Dodaj do ulubionych

Gliyco A=perfekcyjna cera???

IP: *.inop.poznan.pl 10.08.04, 10:35
Ostatnio kosmetyczka polecila mi zel (krem?) do twarzy Glyco A oparty na
kwasach owocowych. Podobno jest rewelacyjny na dla cery z rozszerzonymi
porami i niewielkimi bliznami... Czy ktoras z was go wyprobowala?
Obserwuj wątek
    • Gość: P. Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 10.08.04, 10:41
      www.wizaz.pl/
      tu znajdziesz opinie (w kosmetykach wszech czasow/kremy na tradzik)
    • Gość: ivy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: 80.51.90.* 10.08.04, 18:33
      ja uzywam i potwierdzam ,ze jest b.dobry
    • mamabruna Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? 11.08.04, 16:27
      Ja używam, jest naprawde dobry, aczkolwiek jest to silnie złusczający srodek. I
      wydaje mi sie, ze nie jest na kwasach owocowych, tylko na kwasie glikolowym. To
      chyba co innego....
      • Gość: Anka Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:14
        Dziewczyny a jak go uzywacie ? Na noc ? Codziennie ? I co do tego stosujecie ?
        • Gość: Mango Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:22
          To jest krem z apteki czy z drogerii? Ile kosztuje? :-)
          • Gość: ivy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: 80.51.90.* 11.08.04, 20:20
            w aptece. nie pamietam ile kosztuje. tak 30-50 zl
        • Gość: ivy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: 80.51.90.* 11.08.04, 20:19
          stosuje sie na noc. najpierw lepiej co dwa dni, bo jest zracy. na poczatku
          skora sie robi jak scierka - taka sucha i wymieta. ale na to jest dobry krem
          nawilzajacy- physiogel. potem skora sie uodparnia i juz nie reaguje wysuszniem
          na ten krem- jest normalna tylko mniej sie przetluszcza i nie ma zaskornikow
          (blizzny tez sie powoli splycaja). do tego trzeba stosowac bloker sloneczny.
          anthelios fluid jest dobry.
          ja bym jednak poczekala na koniec lata, az naslonecznienie bedzie mniejsze, bo
          na poczatku ostro podraznia (ale ja stosowalam codziennie od samego poczatku i
          moze to dlatego)
      • Gość: ivy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: 80.51.90.* 11.08.04, 20:25
        www.kki.net.pl/~medea/glikol.htm
        z tego wynika, ze to jednak kwas owocowy
        • Gość: Mango Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:46
          Z nazwy wynika,że to kwas glikolowy (albo coś w tm rodzaju).Poprawcie mnie, jeśli pokręciłam nazwę. Czy działa podobnie jak Retin-A? :-)
          • Gość: justy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.08.04, 12:33
            Glyco-A zawiera 12% kwasu glikolowego. Kwas glikolowy jest zaliczany do AHA,
            zwanych potocznie kwasami owocowymi. pH kremu wynosi 3,2.
          • Gość: justy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.08.04, 12:35
            glyco-a i retin-a mają pewne cechy wspólne, jeśli chodzi o działanie. ale Retin-
            A to mocniejszy (i zasadniczo różniący sie składem) preparat na receptę.
            • Gość: Ness Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 12:37
              Justy, czy możesz 'porównać' siłę złuszczania Isotrexu (izotretinoina) i
              Glyco-A? Czy masz dostęp do ulotki Glyco-A i mogłabyś spisać przeciwwskazania?
              • Gość: justy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.08.04, 21:59
                przeciwwskazania? GlycoA to kosmetyk- nie ma w nim ulotki zawierającej
                przeciwwskzania, działania niepożądane itp jak w leku. ogólnie wrażliwość
                skóry, choroby skóry itp.
                siłę złuszczania ciężko porównać.
                jednak Isotrex działa głębiej.
                • Gość: Ness Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 22:43
                  Rozumiem, dzięki, myślałam że to krem 'apteczny' o statusie leku właśnie.
    • Gość: Ada Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:26
      A zmniejsza zmarszczki ?
      • Gość: ivy Re: Gliyco A=perfekcyjna cera??? IP: 80.51.90.* 13.08.04, 12:15
        wlasnie takie jest jego 'ulotkowe' zastosowanie. kobita w aptece zdziwila sie,
        ze ja to kupuje na zaskorniki;)
        • Gość: Anka Isotrexin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:30
          Ja to mialam na tradzik ale to przeciez nie dziala zluszczajaco tylko jak
          antybiotyk
          • Gość: Ness Re: Isotrex? IP: *.acn.waw.pl 14.08.04, 00:12
            Ależ nie, to nie działa jak antybiotyk. Jest to pochodna witaminy A, coś w
            rodzaju roaccutanu do stosowania zewnętrznego (upraszczając sprawę).
          • Gość: Ness Re: Isotrexin? IP: *.acn.waw.pl 14.08.04, 00:30
            Poprawka: Isotrexin to isotrex z dodatkiem erytromycyny, czyli jakiś tam
            antybiotyk w sobie ma :) Ale sama isotretinoina jest właśnie złuszczająca i
            przeciwzaskórnikowa. Zmniejsza wydzielanie sebum.

Ja szukam jakiegoś zastępnika na lato, bo niestety isotrex bardzo fotouczula. A
            kwas azelainowy z kolei nie złuszcza. Dlatego chcę wypróbować to Glyco-A.
            • lovelly Re: Isotrexin? 14.08.04, 08:02
              No to niestety Ness ale przy Glyco także trzeba uważać na słońce, może nawet
              bardziej. Koniecznie wysoki filtr na twarz.
              • Gość: Ness Re: Isotrexin? IP: *.acn.waw.pl 14.08.04, 11:46
                > No to niestety Ness ale przy Glyco także trzeba uważać na słońce, może nawet
                > bardziej. Koniecznie wysoki filtr na twarz.

A, Holender. :(

Czemu, no czemu nie ma nic skutecznego i bez takich nieprzyjemnych skutków, hm?
                Co sobie ci wszyscy naukowcy myślą? Pewnie sami faceci... Proszę mi opracować
                krem, który będzie zwalczał trądzik, wygładzał zmarszczki, doskonale nawilżał,
                chronił przed słońcem i zapewniał piękną, równą opaleniznę! :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka