Dodaj do ulubionych

Do używających Shiseido Compact Foundation

09.08.04, 13:42
Mam ochotę kupic sobie Shiseido Compact Foundation. Mam jednak mieszaną cerę
ze sporymi problemami- zaczerwienienia, ślady po wykwitach itd. itp. a ciąża
tylko pogorszyła ten stan.
Proszę mi powiedzieć, czy ten kompakt jest wystarczająco kryjący, czy trzeba
koniecznie jednak nałożyć przedtem korektor? Jakie macie doświadczenia?
Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • dixi74 Re: Do używających Shiseido Compact Foundation 10.08.04, 09:32
      Hop, w górę, może ktoś się jednak znajdzie.
      • sigrun Re: Do używających Shiseido Compact Foundation 10.08.04, 10:32
        Używałam co prawda Shiseido Hydro-liquid Compakt a nie Compact Foudation,
        zarówno w trakcie ciąży jak i po porodzie. Kryje w sposób naturalny i
        przynajmniej w moim przypadku korektor był zbędny. Z resztą nigdy nie
        odczuwałam potrzeby stosowania korektora, mimo że borykam się z naczynkową
        cerą. Jeśli podkład jest dobrej jakości powinien dobrze kryć niedoskonałości
        nawet nałożony cienką warstwą, o ile nie masz pokaźnych przebarwień. Wtedy
        niestety korektor może okazać się bardzo przydatny. Osobiście uwielbiam
        podkłady Shiseido, ponieważ doskonale nawilżają skórę. Jeśli mogę coś Tobie
        poradzić, to najlepiej będzie jak sama przetestujesz podkład w perfumerii.
        • Gość: gość Re: Do używających Shiseido Compact Foundation IP: 217.153.143.* 10.08.04, 12:38
          Jeśli masz duże zmiany do ukrycia to ten kompakt nie sprawdzi się. Jest bardzo
          ekonomiczny i świetnie rozświetla skórę ale nie kryje dobrze. Do ukrycia
          przebarwien polecam bardzo dobry korektor Estee Lauder Disapear Smoothing Creme
          Concealer. Jest bardzo wydajny, ma 15 ml (a to bardzo dużo jak na korektor),
          jest testowany okulistycznie, dermatologicznie i mozna stosować go na większe
          partie skóry. Sama używam:)Stosując go mozesz kupić dowolny podklad, wszystkie
          zmiany pokryjesz korektorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka