Gość: anja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 20:53 Bardzo prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tekla Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 14.08.04, 00:01 wczoraj zamowilam mojjemaie krem guerlain pod oczy, za 230 zl, w sklepie kosztuje jakos ponad 300. moze i oryginalny...ale konsystencja nie zgada sie z oryginalem, kolor ciemniejszy i zapach intensywniejszy. Na 99% pzreterminowany, czekam na mejla a propos zwrotu pieniedzy, na popzredniego z pytaniem owaznosc kosmrtyku dostalam wymijajaca odpowiedz. Generalnie sie nacielam i boli ( 230 zl...buuuu), ale wczesniej zamawialam perfumy naomi campbelli chanel, pzrsyzly na 100% orygianly. Aha! Babka od kremu miala same pozytywy, a bylo ich kilkast. Na najblizszyy czas wyleczylam sie z allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro 14.08.04, 01:36 Od czasu do czasu kupuje sobie jakiś kosmetyk na Allegro, przeważnie Vichy, La Roche Posay, ew. Dermedic, ale mam sprawdzonych sprzedawców. Nigdy natomiast nie kupię kolorowych kosmetyków i zapachów, chyba, że sprzedający jest w tego samego miasta i zgadza się na osobisty odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro 14.08.04, 09:44 Na Allegro kupuję od prawie tzrech lat. Czasami sprzedaję, głównie, kiedy coś mi się znudzi. Przeprowadziłam ponad 400 transakcji, nikt nie przysłał mi przysłowiowej cegły w paczce, jeśli towar w jakikolwiek sposób nie był zgodny z moimi oczekiwaniami, a przede wszystkim z opisem - to go reklamowałam. Nie boję się używać opcji "zadaj pytanie sprzedającemu" i, jeśli mam jakieś wątpliwości, zawsze wyjaśniam je przed zalicytowaniem. Mam sprawdzonych sprzeedawców (są tacy, z którymi mam na koncie i 20 transakcji), wiem, że mogę być pewna, że towar, który sprzedają jest pełnowartościowy, do których mogę napisać, jeśli akutat nie mam kasy, a chcę, żeby mi coś odłożyli, których mogę poprosić o sprowadzenie jakiegoś kosmetyku, jeśli nie mają go akurat w ofercie. Na allegro kupuję kosmetyki pielęgnacyjne, kolorówkę i perfumy, zdarzało mi się kupić/sprzedać telefon czy discmana, nie było problemów. Uważam, że Allegro nie należy się bać. Jeśli masz wątpliwości - przeglądasz historię jego aukcji - zawsze m ożesz napisać do kogoś, kto kupił podobny produkt i zapytać, jak się sprawdza, czy jest oryginalni itd. Trzeba też uważać na "szalone okazje cenowe". Mnie się wprawdzie udało kupić puder Satin de Chanel za 100 zł (oryginał, nie mam wątpliowści), ale w Chanel 5 na 69,90 w życiu nie uwierzę. Reasumując - przy zachowaniu zdrowego rozsądku - świetne miejsce na zakupów po naprawdę fajniejszych cenach ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Do Voluptas IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 14.08.04, 16:49 Czy moglabys podac nicki sprawdzonych spzredawcow? Niestety moja ostatnia porazka na ponad 200 zl boli, boje sie kupowac nawet od sprzedawcow z samymi pozytywami. Podaj choc kilka, bardzo prosze, na kremiki i kolorowki. Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: do TEKLI 14.08.04, 20:51 Służę z przyjemnością. ;) Mój dream-team to: (pisownia nicków oryginalna) kolorówka i pielęgnacja: -Oriana-, zabcok, gregwu, mmagu, magdaderk, make-up, BRESKA, ericossos perfumy: mateusz124, grycek okulary: lenek z każdą z tych osób mam na koncie co najmniej 3 transakcje i nie była żadnych problemów z wysyłką, wątpliwości co do oryginalności towaru, ani problemów z kontaktem. pozdrawiam i życzę powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Do Voluptas IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 14.08.04, 20:53 Dzieki wielkie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: Do TEKLI 14.08.04, 21:01 Zainspirowałaś mnie ;) właśnie założyłam nowy wątek, mam nadzieję, że się rozwinie i znajdziesz tam coś dla siebie ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitc Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 09:47 Trzeba bardzo dużą uwagę zwracać na sprzedawców, choć komentarze to nie wszystko i czasem trzeba się przekonać na własnej skórze. Mnie się udał min. kupić cienie Clinique kolor idealny i za mniej niż połowe sklepowej ceny. Oraz tester perfum, na 100 % oryginał, który kosztował mnie tyle co 1/3 takich perfum w sklepie. Generalnie kupowałam sporo drobiazgów, raz tylko przyszedł mi eye-liner ze strannie usunięta datą ważności... : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro IP: *.devs.futuro.pl 14.08.04, 10:23 Kupuję kolorówkę,ale rzadko- szczególnie Bourjois i tu serdecznie polecam Leman60, naprawdę super sprzedawca i jestem b. zadowolona, towar oryginalny, po 2 dniach,a taniej o połowę niż chore ceny sklepach. Nie kupuję natomiast perfum,po prostu się boję:) - przecież jeśli coś dojdzie do mnie rozbite w drobny mak, to sprawa poczty i 300 zł w błoto, nie doodzyskania.Nie,perfumy wolę przepłacić w sklepie:) Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro 14.08.04, 11:33 Tego akurat nie musisz się obawiać. Dobry sprzedający robi wszystko, żebyś otrzymała kosmatyk w stanie nienaruszonym. Pakują toto w pudałka, pianki, pierdółki, wypychają gazetami, owijają folią bombelkowaną ;) Kupiłam na allegro kilkadziedsiąt flakoników różnych zapachów (zaopatruję wszystkie kobiety w rodzinie plus koleżanki ;))) i nigdy ze stłuczeniem nie było problemu. Poza tym - zawsze możesz poprosić sprzedającego o naklejenie na paczkę nalepki "ostronie szkło" - taka przyjemność kosztuje 1 zł. a na poczcie wiedzą, że nie mogą po Twojej paczuszce specjalnie skakać ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spray Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro IP: *.vline.pl 14.08.04, 10:29 częśto kupuję. Od sprawdzonych sprzedawców, ma się rozumieć ;) Dzięki zakupom na allegro mogę sobie pozwolić na luksus posiadania kosmetyków z najwyższej półki, na które normalnie mnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania* Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro IP: *.one.pl / *.one.pl 14.08.04, 16:44 dziwczyny a moze podacie namiary na Waszych sprawdzonych sprzedajacych!!!:) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.08.04, 11:36 czesto kupuje na allegro!jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie zebym dostala cos innego czy nieorginalnego:)ale nie kupuje rzeczy powyzej 150zl bo jednak troche mam watpliwosci:)pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro 14.08.04, 17:00 Od niedawna kupuję na allegro. Kosmetyki rzadko. Poluję na Hypnose Lancome, ale to zdanie "bez opakowania" zraża mnie. Tusze przecież szybko wysychają. Kupię chyba w perfumerii:) Dużo obserwuję i dziwię się, że ludzie kupują kosmetyki wycofane ze sprzedaży dość dawno. Ale to ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro IP: *.devs.futuro.pl 14.08.04, 17:15 A nie dziwi cię fakt, że często kupują w połowie lub 3/4 zuużyte?:)))))))))) Niekiedy wydaje mi się , że allegro mogłoby spokojnie wydać antologię czarnego humoru, np. Ktoś sprzedawał kiedyś żel pod prysznic,którego zostało na 1 użycie,albo cień do powiek, do użycia na 2 razy,ale w wypadku posiadania niewielkich powiek:))))itp...Z tych aukcji to się dopiero można pośmiać... Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro 14.08.04, 20:54 hejka opakowanie nie ma wpływu na wysychanie lub nie tuszu. Ja kupiłam Hypnose u gregwu, bez pudełka, świeżutki i nowiutki, chociaż sam tusz mi nie do końca przypasował, do jego jakości, mimo braku pudełka, nic nie mam ;) pozdrowionka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro 14.08.04, 21:22 voluptas napisała: > hejka > > opakowanie nie ma wpływu na wysychanie lub nie tuszu. Tak wiem:) Ale jest wysoce prawdopodobne, że ktoś "oglądał";) parę razy szczoteczkę itp.To mi wystarczy zeby nie kupić. Akurat w przypadku tuszu zraża mnie pojedynczy egzemplarz do sprzedaży(nieudany zakup lub prezent) co byłoby zaletą w przypadku perfum. Popatrzę czy nie sprzedają hurtownicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas do coralin 14.08.04, 21:27 kiedy jak kupowałam wspomniany gregwu sprzedawał 4 sztuki. Więc pewnie miałam szczęście ;) a już zupełnie z innej strony - rzdaiłabym Ci sprawdzić ten tusz w perfumerii, ja się na nim przejechałam, bo uwierzyłam w reklamę. Jest rzadki i skleja rzęsy, wcale nie pogrubia tak rewelacyjnie, wcale nie podwija rzęs. Jego plus, to niewątpliwie śliczna, czarna, głęboka czerń i trwałość. Jeśli truję, to przepraszam ;) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: do voluptas- dzięki!:) 14.08.04, 21:42 Dziękuję. Dobrze, że piszesz. Czarne rzęsy to ja mam, na trwałości jakoś szczególnie mi nie zalezy bom nie pływaczka. Tuszu używam mało, chyba najbardziej zależałoby mi na zagęszczeniu. Na razie kończę Ellen Betrix (nasz Max Factor?) i jakiś mini Estee Lauder. Ludzie chwalą średniopółkowe, muszę popytać. Jakie polecasz? Pozdrawiam ciepło:) Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas re: do coralin 14.08.04, 21:50 moim faworytem jeśli chodzi o tusze pogrubiające jest Generous H. Rubinstein i DiorShow Diora. Ten pierwszy ma lepszą szczoteczkę, ten drugi wprawdzie trudno sią aplikuje, ale możesz sobie zafundować istne rzęs firany (to lubie ;))). To wyższopółkowce, ale niestety na innych się nie znam. Poszukaj w wyszukiwarce, ostatnio temat mascar pogrubiających był kilkakrotnie poruszany. pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Co myslicie o kupowaniu kosmetykow na allegro 14.08.04, 21:02 Ja kupuje na allegro - najchętniej książki, perfumy i kolorówkę. Nie nacięłam się, jestem zadowolona, kupuję od tych najbardziej znanych polecanych - jestem zadowolona, paczuszki przychodzą szybko - cienie, szminki, puder, kolorówka wysoko i średniopółkowa. NIe zaryzykowałabym kupno drogiego tuszu w sieci - za szybko wysychają, wolę dołożyć te parę złotych i kupić w perfumerii. No ale ostatnio przerzuciłam się na średniopółkowe tusze i jestem b. zadowolona. Z zasady nie kupuję dla siebie kosmetyków pielęgnacyjnych w sieci, jest sporo kosmetyków oryginalnych ale jest bardzo ciężko zweryfikować ich datę ważności. Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas top lista sprzedawców 14.08.04, 21:11 Dziewczyny, tocząca się tutaj dyskusja zainspirowałą mnie do założenia nowego wątku - jeśli macie jakichś sprawdzonych i godnych polecenia sprzedawców - podzielcie się swoim doświadczeniem, a nóż-widelec się komuś przyda ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=14917322 pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś