dzieci
                      30 też oki;
                      to tyle z mojej pamięci więcej nie wycisnę
                      pozdrawiam M
                      • Gość: Mango Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 14:27
                        Jeszcze jedno paskudztwo: serum liftingujące. Skórę miałam ściągniętą i fatalnie się z tym czułam. A błyszczyk z połyskującymi drobinkami jest naprawdę do kitu - najgorszy, na jaki trafiłam ( a dużo ich przetestowałam) ; paski do frencza - podobnie.:-)
                        • Gość: walek83 Re: do Emilii K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:14
                          Mam do Ciebie pytanie- czy w ofercie avonu mozna jeszcze dostać cienie w kulce?
                          uważam,że są bardzo fajne ale mi się kończą i chciałabym je jeszcze raz zamówić
                          Pozdrawiam
                          • justa_79 Re: do Emilii K 11.08.04, 16:29
                            tak, cienie w kulce cały czas są w serii Color Trend, a w katalogu nr 10 nawet
                            dochodzą 2 nowe odcienie.
                            • emilia.kosecka Re: do Emilii K 11.08.04, 18:25
                              dzieki justa ze wyreczylas mnie w odpowiedzi :))))
                              pozdrawiam cieplutko
                              • voluptas szał konsultantek, czyli czeski film. 12.08.04, 17:00
                                Drogie Panie,

czytam sobie ten wątek i śmiechem się zanoszę. Akurat fakt, czy Avon jest be,
                                czy cacy mnie nie interesuje, za to dyskusja, jaka tu rozgorzała - jest
                                przezabawna.

Otóż autorka wątku prosiła o podawanie nie polecanych kosmetyków Avonu i
                                większość osób tak robi, wyjątkiem jest kto? Pani konsultantka! Polemizuje,
                                broni, mówi, że uwielbia, że świetne, walczy z całym światem z zapałam
                                zdecydowanie godnym lepszej sprawy... choć może nie! Tu przecież chodzi o
                                pieniądze! Dla tej Pani zachwyty przeliczają się na konkretne sumki, stąd
                                zaangażowanie. Przezabawne. Czy ktoś jest tak naiwny, że uwierzy w ich
                                szczerość? A poza tym - czy to w ogóle na temat? Bynajmniej. Może założy Pani
                                wątek "Avon najwspanialszą firmą jest" i tam stworzy towarzystwo adoracji
                                wzajemnej, względnie własny kram? Bo na mój (prymitywny, rzecz jasna) gust te
                                wtręty to melanż akwizycji z bazarem.
                                A fe!
                                • emilia.kosecka Re: szał konsultantek, czyli czeski film. 12.08.04, 22:31
                                  Bo jesli weim ze to jest dobry produkt, to czemu mam go nie bronic. Osoba
                                  czytajac a ta dyskusje moze stwierdzic, ze w avon włsciwie to nic nie ma dobrego
                                  bo kzdemu cos nie pasuje, próbuje polemizowac w róznych kwestiach a do twoej
                                  wiadomosci na mojej pólce z kosmetykami jest tyle samo produktów AVON, czo
                                  innych firm, wiec az taka wierna nie jestem. Jesli wiem ze cos jest dobre
                                  sprzedaje sie jak przsłowiowe "cieple bułeczki", to czy mam wprowadzac w bład i
                                  przytknac, jest kiepski!!! A juz tusze i lakiery to w pierwszym rzedzie sa to
                                  bardzo dobre produkty, od GUERLAIN mam (straszne) uczulenie, L'Oreal zasycha
                                  zanim sie go jeszcze na dobre zacznie używac,a AVON starcza na naprawde baaardzo
                                  dlugo i wciąż jest taki sam jak w dniu otwarcia. W ciągu 4 lat złuzyłam 2
                                  malujac sie codziennie.
                                  Uważam ze kremy naturals so do bani, bo nie maja nic poza ładnym zapachem, ze
                                  krem na cellulit jest dobry, ale znam lepsze i tych lepszych uzywam, i jeszcze
                                  tego troche, ale o tym to w watku "to na prawde dziła" juz napisłam.
                                  pozdrawiam
                                  • voluptas Re: szał konsultantek, czyli czeski film. 13.08.04, 09:16
                                    emilia.kosecka napisała:

> Bo jesli weim ze to jest dobry produkt, to czemu mam go nie bronic.

Bo nie na ten temat jest dyskusja, szanowna pani. Tutaj zadano temat: jakich
                                    kosmatyków NIE polecacie. Poraz kolejny proponuję założyć wątek: która firma ma
                                    najlepsze kosmetyki i dlaczego AVON? Będzie Pani polemizowała przynajmniej na
                                    temat.

Osoba
                                    > czytajac a ta dyskusje moze stwierdzic, ze w avon włsciwie to nic nie ma
                                    dobreg
                                    > o
                                    > bo kzdemu cos nie pasuje,

I co się stanie - spadnie sprzedaż? Straszne!

> próbuje polemizowac w róznych kwestiach

Bo musisz łaskawa pani dbać o swe interesa...

a do twoej
                                    > wiadomosci na mojej pólce z kosmetykami jest tyle samo produktów AVON, czo
                                    > innych firm, wiec az taka wierna nie jestem. Jesli wiem ze cos jest dobre
                                    > sprzedaje sie jak przsłowiowe "cieple bułeczki", to czy mam wprowadzac w bład
                                    i
                                    > przytknac, jest kiepski!!!

Tyle, że ta polemika nie ma sensu, bo wiadomo, że chodzi o kasę, więc trąci
                                    zwykłym kitwciskaniem. Każdy zarabia jak umie, grunt, żeby nie przekroczyć
                                    bariery dobrego smaku, czego i pani szanownej życzę.

pozdr.

A juz tusze i lakiery to w pierwszym rzedzie sa to
                                    > bardzo dobre produkty, od GUERLAIN mam (straszne) uczulenie, L'Oreal zasycha
                                    > zanim sie go jeszcze na dobre zacznie używac,a AVON starcza na naprawde
                                    baaardz
                                    > o
                                    > dlugo i wciąż jest taki sam jak w dniu otwarcia.
                                    W ciągu 4 lat złuzyłam 2
                                    > malujac sie codziennie.
                                    > Uważam ze kremy naturals so do bani, bo nie maja nic poza ładnym zapachem, ze
                                    > krem na cellulit jest dobry, ale znam lepsze i tych lepszych uzywam, i jeszcze
                                    > tego troche, ale o tym to w watku "to na prawde dziła" juz napisłam.
                                    > pozdrawiam

• klg777 Re: szał konsultantek, czyli czeski film. 13.08.04, 10:16
                                      > Tyle, że ta polemika nie ma sensu, bo wiadomo, że chodzi o kasę, więc trąci
                                      > zwykłym kitwciskaniem. Każdy zarabia jak umie, grunt, żeby nie przekroczyć
                                      > bariery dobrego smaku, czego i pani szanownej życzę.

ale o co Ci chodzi? to wstyd zarabiać? wstyd chwalić i polecać rzeczy które się
                                      sprzedaje? jakos nie odebrałam odpowiedzi emilii za napastliwe wtrącenia
                                      konsultantki chcącej sprzedać jak najwięcej. po prostu konsulantce jest łatwiej
                                      sprawdzić większość produktów, więc niech i ona dzieli się opiniami.

a co do tematu to w avonu bardzo nie polecam cieni w kredce - one się wałkują w
                                      ciągu 2 sekund. nie przepadam za podkładami, zwłaszcza że mają słaby wybór
                                      odcieni (ich najjaśniejszy jest dla mnie za ciemny), a same podkłady sciągają
                                      skórę i ciężko jest je dobrze rozprowadzić bo się mażą. słabe są lakiery z serii
                                      color trend, kolorki może i fajne, ale bardzo odpryskują. razi mnie podobność
                                      zapachów - pur blanca, rare gold, far away itp. wszystkie mają jakąś taką samą
                                      nutę zapachową, jedyne co w nich dobre to trwałość i cena, nadają się na zwykly
                                      dzień do pracy ;) okropny jest dla mnie zapach serii migdałowej, jest zbyt
                                      natarczywy, po kąpieli i posmarowaniu balsamem - balsam było czuć bardziej jak
                                      mojego CK Truth ;) i straszny był taki balsam freezing.. czy cos w tym stylu, w
                                      srebrnej tucie, srebrzący ciało - no koszmar, wyglądało się jak urwanym z
                                      tandetnej choinki ;)

a z fajnych ostatnio wypróbowanych rzeczy:
                                      - utwardzacz paznokcia we flamastrze,
                                      - kremy z serii Bio6 Hydrofirming
                                      - żele pod prysznic Senses
                                      - krem antycellulitowy Avon Sculpt
                                      a wszystko i tak kupuję hurtowo na allegro, bo wychodzi taniej niż od
                                      konsultantek bezposrednio ;P

klaudia
                                      • Gość: Autorka Re: szał konsultantek, czyli czeski film. IP: *.zamosc.mm.pl 13.08.04, 12:57
                                        Szczerze pisząc to oprócz tego co myślicie na temat produktów (bo po to
                                        założyłam wątek, byłam ciekawa w jaka strone potoczy sie dyskusja. Forum ma to
                                        do siebie, że im dalej wypowiedzi od watku tym bardziej odbiegaja one od jego
                                        tematu. (sla przykładu, raz w temacie - trampki, roztrząsana była kwestia
                                        chińskich dzieci). Ale to tez jest swego rodzaju czymś fajnym. Dalej czekam na
                                        opinie, ponieważ naprawdę nie chcę się naciąć na coś "atrakcyjnego" Avonu, a w
                                        niektórch produktach się nawet zgadzacie :P Mam też pytanie odnośnie
                                        dezodorantow kulkowych, tych o zapachach serii perfumowanych? Moje ulubione to
                                        Wink i Little Black Dress. :)
    • Gość: czarna147 Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:08
      nie jestem "ekspedientka" avonu, to tylko tak na wstępie ;-). stosuje kosmetyki
      avonu, bo mam kilka sprawdzonych specyfików. ale najwiekszy bubel to chyba
      **odzywki do paznokci, zadna nie pomaga mimo najszerszych checi. duzo lepiej
      moje paznokcie wygladaja po kremie za 3zł niz po tych zabawnych odzywkach. poza
      tym **krem brzoskwiniowy - tragedia,** cienie w sztyfcie - paskudstwo,
      ** maseczki z serii naturals tez sa do niczego
    • slotna Re: Produkty Avonu których nie polecacie 15.08.04, 14:58
      Najtansze balsamy (dostalam jako konsultantka) - ten witaminowy i ujedrniajacy.
      Nie wchlaniaja sie, smierdza... Badziew.

Wszystkie tusze tragiczne. Po miesiacu do wyrzucenia, a od samego poczatku
      krusza sie i osypuja.

Emulsja matujaca do twarzy z serii przeciwtradzikowej.

Dezodoranty w kulce z serii zapachowych.

Preparat do paznokci z jedwabiem (obrzydliwy rozowy kolor, po zamoczeniu rak
      luszczy sie i schodzi)

Za to duzo rzeczy uwielbiam;) Ale to nie w tym watku...
    • karcia-albi Re: Produkty Avonu których nie polecacie 15.08.04, 15:20
      Nie jestem zadowolona z balsamu, który ma spowalniać odrastanie włosów. Mi
      przyspiesza( mojej mamie zresztą tez). Bardzo lubie zapach Treselle, długo się
      utrzymuje i przyjemnie pachnie. Zadowolona jestem także z korektora do twarzy.
      • Gość: Autorka Re: Produkty Avonu których nie polecacie IP: *.zamosc.mm.pl 17.08.04, 10:59
        A moze coś o błyszczykach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka