Dodaj do ulubionych

czy jestescie odwazne w makijazu letnim?

IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 18.08.04, 10:39
bo ja w tym roku tak!!!

bardzo podobaja mi sie lansowane ostatnio makijaze w stylu 'rajski
ptak', 'zar tropikow', 'owocowe szalenstwo', etc.
stwierdzam, ze na opalonej buzi to naprawde fajnie wyglada!

dzisiaj mam czarna bluzke, biale spodnie a do tego turkusowy pasek z
plecionki, tursowy wisior na szyi - w ksztalcie cienkiej muszli i 2 turkusowe
muszle w uszach.

oczy pociagnelam dookola gruba kreska w morskim kolorze i rozmazalam to w
wewnetrznym kaciku oka, tusz tylko na koncowkach rzes.
Czuje sie jakos modnie i artystycznie :-)))

Jutro chce sprobowac bialego stroju w polaczeniu z jaskrawym oliwkowym
makijazem.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 18.08.04, 11:03
      pewnie na opalonej skórze można sobie na więcej pozwolić, tylko problem w tym,
      że ja nie jestem zbytnio opalona... ale lubię ciekawe makijaże, nie tylko latem.
      • Gość: katinka Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 19.08.04, 18:58
        czesc Justynka :) tez jakos nie zaszalalam z opalenizna w tym roku, za pare lat
        zbiore pewnie nagrode :P a makijaz to ja lubie dyskretny, czy to latem czy
        zima, w ubiorze pastele, ostatnio polubilam blyszczyki i ot cale moje letnie
        szalenstwo ;)
        nadmorskie buziaki :)
    • Gość: Free Szo, opisz dokladniej .. IP: *.tele2.pl 18.08.04, 14:52
      jakie kolory ze sobą łączysz, jak mniej wiecej sie malujesz, z makijaży jakich
      firm czerpiesz inspiracje :)
      uzywasz np. pomaranczowych, żółtych, fuksjowych cieni?
      zalozylam podobny wątek jakis czas temu na Wizażu o radosnych wiosennych
      makijażach :) (ElisaDay)
      najbardziej mi sie podobał Loreala fioletowo-zielony:) (na wiosne juz go
      lansowali) (rok temu tej firmy zreszta bardzo sie nie różnił)
      a, i nawet nie bardzo opaloną twarz można tak malować ;) :)
      a dzis zaszalalam.. i zrobilam makijaż klasyczny - eyeliner, tusz, czerwona
      szminka z blyszczykiem:)
      tylko tak naprawde co roku takie same są te makijaże.. na wiosne pastele, na
      lato uderzające po oczach, na jesien i zime przydymione, kreski i ciemne
      kolory.
      • Gość: Szo Re: Szo, opisz dokladniej .. IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 19.08.04, 13:06
        Ojej ale ze mnie zadna ekspertka! Prawde powiedziawszy mam tu w pracy
        kolezanke, ktora ma jakis naturalny, wrodzony dar do malowania twarzy. To nawet
        nie jest makijaz - to jest sztuka! Ja tylko zerkam na nia i sie inspiruje bo
        absolutnie nie osiagne ani tego mistrzostwa w komponowaniu barw, ani precyzji w
        nakladaniu cieni.
        A w gazetach najbardziej lubie podgladac makijaze Clarinsa i bardzo, bardzo Isa
        Dory - zwlaszcza te czekoladowe i rozowe i waniliowe.
        Ostatnio mam pociag w kierunku klimatow orientalnych, tropikalnych i
        etnicznych - wyobrazam sobie na przyklad rajskie plaze na Mauritiusie i klade
        cieniutko srebrzysty cien na cala powieke, wewnetrzy kacik oka zaznaczam
        polyskliwa kredna w kolorze turkusowym, robie tez turkusowa kreske pod dolnymi
        rzesami i prowadze ja do gory az oko bedzie 'kocie', czarnym tuszem maluje
        rzesy a na ich konce nakladam srebrna mascare. paznokcie pokryte bezbarwnym
        lakierem ze srebrzystym brokatem.
        albo wyobrazam sobie spalona sloncem sawanne i wtedy maluje sie uzywajac pudru
        brazujacego bourjois - policzki, broda, nad lukami brwiowymi nakladam go
        pedzlem, potem biore polyskliwy zel Avonu Arabian Glow i nakladam zamiast rozu
        bardzo wysoko na kosci policzkowe, oczy obwodze kredka Arabian Glow ze zlota
        poswiata, maluje kosci obojczykowe i dekolt - do tego konieczne wiszace,
        skorkowo-drewniane kolczyki. paznokcie czekoladowe, prawie burgund.
        albo lubie przeniesc sie w wyobrazni do trendy londynskiego klubu i poszalec z
        kolorem kanarkowym na gornej czesci powieki, do tego jaskrawozielona soczysta
        kredka i rozbielone kaciki oczu, usta a la silikon - blyszczykowe, kolor
        naturalny. plastykowe kolczyki w geometrycznych ksztaltach np. w bialo-czarna
        kratke.
        mam tez fajne farbki do powiek manhattan - rozowa, stalowo-niebieska i
        pistacje - swietlista twarz a powieki jakby pokryte metalizujacym lakierem jak
        samochod!
        najwiecej mam w kosmetycze brazow, czekolad, wanili, bezy i zlota, nastepnie
        pastelowych rozow, zgaszonych sliwek i wscieklych fuksji
        sporo bialych baz, srebrzystych cieni
        troche morskich, turkusowych
        i mase drobiazgow do robienia detali: jakies fluidy blyszczace, gwiazdki do
        posypywania powiek, naklejane rozmaitosci na paznokcie, duzo blyszczykow do ust
        a Ty jak lubisz sie malowac? teraz latem?
        • Gość: Free :) IP: *.tele2.pl 19.08.04, 18:49
          to masz niezłą wyobraznie :). ja to dawno odkrylam ze nie jestem kreatywna, nie
          umiem sobie wyobrazic jakiegos radosnego np. fioletowo-niebieskiego. to co
          nazywam inspiracją to jest po prostu sciagniecie ;)). ew. troche inaczej
          pomaluje, bo niebieskiego nie lubie, i chyba mi nie pasuje.
          wiesz co, jakies 2 dni temu zaszalalam i pomalowalam moją nową fuksjową
          intensywną kredką kreske na calej gornej powiece. i, kurcze, do brązowych oczu -
          podobalo mi sie :). mojej mamie niezbyt ;)
          w sumie tez nie mam wyboru cieni odpowiednich. mam moje ulubione fioletowe
          cienie manhattanu mono nr.26 (nie znam sie na kolorach - to moze byc wrzos,
          albo lilia - fiolet wpadający bardziej w niebieski niż róż).
          albo nim tak przeciagam od wewnetrznego kącika, poziomo, aż za powieke na
          zewnatrz ale nie wychodząc na gore na nieruchomą powieke.
          brązowo-złote makijaze wlasnie bardziej mi pasują na jesien. ale tez bardzo
          lubie makijaze IsaDory :)
          sliwki podobno mi pasują, mam takie cienie, ale co sie pomaluje to jakbym po
          prostu b. zmeczone oczy miala - tak wygladam. czerwone tez wg mnie tak
          wygladaja.
          a te wszystkie swoje kosmetyki to tez musialas kupic zeby potem robic radosne
          malunki, czy skąd inąd? :)
          a tych farbek manhattan nie kojarze - to takie kremy w kostkach jakby?
          taką palete dosyc ciemnych zielonych cieni widzialam w Inglocie w serii Lagoon
          czy jakos tak. na takie sie nie odważę ;)
          a to niezbyt na lato - Shirley Manson mi sie podoba, a ona zazwyczaj ma taki -
          cieniutko czarną kredka wokół wewnetrznego kącika, dolną wewnetrzna powieke i
          czarny wydluzajacy tusz. i b. jasna cera do tego. super :)
          ale wiesz jaki pomyslalam kiedys - mocna opalenizna, a chociażby puder
          brązujący i mocno rozjasnione powieki i usta (beżowe, jasniejsze niz
          naturalne). i tusz zeby powieka 'nie zginela'
          albo caly w tonacji rozowej - troche jak max factor (chyba na wiosne czy lato).
          powieki, usta i policzki.
          a kolezanka nie byla na jakichs warsztatach czy tak calkiem sama z siebie?
          • Gość: Szo Re: :) IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 20.08.04, 09:22
            Jezu! Ja na warsztatach kosmetycznych??? Nie, no w kazdym razie dziekuje za
            komplement ale naprawde nie bylam na zadnym kursie makijazu. Na kursach
            grafiki, malarstwa - i owszem! Na warsztaty makijazu nie wybralabym sie z
            jednego prozaicznego powodu - nie przepadam za tym jak ktos (poza moja mama,
            chlopakiem, siostrzenica-pupilka i moi psem) dotyka mojej twarzy lub robi cos z
            moim cialem (nawet u fryzjera prosze o niewykonywanie masazu skory glowy przy
            myciu bo moja dusza cierpi jak ktos obcy mnie 'maca').
            Takze jestem samoukiem i oczywiscie podgladaczem innych.
            Kosmetyki kupuje albo na zasadzie przypadku - jak chocby dzis rano: ladowalam
            karte miejska w kiosku i wypatrzylam lakiery do paznokci Selene w takich mini-
            buteleczkach po 3 zl - wzielam marengo, lazurowy i cos jakby borowkowy. Gdyby
            kosztowaly po 15 zl pewnie bym sie nie zdecydowala. Albo na zasadzie polowania -
            zobacze cos w gazecie lub na czyjejs twarzy i szukam potem czegos podobnego w
            sklepach. Ale przyznam, ze w kolorowce ide na ilosc a nie na jakos. O ile w
            kosmetykach pielegnacyjnych staram sie stawiac na jakosci, tak samo podlad,
            puder i tusz staram sie miec porzadny ale cienie, brokaciki, roze, lakiery -
            tutaj juz stosuje wolna amerykanke. Podoba mi sie kolor, konsystencja, zapach? -
            biore! Ostatnio uzywam cieni Golden Rose - taka wielka paleta z ponad 60
            kolorami - za 30 zl. Blyszczyki Eveline Holographic, tez po przystepnych cenach.
            No sporo tego by bylo jakby ulozyc w rzedzie. Malowidla trzymam w takich
            smiesznych wiklinowych okraglych koszykach - na dzien dzisiejszy jest ich ok.
            7, lakiery odzielnie...
            Te metaliczne cienie-farbki manhattan kupilam w drogerii natura - sa w malych
            buteleczkach z pedzelkie jak eyeliner.
            Bardzo podoba mi sie Twoj wariant z fuksjowa kredka - pozwolisz, ze podkradne
            pomysl i wyprobuje sobie? Jezeli masz brazowe oczy - ciemne to bardzo polecam
            Ci wyprobowanie dwoch cienie Inglota - ale oddzielnie. Koniecznie taki w
            kanarkowo-oliwkowym kolorze - jakby skorka od limonki byla zmieszana ze skorka
            cytrynowa a ten drugi to czerwonawy cien - cos jak kolor ceglasty czy spalona
            sloncem glina - bardzo, bardzo ladnie podkresla brazowe oczy.
            Ja mam oczy nakrapiane - 60% to ciemna zielen a reszta to szary, ciemny braz i
            na tym widac jakby bursztynowe jasne plamki (mam nadzieje, ze to nie oznacza
            jakis koszmatnych schorzen :-) w zwiazku z tym eksperymentuje caly czas i
            szukam czegos co mi pasuje.
            Dzis nie mam wcale podkladu - tylko puder brazujacy
            - na policzki i powieki nalozony zwilzonymi palcami - daje to efekt takiej
            ladnie wypolerowanej miedzi - rzesy na ciemno brazowo, kreska namalowana
            brazowa kredka, usta blyszczykiem Arabian Glow. Pazurki mleczne, kolczyki dzis
            zlote sztyfty male w ksztalcie greckich slonc.
            Jutro stestuje jasne powieki i usta - jak radzisz!
            • Gość: Free lakiery i reszta IP: *.tele2.pl 20.08.04, 15:43
              nie sugerowalas ze bylam na warsztatach, a spytalam sie czy ta Twoja kolezanka
              ktorą bezczelnie ;P podglądasz byla :)). ale wyobraznie i tak masz :). jak cos
              wymyslisz - pisz!
              co do paznokci - ja praktycznie bezbarwnym maluje (rozdwajają sie zazwyczaj), a
              jak juz na kolorowo - to na bordowo walnę :>. pomalowalam takim wulgarnie ;)
              pomaranczowym dosyc jasnym, nie swiecącym zadnymi drobinkami Manhattanem mojej
              siostry - i baardzo trudno byloby mi sie przyzwyczaic. chyba nie dla mnie.
              co do limonek na oczach - no moze sprobuje. bo jednak az tak odwazna nie
              jestem:). a ceglastych/czerwonych/pochodnych jak pisalam sie boje - ze
              przytlumi i w ogole bede wygladac jakbym dwa dni oka nie zmrużyła :)
              moje siostry sobie pokupowały duzo lakierów Golden Rose (takie stoiska, są tez
              tam Selene) - i sa zadowolone.
              czy takie tanie cienie ci sie trzymają czy uzywasz bazy moze? mnie to kazde sie
              wałkują a baza albo nie dziala albo nie do konca umiem jej uzywac. moze sie juz
              nie walkują, ale po prostu znikają :/
              nastepny moze niekoniecznie na lato (bo z makijażu maybelline na swieta bożego
              narodzenia na poprzedni rok:P (znasz go? mam zdjecie)) - dolna, górna ruchoma
              powieka i na nieruchomej zrezta też złoty błyszczący cień - nie miedź, nie
              stare złoto, nie żółty - wlasnie złoty wyraźny i czarne górne i dolne rzęsy. do
              tego uzylam takiego pomaranczowego blyszczyka
    • Gość: Free To ja się Szo przypomnę :) n/t IP: *.tele2.pl 19.08.04, 12:25
      • charade Re: To ja się Szo przypomnę :) n/t 19.08.04, 19:33
        A ja nie jestem odważna w makijażu letnim, ani żadnym innym, bo niestety żadna
        ze mnie artystka w tej dziedzinie. Do tego wyobraźni plastycznej nie mam :(
        Wybieram zatem bezpieczne warianty, jeśli w ogóle dochodzi do malowania...
    • madzia773 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 20.08.04, 14:32
      Szo no to wygląda na to,że mamy takie same oczy. Ja zawsze byłam przekonana że
      mam zielone ale byłam u wizażystki na pokazie makijazu i ona stwierdziła, że
      widzi tam i odcienie piwne i szare i złote i miodowe i właściwie nie była w
      stanie jednoznacznie stwierdzić, czy powinnam chodzić w zimnych czy w ciepłych
      barwach. Jak na razie przetestowałam,że moje oko dobrze wygląda w różo-
      fioletach, oberżynie (to jest super!!!), brązie. Wizażystka umalowala mnie w
      zółto-niebiesko-różu, niestety sama nie uemiem tego powtórzyć.

Dziewczyny jakiej firmy jest ta fuksjowa kredka? Inglot? Czy pociągnąć nią
      tylko górę czy także dół? I co rozetrzeć czy tak zostawić?
      Mam wrażenie,że ta fukcja sprawdzi się także u mnie.

Szo napisz coś jeszcze o Twoich pomysłach. Aż miło się to czyta:)))))))
      • Gość: Szo Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 20.08.04, 14:48
        No to jestesmy plamkookie :-)
        Fuksje mam ale cien (inglot), mozna go uzyc jako kredki - po prostu nabierac
        cien boczna krawedzia paleczki i uzyskujesz cienki rysunek - potem lekko
        rozcierasz.
        Fuksja niezle wyglada jak sie ja nalozy skumulowana na niewielkiej powierzchni -
        od zewnetrznego kacika oka idac w gore ku brwi - tak modnie jakos :-)
      • Gość: Free ta kredka - IP: *.tele2.pl 20.08.04, 15:00
        konturowka do oczu Lovely nr.22. kupilam po jakies 2,50 :P
        oczywiscie miala byc do ust i stwierdzilam ze taki kolor jest akurat. szukalam
        wlasnie konturowki w takim odcieniu jak mam szminki. oczywiscie o wiele za
        intensywna sie okazala.
        ale jak szalec to szalec - jak juz doczytalam ze ona do oczu to oczy
        pomalowalam ;)
        zazwyczaj kreski robie od srodka na zewnatrz bo blizej kacika u mnie to nie
        wyglada ladnie ale ta wyglada jak cienie, i nie jest zle. pomalowalam tylko
        górną powieke, grubą kreską bo ta kredka miękka. dołu nie maluje na takie
        kolory (jak pisalam, efekt zmeczonych oczu). nie rozcieram.
        jak teraz mysle to to jednak fuksja chyba nie jest, bo jest ciemniejsza i
        bardziej fioletowa, ale przynajmniej zobaczcie i moze wykorzystacie pomysł z
        innym kolorem :). ciekawie wyglada, bo taki intensywny kolor wlasnie.

a mój kolor oczu - ja jak sie dobrze przyjrze to widze tyle - brązowy przy
        zrenicy, dalej zielony i obwódka ciemnozielona. ale nikt inny tego nie widzi
        (dziwne, bo ja akurat slepa jestem, minusowa wada:P) i twierdzą ze mam
        wyłącznie brązowe i ciemne. zielone bym chciala miec i chyba nawet zaszaleje z
        kolorowymi soczewkami :)
        • madzia773 Re: ta kredka - 20.08.04, 15:03
          Free to zamieńmy się tymczasowo na kolorek oczu. Jako dziecko miałam głęboko
          piwne i było mi chyba ładniej a teraz to mam taki szmaragdowawy odcień. Czy ta
          kredka Lovely jest w rossmanie? Gdzie ją kupię w w-wie?
          • Gość: Free odp IP: *.tele2.pl 20.08.04, 15:26
            ja ce takie oczka!! :P
            :)
            ja jak bylam mlodsza to calkowicie ciemne brazowe mialam, teraz widocznie
            zjasnialy. a taki szmaragd to nie wpadający w niebieski, prawda? jak juz widac -
            ja w ogole nie umiem okreslac kolorów.
            wolalabym miec wlasnie naturalny zielony, bo soczewki takie sztuczne kolory
            mają. no ale nic, chyba sie zdecyduje.
            lovely jest w kazdym rossmannie :). w wawie rossman jest wszedzie. np. nowy na
            swietokrzyskiej.
    • Gość: Kika Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.mtvk.pl 20.08.04, 15:15
      Ja chyba jestem tradycjonalistka ;) bo nie bardzo podobaja mi sie takie
      makijaze na dzien. Owszem, moze to i fajnie wyglada na plazy na Ibizie, albo po
      poludniu w kawiarnianym ogrodku. Natomiast rano, do pracy, do miasta- nie
      bardzo...
      Nie bardzo tez mi sie podoba zestawienie np. w stylu niebieskie buty, niebieski
      pasek, niebieska torebka, niebieskie klipsy i niebieskie paznokcie-
      taka "konsekswencja" jest zdecydowanie passe...
      • justa_79 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 20.08.04, 15:55
        Gość portalu: Kika napisał(a):
        > Nie bardzo tez mi sie podoba zestawienie np. w stylu niebieskie buty,
        > niebieski pasek, niebieska torebka, niebieskie klipsy i niebieskie paznokcie-
        > taka "konsekswencja" jest zdecydowanie passe...

a mi przeciwnie - nie podoba mi się NIEkonsekwencja polegająca np. na noszeniu
        białych butów (bez żadnych innych elementów garderoby lub dodatków w tym
        kolorze) albo różowej torby (j.w.).
        • Gość: Szo Re: cos dla 'plamkookich' IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.08.04, 11:22
          natrafilam na taki artykul - o plamkach na teczowce jest w 2 czesci, zabieram
          sie za analize wlasnych plamek! zdrowie.onet.pl/1179437,2039,,dzial.html
        • Gość: Kss Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 23.08.04, 13:28
          No właśnie passe- ostatnio przeczytałam że etniczne kolczyki są już niemodne i
          pod żadnym pozorem nie można ich nosić. Jestem posiadaczką pary srebrnych
          kolczyków z turkusowymi koralikami i nie zamierzam przestać ich nosić do
          czarnych lub białych ubrań ponieważ takie zestawienie mi sie podoba. Oczywiście
          do tego makijaż z turkusowym elementem. Chyba wystawiam się na krytykę ;-)
          • Gość: Szo Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.08.04, 13:44
            Ja w ogole nie uznaje pojecia passe w modzie - chce zeby moda mnie inspirowala,
            zmuszala do poszukiwania nowych zestawien, rozwijania stylu a nie ograniczala.
            Poza tym mam w swiadomosci utrwalony swoj ogolny wizerunek, ktory od lat sie
            nie zmienia i pewne elementy mojego wygladu, czy ubrania zawsze beda
            nawiazywaly do tego wyobrazenia - niezaleznie od wskazowek modowych. Wiem w
            czym jest mi ladnie, w czym dobrze sie czuje i bede to kontynuowala w jakims
            zakresie - jednym z takich elementow sa np. etniczne kolczyki.

ps. w swoim wewnetrznym wyobrazeniu (tak to okreslam) jestem...dziewczyna
            Tarzana :-) Z potargana burza jasnych wlosow, z pozplatanymi warkoczykami,
            ozdobami z traw, muszli, kamieni, w futrzanej spodniczce :-)
            • Gość: Free dzisiejszy :) IP: *.tele2.pl 24.08.04, 15:45
              chwyciłam śliwkowe perłowe cienie i tak:
              górną ruchomą powieke całą pomalowalam, do tego zewnetrzną część (wychodząc do
              brwi) i nad kącikiem wewnetrznym (to zaglebienie przy nosie). czyli kolor
              tworzy taki jakby prostokąt - razem ta górna linia przy otwartych oczach jest
              pozioma prosta. bardzo mi sie podobał makijaz Shani Twain w Gonna Getch you
              Good czy coś - tez miala taki prostokąt tylko nie wiedzialam jak to otrzymac. i
              granatowe cienie miala.
              • madzia773 Re: dzisiejszy :) 24.08.04, 15:50
                Free, tej konturówki nr 22 nie widziałam, ale nabyłam kolorek nr 17-taka
                własnie ostra fuksja, dziś rano męczyłam się z konturówką ale nie mam jeszcze
                wprawy, więc szybko zamalowałam kreskę cieniem oberżynowym, a potem pobawiłam
                się jeszcze fioletowym i rózem, ale jedno jest pewne: kreski na razie nie umiem
                malować:(
                • Gość: Free no jak nie umiesz :) IP: *.tele2.pl 24.08.04, 15:59
                  chwytasz kredke i malujesz kreske :>. ja rozumiem jakby ci eyeliner maybelline
                  z cieniutkim pędzelkiem dali. ale kredką? krzywa (czyli nie przy samych
                  rzęsach) , czy nierówna (róznej grubości) ci wychodzi?
                  i poza tym wlasnie do tego makijazu wole kredke bo daje taki intensywny kolor
                  i ''geometryczny''efekt, nie taki jak cieni.
                  a ten kolor 17 to taki intensywny, ale niezbyt ciemny? bo stwierdzilam ze ta
                  moja to jednak nie fuksja.
                  • Gość: Szo Re: probuj!! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 10:25
                    moze sprobuj z tym malowaniem kreski tak: usiadz sobie wygodnie przy stole lub
                    toaletce przed lustrem, oprzyj lokiec reki, ktora malujesz o blat, druga reka
                    lekko zamknij powieke oka i napnij skore - teraz maluj zdecydowanym ruchem
                    kreske - jak sie nie uda to zetrzyj patyczkiem kosmetycznym i sprobuj raz
                    jeszcze - praktyka czyni mistrza!

a jakie dzis mamy makijaze?

ja jestem typowa lady-pink z lekka hip-hop'owa konotacja na dodatek ;-)
                    bardzo szerokie spodnie typu szwedy z granatowego dzinsu (ale kroku nie mam w
                    kolanach!), ciemno-brudno-rozowa bluzka z dlugim rekawem i dekoltem w lodke,
                    rozowe pumy zamszaki, kolczyki: gigantyczne ciemno-rozowe cienkie kola, wlosy:
                    konski ogon z fioletowa gumka, makijaz:
                    -usta - blyszczyk grejfrutowy AA,
                    - cera - po raz pierwszy od dawna bez pudru brazujacego za to puder matujacy
                    sypki, delikatny, swietlisty roz w kremie na policzkach,
                    - powieki - w wewnetrznym kaciku blady roz z opalizujacymi drobinkami a na
                    reszcie powieki blady, transparentny kolor fiolkowy w kremie Gosh,
                    - pazury: french pokryty bladym rozne,

aha! mam tez biala parasolke w rozowe esy-floresy :-)
                    • Gość: Free dziś + czy przekłuć uszy;) IP: *.tele2.pl 25.08.04, 10:36
                      ja juz wiem - te cienie ktorych uzywam do makijazu loreala to chyba mają kolor
                      wlasnie fiołkowy :), pomalowalam nimi podobnie jk wczoraj. jeszcze wytuszuje
                      rzęsy. a szminke lub blyszczyk to jeszcze wymysle. a wiesz, tez chcialam ten AA
                      grejpfrutowy kupic ostatnio:) (uwielbiam cytrusowe kosmetyki) lub cappuccino.
                      a ostatnio ciąągle za mną chodzi przeklucie uszu :). chodze tylko po sklepach i
                      ogladam piekne dlugie kolczyki. b, chetnie bym przeklula tylko z taką dziuą w
                      uchu chodzic.. jakos glupio ;)
                      • Gość: Szo Re: dziś + czy przekłuć uszy;) IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 10:42
                        AA grejfrut jest boski - kolor, zapach, smak! ma takie jakby kulki, ktore
                        optycznie powiekszaja usta - polecam!
                        ja tez niedawno przekulam uszy (ok. 3 miesiace temu) bo zakochalam sie w
                        wiszacych kolczykach i teraz powoli tworze sobie kolekcje.
                        tego lata kruk wypuscil bardzo piekna serie bizuterii pod nazwa 'kioto'
                        inspirowana japonskimi klimatami - czarna laka, dodatek srebra, delikatne jakby
                        malowane pedzelkiem motywy kwiatowe - cudenka.....lec przekluc uszka :-)
                        • Gość: Free chyba przekluje:) IP: *.tele2.pl 25.08.04, 10:56
                          ten blyszczyk chcialam bo jest grejpfrutowy tylko problem taki ze nie uwielbiam
                          blyszczykow - w sumie wszystkie sa do siebie podobne, wiec kupowac kolejny sie
                          mija z celem. ale moze zaszaleje.
                          hehe, u Kruka sobie kupisz kolczyki? o jakichs tanszych myslalam :) np. w H&M
                          ciagle i ciagle ogladam - to od tego mi sie wziela chęć przeklucia.
                          tylko w sumie nie wiem jak i gdzie. jak pojde do mojej kosmetyczki, myslisz ze
                          sie zdecydowac?
                          a kolczyki lubie takie dlugie, cienkie i miękkie - np. nie taki dlugi wiszący
                          sztyft tylko np. 3 różne łańcuszki:)
                          ostatnio widzialam cos w rodzaju sprezynek, sztywne co prawda, ale nie proste.
                          no i przede wszystkim w srebrnym kolorze.
                          a co do dlugosci - jakies 10 cm. lub dluzsze bo jak krotsze (albo w ogole tylko
                          taki sztyft i jakby figurka) i ich nie widac to po co nosic.
                          a ostatnio obcielam wlosy, mam troche za ucho i za nimi je noszę wiec kolczyki
                          ladnie beda pasowac :)
                          • Gość: Free ps. wyznanie o poranku IP: *.tele2.pl 25.08.04, 10:57
                            dobrze że jesteś :>
                            ty jakas taka pozytywna jestes.
                            (tylko nie lubie tematu: chłopak)

:*
                            • Gość: Szo Re: Freeeeeee :-)))))))))))))))))))))) IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 11:02
                              dziekuje Free :-))))))))))
                              bardzo milo i cieplo na duszy mi sie zrobilo od Twojego wyznania - dziekuje.
                              tez sie ciesze, ze jestes i ze tak dobrze nam sie pogaduje!!!
                          • Gość: Szo Re: chyba przekluje:) IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 11:06
                            teraz AA jest w promocji w drogeriach natura - kosztuje cos kolo 6 zl wiec
                            mysle, ze mozna zaszalec!
                            bizuterie kupuje czasem u Kruka a czasem na straganie - zalezy od tego co mi
                            sie spodoba i od stanu finansow :-) ale Japonia i zwiazane z nia klimaty
                            fascynuja mnie juz od dawna - probowalam nawet sztuki walki japonskim mieczem,
                            chodzilam na japonskie sztuki walki wrecz, pokoj mam urzadzony w ascetycznym
                            japonskim stylu (gloria Ikea ;-)!) wiec ta kolekcja Kioto bardzo, bardzo dziala
                            mi na wyobraznie!
                            A na ostatniej okladce Elle Magdalena Cielecka ma wlasnie kolczyki z H&M -
                            takie lazurowe pioropusze z blaszek czy skorki - tez o nich mysle od kilku
                            dni...
    • madzia773 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 25.08.04, 11:30
      No jestem już na stanowisku:))) Najpierw o konturówce: wychodzi mi za daleko od
      rzęs? A może ja jakaś krzywa jestem? Poza tym jak spojrzałam w lustro na siebie
      tylko z tą kredką to jakoś tak wulgarnie wyglądałam. Ale ja mam zawsze takie
      wrażenie jak wypróbuję coś nowego.
      Free-nr 17 jest dużo jasniejszy od nr 22 i bardziej w różu.

Ja przebiłam uszy w ub roku na jesieni bo dostałam od rodziców piękne wiszące,
      dryndające wręcz kolczyki z turkusem ale o takim nietypowym kolorze. To mnie
      zmibilizowało. A teraz zaopatruję się w kloiczyki w Brigitte B.. coś tam... w
      galerii Mokotów. Już podleczyłam uszy i mogę nosić nie tylko te srebrne ale i
      te metalowe. A co do H&M to nabyłam za całe 11 zł kolczyki w kolorze morkim w
      kształcie liścia.

Dzisiejszy makijaż to mieszanka cieni integra Inglota znowu tych oberżynowych i
      takimi oriflame rózowo-brązowymi, do tego oberżynowy tusz Bourjois, róż w
      kulkach giordani na policzki.
      Błyszczyk mój ulubiony to Inglot "fruits in ice" kolor blackberry.A jak cudnie
      pachnie!!!!

Kolczyki mam, a jakże, takie długie wiszące na końcu z "kulką" w kolorze żywego
      rózu, nazywa się ten kamień "kocie oko". Kupiłam w Brigette B (jak to się pisze
      nigdy nie wiem).

Jutro próbuję z konturwką z podparciem rąk.
      • Gość: Szo Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 11:41
        cholerka! ja za te morskie liscie w Zielonym Kocie zaplacilam 21 zl (co prawda
        maja srebrna zawieszke ale to i tak przesada!) - ruszam dzis do Wola Parku do
        H&M!
        Madzia - ladny masz dzis makijaz - tez bardzo lubie te kulki Giordani.

Aha, poszukuje pomyslu dla siebie na kolor szminki - jakiej bym nie uzyla
        wszyscy mowia "za ostro wyglada" - czerwienie, brazy, burgundy, fiolety -
        testowala i odpada. W rozowej wygladam jak Barbetta - zastanawiam sie jeszcze
        nad lekkimi brzoskwiniami wchodzacymi w pomarancz - cos takiego ma na ustach
        modelka, ktora ostatnio reklamuje kremy nawilzajace Estee Lauder...
        Poko co stosuje blyszczyki ale czasem marzy mi sie szminka.
        Doradzcie cos prosze!
        • Gość: Free tak od rzeczy dla przypomnienia:) IP: *.tele2.pl 26.08.04, 14:56
          wlasnie sie mialam zabrac do opisywania swoich szminek (odwrotnie niz wy, wiec
          wam nie pomoge) - wybór bordo-fioletów :). a niektore nawet trudno nazwać. ale
          niestety skonczylam arabeski tańczyć :) to teraz musze wyjsc bo kolezance sie
          zechcialo Paska.. wiec czym sie Gonia zajmie? kolczykami.
    • Gość: agni Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.tele2.pl 25.08.04, 11:35
      u mnie to jest śmiesznie, bo przez prawie całe życie uważałam się za jesień i
      nosiłam jak jesień, w stroju i makijażu (jedynym tylko odstępstwem była
      ukochana intensywnie czerwona szminka, w której zawsze, od 14 roku życia, było
      mi świetnie), no ale przez niemal całe życie to były ciepłe brązy, oliwki,
      złoto, bo i cera jasna i oczy zielone (cholera, też mam plamki, będę musiała
      sobie poczytać) i włosy zawsze na rudo były... taka jakaś w tym mało wyraźna
      byłam, ale jak nieśmiało czasem wspominałam o przefarbowaniu włosów na czarno,
      to wszyscy na mnie warczeli, że będę okropnie wyglądać...
      no i w którymś momencie się odważyłam, walnęłam sobie na włosy czerń i to od
      razu granatową, przerażona patrzę w lustro - cholera, super jest - cała się
      jakoś uwyraźniłam, od razu mi się oczy zmieniły, koloryt cery wreszcie pokazał
      na co go stać i wiecie co? Zimą jestem! jak przyszła do nas do pracy nowa
      dziewczyna po kursie wizażu i jej powiedziałam, ze kiedyś się uważałam za
      jesień, to mnie wyśmiała...
      No ale dopiero od niedawna eksperymentuję z kolorystyką zimy - wszystkie te
      mocne, nasycone i raczej chłodne kolory, strasznie mi się podobają na mnie...
      od niedawna dopiero dla mnie są te wszystkie oberżyny, fuksje etc...
      a jak niedawno pomalowałam się w sklepie błyszczykiem wpadającym w odcień różu,
      to padłam, a moja przyjaciółka ze mną, całe życie różowy kolor bojkotowałam, no
      i na starość mi odbiło :-)))
      ale dziś mam trochę swojej starej kolorystyki akurat, bo mam ukochaną oliwkową
      bluzkę z ręcznie przez koleżankę namalowanym czarnym kotem, do tego jedwabną
      oliwkową spódnicę w motywy kwiatowe jak ze starych japońskich sztychów,
      wypatrzoną oczywiście w second handzie, więc na oczach też oliwka, ale złamana
      czerwonawym cieniem avonu w kulce, ten sam cień mi za róż posłużył i trochę go
      na usta pod błyszczyk sypnęłam, rzęsy na razie czarne, ale już w czwartek będę
      miała nowego avonowskiego stylistę w odcieniu morskim i czerwonego wina,
      doczekać się nie mogę! Pozdrawiam
      • Gość: Szo Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 11:49
        wow! bosko byc kobieta, prawda?
        mezczyzni nawet nie wiedza co traca nie znajac tego swiata kolorow, malowidel,
        strojow!
        uwazam, ze jest w kobietach wspaniale - to poszukiwanie coraz doskonalszych,
        piekniejszych srodkow do wyrazenia swojej osobowosc, nastroju, uczuc czy po
        prostu chec do zabawy, przemian

agni - ta oliwkowa spodnica musi byc swietna - opisz prosze fason - romantyczna
        czy zwariowana?
        • Gość: agni genialna jest... IP: *.tele2.pl 25.08.04, 12:01
          siadaj Szo wygodnie, upewnij się że nie spadniesz z krzesła i słuchaj uważnie:
          wąska, do kolan (to też moja pewna rewolucja, bo przez wiele lat tylko długosć
          do kostek uznawałam), świetna do bluzek blisko ciała... (trochę się opina na
          tyłku, niestety, ale na moim wszystko się opina, a na szczeście w talii jest
          dopasowana, co też w moim przypadku jest trudne, bo zwykle wszystko odstaje:-)))
          delikatny, oliwkowy jedwab... subtelną kreską pociągnięty czarny kwiatowy wzór
          nie wiem co to za kwiaty, ale właśnie skojarzyły mi się z japońską
          ornamentyką... I TO WSZYSTKO ZA 20 ZL W CIUCHLANDZIE (takim trochę lepszym
          wprawdzie, z końcówkami serii)
          a jeszcze pozwolę sobie o bluzce z kotem, bo kot na niej jest mój własny
          osobisty namalowany, na specjalne zamówienie, zresztą osoba która mi to
          namalowała jest matką chrzestną kotka, bo sama go w lesie znalazła i do mnie
          przyniosła... czarny, wypasiony i z białą plamką na wypiętej męskiej piersi
          • Gość: Szo Re: czy slyszysz skwierczenie?? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 12:39
            to ja smaze sie z zazdrosci :-)))))))
            Gratuluje zakupu!
            • Gość: agni Re: czy slyszysz skwierczenie?? IP: *.tele2.pl 25.08.04, 13:12
              mam wodę w sprayu, mogę w twoją stronę skierować, bo szkoda żebyś nam się
              usmażyła, kto by takie fajne posty pisał...
              a ja właśnie wywaliłam sobie na nią kanapkę z majonezem (ale się dziecko
              popaprało!), dobrze że mam taką pracę że mogę w każdej chwili wyjść... jadę się
              przebrać i moje cudo do vanisha wsadzić. Pa!
              • Gość: Szo Re: to naprawde nie ja! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 13:20
                agni!!! przysiegam, ze to nie ja sprowokowalam ten upadek kanapki na spodnice!!!
                nie jestem szamanka! kurcze - mam nadzieje, ze sie spierze! skoro to jedwab to
                nie namaczaj w vanishu tylko sprobuj najpierw mydlem zaprac w cieplej wodzie.
                oouuuupsss :-(((
                • Gość: agni Re: to naprawde nie ja! IP: *.tele2.pl 26.08.04, 11:12
                  oki, oki - nie ty spowodowałaś, tylko telefon na biurku koleżanki, który
                  poleciałam odebrać i machnęłam zamaszyście kanapką... zaprało się mydłem,
                  zresztą jak pisałam, to już zaprane było, tylko nie wiedziałam, czy
                  skutecznie... w końcu się przebierać nie musiałam, ale jak już wylazłam z
                  internetu raz, to wypadało się do roboty zabrać...
                  A dziś się wzięłam za swoje nowe kolory, bo mi przyszła zamówiona szminka,
                  pierwsza w życiu różowa (tzw brudny róż, freedom avonu), wprawdzie goły róż to
                  jeszcze za duży hardcore jak dla mnie, więc ją pomieszałam z inną, bordową...
                  fajnie wyszło... na oczach mam cień angel food avonu, który w pudełku
                  jest "fioletowawy" a na mnie szaro-srebrny i spodnie mam pod kolor cieni i
                  nawet też mają "angel" w nazwie firmy - satynowe, "fioletowawe" a pod słońce
                  szaro-srebrne i bluzkę bordo w fiolet wpadające, sznurowaną zamiast guzików...
                  do pracy założyłam pod nią topik, ale na spotkanie potem na lody z koleżanką
                  oczywiście go już nie będę miała... i dużo, dużo, dużo cienkich srebrnych (i
                  posrebrzanych parę też, ale nikt nie musi wiedzieć)bransoletek. pozdr.
    • madzia773 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 25.08.04, 13:13
      Szo, u mnie ze szminkami jest dokładnie tak samo: w każdej wyglądam wulgarnie
      więc mam metodę nakładania jednej szminki na drugą. Mam cała szuflade szminek,
      część pewnie jest przeterminowana,ale ich używam. Na pewno odpadają wszelkie
      czerwone i ceglaste też. Wizażystki zawsze malują mnie w łososiu-beżu-
      pomarańczu lekuchnym mówiąc, ze przy białych ząbkach (a co moge się pochwalić!)
      mogę sobie pozwolić na takie odcienie, które zazwyczaj wydobywają żółć z zębów,
      ale co z tego,że mogę jak wtedy cała ginę, jestem niewyraźna i rozmydlona.
      Oczywiście że względu na duże oczy, które i tak dodatkowo podkreslam usta
      powinny być stonowane ale nie aż tak,że ich nie widać.
      Pamiętam że na ślub wizażsytka umalowała mnie szminką Loreala nie wiem z jakiej
      serii ale mogę sprawdzić nr 116 to pamiętam, perłowa w kolorze beżu-starego
      złota. Pasowała ale nie do końca
      W rózowych szminkach, takich z avonu wyglądam jak stara pudernica, w morelowych
      jakoś usta stapiają mi się z policzkami

No i stąd ten błyszczyk Inglota

Szo jak znajdziesz IDELANĄ szminkę daj znać
      • Gość: Szo Re: wies tanczy i spiewa ;-) IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 25.08.04, 13:27
        ha! no to podobnie nas ludzie postrzegaja!
        ja tez mam duze oczyska i jak je pomaluje tuszem to dominuja na calej twarzy -
        jak doloze do tego szminke to robie sie ruska lalka z porcelany - w tych
        lepszych przypadkach, tancerka z zespolu mazowsze na odpuscie lub wyzywajaca
        panienka - w gorszych zestawieniach.
        kusza mnie wlasnie lekkie brzoskwinie lamane bezem, lososiem - sprobuje tego
        poszukac. z blyszczykow podkolorowanych dobrze sie czuje i ladnie wygladam w
        blyszczyku Avon Arabian Glow - ma kolor nescafe 2 w 1 (kawa+cukier+zabielacz :-
        )) i delikatna srebrzysta poswiate. moze go wyprobuj?
        najbardziej paskudny efekt osiagnelam malujac sie klasyczna czerwona szminka
        maxa factora - jak joker, ktoremu batman poszerzyl usteczka i wyraziste, rowne
        zabki jak klawisze w pianinku dla dzieci ;-)))))))
        • Gość: agni Re: wies tanczy i spiewa ;-) IP: *.tele2.pl 26.08.04, 11:31
          a ja właśnie kocham mocne czerwienie i ciemne szminki, w jasnych wyglądam blado
          i niemrawo, chyba mam cerę za jasną, a najgorzej w jasnych błyszczykach... o
          tym "piaski pustyni" avonu to nawet nie mam co marzyc, a szkoda, bo taki
          śliczny wizualnie...
          kiedyś dostałam od teściowej jasną beżową szminkę, z tych nienaruszalnych
          Factora, pomalowałam się nią do pracy i tylko w progu stanęłam, powitał mnie
          zgodny jęk obrzydzenia i komentarz, że jak świeży trup wyglądam...
          jestem ciekawa, co sobie w końcu dobierzesz...
          • Gość: Szo Re: wies tanczy i spiewa ;-) IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 26.08.04, 11:44
            swiezy trup :-)))) swietnie to napisalas!
            fajnie, ze mozesz brykac w czerwieniach - bardzo kobiece sa takie usta.
            wczoraj w przelocie zauwazylam w drogerii jakies nowe szminki Lumene - dzis
            pojde dokladniej je obejrzec - moze cos dobiore. do tej pory najblizsza pelni
            szczescia byla szminka Lip Gloss Bell - cos jakby losos z bezem ale tez nie do
            konca mi pasowala. mysle, ze poswiece czas i poprobuje cos w odcieniach
            pomaranczowych poszukac.
    • Gość: Free przypomnial mi sie IsaDory IP: *.tele2.pl 26.08.04, 10:42
      na gornej w wewn. kaciku żółty albo i złoty, w zewn. niebieski, a na dolnej
      różowy :) wszystkie perłowe. a moze ten róż i błękit odwrotnie. ciekawy, nie?
      wlasnie makijaze obmyslalam leżąc jeszcze w łóżku. ale na dzisiaj pomyslu nie
      mam za bardzo :/

a tymczasem wychodze odstawiać plie i arabeski :))
      • Gość: Szo Re: przypomnial mi sie IsaDory IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 26.08.04, 10:52
        ooo! tanczysz? plie mi sie z tancem kojarzy! arabeski z ornamentami :-)
        ja dzis z makijazem skromnie - za dlugo pospalam wiec jest tylko brazowy tusz,
        bezowe powieki, brazowa kreska i bezowe usta - blyszczykowe, ze wzgledu na brak
        slonca twarz znowu matowa. kolczyki - czarne szerokie, plaskie kolka w
        emaliowane biale groszki, biala bluzka koszulowa, pasek czarny waski
        lakierowany w biale groszki, spodnica czarna waska - dlugosc do polowy kolan,
        wysokie rozciecie z przodu, na nogach czarne szpilki z paskiem na piecie i
        noskiem-lekki szpic. torebka w bialo-czarna pepitke :-)
        w sobote ide sie bawic - wyprobuje propozycje isa-dory z tym ze niebieski
        zastapie turkusem bo w niebieskiem nie jest mi zbyt dobrze.
    • Gość: Free do Szo o szmince :) IP: *.tele2.pl 31.08.04, 14:17
      no to Gratulacje ;)).
      "szminka witaminowa Maybelline w sztyfcie - kolor Punch Peach - brzoskwinia
      lamana bezem i lososiem".
      a czy naprawde np. zadny odcien czerwonego ci nie pasuje? od siebie chcialam
      dac pomysl np. różo-beżu. ale ja sie nie znam na takich neutralnych kolorkach:(
      no i tej witaminowej bym nie kupila bo nie widac. ale kazdemu podług potrzeb.
      moze jeszcze coś znajdziesz, w koncu kobiety najchetniej sie malują tymi
      naturalnymi, wiec ich jest duzy wybór.
      wczoraj po domu chodzilam w moim bordo-fiolecie :). a do tego wiesz - cale usta
      wymalowalam blyszczykiem. nie wiem co za zasady ze tylko dolną mozna na srodku
      malowac:P.
      i sie jeszcze podziele refleksjami z wczorajszego rajdu po dregeriach :). nie
      wiedzą juz co wymyslic, Astor wprowadził szminke z lycrą.. takie super swiecące
      one sa przez drobinki. tylko na ustach nie moglam za bardzo sprawdzic zeby to
      bylo widac bo mialam juz ze 3 blyszczyki i szminki na nich;)
      • madzia773 szminka 31.08.04, 19:32
        Free-czy ta szminka Maybelline to włąsnie TA????Sądzisz że mi także będzie w
        niej dobrze?Jutro po pracy biegnę obejrzeć kolorek:)))
        • Gość: Free obejrzec nie zaszkodzi :) IP: *.tele2.pl 31.08.04, 20:30
          ale to nie ja tylko Szo ją kupila, a ja sie skądinąd dowiedzialam :). dzis je
          ogladalam no i ta brzoskwiniowa jest taka.. brzoskwiniowa:). pomaranczowa. i
          sie nawet przyjemnie swieci.
          zabawne - wlasnie obmyslalam dla was ten kolorek, i wpadla mi do glowy
          Maybelline Forever metalics - kolor gold'n'roses, złoto-rózowy.
          tak jak pisalam - czlowiek mysli ze to beżowy, a to różowy i vice versa :)

madzia, jestes z wawy?
          • madzia773 Re: obejrzec nie zaszkodzi :) 01.09.04, 09:15
            zgłasza się w-wa:)

Free ten makijaż który wymyślałas leżąc w łózku (czy znowu pomyliłam cię z
            Szo:))) jest baaardzo podobny do tego jakim umalowała mnie wizażystka na
            poczatku wakacji. A do tego dała taki morsko-turkusowy tusz do rzęs. Fajnie
            wyglądałam ale powtórzyć tego nie umiem.

A tak w ogóle dziewczyny to nie maluję się w tym tygodniu. Coraz bardziej robię
            się leniwa niestety

Ta pomarańczowa szminka nie będzie dla mnie odpowiednia już to czuję,ale zerknę
            na gold'n'roses
            Jak miło się z Wami gada:))))
      • Gość: Free zapowiedz IP: *.tele2.pl 31.08.04, 20:34
        >Astor wprowadził szminke z lycrą.. takie super swiecące
        > one sa przez drobinki.
        a, sorry, to nie jakies tam 'drobinki' tylko Pryzmatyczne Mikro-kryształki :P
        jutro z rana nowe makijaze - nie przeze mnie oczywiscie wymyslone tylko z
        gazety:P.

• Gość: Szo Re: violet is coming.. IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 01.09.04, 09:53
          Rozejrze sie za ta szminka z lycra! Dzieki za podpowiedz!
          Wczoraj bylam w perfumerii Quality u mnie na osiedlu bo zawsze pod koniec
          sezonu organizuja tam wyprzedac kolorowek - chca byc na topie :-) i zamawiaja
          nowa kolekcje.
          Kupilam sobie dwa olowki do oczu - Bourjois - w cenie po 5 zl. Jeden jest
          fioletowy - taka zgaszona sliwka a drugi ma kolor tez jak sliwka tylko nie
          umyta tylko jakby pokryta tym nalotem meszkowych - wiecie o co mi chodzi? Maja
          bardzo dobra miekkosc i ladnie sie ja rozciera na powiece.
          Poza tym kupilam lakier do paznokci Pupa za 15 zl w kolorze fioletu ze
          srebrnawym polyskiem - z tego co sie zorientowalam fiolet ma byc jednym z hitow
          nadchodzacego sezonu. W stroju go nie cierpie ale w makijazu calkiem, calkiem
          mi pasuje.
          Byly tez cienie magnesikowe Art Deco po 4 zl - wzielam zielony w takim kolorze
          jak wodorosty w Baltyku i roz w kremie do policzkow - zimny odcien rozu. Takie
          zakupy to lubie :-))
          Dzisiaj wymalowalam sie tak:
          oczy - obrysowane ta sliwka 'z nalotem' - cale dookola i wiecej na ruchomej
          powiece - calosc roztarta.
          rzesy - a la gesta firanka czyli podwojny tusz l'oreala - najpierw biala baza,
          potem czarna i na mokre koncowki rzes popruszylam troche rozu - przylgnal i
          smiesznie to wyglada,
          wykonczenie - dzis tylko puder sypki Privi bez podkladu
          i to co spodobalo mi sie najbardziej i bede stosowala czesto - delikatnie
          rozowym blyszczykiem namalowalam na policzkach luki od wysokosci zewnetrznego
          kacika oka, przez kosc policzkowa do mniej wiecej polowy oka i roztarlam
          palcami jak roz. Daje to efekt super wypoczetej, swiezej twarzy i bardzo
          wysubtelnia i rozswietla makijaz. Sprobujcie koniecznie!
          • madzia773 Re: violet is coming.. 01.09.04, 10:09
            szo a moze adres sklepiku? Koleżanki tez chcą cienie magnesikowe Art Deco za
            taką cenę:)))
            • Gość: Szo Re: violet is coming.. IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 01.09.04, 10:19
              a juz podaje! perfumeria Quality na Bemowie, przy ul. Radiowej.
              Jest to wolnostojacy pawilon do ktorego wchodzi sie po schodkach, z jednej
              strony jest sklep miesny a z drugiej ta perfumeria wlasnie. Aha, jest tam i
              salon kosmetyczny ale nie korzystalam z niego.
              • madzia773 Re: violet is coming.. 01.09.04, 10:50
                dzieki Szo choć to kawał drogi z Mokotowa więc dziś się raczej nie wybiorę:(
                • Gość: Szo Re: violet is coming.. IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 01.09.04, 11:14
                  wiem, ze perfumeria Quality jest tez w hotelu Mariott - moze i oni organizuja
                  wyprzedaz po sezonie?
                  • madzia773 Re: violet is coming.. 01.09.04, 11:29
                    wiem wiem już sprytna Madzia znalzła w necie, że "Twoja" jest na Kędzierskiego
                    3b oraz że jest jezscze ta Mariotowa. Do tej się prędzej wybiorę.
        • Gość: Free nowa dostawa :) IP: *.tele2.pl 01.09.04, 11:34
          w jakiejs Claudii ogladalam, chyba na te wakacje, 4 makijaze:
          1. środki: górnej, nieruchomej oraz dolnej pomalowane takim zielonym radosnym
          cieniem (bez wewnetrznych i zewnetrznych kącikow - razem to tworzy taki jakby
          pionowy prostokąt), do tego koralowa czy jakas tam pomaranczowa szminka
          (błyszczykowa). zabawny był, lubie tak grubo cieni nakladac w jednym kolorze.
          2. nieruchoma biała, górna niebieska, zewnetrzny jej kącik oraz dolna powieka
          granatowa, szminka neutralna, beżowa.
          3. dosyć prosto - żółta gruba kreska, wychodząca za zewnetrzny kącik :)) hehe.
          i różową szminką, delikatnie pomalowane usta (albo tylko ich środek)
          4. dosyc trudny do opisania, kolorki śliwkowe: na gornej powiece nieruchomej
          tworzymy trójkąt - wierzchołek dochodzi do środka brwi, do wewnetrznego kącika
          dochodzimy dosyc spadziście, a za zewnętrzny troche wychodzimy. mysle ze
          ruchomą można albo tym samym cieniem domalowac albo np. rózowym, bedzie
          pasował, i troche jasniejszy, dyskretniejszy bedzie. rzesy czarne a na sliwkowo
          umalowane w zewnetrznych kacikach. albo - tam takie kępki kolorowych rzęs byly
          podklejone. szminka sliwkowa jasna albo liliowa. tak ją w gazecie nazwali.
    • Gość: Free tendencje IP: *.tele2.pl 01.09.04, 11:41
      ja sie do tej drogerii wybiore :). tylko tam Szo wszystkiego nam nie wykup!! ja
      z Woli jestem. tylko, no wlasnie - nie moge tak wszystkiego kupowac co mi w
      łapki wpadnie :)) bo ja przyszła (za miesiąc) Biedna Studentka.
      wiecie co lubie? dopasowywac sobie szminke pod kolor bluzki. wczoraj na
      sliwkowo, taki sam kolor. bardzo to interesująco wyglada.
      a poniewaz troche nam sie lato konczy i wątek staje nam sie nieaktualny -
      proponuje założyć nowy - "Czy malujecie oczy na fioletowo, a usta na
      burgund?" :P. takie nowe tendencje:). pieciez piewsze co zrobilam to poszlam do
      empiku wymacać wszystkie gazety w ich działach o urodzie:>. Elle, Twój Styl,
      chyba Marie Clair i podobne. bardzo przydatne:)
      a cien intensywny ciemny fioletowy to chyba za mną od pół roku chodzi.. wiec
      jak zaszaleje, kupie - modna bede:)
    • madzia773 Free czy byłaś w Quality? 02.09.04, 10:03
      Czy się obłowiłaś czy też Szo wykupiła cały asortyment??:))))) Ja nie byłam w
      drogerii mariotowej i dziś też nie pójdę bo późno kończę pracę:(
      • Gość: Free spisek IP: *.tele2.pl 02.09.04, 10:06
        o tym samym myslalysmy pisząc w tym samym czasie posty :)) ja Twojego nie
        widzialam:). ide, ide niedlugo. i poprosze nowe pomysly jak ktos ma:)
    • Gość: Free mam ochote.. IP: *.tele2.pl 02.09.04, 10:04
      dzis niedlugo pojechac do tej drogerii i sobie fioletowe cienie i jakąś piekna
      kredke kupic.. mam nadzieje, Szo, ze wszystkiego mi nie wykupilas!
      • Gość: Szo Re: jesienne klimaty IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 10:40
        Tylko mi tu nie jeczec i nie marudzic! Nie wykupilam, nie wykupilam :-)))
        Nie martwcie sie - na razie juz nie kupuje. I dzis nawet sie nie pomalowalam
        bo...ostatnio czesto pochlipuje-przez faceta oczywiscie :-((((((
        A wiec dzis tylko puder, tuszu nawet nie probuje bo wczoraj calkiem mi
        splynal...ehhh..

Ale dosyc tego litowania sie nad soba!
        Wracam do milszych tematow!

U mojej zdolnej kolezanki widzialam dzis taka inspiracje:

- na dolnej powiece intensywna pomaranczowo-zlocista kredka,
        - na gornej ruchomej od wewnetrznego kacika do polowy oka - cytrynka,
        - na gornej ruchomej od polowy oka do zewnetrznego kacika srednio nasycony
        granat
        -rzesy 'wyzalotkowane' i pomalowane na czarno
        - usta - leciutko pomaranczowy blyszczyk

• elisa_day idziemy na zakupy 02.09.04, 10:55
          ojej, akurat nie mam cie jak pocieszyc ale pamietaj ze masz nas!! :-) mysle ze
          cos dobrego sie zawsze ulozy! i wiesz, mialam podobnie - kupilam nawet na te
          okoliczność wodoodporny tusz...
          bardzo mi sie podobają ostatnio kredki w roznych kolorkach wokol calego oka - w
          Avonie widzialam taki makijaż ciemnozieloną kredka.
          bym powiedziala ze ta twoja kolezanka tak bardzo letnio-modnie wyglada
          dzisiaj.. ;)
          ja juz za chwilke sie wybieram do drogerii (mam nadzieje ze ktos tu zle nie
          powiedział i ze dotre na miejsce!:P)
          no i zdam relacje :-))
    • madzia773 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 02.09.04, 10:51
      odkryłam jak dojechać ode mnie z pracy na Radiową. To dobra wiadomość. Free
      pochwal się jak już cos nabędziesz.
      Dzisiaj też jestem nieumalowana ale proszę o sugestie bo w sobotę idziemy na
      wesele. Sukienkę mam zimną: błękit, stary niebieski, granat, trochę trawiastej
      zieleni i ecru- takie mazaje generalnie, buty ecru i błękitna torebka. Na szyję
      mam taki "naszyjnik" z muszelek farbowanych na ciemny błekit-kupiłam na helu.
      Kolczyków już nie założe bo co za duż to niezdrowo.

Dziewczyny nie chce znowu iść w fioletach i oberżynach. Poradźcie.
      No i będzie porblem ze szminką bo jak się umaluję inaczej to fruits in ice-
      błysczzyk inglotowy nie będzie pasował. Mam kolor blackberry
      • elisa_day Elisa to ja Free oczywiscie (makijaz dla Madzi) 02.09.04, 11:06
        eee.. a masz jakies niebieskie i zielone cienie? mysle ze takie by pasowały..
        takie jasne, nie jakis turkus intensywny i niekoniecznie trawiasta zielen :).
        takie moze pastele?
        tylko ja sie nie znam jak trzeba na weselach wygladac, mozna taki radosny letni
        jak tu opisujemy w tym wątku, ze kazda część powieki na inny kolor?
        a szminka -
        "To gdzie masz pójść zależy w dużym stopniu od tego gdzie chcesz dojść" [z
        Alicji w krainie..]
        czyli na polski - powiedz jakie masz szminki jeszcze w domu to cos sie
        dopasuje. jakas neutralna lub blyszczyk dyskretny pasuje zawsze.
        ja dzis delikatnie wszystko na różowo pomalowalam, powieki, usta, policzki
        (cholera, nie umiem różu nakladac..) zeby napaćkać czegos ewentualnie w tej
        drogerii :-)
        • Gość: Szo Re: Elisa to ja Free oczywiscie (makijaz dla Madz IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 11:18
          Free czy Ty jestes dzis Elisa_day? Nie lapie..:-) Czy Free to Free a Elisa to
          ktos niz Free inny czyli Ty?
          • elisa_day .. 02.09.04, 11:21
            Free to Elisa ale Elisa to nie zawsze Free, a moze nawet od dlugiego czasu nie
            Free, chociaz Elisą też nie jest od jakiegos czasu, a ona to czasem takze
            Delilah, Raissa, Naughty, ale to już w tych niegrzecznych fazach.
            eh no doprawdy, Szo, takiej prostej rzeczy nie łapać....
            • Gość: Szo Re: ..Aha! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 11:25
              Lapie, lapie...Szo jest po prostu prostoduszna i tylko czasem loguje sie
              jako...papieska_kremowka ;-) ale to na calkiem innych forach..
              • elisa_day a co.. 02.09.04, 11:28
                mozna chyba na rozdwojenie jaźni cierpieć, nie?

tak naprawde to jestem Napoleonem, miło mi.
                • Gość: Szo Re: a co.. IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 11:42
                  Milo mi! Marysia Walewska z domu :-)
                  Poznalismy sie juz kiedys prawda?
                  • Gość: agni a mnie głupio było... IP: *.tele2.pl 02.09.04, 13:08
                    że czasem nicka zmieniam... modern_witch jestem, miło mi, czasem się
                    wiedźmowato czuję...
                    • Gość: Free(a tak! już:P) historyjka IP: *.tele2.pl 02.09.04, 15:36
                      spytali sie pacjenta w pewnym szpitalu/ośrodku czy jest Napoleonem.. on
                      powiedział że nie.. a specjalny wykrywacz wskazał że on kłamał :)))))
            • elisa_day a tutaj klucz 02.09.04, 11:26
              :-) chyba zrozumialas ze to taki malutki żarcik był :). kiedys tu bylam Elisa
              Day ale teraz wole "nazwisko znaczące" czyli Free, bo mam obsesję wolności..
              ale poniewaz dzis zaszalalam, zalogowalam sie by poczte sprawdzic wiec zostalo
              jak bylo :)
              jak sobie pojade 171 to zobacze to tuz przy ulicy? i na jakiej to mniej wiecej
              wysokosci? jakis numer moze?
              • Gość: Szo Re: a tutaj klucz IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 11:36
                Jedziesz sobie 171 do przystanku Radiowa na Bemowie. Autobus bedzie sobie
                jechal ul. Powstancow Slaskich az dojedzie do skrzyzowania Powstancow z
                Radiowa, zakreci w prawo i zatrzyma sie wlasnie na tym przystanku. Jak
                wysiadziesz to stan twarza jakby do autobusu i zobaczysz:
                na lewym rogu klub Aplauz Complex (zoltawy pietrowy budynek), na drugim sklep
                Champion, za swoimi plecami pawilony z bankiem PKO BP a po przeciwnej stronie
                Radiowej, czyli przed nosem zobaczysz stragany z warzywami, kiosk ruchu i jak
                skrecisz szyje w prawo to pawilon z perfumeria Quality (jest tam tez o ile
                pamietam niebieski toi-toi)
                Na zielonym swietle smialo przekrocz ul. Radiowa i skrec w prawo, idz
                chodnikiem wzdluz ulicy - mniej wiecej za 100 metrow zobaczysz bialy,
                wolnostojacy pawilon a w nim miesny, Quality i stomatologa. To wlasnie tam.
                Powodzenia!
    • madzia773 ale błąd zrobiłam: na "Helu" oczywiście:))) 02.09.04, 10:53
      byłam pewna że wciasnęłam shifta
      • Gość: Szo Re: a skad jedziecie do Quality-moze pomoge? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 11:21
        wybrac najkrotsza trase?
        Z Mokotowa mozna jechac 167 i przejsc kawalek piechotka
        Z Centralnego 12 i 507
        Z Pl. Bankowego 14
        Z centrum 171
        Z Ochoty 523 lub 12 z pl. Zawiszy
        Z Zoliborza 184, 105, 112
        Jest tez 310, 112, 406
        • Gość: Szo Re: tzn. 13 a nie 14 IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 11:23
          z Bankowego oczywiscie 13 a nie 14 - paznokietek mi nacisnal nie ten klawisz -
          pora wiec skrocic pazurki :-)
    • madzia773 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 02.09.04, 11:25
      no dzięki za rady. Myslę sobie,że idelanie pasowałby ten makijaż Isa Dory-
      turkusowo-niebieski. Nie zamierzam jednak kupowa ctych cieni tylko dobrać sobie
      podobne z inglota np. dwie sztuki.Problem w tym,że ja już kiedys próbowała się
      umalowac tak seledynowo-pistacjowo-niebieskawo i wyglądałam nie za bardzo. Tak
      jakoś dziwnie. Malowała mnie kiedyś wizazystka Givenchy w takiej tonacji, ale
      to był makijąz wieczorowy. Ostry. Sama tego nie zrobię

A szminki to mam kurcze w domu, więc napiszę wieczorem jakie mam
      • elisa_day to mozna ograniczyc ilosc kolorków 02.09.04, 11:33
        nie musisz wszystkmi od razu, tylko jednym jako głównym i moze wykonczenia, np.
        w zewn. kaciku jakims innym :). ten IsaDory - mowisz o tym najnowszym? takim
        jak na wyspie:)? jeszcze troche czasu bo sprobowania wszystkiego jest:).
    • elisa_day wyznanie o poranku 2 02.09.04, 11:36
      lubie sobie z wami gadać :)). zawsze sie usmiecham jak tylko widze ze chociaz
      jedna wiecej wiadomosc :)
      mialam w sumie juz wyjsc, ale o wlosach sobie przypomnialam ze jakies brudne :).
      myslicie ze nic nie beda mieli do tego ze tu sobie gadamy 'zdecydowanie za
      dlugo' i duzo..?
      • Gość: Szo Re: wyznanie o poranku 2 IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 11:40
        Myslisz, ze Wielki Brat moze kontrolowac nasze rozmowy?
        eee...nie przejmowac sie i tyle!
        • elisa_day Wielki Brat.. 02.09.04, 11:43
          Wielki Brat miał w ksiązce takie ekrany do kontrolowania ludzi.. i wiesz, to co
          mam naprzeciwko twarzy jakos tak podejrzanie mi wygląda.. :/

• madzia773 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 02.09.04, 12:09
      Tak tak wywalą nas z forum na pewno:)))
      Dziewczyny własnie sobie przypomniałam,że mam tusz do rzęs avonu kolor "azure"
      taki seledynowo-morski (nie wiem czy to stylista czy nie, bo to mój I tusz z
      avonu). Moze tym tuszem oko a cień -no własnie jaki? W kąciku pojadę na
      granatowo, a całość to czym zrobić?

Co do Isa Dory to nie wiem jak się nazywa ten makijaż. Wczoraj widziałam,że
      teraz jakiś nowy lansują, wisiał sobie plakacik z modelką. Ten o którym mówię
      to tak na początku lipca wypromowali zdaje się...
      • elisa_day Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 02.09.04, 12:25
        ej, szkoda by bylo nas wywalac.. :(
        ten Azure to stylista, owzem. chyba wiem o ktorą ci isadoe chodzi, no taki był
        wlasnie turkusowo-zielono-niebieski, kojarze :)
        to moze gorna powieke na niebiesko, kacik granatowo jak piszesz a dolną powiekę
        zielonym?
        Ej, Szo, do roboty, opisz coś kolezance! masz wieksze doswiadczenie w radosnych
        kolorkach :)
        tak sie obawiam ze akcje robie z wybraniem sie do drogerii i nic nie kupie w
        koncu ;). ale nic to, moze co innego, moze gdzie indziej..
        • elisa_day och, przepraszam, nie napisalam tematu 02.09.04, 12:26
          a ja nigdy nie zostawiam Re itd.

a tak calkiem Off:
          ja ce miec dlugie paznokcie!!
    • madzia773 Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 02.09.04, 12:33
      Szoszuniu ty kusicielko, a co której ta perfumeria jest czynna, hę? Bo moze jak
      mnie wypuszczą z pracy to jeszcze nie będzie za późno?
      I jeszcze pytanko-czy tramwajem nr 12 z centralnego dojadę w TO SŁYNNE miejsce?
      • Gość: Szo Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 02.09.04, 15:07
        12 dojedziesz, jak najbardziej! Wysiadasz jak tylko tramwaj skreci z Radiowej w
        prawo w Powstancow Slaskich i na tym rogu, na ktorym wysiadziesz masz
        perfumerie.
        Kurcze, dokladnych godzin nie znam - ale sadze, ze tradycyjnie czyli do 19.
        Dzis nie jestem w stanie nawet tego sprawdzic bo po pracy nie jade na bemowo
        tylko lece na imieniny do babci - dzis mamy w kalendarzu Stefanii :-)
        Kupilam babci bardzo 'urodowy' prezent: kremik z fito-hormonami na zmarszczki,
        mocno regenerujacy krem do rak i takie superanckie bawelniane cienkie
        rekawiczki co sie kremem dlonie na noc smaruje, naklada je i rano rece jak
        nowe!
        Licze na dobra, domowa szarlotke - nalezy mi sie troche slodkosci bo juz ponad
        3 tygodnie jade na diecie South Beach - no maka, no chleb, no macaron, no ryz,
        no slodycze, no owoce. Dzis lamie diete :-)
    • icegirl Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? 02.09.04, 15:08
      Tak, jestem odważna.
      Często zdarza mi się wychodzić bez makijażu :)
    • Gość: Free info praktyczne + ostudzenie zapałów (Madziu!) IP: *.tele2.pl 02.09.04, 15:40
      1. czynne 10-20, w soboty 9-17
      2. dojedzie sie tam jeszcze busikiem 122 i 112
      3. Szouś nasz kochany nam zapomnial powiedziec ze po te pare zlotych są - ze 2
      odcienie niebieskiego, 2 odcienie zielonego i jakies 4 żółte, pomarańczowe.. i
      dużo kolorów różów do policzków. tak. a normalne cienie w normalnej cenie czyli
      24 lub 27.
      • Gość: Free Raport z rajdu po drogeriach IP: *.tele2.pl 02.09.04, 15:45
        skonczylo sie wiec na tym ze musialam absolutnie wszystkie kolory podchodzące
        pod fiolet wymazać na łapce. tam w okolicach i we wszystkich drogeriach w moim
        ulubionym Wola Parku (spotkalam na przejsciu byłą nauczycielkę:) ). no i
        *Żaden* mi nie pasował. a to skonczylo sie za to na tym ze kupilam najbardziej
        jesli juz mi odpowiadający - Wibo po 4 zł. tak.
      • Gość: Szo Re: info praktyczne + ostudzenie zapałów (Madziu! IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 09:27
        A te wszystkie kredki do oczu? lakiery? olowki? szminki?
        Mowiac o przecenie mialam na mysli cala czesc szklanych polek zaraz kolo
        wejscia, po lewej stronie.
        Jak kupowalam te kredki Bourjois to tego wszystkiego bylo naprawde sporo -
        cieni moze mniej ale rowniez byl wybor - fakt, ze sposrod takich wlasnie
        kolorow jak podalas bo to przecena po lecie a wiec i letnie kolorki.
        Przykro mi, ze zawiodlam ale naprawde chcialam dobrze i nie bylo moim zamiarem
        Was nabierac i fatygowac na drugi koniec miasta. Nie gniewajcie sie :-), prosze!
        • Gość: Free ok, ok IP: *.tele2.pl 03.09.04, 10:31
          mowie z rana takie radosne: Dzień dobry!!
          nie gniewamy tylko sie troszke zawiodlam, ale na drogerii. ale na szczescie
          blizej bylo niz myslalam. najpierw pytam sie o cienie art deco, to pani mi
          podaje, widze podejrzaną cene 27 zł chyba, poogladalam, to sie pytam czy nie
          mieli jakiejs wyprzedaży:) to pani mi wyciąga Spod Lady :) inne testery.
          ogolnie pomyslalam ze moze tobie sie udalo a teraz panie udają greków :). no
          tak, a na lewą strone nie spojrzalam. po prawej widzialam art deco to tam
          patrzylam. tak swoją drogą mowie pani jakie cienie mi potrzebne a ona mi
          wyjeżdża z Diorem :)). nie, nie po to sie wybralam :)
          [a propos powitania - moze nie tylko dobry dzien ale i piękny dzien - wlasnie
          do U2 poszalalam:). och, jak ja to lubie:))]
          w dalszym ciągu - ja chce kredke! to moze blizej sie przypatrze.
          a w ogole zapowiada nam się Miły Weekend :)
    • Gość: kamila Re: czy jestescie odwazne w makijazu letnim? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.04, 16:01
      Hahaha! Nie masz wiekszych zmartwien dziewczyno niz to jaki nowy makijaz
      wymyslec na kazdy nowy dzien... dzis turkusowy, jutro liliowy, potem bezowy,
      dalej wsciekly roz, zolty, kolorowy, teczowy, do tego paznokcie codziennie inne
      tez robisz?
      • Gość: Free proponuje olać tego posta.. IP: *.tele2.pl 02.09.04, 16:11
        wrecz przeciwnie, to nie jet dla nas zadne zmartwienie, a temat do milych
        rozmów.. tutaj gadamy o makijazu, jesli juz sie malujemy, a na innych forach
        dyskutujemy o filozofii Kanta!

> Hahaha! Nie masz wiekszych zmartwien dziewczyno...

moze w ogole zlikwidujemy forum uroda i bedziemy tylko rozmawiac jak to zle
        dzieciom w afryce jest, co? to bedzie odpowiednie zmartwienie dla ciebie?
        • Gość: Szo Re: proponuje olać tego posta.. IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 09:22
          jestem za kontynuacja tego watku - dobrze nam sie gada i poprawia nam to humor
          wiec bedziemy pisaly az nam sie znudzi :-)
    • Gość: Free cholera, okradłam drogerię :/ IP: *.tele2.pl 03.09.04, 10:41
      wczoraj w tym rajdzie po drogeriach weszlam do Douglasa, i patrze, taki blacik
      był ze stojakiem Manhattan Clearface, jakies ulotki, na stojaku kosmetyki i
      obok stojaka leżały sobie maseczki. stwierdzam - o, próbka, fajnie, wezmę
      sobie.. no bo czasem są takie probki. skitrałam do plecaka i chodze potem z
      kilkanascie minut poszukując odpowiednich cieni, w tym czasie mile panie - "czy
      na pewno mi nie pomóc"...
      a w domu dopiero sie zorientowalam ze na maseczce cena 6,90 zł
      calkiem nieświadomie, to mam na swoją obronę..
      ale wiecie co, swoją drogą jak cos sie kradnie to chyba nalzy to robic na
      pelnym widoku, jak ja, bo wtedy nie pomysla ze cos kradniesz, tylko jakbys sie
      zaczela chować to podejrzen by mogly nabrac.. ;)
      ja rozumie ze Zapalniczkę bym sobie ukradła.. ale kosmetyk?
      :(
      • Gość: Szo Re: cholera, okradłam drogerię :/ IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 10:49
        dobre, dobre :-)
        zrobilas to nieswiadomie wiec mysle, ze grzechu ciezkiego tu nie ma a jakby
        wyrzuty sumienia narastaly to niedziela blisko juz...:-))))))
        i 5 zdrowasiek za maseczke z douglasa!

ja tez juz zyje weekendem - jutro jade na dzialke - troche posprzatac po
        sezonie i oczywiscie pogrillowac a w niedziele na caly dzien nad morze - chce
        uslyszec szum fal i poczuc bryze nim sezon ciezkiej pracy rozpocznie sie na
        dobre!

tej jesieni szykuje sie do zmiany pracy wiec moze nie byc potem zbyt wiele
        okazji do odpoczynku, o urlopie nie wspomne ;-(

Ale teraz liczy sie weeeeeeekend!
        • Gość: Free pomyślimy IP: *.tele2.pl 03.09.04, 11:05
          :-) myslisz ze to odpowedni przelicznik '5 zdrowasiek za maseczke z
          Douglasa' :D dobre.
          jeden problem, bo ja juz dawno zadnej religii nie uznaje:) a mam wyrzuty
          sumienia ;) bo mama nawet zasugerowala zebym oddala ją bo jeszcze komus sie nie
          bedzie zgadzalo w kasie i ta pani bedzie musiala placic..

a co do naszego rozdwojenia jazni.. przyznam sie ze ja nawet byłam Laylą.. ale
          to bylo Dawno, Nieprawda i w b. Niegrzecznej Fazie.. a teraz nie trzeba o tym
          wspominac (tylko mi na serduszku leżało:) )
          • Gość: Szo Re: pomyślimy IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 11:10
            no przy wiekszych lupach - np. lakierze do paznokci powinno byc ' na 5
            zdrowasiek do pieca ' - tak skonczyla siostra janka muzykanta...choc lakieru
            nie wziela :-)

ja dzis tez mam rozdwojenie jazni, ale ze jak mowilam prosta ze mnie Szo to
            objawi sie to tym, ze siegam po paczke chipsow nachos - zamiast skubac selera
            naciowego i popijac woda bez babelka
            • Gość: Free to ja myslalam ze po wczorajszej szarlotce.. IP: *.tele2.pl 03.09.04, 11:24
              bedziesz miec wyrzuty sumienia jak od ciebie tu do mnie :). a smaczna
              przynajmniej byla?:)
              zacytuje z Garfielda:
              John oznajmia radosnie Garfieldowi - Dziś nie bedzie słupków z marchewki!!
              obrazek nastepny: "Bedzie marchewka pokrojona w kostke!!
              :D
              ty wracaj do selera :)
              ze tak sobie powiem:
              Tonight I'll be your Naughty girl.. uslyszalam ze jestem Naughty (niegrzeczna)
              tydzien temu dlatego tez dzis tez sie to zapowiada i dlatego tez mam
              Rozdwojenie :)
              a takze powiem:
              Don't you cry tonight.. z Gun's'roses
              ok? :)
            • Gość: Szo Re: pomyślimy IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 11:26
              cholera...a moze to byla siostra Antka? tyle lat minelo od lektury, ze juz sie
              zapomina! mam nadzieje ze nie cofnal mi za to swiadectwa z czerwonym paskiem i
              orderu z klubu wiewiorka???
              • Gość: Free nie pamietam :( IP: *.tele2.pl 03.09.04, 11:34
                moze dlatego ide na politechnike a nie uniwersytet i mam nadzieje ze mimo mej
                niewiedzy mnie wpuszczą tam za miesiąc :)
                (ale janek to raczej nie był)
                • Gość: Szo Re: nie pamietam :( IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 11:40
                  idziesz na polibude? wow - odwazna kobietka z Ciebie. ja bylam na uniwerku i
                  pod koniec poroznilam sie z moja promotorka - nikt z wydzialu nie chcial
                  poprowadzic mojej pracy wiec znalazlam chetnego profa na...polibudzie :-)))
                  • Gość: Free studia + link IP: *.tele2.pl 03.09.04, 11:45
                    do mojej Pracy to jeszcze troszke.. pare lat :), najpierw niech ja sie dowiem
                    jak to jest studiowac :)
                    a tymczasem ;) :
                    strona główna, link z forum wizazu.pl - duzo sezonowych makijaży, takze
                    wczesniejszych, gdzies tam sobie znajdziesz :)
                    • Gość: Free AAAAA!!!! :// IP: *.tele2.pl 03.09.04, 11:46
                      to jeszcze link by sie przydał.....
                      www.neimanmarcus.com
                      • Gość: Szo Re: AAAAA!!!! :// IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 12:36
                        www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod15620036&parentId=cat5070731&masterId=cat4790735&index=4&cmCat=home2
                        to jest dla mnie superrrrrr!
                      • Gość: Szo Re: cudenka, cudenka IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 12:38
                        Free!
                        Jestes Wielka!
                        Ile fajnych inspiracji..no i duzo mojego kochanego rozu!
                        Chyba bede tam regularnie zagladac i szukac odpowiednikow z tanszej polki :-)
                        • Gość: Szo Re: cudenka, cudenka IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 12:39
                          leze i kwicze z rozkoszy!!!www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?
                          itemId=prod12050014&parentId=cat5070731&masterId=cat4790735&index=21&cmCat=home2
                        • Gość: Szo Re: cudenka, cudenka IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 12:42
                          www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod9060026&parentId=cat5070731&masterId=cat4790735&index=32&cmCat=home2

zamawiam, zamawiam!!!

wiele, wiela lat temu moja mam miala wiele numerow niemieckiej Burdy - z
                          kolorowymi zdjeciami, wykrojami. z kolezanka patrzylysmy na to jak w bajkowe
                          obrazki - ogladalysmy siedzac razem i trzymajac Burde sprawiedliwie pol na pol
                          na kolanach. odwracalo sie kolejne kartki i wskazujac palcem jak najszybciej
                          krzyczalo "moje, moje, ja pierwsza zamawiam!". to byly takie wirtualne zakupy
                          popeerelowskich dzieci...:-)))
                          • Gość: Free uzupelnienie IP: *.tele2.pl 03.09.04, 13:51
                            ciesze sie ze ci sie podobają ubranka :) ten różowy Tie Jacket ładny
                            a chodzilo mi o makijaze. zwrocilas uwage? tutaj na jesien:
                            www.neimanmarcus.com/store/catalog/template/catF20.jhtml?itemId=cat6380731&parentId=cat000287&masterId=cat000285&cmCat=
                            i pod tymi przyciskami na gorze jest pasek: coś tam, Beauty, Categories
                            wtedy wejsc w Categories albo
                            po lewej w tym okienku
                            dojsc do makijaży na wiosne i lato wczesniejszych. generalnie, trzeba tam
                            troszke posurfować :). tylko dzis tak mi szyblo internet dziala że ze swoja
                            ignorancją programową sama bym wczesniej napisala jakis program niz sie otworzy
                            to co chce, wiec linkow nie moge dac.
                            • Gość: Szo Re: uzupelnienie IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 03.09.04, 13:56
                              Bardzo fajne!

Osobiscie widze u siebie zastosowanie dwoch pomyslow: Darphin i La Prairie. A
                              Ty jakie wybierasz?
                              • Gość: Jaga Do Szo... IP: *.echostar.pl 03.09.04, 15:37
                                Hej, przeczytałam Twoich parę wątków...
                                Podoba mi się pomysł takich niezobowiązującyh rozmów o makijażach, dietach,
                                ciuchach i wszystkim, co leży na duszy...
                                Widzę, że masz ciekawe pomysły i lubisz się z nimi dzielić.
                                Jakbys miała ochotę porozmawiać, to zapraszam na GG.

Jaga (2287500)
                          • Gość: Jaga Re: cudenka, cudenka IP: *.echostar.pl 03.09.04, 15:56
                            My z siostrą robiłyśmy to samo na katalogach zachodnich. Ubaw po pachy...
                            Jak teraz to wspomnę, to smiać mi się chce...

PS. Też obsesyjnie lubię różowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka